1 yaşındaki bebeğim sürekli ağlıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
558 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (350 puan) tarafından

Artık dayanamıyorum

Bebegım 1 yaşında anlamıyor sürekli ağlıyor inadıma giriyor birseyler kırıyor sürekli evdeyız eşim izin vermiyor disarıya çıkmamıza gidicek bir yerimizde yok çok sıkıldım nefesim daralıyor dayanamıyorum Artık eşim sürekli çalışmak istiyor başka birsey yapmıyor gezme. Vs yok hep çalışmak yoruldum artık  19 yaşındayım yaşımdan dolayıda olabilir yoruldum sadece eşime anlatınca sacmalama herkes apartmanda kim senın gibi yapıyor diyor  yapacak birseyim yok surkelı telefon bebek gerçekten bıktım ağlayacak durumunda geçtim 

-

17 Cevaplar

+4 oy
önce (2,053 puan) tarafından

Eşiniz dışarı çıkmanıza neden izin vermiyor? 

önce (8,079 puan) tarafından

32 yıllık Diyarbakırlı yok ki eşimde öyle bizde çevremde etrafımda öyle insanlar yok bu Doğu Batı değil aile yapısıyla alakalı. Öyle söyleyince insanların algısını değiştiriyorsnz cnm. 

Senin eşinin ailesi farklı  . Değişik yada gelişmemiş bizde buralarda sıkıntı yok 

önce (1,315 puan) tarafından

Doğulu ne demek ya doğulu deyince bütün herkesin aynı kefeye koyuyorsunuz ben de eşim de doğuluyuz ve eşim o kadar cahil bir insan değil çok şükür bana evde kal evden çıkma diyen biri değil aksine evde sıkılırım diye arabanın anahtarını bile evde bırakıyor ben çalışıyorum vakit ayıramazsam sıkılırsaniz gezin diye. Su zihniyeti bırakın artık Doğu ile alakası yok anlayın şunu artık zihniyetle alakası var. 

önce (9,472 puan) tarafından

Bende Ağrılıyım. 3 çocuğumla gitmediğim yer yok. Haber vermem yeterli. 

önce (220 puan) tarafından

Vallahi doğru söylüyorsunuz yani çünkü ben de doğlyum Benim annem benim yengem falan yani benim Babamlar onları bir yere gidince aramıyorlar bile yani bu işin doğrusu battısı yok benim eşim batılı mesela o öyledir cıkmamı sevmez 

önce (3,903 puan) tarafından

Eşinin doğulu olup dışarı izin vermemesi ne alaka Allah aşkına eşimin ailesi öyle de bütün Kürtleri işin içine çekme ben doğulu ve kürdüm istediğim yere çocuğumla beraber gidiyorum tek başıma da giderim kimse birşey demiyor diyemezde 

-Reklam-
+2 oy
önce (31,840 puan) tarafından

Nasıl çıkmana izin vermiyor esir hayatı mı bu market Park gezmektemi yasak ? Böyle bir hayatta bunalman çok normal 

önce (350 puan) tarafından

şimdi oldu ailesi de öyle onun bir kadın tek başına dışarı çıkamaz kafasındalar

önce (2,588 puan) tarafından

oyle bir magara ayisiyla neden evlendinki dunyada adam kalmasa o mantalitedeki biriyle hayat gecmez bastan fikirlerini bilmiomuyrun.?  resmen omrune yazik etmissin cok uzuldum inan

önce (2,588 puan) tarafından

image

bu cikti karsima bu posta paylasmak istedim. saka gibi ama gercek kadini ne hale getirmis adam 12 yil boyunca dort duvar arasinda yasatarak. pamuk prenses gibi davranmayacak adamla evlenilmez kimseye kul kole olmaya evlenilmez . daha 19 yasindasin yazik gunah. 19 yasindayken bunu yapan ileride canina okur 19 da dayanamama diurumuma geldiysen 35 i 40 i 45 i var bu isin
+2 oy
önce (8,011 puan) tarafından

