Sabahları erken kalkamıyorum, ben mi tembelim?

0 oy
461 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (32 puan) tarafından

Eşim sabah 9da işe gidiyor. Ama 7de kalkıyor hazırlanması gitmesi, ama ben kalkamıyorum hani kalkayım bir kahvaltı hazırlayım aç gitmesin  diye vicdanım sızlıyor yada ben fazla duygusalım. Bu gün 8:30gibi kalktım tamam kalkıyorum dedim tekrar yattım ve birde 10da uyandım. Ben mi tenbelim yoksa herkes böyle mi? 

30 Cevaplar

+7 oy
önce (4,616 puan) tarafından

Eşim sabah 6da kalkar sporunu yapar duşunu alır hazırlanır o hazırlanırken ben uyanır gevreğini hazırlarım işe yolcu ederim ben ve çocugum için çalışan ailesine bağlı birine kahvaltı hazırlayıp öperek işe ugurlamamak haksızlıktır biz kadınlar nasıl ki ilgi sevgi şu bu beklıyorsak eşimizde işe aç ve sevgisiz gitmemeyi bekliyor

önce (32 puan) tarafından

Şimdi biraz daha vicdanım sızlıyor ya ben kötü eşmiyim? Valla kalkamıyorum öyle yorucu birşey yapmıyorum ama erken uyanamıyorum akşam geldiğinde akşam yemeği hazırlıyorum birlikte yeriz ama sabahları yapamıyorum of🥺

Alarm kurup kalkacaksınız gerekirse şöyle bir şey var eşiniz dağ ayısıdır değmeyecek bir insandır umrunuzda olmasın ama değecek bir insansa ona bir kahvaltıyı öpücükle işe ugurlamayı çok görmeyin 

Herşeye değecek adam belkide beni üzmemek için belli etmiyor ama içten içe kırılıyordur çünki aynısı bana yapılsa bende çok kırılırım

+1

O zaman alarm kurun gece uyumadan beyninize sabah ... Saatte kalkacam diye kodlayın gercekten o saatte kalkarsınız

önce (2,261 puan) tarafından

Katılıyorum 

-Reklam-
+2 oy
önce (2,054 puan) tarafından

Hiç benlik bir şey değil 4 yıldır bir kez sabah kalkıp kahvaltı hazırlamadım vicdan azabı çekmeyi geç aklıma bile gelmedi. ben 11 12 de uyanan biriyim gün benim için öğleden sonra başlıyor zaten.

+1 oy
önce (1,191 puan) tarafından

Eşim 8 de gidiyor işe başlarda hazırlıyordum bir iki lokma alıp gidiyordu bende bıraktım hazırlamayı iki lokma için 7 buçukta kalkıp hazırla zaten 8 buçukta oğlum uyanıyor geceden de uykusuzum bende bıraktım hazırlamayı kendisine de söyledim yemiyorsun diye kalkmıyorum oda erken saatlerde iştahım olmuyor diyince saldım 

0 oy
önce (1,956 puan) tarafından

Bende senin gibiyim ama esin baya gec gidiyomjs ise bence bekliyodur ben olsam kalkarim cocuk yok mu 

Bencede bekliyor işde birşey atıştırıyorum diyor ama pek dışarıda yiyen bir tip değil. Hayır yok

Ondan iste aslinda kalksan birlikte kahvalti yapsaniz o gidince geri yatsan kendini bi alistirsan zorlanmazsin aslinda 

Aslında uyansam tekrar uyumak gibi bir huyum yok tek sorun yataktan çıkamıyorum

Seni o kadar iyi anliyorum ki 

0 oy
önce (10,299 puan) tarafından

😂 erkeklere acıma  acınacak hale düşersin 

Yani eğer gündüz uyumuyorsam gece 12.00-1'de yatsam bile 9'a kadar uykunu gayet de almam lazım aslında ben gece illaki 12:00 1-2 gibi yatıyorum ama gündüz de çocuklardan saat yedide uyanıyorum benim eşim kahvaltı istemiyor yalnız sabah yapınca midesini bulanıyormuş benim de işime geliyor

Bende 12-1 gibi yatıyorum hep ama sabahları erken kalkamıyorum en az 10a kadar uyumalıyım öyle olduğunda eşimin yüzünü göremiyorum birde anca akşama 

0 oy
önce (16,172 puan) tarafından

Zabaaan 5inde kalkan biz

Maşallah ya size ben bekarken derslerim yetişsin diye hep kalkıyordum evlilik bana hiç yaramadı tenbel oldum

0 oy
önce (15,126 puan) tarafından

çocuk olduktan sonra ayıkamıyorum. eşim akşamdan hazırlar kendi kahvaltısını, sabah da kızım sağolsun sadece babasını ister. birlikte kalkıp kahvaltı yaparlar, ben sonra giderim.

bir de kızım masada ikimiz olunca şımarıp yemiyor o yüzden tek başına yediriyoruz 

Ben çocuk olmadan bu haldeysem çocuktan sonra düşünemiyorum

0 oy
önce (6,222 puan) tarafından

Ben eşime hiç kahvaltı hazırlamadım, istemedi hiç. Kendi bir şeyler yiyip çıktı hep. 

