Çocuklarıma yetişemiyorum ne yapmalıyım?

0 oy
348 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,920 puan) tarafından

Kendimi cok kotu hissediyorum biyere cikinca burnumdan geliyor:( bugun aksam nişan vardi gitti ve daha bitmeden geldik kizlarim bi yandan oglum bi yandan durmadi sanki herkes bana bakiyordu gibi hissettim yaslari cok yakin 7 5 ve 9 aylik modum dusuk eve geldim napcam blmiyorm bu gunler gececekmi bende diger insanlar gibi ortama girebilceiyim:( kizlarim hic anlasmiyor surekli bagris cagris biri bise istese digeride aynisini istiyor cok bunalmis hissediyorum

11 Cevaplar

+2 oy
önce (905 puan) tarafından

Tabi ki bunlar geçici ve işin kötüsü çocuklar büyüdükten sonra bugünleri özleyeceğiz. Bu arada çocuklu tüm anneler aynı aşkım kimse sana bakıp da ah vah etmez kendini sıkma bu kadar 

önce (480 puan) tarafından

Asla Özlemeyeceğim 1 tanede kafayı yedim 🤣 çocuk bakmak benim işim değil onu anladim 

-Reklam-
+2 oy
önce (2,207 puan) tarafından

Kimin ne dediğini ne düşündüğünü onemseme geçecek bu günlerde merak etme tek çocuğun bile sorumluluğu çok fazla 3 tane çocuğa bakıyorsun kendinle gurur duy ben tekte kafayı sıyırdım valla o yüzden 2. 3. Düşünmüyorum 

+2 oy
önce (860 puan) tarafından

Bende oylyim İnan okdar yoruliyorum ki psikolojik olarak eşim hiç destek olmuyor tek başıma cocuklara yetmeye çalışıyorum ama biyere kadar malesef snea modum düşüyor iş güç temizlik başka biseye fırsat bulamıyorum akşamlar uykum kaçıyor artık çok uzuluyoum napicam bilmiyorum ağlamak istiyorum onabile aagucum yok

+2 oy
önce (1,454 puan) tarafından

Benim 1 taneyken öyle canım benim 3 4 olanları düşünemiyorum allah yardım etsin 

+2 oy
önce (5,786 puan) tarafından

Hangimiz yetiyoruz ki çocuklarımıza. İnan benimkilerin arası beş buçuk yaş ama bazen evin içinde bağırış çağırış kıyamet kopuyor. Ufak büyüğün oyuncağını istiyor büyük vermiyor küçük bağırıyor küçük bağırınca büyük bırak diye daha çok bağırıyor. Sonra ben ikisine birden bağırıyorum öyle geçip gidiyor günler. Bir gün bir bakacağız ev bomboş kalmış çocuklar gitmiş. Rabbim yokluklarini göstermesin. Kıza bağıra büyüyecekler bu günlerde geçecek. Üzme kendini 

+1 oy
önce (16,176 puan) tarafından

Ay sırf bu yüzden 3.asla düşünemiyorum ya

+1 oy
önce (1,154 puan) tarafından

Yetmeye çalışma akışına bırak 3 çocukla gayet normal şeyler onlarda çocuk çocukluklarını yapıyor bugunlerde geçecek.

0 oy
önce (17,527 puan) tarafından

Çok çocuklu olup çocuklar durmayınca insanlar bakıyor ah vah ediyor  

Ama eminin geçecek bun günler kızların biraz daha büyüdüğü zaman 

Bende de 2 tane var biri 6 biri 4 düğüne nişana çocuklarla gitmem ☺️

0 oy
önce (9,473 puan) tarafından

Tabiki gececek bu günlerde. Benim kızlar şuan gelmek istemiyor nişan düğün . Evde kalıyorlar . Eskiden babamın bahceye koşarak gelirlerdi oynucaz toprağa bulancaz die . Dün bahceye gidecez dedim amannn ne gerek var biz gitmeyelim dediler . Geç geliriz eve die zorla götürdüm 

0 oy
önce (537 puan) tarafından

Benim oğlan da düğünlerde sapıtıyo ter içinde kalıyo zor dönüyoz eve. Düğünden hiçbir şey anlamıyorum valla

0 oy
önce (457 puan) tarafından

Canım çok normal ben annenlere bile giderken 5 dk durmuyorlar bi yandan annem bi yandan ben peşindeyiz bazen evden çıktığıma pişman oluyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

9 aylık ve okul çağında çocuklarla dışarı çıkmak neden bu kadar zor?
Farklı gelişim dönemlerindeki çocuklarla dışarı çıkmak, her birinin farklı ihtiyaçları ve uyku düzenleri olması nedeniyle ebeveynler için yoğun bir stres kaynağı olabilir. Bebeklik dönemindeki bir bebeğin bakım rutini ile okul çağındaki çocukların hareketlilik ihtiyacı aynı anda yönetilmeye çalışıldığında, ebeveynin sosyal ortamlarda kendini yetersiz hissetmesi normal bir tepkidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Birbiriyle sürekli çatışan kardeşler nasıl sakinleştirilir?
Kardeşler arasındaki rekabeti yönetmek için öncelikle her çocuğa gün içinde birebir vakit ayırarak ilgi ihtiyaçlarını karşılamaya çalışın. Çocuklar aynı anda bir şey istediğinde, çatışmayı doğrudan çözmek yerine her birinin duygusunu anladığınızı gösterip, sırayla hareket etmeleri için somut bir zaman çizelgesi veya kural belirleyerek onları yönlendirin.
Çocuklarla dışarıda bunaldığımda sakin kalmak için ne yapmalıyım?
Sosyal bir ortamda bunaldığınızı hissettiğinizde, çocukları kısa bir süreliğine güvenli bir alana yönlendirip kendinize 1-2 dakika ayırarak derin nefes egzersizleri yapın. Kimsenin sizi yargılamadığını kendinize hatırlatın ve mükemmel bir ebeveyn olma baskısını üzerinizden atarak, sadece o anı yönetmeye odaklanmanız yeterlidir.
Çok küçük yaş aralıklı çocuklarla sosyalleşmek nasıl kolaylaşır?
Çok yakın yaşlara sahip çocuklarla dışarı çıkarken, beklentilerinizi düşük tutmak ve kısa süreli planlar yapmak süreci kolaylaştıracaktır. Çocukların en az huysuz olduğu saatleri seçmek, yanınıza ilgilerini çekecek küçük oyuncaklar veya atıştırmalıklar almak ve gerektiğinde yardım istemekten çekinmemek sosyalleşme deneyiminizi daha yönetilebilir kılar.
Anneliğin ilk yıllarında hissedilen bu tükenmişlik hissi geçer mi?
Anneliğin ilk yıllarında yaşanan yoğun tükenmişlik hissi genellikle çocukların özbakım becerileri gelişip bağımsızlıkları arttıkça azalma eğilimindedir. Bu durum kalıcı bir yetersizlik değil, sadece çocukların gelişim dönemleri ve sizin yoğun çalışma temponuzla ilgili geçici bir süreçtir; kendinize zaman tanımanız bu dönemi daha sağlıklı atlatmanıza yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 693 göst.
17 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Lisa1234 (1,531 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,547 göst.
10 Kasım 2022 Diğer kategorisinde nefesimasyam (885 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 683 göst.
7 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Serra (846 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 870 göst.

Kategoriler

1,514,143 soru

24,693,236 cevap

368,464 kullanıcı