Doğuluların yoğun olduğu bir mahallede oturuyorum. Herkes sokakta şimdi . Bunun doğuyla batıyla alakası yok. Eşin ve ailesi hastalıklı düşünceye sahipler.  Çok küçüksün eşinin karşısında söz hakkın da yok anladığım kadarıyla. Yavaş yavaş tatlı dille ikna etmeye bak

Hayır sözümü dinler ama sadece çalışmaya odaklanmış ve beni anlamıyor sanki akşam kadar uzanıp hiç birsey yapmıyormuşum gibi davranıyor 

+1 oy
önce (1,708 puan) tarafından

Arada bir saat yarım saat da olsa dışarı parka çıkıp temiz hava almak gerekiyor ya bende bunalınca kızımı alıp parka gidiyorum yada arkadaşlarıma tek tek kahveye çağırıyorum bazen de ben gidiyorum bir kahve içmek iyi geliyor eşin ona da mı izin vermez

işte bir eltim var o daha çağımıyor ya ben de gitmek istemiyorum parkta eşim izin vermiyor 

+1 oy
önce (528 puan) tarafından

Eşin evde yokken çık kız durulur mu evde tabi ağlar o bebe 😕 yaşın da çok genç at kendini parklara gez dolaş. İkiniz de sıkılmışsınız ikinize de iyi gelir ❤️

işte eşim izin vermiyor tek başına nereye gideceksin falan diyor

+1 oy
önce (6,402 puan) tarafından

Bence bebekten ziyade eşin bunaltıyor. 1 yaşındaki bebek aglar bu normal. Ayrıca evde sıkılır. Havalar da güzel günlük 1 saat parka çıkar. Eşin izin vermiyor derken hangi çağda kaldık. Izin almana gerek yok. Dışarı çıkmak tuvalete gitmek gibi doğal bir ihtiyaç. Tuvalete gidince izin almıyorsan parka markete giderken de izin almana gerek yok. Ben bazı insanları anlamıyorum gerçekten. Eşim bana böyle yasak koysa gülüp geçerim o kim ki yasak koyuyor. Evlendik insanız mal mülk değiliz öyle emir vercek bizde itaat edeceğiz. Yok öyle bir şey. 

Ben ondan izinsiz dışarıya çıkarsam olacaklarını tahmin edemiyorum . Korkuyorum

+1 oy
önce (869 puan) tarafından

Eşinin izin vermeme nedenini bende merak ettim. 

Eşim doğulu  sadece o değil ailesi de öyle bir kadın tek başına dışarıya çıkamaz kafasında

önce (84 puan) tarafından

Canım doğulu deyip durma her yorumun altına doğulu diyorsun bizde doğuluyoz Diyarbakırlıyız bizim tarafta böyle birşey yok bizim kadınlar öyle Güzel dışarı çıkıp geziyor ki doğuyla alâkalı değil senin eşin ve ailesi öyle bence 

önce (869 puan) tarafından

Eskiden öyleymiş ama bunun doğu ile alakası yok etrafımda doğulu dolu annemde doğulu bizlerde böyle birşey yok eşin ve ailesinin davranışı yobazlık başka birşey değil kadını kısıtlama 

önce (449 puan) tarafından

Canım bende doğuluyum istediğim her yere giderim alışveriş hastane sağlık ocağı annenim evi oda tekel bayi var kapının önünde yani 

+1 oy
önce (29 puan) tarafından

İzin vermiyor? Ona bu hakkı kim veriyor? 

Ben gidersem kıyamet kopar korkuyorum 

önce (29 puan) tarafından

Ya Allah aşkına ne kıyameti kopar? Manyak mı esir mi aldı sizi?

