4 aylık bebeğim ismine dönüp bakıyor, bu çok mu erken?

0 oy
151 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (8,141 puan) tarafından

kızım 4 aylık ismiyle seslenince direk bakıyor   herkes çok erken diyor bende merak ettim sizin cocuklar ne zaman. bakti

6 Cevaplar

0 oy
önce (443 puan) tarafından

1 yasina kadar bakmalı 1 yaşından sonra bakmaması sikinti sadece.

-Reklam-
0 oy
önce (5,693 puan) tarafından

Büyük oğlumda 6 ay civarıydı erken öğrenmenin zararı olmaz.önemli olan yaşından sonra bakmaması

önce (8,141 puan) tarafından

aynen öyle cnm

0 oy
önce (3,301 puan) tarafından

4 ay atak dönemi çocugunuzun muhtemelen her sese dönüp bakıyor olması lazım. Ve sesinizi tanımaya başlamıştır o yuzden tepki veriıyor olabilir. 

bunu çok   takip ettim misal o kadar pist pist ederim bakmaz ama ismini deyince direk bakar

0 oy
önce (4,637 puan) tarafından

Tam tarihi hatırlamıyorum 1 yaşından önceydi ama

ilk cougumda oyleydi

0 oy
önce (9,949 puan) tarafından

Belkide sese bakıyordur direk ismine bakacağını düşünmüyorum 4 ayda sen farklı isimle seslen yine bakar ses algısı açık oluyor 😊

yok kız direk ismiyle seslenince bakıyor  babası bile seslenince bakıyor    başı dönük ismini soyleyince bakar

önce (9,949 puan) tarafından

Ismini söyleme iş atıyorum senin adini desin onada bakar bilinçli yapmıyorlar ama 5 6 aydan sonra bakar ismine

0 oy
önce (27,845 puan) tarafından

Dört aylıktı benim kızım da sesine baktığında kızımda da her şey erken oldu böyle 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebekler ismine tepki vermeye ortalama kaçıncı ayda başlar?
Bebekler genellikle ismine dönüp bakma veya tepki verme becerisini 4 ile 7. aylar arasında kazanırlar. Çoğu bebek 5. ay civarında ismiyle seslenildiğinde başını çevirerek tepki vermeye başlar, ancak her bebeğin gelişim süreci bireysel farklılıklar gösterebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
4 aylık bebeğin ismine hemen bakması normal bir durum mu?
Evet, 4 aylık bir bebeğin ismiyle seslenildiğinde doğrudan bakması oldukça sağlıklı ve normal bir gelişimsel ilerlemedir. Bebekler bu aylarda işitsel uyaranlara karşı daha duyarlı hale gelir ve çevresindeki tanıdık sesleri, özellikle ismini ayırt etmeye başlayabilirler.
Bebeğimin ismine bakmaması bir gelişimsel sorun göstergesi midir?
Bebeğin ismine hemen bakmaması mutlaka bir sorun olduğu anlamına gelmez, çünkü her bebek kendi hızında gelişir. Genellikle 9. aya kadar ismine tepki vermeyen bebeklerin işitme kontrollerinin yapılması ve bir uzmana danışılması tavsiye edilir.
Bebeğimin ismini tanımasını nasıl destekleyebilirim?
Bebeğinizle sık sık konuşarak, ismini sevgi dolu bir ses tonuyla söyleyerek ve onunla göz teması kurarak bu süreci destekleyebilirsiniz. Gün içinde oyun oynarken veya bakım anlarında ismini sıkça kullanarak sesinize aşina olmasını ve ismini anlamlandırmasını kolaylaştırabilirsiniz.
Bebeklerde ismine tepki verme süreci nasıl gelişir?
Bebeklerde ismine tepki verme süreci, önce sesin geldiği yöne odaklanma ile başlar ve zamanla kendi ismini diğer kelimelerden ayırt etme yeteneğine dönüşür. Başlangıçta sadece ses tonuna tepki verirken, 6-9 ay civarında isminin kendisine özel bir çağrı olduğunu anlamaya başlarlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 278 göst.
2 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde evlatlarim_herseyim (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 1,359 göst.
0 oy
11 cevap 289 göst.
25 Nisan 2022 Diğer kategorisinde KEBELEK (1,747 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,162 soru

24,693,374 cevap

368,473 kullanıcı

...