Çocuğumla yürüyüşe çıkarak stresi nasıl azaltabilirim?

0 oy
277 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (403 puan) tarafından

Dünden berı kızımı alıp yuruyuse cıkıyorum azda olsa stres atıyorum siz neler yapıyorsunuz 

image

5 Cevaplar

0 oy
önce (5,732 puan) tarafından

Küçük danamı emziriyorum.daha katlanacak çamaşırım var.nevresimleri makineye atacam

Sonrada büyük oğluma pasta yaptım günü böyle kapatırız

önce (403 puan) tarafından

ne guzel dunden yemegım kalmıstı cıkmadan once bızım bazanın altını toparladım kızın kucuk gelen kıyafetlerı falan baktım uyumıycak dedım hadı gel dolasalım pekte yer bılmıyorum bıldıgım kadar gıdebılıyorum 😂 

-Reklam-
0 oy
önce (1,212 puan) tarafından

Gerçekten yürüyüş yapmak sitres atıyor hele birde yağmurdan sonra en sevdiğim ama hiç kimse olmayacak tek başıma yüyüş yapmayı seviyorum ama nerdeee 

Bizde yeni parktan geldik şimdi biraz dinleniyorum yemek yapıcam

burda pek park yerlerını bılmıyorum ya bılsem gotururumde ıste 

önce (27,849 puan) tarafından

@Mismis5346 kız aç gogl haritaları yaz arama yerine park sana konumuna uygun en yakın parkları gösterilen mesafeye bak hatta belki yürüme mesafesinde bile vardır. 

Ben Rusyadayim hiç görmediğim bilmediğim şehre geldim burda ilk yıl bende acemiydim sonradan gogl haritalarla her yere gidiyorum 

park yerlerıne baktımda cok yakında goremedım uzaktı 

0 oy
önce (254 puan) tarafından

Valla bende çocuklarla dışarda geçirilen zamanı çok seviyorum hem onlar mutlu oluyor hem biz nefes alıyoruz 🥰 iyi gezmeler canım 😘 bende eşim nobete gitti bu gece yok kızım uyudu oğlum da boyama yapıyor bende bir kahve yaptım hemen☺️

image

Hahahaha çocuk milleti yaranamiyorsun 😂

öyle valla kaybolmamızı ıstıyor galıba dısarda dolasırken 😂😂 

😂😂😁

valla oyle evın tam karsısında hayvan besleyen aıle var balkona cıkıyoruz tavuklara gak gak dıyor kargalara gak gak dıyor 😂😂 sabahtan aksama kadar beynımın içi gak gak seslerıyle doluyor  😂😂 

HhhHahah canım ya😂 ahh bu anaların çektiği ☺️😁

0 oy
önce (13,957 puan) tarafından

Anneme yolculuk 

image

ne guzel darısı bana ınsallah 🙏 

0 oy
önce (3,908 puan) tarafından

Bebeğimi uyuttum annem sofrayı hazırlamış yemeğe çağırıyor yemek yiycez yürüyüş yapmayı özledim evime gidince bol bol yürüyüşe çıkıcam çok iyi hissettiriyor bana 

afiuet olsun ordada cıkmıyormusun evet yuruyus guzel hissettıyor ama pek bıyer bılmıyorum az yolu gıdıp gelıyoruz 

önce (3,908 puan) tarafından

Bebeğimin arabasını almayı unuttum kucağımda taşıyamam yürüyüş yapınca o yüzden yürüyüşe çıkamıyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocukla birlikte dışarıda yürüyüş yapmak stresi nasıl azaltır?
Çocukla birlikte açık havada yapılan yürüyüşler, vücuttaki kortizol seviyesini düşürerek stresi azaltır ve hem ebeveynin hem de çocuğun ruh halini iyileştirir. Düzenli yürüyüş yapmak, endorfin salgılanmasını teşvik ederek gün içindeki kaygıyı minimize eder ve temiz hava alarak zihinsel bir boşalma sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Günlük düzenli yürüyüşün anne ve çocuk psikolojisine faydaları nelerdir?
Düzenli yürüyüş yapmak, anne ve çocuk arasındaki bağı güçlendirirken çocuklarda motor becerilerin gelişimini, annelerde ise zihinsel yorgunluğun azalmasını destekler. Haftada en az 3-4 gün, 30 dakikalık tempolu yürüyüşler dopamin salgısını artırarak ebeveynlik stresini yönetmeye yardımcı olur.
Çocukla yürüyüşe çıkarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Çocukla yürüyüşe çıkarken en önemli kural, çocuğun yaşına uygun bir rota belirlemek ve rahat kıyafetler seçmektir. Yürüyüş saatlerinin çocuğun uyku veya yemek düzenini bozmayacak şekilde planlanması, aktivitenin daha verimli geçmesini ve stres atma sürecinin daha kaliteli olmasını sağlar.
Stres atmak için çocukla hangi saatlerde yürüyüşe çıkılmalı?
Stres atmak için en ideal yürüyüş zamanı, günün yoğunluğunun azaldığı ve havanın çok sıcak ya da çok soğuk olmadığı sabah saatleri veya gün batımı öncesidir. Güneş ışığından faydalanmak D vitamini sentezini artırarak modunuzu yükseltir ve yürüyüşten alacağınız verimi maksimum seviyeye çıkarır.
Çocuğumu yürüyüşe alıştırmak için neler yapabilirim?
Çocuğu yürüyüşe alıştırmak için süreci bir oyun haline getirmek veya keşif odaklı hedefler koymak en etkili yöntemdir. Yol boyunca çevre hakkında konuşmak, küçük görevler vermek veya sevdiği bir parkı hedef noktası seçmek, çocuğun yürüyüşü keyifli bir aktivite olarak benimsemesine yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 223 göst.
0 oy
0 cevap 89 göst.
0 oy
1 cevap 98 göst.
16 Mart 2026 Diğer kategorisinde Sevda01 (2,561 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,435 soru

24,696,600 cevap

368,676 kullanıcı