3 çocuğumla sürekli dışarıda sorun yaşıyorum ne yapmalıyım?

0 oy
480 göst.
önce Diğer kategorisinde (4 puan) tarafından

Sürekli kapı önündeler oynuyorlar kavgaları yaramazliklari ayrı dert ve baya pisileniyorlar binadakiler bazen kapıda otryoz çay kahve falan anam benimkiler çayı burnumuzdan getiryorlar sanki hiç yemiyorlar gormuyorlar gibi parmak parmak atana e üstleri başları hep kirleniyor bazen utanıyorum gerçekten başıma ağrı giriyor hele günde 2 defa veya daha fazla banyo yaptrdigim halde kapı önünde berbat ediyorlar kendilerini bende dayanamıyorum kızıyorum komşularımda çocukları büyük birinin yok ayy ne ypcam bilmiyorum 

-

13 Cevaplar

0 oy
önce (6,214 puan) tarafından

Dışarı çıktıktan sonra kirlenmeleri çok normal. 

Sadece önlerine gelen yiyeceğe parmak batırma vs bunu yapmamaları konusunda gerekeni yapmalısın. 

önce (4 puan) tarafından

Parmak dediğim anne verirmisin anne alabilirmiyim veriyorum ikinciye duymamazlıktan geliyorum bakıyom almış bitane tabaktan elini uzatıyor benimkiler abur cubur  seviyor ve yiyorlar ama evde bitane yerler ikinciyi tutar atarlar kapıda başıma bunu getiryorlar

önce (6,214 puan) tarafından

Çocuklar hep böyle oluyor. Evde zibilyon tane de olsa, dışarıda gördükleri daha tatlı geliyor. 

önce (4 puan) tarafından

Evet ya bazen utanıyorum ya sohbet edemiyorum bile çocuklarla konuşmaktan Kaş göz yapmaktan kizmaktan 

-Reklam-
0 oy
önce (1,133 puan) tarafından

Bizim çocuklarda aynı. Bacım güneşte kaldı güneş geçti başına ishal oldu bir haftayi geçti zor geçti baş olmuolar

0 oy
önce (8,011 puan) tarafından

Ben niyeyse çok güldüm ya çok komiğime gitti anlatışın 

önce (4 puan) tarafından

Kız vala niye güldün ayy çok zor İnanlı kiclarina vuruyorum kızıyorum seviyorum olmuyor utanıyorum artik ya

önce (8,011 puan) tarafından

Ay aman olsun boşver kimseye zarar vermiyorlarsa bırak eğlensin çocuklar. Ama sen eve gelince anlat sürekli yaptıkları yanlışları.  Kendi çocukluğum geldi gözlerimin önüne. Sokakta oynardık annem de kapının önüne kovayla su koyardı içeri girmeden önce ayaklarımzı onun içine sokar yıkar öyle girerdik ama su bildiğin çamur olurdu. Ordan koşar banyoya tuvalete. Ellerimiz o kadar pis olurdu ki ışık açma kapatma düğmesinin altı kahverengi olurdu 

önce (4 puan) tarafından

Kız beni dinlemiyorlar bide bir inatcilar varya yani ne desem ne yapsam boş bağırıyorum valal yeri geldimi vuruyorum da gene aynilar biri 1 uçuk biri 4 ve 7 yaşında oğlum büyü gene idare eder öbür ikisi ateş 

0 oy
önce (14,444 puan) tarafından

Kirlenmek güzeldir. Benimkilerde dışarı bir çıkışları var bir de girişleri 🤣 sadece yiyeceklerde uyar tembihle sadece kendilerine ait tabaktan yada senin tabağından yesinler kimseye rahatsızlık vermeden. Ama çocuk bu yani dışardaki herşey tatlı gelir 

önce (4 puan) tarafından

Hiç sorma hiç sorma bide alıp yiyorlar döküyorlar atıyorlar yani boş tabagida eline alıp geziyorlar tobe tövbe 