Benim eşimde bana kahvaltı hazırla demedi ama benim içimden geliyor hazırlamak ama sadece içimden GELİYOR. hazırlayamıyorum daha

Eşini öpüp yolculamak farklı bir şey ama kalvaltısını vermek bana tuhaf geliyor açıkçası. 

Neden ki? İşte onunla birlikte sende kahvaltı yaparsın ne güzel

Zaten o saatte uyanıp güne başlıyorsan tabiki birlikte kahvaltı yapılır. Hususi olarak sadece onun için o saatte uyanıyorsan gerek yok demek istedim. 

0 oy
önce (13,918 puan) tarafından

7.45 de işe gidiyor 8 senedir kahvaltı hazırladığım bir elin parmağını geçmez kendisi hazırlayıp yiyip gidiyor banada demlenmiş çay bırakıyor sağolsun 😅 vicdan yapacak bir durum yok çokta şeetme 

Ay ne bileyim ya bana böyle yapsalardı varya çok bozulurdum

0 oy
önce (1,149 puan) tarafından

Çocuktan önce kalkardim ama şimdi kalkamıyorum artık o da istiyor aslında. 7 de gidiyor çok erken ayikamiyorum 😓

Ben çocuktan öncede kalkamıyorum artık çocuk olduktan sonra komaya falan girerim herhalde

önce (1,149 puan) tarafından

Yapacak bişey yok kalkamiyorsan kalkma çok da şey yapma yapacak bişey yok 😬

0 oy
önce (531 puan) tarafından

Bende hazırlamıyorum 7 de çıkar evden sevmiyor erken kahvaltı yapmayı iş yerinde yapıyor zaten 10 da 

Okul varken oğluma hazırladım beraber çıkıyorlardı ozaman da yemezdi 

İşte benim ki düşkün yemeğe hatta bu yaz onun memleketine gittik adam bayram etti normal bir masa gördü yada ben abartıyorum çünki akşam yemeği hazırlıyorum birlikte yiyiyoruz ama şu kahvaltı konusunada kafamı taktım

önce (531 puan) tarafından

O zaman alarm filan kur bir iki kalksan alışırsın çokta erken gitmiyormuş işe de zaten

0 oy
önce (17,521 puan) tarafından

Çocuk veya çocuklar yok mu 

Hayır yok ama olucak inşallah

önce (17,521 puan) tarafından

Boşver uyuyun dert etmeyin çocuk olunca zaten mecbur kalkıyorsun 😇

0 oy
önce (451 puan) tarafından

Kız bende sabahın köründe kalkıp kahvaltı hazırlıyordum ne oldu kız deymiyor boşver sonra diyokı ne yaptın ki bana uykunu all uyku en güzeli bebek olsa zaten erkenden uyanıcan ben yok yat keyfine bak 

0 oy
önce (362 puan) tarafından

çocuktan önce bende boyleydım 😂😂 inan cocuk olunca ıster ıstemez kalkıyorsun ben ılk zamanlar o agladıgında ruyamda mama yedırıp yatırdım yada mama hazırladıgımı falan görüyorum uyanıyorum yanımda bıberon arıyorum 😅😅😅 sonra dank edıyor o ruyaydı dıye 😂😂 

Çocul doğduğunda bir zahmet kalkayım artık eşimi aç gönderdim bari çocuğumu doyurayım

0 oy
önce (107 puan) tarafından

Evliliğimizin ilk haftaları mı desem günleri mi desem kalkar hazırlardım sonra hamile kaldım kalkamıyordum yorgunluktan. Arada soruyordum ama kendisi istemiyordu sabahın erken saatinde yiyemiyorum zaten kalkma dinlen derdi. 6 senelik evliyiz saldık kalkmadım hiç zaten erken gidiyor. Şimdi de öyle söyler akşama kadar yoruluyorsun zaten öyle bir isteğim yok der Sağ olsun. 

0 oy
önce (831 puan) tarafından

İlk sene k.v gille yaşadım odaya kahvaltı hazırlar getirirdm istemedi bıraktım . kendi evimie geçince bı eline sağlık yok bişey yok yapmıyorum sabah yulaf yiyor gidiyor bana nezamanina yaptım da ne oldu ,kıymet bilene canda verilir bilemeyene hiç ...

