3.5 yaşındaki oğlumun doğurmasaydın demesi normal mi?

0 oy
266 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,651 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar.🌸

Napıyosunuz nasılsınız.bu aralar kafamı bebelerimle bozdum.hiç durmuyorlar.küçüğünü uyuttum geri uyandı.şimdi kaçak kocamla balkondayız.herşeye rağmen çocukların sevgisine tutunuyorum.geçenlerde köpek havladı dışarıdan 1.5 yaşındaki oğlum saçımdan tutup kendi göğsüne yasladım beni koruyor maymuş🐒

Büyük oğlumlada konuşurken dedim seni çok seviyorum.hayır dedi sevmiyorsun.dedim olurmu öyle karnımda büyüttüm sonrada doğurdum tabiki seviyorum.dediği şey doğurmasaydın.kendisi 3.5 yaşında.arada şaşırtıyorlar böyle.sizinkilerde böylemi  

-

9 Cevaplar

+1 oy
önce (15,085 puan) tarafından

benim kkzım noluurr demeyi öğrendi. annee noluurrr noluurrr çizgi film izleyim, noluurrr parka gidelim

bi de o kadar tatlı söylüyor ki, içimi eritiyor 😂 lüffennn nolurr anneciiim diye gözümün içine bakıyor, benden böyle istedikçe yapamayacağım şey yok😂 

önce (81 puan) tarafından

Benimki hayır demeyi öğrenmiş herşeye hayıyyy diyor bide uzatarak çok hoşuma gidiyor 😂😂

önce (15,085 puan) tarafından

ay o halleri de çok tatlı😍😍 

önce (6,140 puan) tarafından

Oğlum 2 yaşında, tamam diyor her şeye. Babanı gördün mü oğlum tamam, beni seviyor musun oğlum tamam 🥹🤣 evet yerine tamam diyor. Bugün istemediği şeye de eliyle nooo diyip ağladı. Şaşırtıyorlar 🥹🫶🏻

önce (81 puan) tarafından

iyi ki varlar Rabbim korusun onları . 

önce (5,651 puan) tarafından

Amin cümlemizinkini

-Reklam-
0 oy
önce (2,040 puan) tarafından

İyi akşamlar😊benim cadı bugün sokakta küstüm senle konuşma benle pişmiş kelle diye birşey öğrenmiş babasına söyleyip duruyor 🤦🤦

Küçükken bizde söylerdik bunu🤣

Küstüm senle 

Konuşma benle

Altına işemiş

Pişmiş kelle

Ne kadar pismişiz ya🤣

önce (2,040 puan) tarafından

🤣🤣 anlamı ne aceba küçükken de duydum ama kızım sordu. Bugün ortanca olan dedim pişmiş koyun kellesi🤣🤣🤣🤣3 yaşındakinin dilide tam dönmüyor nasılda tatlı soyluyor

0 oy
önce (3,254 puan) tarafından

O kadar çok ki buyurmuş de kuçulmuş lafları...

Şuan hiçbirini hatırlamıyorum

Öyleler.sabah başlıyorlar gece yatana kadar

Babası parktan eve getirmeye ikna etmek için demiş ki; "kardeşin, annene eve gelmemizi söylemiş. Kardeşi 6 aylık bu arada 😁

Bizimki demez mi kardeşim konuşmayı bilmiyor nasıl eve gelin der demiş 😅

Maymuşya🤣geçenlerde kaynanam küçük oğlumu sevmek için aşağıya indirdi.büyük oğlumda bebek nerde diye sorunca nenen götürdü dedim

Diğer kapıdan gizlice çıktığını sanarak kaynanama baskın yapıyor annemin bebeğini ver diyerek.🤣