0 oy
önce (2,748 puan) tarafından

Kirlenmeleri çok normal benimki de öyle 3.5 yaşında dışarı bi çıkıyor 2 dakika sonra üstü sanki evden kirli çıkmış gibi oluyor bugün yanıma yedek kıyafet almayı unutmuşum parka gittik ay dondurmayı resmen üstüne yedirdi 

önce (4 puan) tarafından

Ay hiç sorma hiç sorma güzelim elbiselri hep maf ediyorlar canları sağolsun ama çok kirleniyor kar durmuyorlar

önce (2,748 puan) tarafından

Öyle bide bazı lekeler de çıkmıyor ben o yüzden öyle aşırı pahalı kıyafet almam 

0 oy
önce (10,267 puan) tarafından

Ayni durum bizde de var 3 çocuk yaşları yakın sürekli benzer durumlar Rabb'im bize boool sabır versin 

önce (4 puan) tarafından

Kaynanam köyde küçük oğlanı bana gönder kaç ay diyor ama dayanirmiyim bilmiyorum 

önce (10,267 puan) tarafından

Ben olsam gönderirim oğluma iyi bakacağından emin olursam eğer 

0 oy
önce (433 puan) tarafından

Adı üstünde çocuk , ben eski evde komşularla çay içerken kızım birşeylerlere dadandığını bildiğim için marketten çayın yanına baya birşeyler dolduruyorum götürüyorum utanmamak için 🤣

önce (4 puan) tarafından

Aynen vala kayananm köyde kcuuk olan 1 buçuk yaşında onu bana gönder kışa kadr diyor ama ben yapabilirmiyim bilmiyorum 

önce (433 puan) tarafından

Tabiki böyle bir hataya düşmeyin çocuğa travma kalmasın . Çok küçük daha canım çocuklar hayatının her evresinde anne Şevkatine ihtiyacı var 

önce (4 puan) tarafından

Evet bende ayrı kalamam yani h yasamadim böyle bişe ama bilemiyorum ya oğlum benim ciğerim 

0 oy
önce (9,911 puan) tarafından

Ya şimdi diyeceğim sizi üzereyim niye 3 tane derler adama sonra siz geri dönersiniz ben istedim diye 😊 böyle oluyor isylte çok çocuk oluncada 

0 oy
önce (72 puan) tarafından

Masada onlara ayrı iki tabak daha getir hani büyükler için olandan ayrı isterlerse o tabaktan ver bol bol.

0 oy
önce (15 puan) tarafından

Canım ben de dışarıda misafirlere ayrı koyuyorum

Çocuklara da ayrı koyuyorum sırt çantam dolu valla

0 oy
önce (159 puan) tarafından

😂😂ay benimkilerde aynı gören sanar ki hiç bisey yapmıyorum  yedirmiyorum geçen babaannesine  gittik halbuki evden doyurup çıkarım hep bi yere giderken orda demez mi babanne ben açım diye yerin dibine girdim resmen😅😂o yüzden anlıyorum seni canoo

önce (4 puan) tarafından

Kız benimkiler de öyle ama bezen azitiyorlar kapı önünde o yüzden sinirleniyorm

0 oy
önce (106 puan) tarafından

Onlara da ayrı bir tabak hazırlayıp önlerine koyabilirsin. En azından sizin tabağa dokunmazlar sen de rahat edersin. 

0 oy
önce (1,953 puan) tarafından

Egitmen lazim canim 3 tane cocuk yesinler icsinler onlerine tabak ver guzel yiyin de guzelce yesin kalksin oynasinlar bu sekilde olmaz girdigin ortamda dislanirsin ve pasakli alismalari cok kotu bisey benimde oglum var 4 yasinda sabah kahvaltiyi salonda yapmak istedi onune sofra serdim yinede dokmus verdim eline kucuk supurgeyi hadi annecim dedim orayi aldi ya da sonrasinda oturdu oynadi oynadi cani sıkıldı kalkti ben suralari bi toplayim ya dedi koltuklarin ortulerini duzeltti girlentleri koydu yerine oyuncaklarini topladi sonrada geldi bana yardim etti nevresim degistirdim yastiklari hep o gecirdi soktu makinaya doldurdu babasi bilmez makinayi calistirmayi oglum calistirdi sonra ben yemek yapiyodum bulasik makinasini bosaltti hem aktivite oluyo sıkılmıyor hem is ogreniyo kaynanam kocama hic bisey ogretmemis kendince biseyler yapmaya calisiyo Allah icin ama hic mi bi is beceremez bi insan asla yapamiyo o yuzden ogluma cok dikkat ediyorum cam silsem o da yapar ben supursem o toz bezi istee beceremese de toz alir odasina hic karismam kendi toplar mesela 3 taneyle tabiki daha zor bunlari yapmak ama alistirman lazim okulda falan da dislarlar cocuklari bizim zamanimizda oyle pis cocuklarla oynamazlardi bile suan durumlae nasil bilmiyorum gordugum kadariyla akran zorbaligi daha fazla 