+1 oy
önce (864 puan) tarafından

Kız saf olma ya adam afedersin kaçından uydurmuş dışarı çıkmak yasak diye bunun adına da biz doğuluyuz koymuş. Doğu insanları uzaylı değil aşkım yerin dibine koydukca koyuluyor 

Ama eltılerim vs herke öyle arkadaşlarının karısı vs öyle köydekiler hepsi öyle 

+1 oy
önce (1,219 puan) tarafından

Tatlım 19 yaşındasın 1 yaşında bebeğin var ve saçma sapan bir insanla evlenmişsin kendine bunu neden yaptın? Bebek tabii ki ağlar tek bildiği şey ağlamak sonuçta sen bence kendini gozden geçir hayat böyle geçmez ne demek kadın tek başına çıkmaz izin vermiyor sen onun tapulu eşyası değilsin taş devrinde de yaşamıyoruz market pazar park AVM vs bunlar doğal yerler bütün gün evde sen de bunalıma girersin bebek de daralır 

+1

Severek evlendık bebegım çok farklı herseye herkese ağlıyor sürekli birseyler kırıyor bilmiyorum 

önce (863 puan) tarafından

Bide bu hödüğü nü sewdin mi 🤢

Sana bu tutumu bile kendini soğutmştr 

Sevgiden bahsedysn

+1 oy
önce (3,770 puan) tarafından

Cnm bnm cok doğulu akrabam vs var gelinimizde var hic oyle bısey de duymadım Allah Allah bnce esın Baska sebepten izin vermez ne alaka yani

Ama ailesi arkadaşlarının karısı eltılerşm vs hepsi öyle 

+1 oy
önce (4,605 puan) tarafından

Neden evlendiniz bu mağara insanıyla zorunuz neydi

Severek evlendık 

+1 oy
önce (10,267 puan) tarafından

Seni cok iyi anlıyorum canım 🫂

Bir zamanlar daki kendimi gördüm diyebilirim benim de önceden eşim öyleydi yani ben genelde annemle bacimla görümcem le falan gidiyordum eltilerime gidiyrdum iyi geliyordu arada şimdi 3 çocuğum var eskisi gibi değil çok şükür ki öyle olmak da zorunda mecbur kendi götürmüyirsa bize de karışamaz 

Çok şükür anlayan çıktı herkese tuhaf gelmiş bu durum benimde eşim öyle biriyle bi yere gönderir yanlız çıkamam insallah zamanla düzelir 

0 oy
önce (1,953 puan) tarafından

Esin niye izin vermiyo hava mis gibi cocugunu alip bi parka gitsen havan degisir soyle bi dolanip gelsen ya da bi market bile gezsen nefes alirsin bebeginle birlikte o da bunladigi icin huysuzlaniyodur ki 

Bende öyle düşünüyorum ama izin vermez korkuyorum izinsiz Asla gidemem 

önce (1,953 puan) tarafından

Yani habersiz cikma tabiki basina bisey gelse Allah korusun gerek yok ama izin isine kotu alistirmissin sen bi bireysin ne demek izinsiz cikamam 

0 oy
önce (13,914 puan) tarafından

1 yaşında bebekten neyi anlamasını bekliyorsun kocanda eş mi almış esir mi saçma sapan insanlar ya bu arada benimde kocam doğulu ve salakça düşünceleri yok o çocukta bunalıyordur tüm gün evde 

0 oy

Eşin nye izin vermiyor çıkmana illa bı kuyruk la mi gezcen 

Al çocuğu nu parka çik yürüyüşe cık hava alrsnz iyi olur 

Doğulu tm demişsn bende Doğuluym eşim uykuyu sever fazla dışarı çıkmaz kafamı esti mi her yere giderim yeter ki üşenmym

Belkıde sadece eşimin ailesi çevresi falan öyledir bilmiyorum herkese tuhaf gelmiş 

