8 aydır hamile kalamıyorum, benzer durumu yaşayan var mı?

0 oy
222 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (6 puan) tarafından

Kizlar ben gebelik düşünüyorum da benim 1 oğlum vat 8 aydir bekliyorum  bulurum yaşayan varmi

10 Cevaplar

0 oy
önce (6,175 puan) tarafından

Ablamın ilk çocuğu hemen olmuştu, ikincisi 1.5 sene olmadı. Sen bir doktora görün sonuç iyiyse eşinde bir gözüksün, bazen stresten bazen de problemden tutmaz. Ya da çok uzun süre korununca da oluyor diyorlar. Ben de yavaştan ikinciyi düşüneceğim. İlki 6 ay tutmamıstı ama bir problem çıkmadı bizde stresten olmadı. Şimdi ne olur bilmem artık 

Benim de saat gibiydi doktor eşin gelsin demişti onun da iyiydi çok az hareketlilik azdı o da etkileyecek kadar değil demişti doktor. Vücutta hap, spiral tarzı şeyler hemen atılmıyor ondan olabilir ama eşinizin de gitmesinde fayda var. Özür dilerim detay vereceğim Bursa’da ki hastane öyle diyordu çünkü, daha ilişkiden 3 gün sonra gitmek daha iyi sonuç veriyor(yani verilen sperm ne eski olsun ne yeni) o yüzden. Birde sabah 9 a kadar test vermiş olması gerekiyor 9 dan sonra test alınmıyor başka zamana randevu veriyor. İnşallah hayırlı sağlıklı şekilde tutar isteyen herkesin 

önce (274 puan) tarafından

35 günde bir adet oluyorum ben. Doktor normal dedi bu döngü de. Ama beş aydır deniyoruz. Çok uzun bir süre değil. Doktorlar normal kabul ediyoruz bir sene kadar diyor

önce (6 puan) tarafından

Ya şimdi geçmiş olsun   bilmiyorum  çok kafamı takıyorum onuda bilmiyorum   esim diyo kaba taktığın için olmuyor bende üzülüyorum  neden olmuyor diye 

Siz yine de kontrole gidin, o 1 seneyi doldurmayın. Hayırlısı olsun. Evet 1 sene çok normal ama insan taktıkça stres etkiliyor. 6 ay olmadı diye 3 doktora gidip 2 kere eşimi yolladım ay ne günlerdi Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Sonra da yurt dışına taşındım be hamileymişim burada öğrendim bilsem asla gelmezdim Kader’i buradaymış 🤣 şimdi 2 yaşına girdi hayatı sorgulatıyor bana 

Gittik. Hormonlarım çok iyi. Yumurtalıkların çalışıyor. Yumurtlama oluyor. Rahim ağzın iyi. Gebeliğe engel bir durum yok. Sen hamile kalırsın dedi 

-Reklam-
0 oy
önce (790 puan) tarafından

1 senede hamile kalmazsan o zaman kadın doğuma gidebilirsin bende 2. Çocukta Bi kaç defa kadın doğuma gitim doktorum öyle söyledi  

önce (6 puan) tarafından

İnşallah  bi sorun olmaz çünkü bi çocuğum var neden bu gec oldu anlamdım 

önce (790 puan) tarafından

Yok ya boşuna kendine stres yapma bende 2. İçin çok gergindim olmuyor diye  artık 8 ay olmuştu tam gidip spiral alıcaktım adetim bekliyordum  meğersem o zaman 6 haftalık hamileymişim. 

0 oy

Evet, benim kızım evlenince hemen oldu. Bes aydır deniyoruz daha bizim dd olmadı. Ama ben doktora gittim hormonlarımda ya da yumurtalıkkarım da sorun yok çok şükür ama neden olmuyor hâlâ anlamadım. Kızım da hiç sorun yaşamadım hemen olmuştu

önce (6 puan) tarafından

Evet ilk oğlum oldu  ne oluyorsa doğumdan sonra oluyor zaten benim de ablamın  göbeği düşmüştü doktorlar ksirisin demişlerdi  eskilerde kadın var ona gitu göbeği düştü demis yapmışlar şimdi 6 aylik hamile  4 senelerin cocgu olmuyordu 1 oğlu vardı onunda 

Yok canım ben eminim beş senedir korunduğumuz için hemen olmuyor. İnşallah olur. Bu kadar zor olacağını bilseydim hiç korunmazdım. İnsan bilemiyor

önce (6 puan) tarafından

İnşallah  nasip olur 

0 oy
önce (32 puan) tarafından

Arkadaşım 1senedir evli, 2kere düşük yaptı inşallah seninde onunda isteyen herkesin bebeği olur

önce (6 puan) tarafından
+1

Amin burda kimin ne niyeti varsa rabim herkesi nasip etsin inşallah 

0 oy
önce (6,882 puan) tarafından

Benim ilk çocuk 2.ayda oldu. 2 çocuk 8.ayda kimyasal 10.ayda da sağlıklı gebelik oldu. 8 ay çok uzun bi süre değil.