önce (4 puan) tarafından

Benimkiler de evde dediğimi yapıyorlar bazen hele kizdigimda her biri biyere kaçıyor anne ne yapalım anne şunu yapalım yardım edelim ama kapı önünde otrmaya gelince canavar çıkıyor içlerinden

önce (4 puan) tarafından

Ve ben pasaklıdir pisler demiyorum dışarda çok fazla kirleniyorlr diyorum oynadıkları için olabilrmi acaba günde 10 defa çıkarlar girerler

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çok yaramaz ve sürekli kirlenen üç çocuğun enerjisi nasıl yönetilir?
Çok enerjik çocukların fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak için gün içinde planlı ve yoğun aktiviteler düzenlemek, akşam saatlerindeki yaramazlık seviyelerini düşürebilir. Parka gitmek veya evde yorucu oyunlar oynamak çocukların enerjilerini doğru kanallara aktarmalarını sağlar. Enerjilerini boşaltan çocuklar, sosyal ortamlarda daha sakin kalmaya daha yatkın olurlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Dışarıda oyun oynarken sürekli kirlenen çocuklar için ne yapılabilir?
Dışarıda oyun oynayan çocukların kirlenmesini azaltmak için oyun alanına özel, kolay yıkanabilir ve eski kıyafetler giydirmek pratik bir çözümdür. Ayrıca dışarı çıkmadan önce bir atıştırmalık saati belirlemek, çocukların sürekli yemek isteme dürtüsünü kontrol altına alarak ortamdaki yemek karmaşasını minimuma indirir.
Üç çocukla sosyal ortamlarda yaşanan disiplin sorunları nasıl çözülür?
Sosyal ortamlarda yaşanan disiplin sorunları için çocuklara gitmeden önce net sınırlar koymak ve beklentileri önceden konuşmak oldukça etkilidir. Çocuklara dışarıda uymaları gereken 2 veya 3 basit kuralı hatırlatmak ve uymaları durumunda olumlu pekiştireçler kullanmak, kontrolün sağlanmasına yardımcı olur. Tutarlı olmak, komşularla olan iletişiminizi de rahatlatacaktır.
Çocukların sürekli yemek istemesi nasıl kontrol altına alınır?
Çocukların sürekli yemek istemesini engellemek için öğün düzenini oturtmak ve ara öğün saatlerini belirlemek temel kuraldır. Belirlenen saatler dışında yemek taleplerine karşı kararlı durmak, çocukların tokluk hissini daha iyi anlamasını sağlar. Sağlıklı ve doyurucu bir ana öğünden sonra atıştırmalıkların kısıtlanması, sosyal ortamlardaki yiyecek karmaşasını da azaltır.
Üç çocuğa bakarken yaşanan yoğun stresle nasıl başa çıkılır?
Üç çocukla ilgilenirken yaşanan stresi azaltmak için gün içinde kendinize 10-15 dakikalık kısa molalar ayırmak zihinsel sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. Mükemmeliyetçi beklentilerden uzaklaşmak ve gün içindeki küçük kaosları normal karşılamak, üzerinizdeki baskıyı hafifletir. Destek alabileceğiniz bir aile büyüğü veya arkadaşınızla görev paylaşımı yapmak da büyük bir rahatlama sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 734 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde sevci (80 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 231 göst.
14 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Sesenn (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 409 göst.
7 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Hira &ikra (8,853 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 179 göst.