Kb ama eşin kaçıncı yüzyılda kalmş 

Yıl 2026 nasıl bunu kendinize yapyorsnz ya valla ağzım açık okuyorum 

Bildiğin kocan dağ ayısı gibi birşey 

Uykusundn boğar sabah a çikarmam öyle birini 

Ayy nasl sinirlndm bak

0 oy
önce (15 puan) tarafından

Canım benim eşim de doğulu bizi dışarı çıkarır gezdirir 

Doğulu olmakla alakası yok onun

Aile yapısı bozuk yontulmamış yobaz hanzomu ne

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

1 yaşındaki bebeğim sürekli ağlıyorsa ne yapmalıyım?
1 yaşındaki bebeklerin ağlaması genellikle iletişim kurma, dikkat çekme veya duygusal ihtiyaçlarını ifade etme çabasıdır. Öncelikle bebeğinizin fiziksel ihtiyaçlarını; yani açlık, uyku veya alt temizliğini kontrol edin. Ardından bebeğinizle sakin bir tonda konuşarak veya ona sarılarak duygularını anladığınızı hissettirin; bu, ağlama krizlerinin süresini kısaltmada en etkili yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
1 yaşındaki bebeğin sürekli ağlaması ve eşya kırması normal mi?
1 yaşındaki bebeklerde öfke patlamaları ve eşyaları fırlatma davranışı, kendi sınırlarını keşfetme evresinin bir parçasıdır. Bu yaş grubunda ince motor beceriler gelişirken bebekler duygularını kontrol edemedikleri için tepkilerini fiziksel yollarla gösterirler. Güvenli bir ortamda enerjisini atmasını sağlamak ve istenmeyen davranışlarda kararlı bir duruş sergileyerek dikkatini başka bir objeye çekmek süreci yönetmenize yardımcı olur.
Bebek bakarken bunaldığımı nasıl yönetebilirim?
Bebek bakımı sırasında tükenmişlik hissetmek, özellikle destek almadığınız durumlarda oldukça yaygındır ve bu durum sizin kötü bir ebeveyn olduğunuz anlamına gelmez. Kendinize gün içinde en az 15-20 dakikalık nefes molaları yaratmaya çalışın. Evde eşinizle iletişiminizi güçlendirerek sorumluluk paylaşımı konusunda net beklentilerinizi ifade edin; zihinsel sağlığınızı korumak bebeğinizin huzuru için en önemli unsurdur.
Evden hiç çıkamayan bir anne ruh sağlığını nasıl korur?
Sosyal izolasyon, ebeveynlik stresini katlayan en büyük faktörlerden biridir. Dışarı çıkamadığınız durumlarda ev içerisinde kendinize ait bir rutin oluşturmak, örneğin bebeğiniz uyuduğunda sevdiğiniz bir aktiviteyi yapmak veya dijital platformlar üzerinden ebeveyn topluluklarına katılmak yalnızlık hissini azaltabilir. Duygularınızı bir günlüğe yazmak veya güvenilir bir arkadaşla konuşmak, biriken stresi boşaltmak için etkili bir yöntemdir.
1 yaşındaki bebeğimle evde kaliteli zaman nasıl geçiririm?
1 yaşındaki bebeklerle evde kaliteli vakit geçirmek için karmaşık oyuncaklara gerek yoktur; basit ev eşyalarıyla oynanan oyunlar bilişsel gelişimi destekler. Günün belli saatlerini sadece bebeğinizle oyun oynamaya ayırın ve bu süreçte telefon gibi dikkat dağıtıcıları bir kenara bırakın. Birlikte kitap okumak, müzik eşliğinde hareket etmek veya mutfak aktivitelerine dahil etmek, bebeğinizin huzursuzluğunu azaltacak güvenli bir bağ kurmanızı sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 621 göst.
13 Şubat 2025 Diğer kategorisinde LEMAN339 (430 puan) tarafından soruldu
+2 oy
18 cevap 1,109 göst.
4 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 2,317 göst.
17 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,188 göst.