Bu durumu yaşayan çok insan var. Demek ki zamanı var. Ben, inanıyorum ki yakın zaman da olacak💞🕊

önce (6 puan) tarafından

İnşallah  bizimde öyle olur 

İnşallah.

önce (6,882 puan) tarafından

Aynen benim 3 gebelik de o aydan umudu kesip koyverip bi sonraki aya odaklandığımda oldu. Stres çok etkiliyor.

Evet, çok stres yapıyordum

0 oy
önce (880 puan) tarafından

3. Çocuğu istedim 1 sene korunmadım hamilede kalamadım 1 seneden sonra hamile kaldım şimdi 22 haftalığım. Acele etme tutar inşallah 

önce (6 puan) tarafından

Allah  sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah  amin dua et bizlere de nasip olsun 

önce (880 puan) tarafından

Amin Rabbım isteyen herkese nasip etsin allahım herkesin gönlüne göre versin 

0 oy
önce (10,299 puan) tarafından

Öncesinde korunma yönteminiz neydi

önce (6 puan) tarafından

Pezertile  korunuyordum 

0 oy
önce (61 puan) tarafından

Bende oğlum 2 yaşına girdikten snr istedim 1 yıl olmadı tam tedavi başladim  esim ceza evine girdi 1 yıl oldu iyikide olmamis herşeyde var bir hayır  

0 oy
önce (289 puan) tarafından

Benimde 1 sene olmadi 2 ci cocukta prolaktin hormonu yuksek oldugu icin olmamis ilac kullandim o ay hamileydim

0 oy
önce (51 puan) tarafından

Biz 11 ay korunduk istediğimiz ilk ay elhamdülillah kızım oldu kızım 2 yaşında tekrar istedik ama 5. Ay hamilr kaldım hep aklımda bir sorun mu var diyprdum kilo almıştım ondan mı kaynaklı diye kendimi yiyordum ama elhamdülillah oldu Allah sana da nasip etsin inşeAllah 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İkinci çocuk için ne kadar süre hamile kalınamazsa doktora gidilmeli?
Uzmanlar, 35 yaşın altındaki kadınlarda 1 yıl, 35 yaş ve üzerinde ise 6 ay boyunca düzenli ilişkiye rağmen gebelik oluşmaması durumunda bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurulmasını önermektedir. Eğer yaşınız 35'in üzerindeyse 8 aylık bekleme süresi, detaylı bir muayene ve hormon testleri yaptırmanız için uygun bir zaman dilimidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
8 aydır hamile kalamıyorum, hangi testler yaptırılmalı?
Gebelik planlayıp 8 aydır sonuç alamayan çiftlerin öncelikle bir uzmana giderek hormon paneli, tiroid değerleri ve ultrason muayenesi yaptırması önemlidir. Ayrıca erkeğin sperm kalitesini değerlendirmek için spermiogram testi yapılması, sürecin hızlanması ve olası tıbbi engellerin erken teşhisi adına hayati değer taşır.
Daha önce doğum yapmış olmama rağmen neden hamile kalamıyorum?
Sekonder infertilite adı verilen bu durum, ilk gebelikten sonra geçen sürede yaş ilerlemesi, yumurta rezervindeki değişimler veya hormonal dengesizlikler nedeniyle oluşabilir. İlk çocuğunuzun olması üreme yetinizin varlığını kanıtlasa da, vücuttaki hormonal seviyeler veya yapısal faktörler zamanla değişebileceğinden mutlaka detaylı bir kontrol yaptırmanız gerekir.
Doğurganlığı artırmak için yaşam tarzında neler değiştirilebilir?
Doğurganlığı desteklemek için ilk olarak ideal kiloda kalmak, düzenli ve sağlıklı beslenmek, sigara ve alkolden uzak durmak oldukça etkilidir. Ayrıca folik asit takviyelerine başlamak ve yumurtlama dönemini doğru takip etmek, doğal yollarla gebe kalma şansını %20 ile %25 arasında artırabilen destekleyici unsurlardır.
Yumurtlama dönemi takibi gebelik şansını nasıl etkiler?
Yumurtlama dönemini takip etmek, gebelik şansını en yüksek seviyeye çıkarmak için en önemli adımdır. Genellikle beklenen adet tarihinden 14 gün öncesine denk gelen bu süreçte ovülasyon testleri kullanmak veya akıntı takibi yapmak, cinsel ilişki zamanlamasını en doğru noktaya taşıyarak başarı oranını doğrudan etkiler.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 320 göst.
0 oy
12 cevap 355 göst.
0 oy
10 cevap 536 göst.
4 Mayıs 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Senra (8 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,991 soru

24,690,929 cevap

368,316 kullanıcı