Babasına diyor ki o senin kızın, kızın 😅 sanki babası bilmiyor 😅 

0 oy
önce (346 puan) tarafından

benımkı daha küçük 10.5 aylık😂 Anneem diyorda içim gidiyor konusmaya basladıkca bısey ısteyınce ben nasıl kıyıcam 😂 bızım tv dolabı raflıdır ucları sıvrı dıye babası koruyucu taktı onlara tutunup kalkıyor tvnın altında priz var 2 tane 1 tanesıne koruyucu taktım dıgerınde tv fişi takılı fişi çekmeden önce bana bakıyor bişey diycekmi dıye hayırr dıyorum oda gulup kaçıyor sonra yıne gıdıyor kendı kendıne hayır dıyıp gerı donuyor 😂😂😂 

Çok fenalar ya.bende kız yok ama oğlanlar kız gibi cilveli nazlılar

önce (346 puan) tarafından

dogrudur erkek cocugu kızı aratmaz kızda erkegı sankı erkek cocugu yetıstırıyorum oyle yaramaz 😂 

0 oy
önce (1,500 puan) tarafından

2. Buçuk yaş kız çocuğu. Beni ne kadar seviyorsun diyorum az seviyorum hihihi yapıyo sonrada çok seviyorum diye düzeltiyor kendince şaka yapıyo zilli 😂

Aynılar ya.geçen diyorum saçlarım kısa çirkinim ben yok diyo çirkin değilsin çok güzelsin

0 oy
önce (313 puan) tarafından

Iyi aksamlar cnm.kizim. uyudu bende.oglani uyutmaya calisiyorum.esimle dunden beri.kavgaliyiz.varimi yogumu cocuklarima verdim.artik ne olacaksa da olsun  

Takma canım.bu erkekler toplu buhrana girmiş.hep bi huzursuzluk çıkarma derdindeler

önce (313 puan) tarafından

Aynen Cnm ne varsa derdi bende anlamıyorum dünden beri ağzına almadi kelime hiç kalmadı çocukları felan seviyo ama benle konusmuyo artık bir ne çıkarsam.da huzursuz olalım diyorlar hepsi erkek

0 oy
önce (6,204 puan) tarafından

Benim kızım yürüyen inat. Öyle cümleler söylemez ama çok güzel ağlar. Bazen o kadar yorucu oluyor ki.. 

Oğlum da bugün gereksiz ağlama krizine girdi. Ağlamam bitti, gel sarılalım dedi.😌

Bazen çok öfkeleniyorum. Sonra kendime kızıyorum. Sonra yumuşuyorum. Sonra hoooop başa sarmışız.. 

Benimde ağlamasına tahammül üm yok.biri sinirlenir başını vurur diğeri evi batırır bugün bayılıyordum neredeyse.bi şekilde günü kapatıyoruz böyle 

önce (7,955 puan) tarafından

Bu benim kız ya . 4 yaşında inadı beni yedi bitirdi . İnadından yemek yemez, çişini yapmaz ,uyumaz . Beyin kalmadı artık kafamın içinde. Bir şeye hayır dediyse bitti töbe bismillah evet olmuyor o dediği. En son kzıyorum bu seferde işkence yapmışım gibi ağlıyor.

Benim büyükten inat yok ama herşeyi gizliden yapar.sonra özür diler bi daha yapmayacam der yine aynı.küçükte tam serseri ayağı takılıp düşsün sinirle başını yere vurur

Ben yanında yoksam bilerek olduğum yere gelip gözümün önünde vurur başını.bu gidişle beyaz gömleği giyderecekler bana

0 oy
önce (97 puan) tarafından

Benim oğlum da babası öğretmiş şişko anne de diye şido anne şido diyo kızıyorum öyle deme diye karşımda kıkır kıkır gülüyo sıpa.

Aynen öyle ne duysalar papağan gibi tekrar ediyorlar.

0 oy
önce (9,435 puan) tarafından

Bu aralar taşınma ve var hep evimizin içinde .oğlumda 3 yaşında duyuyor hep . Anne nasıl taşıncas dedi bende tır gelicek eşyaları götürcek büyük eve gitcez diyorum. 