0 oy
önce (224 puan) tarafından

Benim eşim mesela bu tarz şeylere önem veriyordu ben kalktığımda seni de görmek isterim  beraber kahvaltı yapalim benden sonra istersen akşama kadar yat sıkıntı yok diyordu.😂 çocuk yokken onun dediği gibi hem hazırladım hem onunla oturup kahvaltı yaptım ama çocuktan sonra yedide kalkıyorum kıyafetlerini utuleyip bırakıyorum. Masayi da hazırlayıp direk tekrar yatış yapıyorum çocuklar uyuyorsa tabi genelde benimkiler dokuz civarı kalkıyorlar artik onunla kahvaltı yapmıyorum ve çıkana kadar beklemiyorum ki o şuan zaten benden istemiyor kendi hazırlıyor ben kalkamasam ama ben yine de yapmak istiyorum niyeyse 

0 oy
önce (834 puan) tarafından

Kaçta yatıyorsun balım

0 oy
önce (3,903 puan) tarafından

Axxxx ne zaman o dönem gelicek öğlene kadar uyuyabilsemmmmm bebemin büyümesini 4 gözle bekliyorum yeni evli olduğum dönemi özledim eşimle bazen öğlene kadar uyurduk 😂kız boşver hiç vicdan yapma sabahın köründe kahvaltı mı olurmuş yat uyu 

0 oy
önce (14,444 puan) tarafından

Bu ara bende tembellikte Nirvana yaptım 🤣 valla o kadar uzun zaman sabah 7 de uyanıp ise gittim evlendim yine aynı şekilde kendim kahvaltı yapmsamda kocama hazırladım işe gitmeden ben ondan erken çıkıyordum evden çocuk oldu huysuz bir bebekti gece çok uyaniyodu yine kalktım bir iki kez hazırladım eşim dedi kalkma sen hazırlama falan diye bebeğim sabah 5 de uyundigi da oluyordu gece 5e kadar uyumadigi da. O günden beri hazirlamiyorum. Şimdi çocuklar uyansa bile kalkıp salona geçip TV açıp süt muz falan yiyolar bende uyuyorum 10 a kadar 🤣🤣🤣

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sabahları erken kalkamama sorunu tembellikten mi kaynaklanır?
Sabahları erken kalkamamak genellikle tembellik değil, uyku kalitesi, sirkadiyen ritim düzensizlikleri veya kronotip farklılıkları ile ilgilidir. İnsan vücudunun biyolojik saati herkes için aynı tempoda çalışmaz ve bazı kişiler gece geç saatlerde daha verimli olup sabahları uyanmakta zorlanabilir. Bu durum bir karakter özelliği değil, fizyolojik bir süreçtir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sabahları daha kolay uyanabilmek için neler yapılabilir?
Sabahları daha kolay uyanmak için her gün aynı saatte yatıp kalkmaya özen göstererek biyolojik saatinizi düzenlemelisiniz. Yatmadan en az bir saat önce ekran maruziyetini azaltın, odayı tamamen karanlık tutun ve uyandıktan hemen sonra doğal gün ışığına maruz kalın. Bu basit alışkanlıklar vücudunuzun uyku-uyanıklık dengesini kurmasına yardımcı olur.
Sabahları vicdan azabı çekmemek için nasıl bir rutin oluşturulur?
Sabahları eşinize kahvaltı hazırlayamadığınız için hissettiğiniz suçluluk duygusunu azaltmak adına akşamdan hazırlık yapma yöntemini deneyebilirsiniz. Kahvaltılıkları akşamdan masaya hazırlamak veya pratik, hızlı hazırlanabilen alternatifler planlamak sabah stresini ortadan kaldırır. Beklentilerinizi gerçekçi tutarak kendinize karşı daha anlayışlı davranmanız mental sağlığınız için önemlidir.
Uyku kalitesini artırarak sabahları dinç kalkmak mümkün mü?
Kaliteli bir uyku için yatak odasının sıcaklığını 18-20 derece arasında tutmak ve yatmadan önce ağır yemeklerden kaçınmak uyku verimini doğrudan artırır. Derin uykuya geçişi zorlaştıran kafein tüketimini öğleden sonra sonlandırmak, sabahları çok daha dinç ve enerjik bir şekilde uyanmanıza olanak sağlar.
Neden alarm çalmasına rağmen yataktan kalkmakta zorlanıyorum?
Alarm çalmasına rağmen yataktan kalkamamanızın temel nedeni uyku eylemsizliği denilen, uykudan uyanış anındaki bilişsel sersemlik halidir. Bu durumu aşmak için alarmı yatağın uzağına koyarak fiziksel olarak hareket etmenizi sağlayabilir veya 10 dakikalık 'erteleme' döngüsüne girmek yerine ilk alarmda kalkmayı disiplin haline getirebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 1,232 göst.
25 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
42 cevap 1,292 göst.
18 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Minikii (1,621 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 1,183 göst.
22 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Yarn1238 (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 434 göst.