Sonra klozeti sordu bunuda götürcez lavaboyu götürcez kapıyı götürcez die satıyor🤣

Kapıyı boyamış dün eşim gördü oğlum sil burayı nasıl satacaz evi almazlar dedi. Hemen eline ıslak mendil kaptı silmeye başladı . Bana dio satcaz evi satcaz

Sıpa ya🤣

Bizimki de tam mal delisi.annemlerdeyken babasıyla görüntülü konuştu kapattı odaya hindi gibi kabarıp gelip diyorki benim  babam kamyon sürüyor traktör sürüyor🤣daha 2 yaşındaydı o zamann

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3.5 yaşındaki çocuğun doğurmasaydın demesi normal mi?
3.5 yaş dönemindeki çocuklar duygularını henüz tam olarak yönetemedikleri için bu tür tepkiler verebilirler. Bu cümle genellikle bir sevgisizlikten ziyade, o anki bir öfke patlamasını veya anne ilgisini çekme isteğini yansıtan geçici bir tepkidir. Çocuğunuzun aslında sizinle olan duygusal bağını sınadığını veya sadece o anki huzursuzluğunu kelimelere döktüğünü bilmeniz, bu durumu daha sağlıklı karşılamanıza yardımcı olacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
1.5 yaşındaki bebeğin anneyi koruma içgüdüsü nasıl gelişir?
1.5 yaşındaki çocuklarda koruma davranışı, genellikle ebeveynlerini güvenli liman olarak görmelerinden kaynaklanan taklitçi bir tepkidir. Bebekler çevrelerindeki seslere veya tehlike hissettikleri durumlara karşı annelerine fiziksel olarak sarılarak kendilerini ve anneyi güvende hissetmeye çalışırlar. Bu, çocuğun çevresindeki uyaranlara duyarlı hale geldiğini ve sizinle olan duygusal bağının güçlendiğini gösteren oldukça doğal bir gelişim aşamasıdır.
Çocuklarda kardeş kıskançlığı ve ilgi çekme yöntemleri nelerdir?
Çocuklarda kardeş kıskançlığı, ilgiyi paylaşma korkusuyla ortaya çıkan ve yaşa göre değişen davranışsal bir süreçtir. 3-4 yaş grubu, kardeşe karşı tepkisel ifadeler kullanarak veya anneye karşı gelerek ilgiyi tamamen kendi üzerine çekmeye çalışabilir. Bu dönemde her iki çocuğa da bireysel kaliteli zaman ayırmak, onların duygularını isimlendirerek dinlemek ve sevginizin koşulsuz olduğunu ifade etmek bu süreci yönetmenin en etkili yollarındandır.
Okul öncesi dönemde çocuklarla nasıl sağlıklı iletişim kurulur?
Okul öncesi dönemdeki çocuklarla sağlıklı iletişim kurmanın anahtarı, onların duygularını yargılamadan dinlemek ve gelişim seviyelerine uygun açıklamalar yapmaktır. 3.5 yaşındaki bir çocuğun karmaşık duygularını ifade etmekte zorlandığını kabul ederek, ona kendisini güvende hissettiren sakin bir alan oluşturun. Tartışma anlarında net ama yumuşak bir dille sınırlarınızı korumak, çocuğun sınırları öğrenmesine ve duygusal düzenleme becerisi geliştirmesine büyük katkı sağlar.
Çocukların beklenmedik sözlerine anne nasıl tepki vermelidir?
Çocukların söylediği kırıcı veya şaşırtıcı sözlere karşı verilecek en iyi tepki, kişisel bir saldırı olarak algılamadan sakin kalmaktır. Çocuğun o anki öfkesini onaylayın ancak sınırınızı net bir şekilde çizin; örneğin 'Şu an kızgın olduğun için böyle söylediğini biliyorum ama bu söz beni üzdü' diyebilirsiniz. Bu yaklaşım hem çocuğun duygusunu anladığınızı gösterir hem de karşı tarafa empati yeteneğini geliştirmesi için model olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 1,588 göst.
18 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Cansuu54 (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 789 göst.
21 Aralık 2022 Diğer kategorisinde ikiipasaannesi. (113 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 526 göst.
31 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 782 göst.
18 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,819 soru

24,687,881 cevap

368,165 kullanıcı

...