Evimi satıp daha büyük bir eve geçerken nelere dikkat etmeliyim?

0 oy
238 göst.
önce Diğer kategorisinde (9,421 puan) tarafından

image

bugun de benden gelsin dertleşme postu🙂

Balkonumda 16 senelik fincanlarımla çay içerken el işi yapayım dedim🤗

Bu evimizin 5 yılı bitti 9.evim ve şükür ki 9.ev kendimizin oldu Rabbim nasip etti

Şimdi satılığa çıkardık içim hem buruk hem mutlu olması gereken bu olduğu için 

Ama insanın ilk evi olunca duygusallaşıyor. Ne kadar mutluyduk evi aldığımızda 🤗 eşimle ikimiz temizledik ve Allah razı olsun hâlâ derim önceki oturan bayan tertemiz bırakmış evi camları bile silip çıkmış okadar temizdi. Evleri süpürmüş taşımacılar gidince yukarı komşum demişti. Severek oturuyordum

Ama malûm nüfusumuz 6 ve eve sığmıyoruz 3+1 ama oğlum oturma odasında yatıyor küçük oğlumda 3 yaşını doldurdu ve hâlâ bizimle yatıyor onuda ayırma zamanı geldi ekstra oda lazım . Hatta 5+1 lazım 😅

Oturma odamda oturmuyorum zaten ben yıllardır salonda oturuyorum. Salonu müze gibi kulllanan misafirden misafire açılış yapılmasına karşıyım 😅 oturma odasını genç odası yapmıştım ilk taşındığımda ama gelen giden çok olunca olmadı . Bayramda dıkış tepiş salonda oturuluyor . Sofra kuramıyorum 

Nys çok derine indim vel hasılı kelam evimizi satıp yeni ev bakıcaz. 6.5 milyon anca verebiliyoruz 5+1 de zor bulacak gibiyiz umarım gönlümüze göre çıkar🤲🏻

Sizlere bide sorum olacak eski ama merkezi evlerimi tercih edersiniz okula AVMlere yakın akrabalara yakın .

Yoksa sıfır ev merkeze uzak kırsal bir yer mi tercih edersiniz. Okula nasıl olsa servisle gider babında 

9 Cevaplar

+1 oy
önce (15,021 puan) tarafından

her şeyin hayırlısı canım. 

sıfır evdense 3-5 yıllık olmalı bence en azından, sıfır evde masrafın nerden çıkacağını bilemiyorsun. maalesef müteahhitler malzemeden işçilikten kaçtıları için sıfır evlerde sorunlar çıkabiliyor. 

ne çok uzak ne de çok merkezi olmalı bana göre.

dolmuşlar, halk otobüsüyle bir yerse yerden bir yere rahat gitmelisin

çok merkezi yerin trafiği gürültüsünü sevmem, çok uzak yerlerde de alt yapı yetersizliği, yol vs sorun oluyor. bunlar düzelene kadar da 5-10 sene geçiyor. adanadaki deprem konutlarında geçen seneden beri yol sorunuyla uğraşıyorlar. bi su basıyor, insanlar vvlerinden çıkamıyor arabalar gömülüyor. 

sadece öğrenciyken öyle cadde üstü ve kavşakta oturdum, şehrin en kilit noktasıydı, gürültüsü hiç bitmezdi😂 kabus gibiyidi. oldum olası sessiz evlerde oturdum 😂

eşim de öyle yol üstü oturuyordu, hatta tırlar falan geçer evlerinin önünden. evlenince adam gürültüsüz uyumaya alışmakta çok zorlandı😂 

önce (65,116 puan) tarafından

haha ben balkona oturup gelen gecene bakmayı cok seviyorum annemlerde merkezde oturuyo iki taraf balkon hep otururduk. evlendigim evde önde balkon yoktu sekiz sene balkonsuz zorlandım oda annemin iki sokak sagindaydi bu evimde iki sokak solunda 🙂 gecen eltime gittik koyde oturuyo canım sıkıldı issiz issiz 🙂

önce (9,421 puan) tarafından

Ya kuzenim evi tramvay yolu üzerinde bide iki tarafıda ana cadde diyorum nasıl oturuyorsun burda ben seviyorum dio 😅

alisiyorsun sadece tv izlerken cam kapi açık oldugu icin motor sesinden duyulmuyor 

kaynanamların öyle işte, illa o kapı kapanmalı. tır geçiyor ev sallanıyor 😂

deprem zamanı korkudan gidip kaldık, tırlardan daha çok korktum ben😂 

-Reklam-
0 oy
önce (830 puan) tarafından

Biz de bu aralar kendi evimize taşınacağız oturduğumuz ev kira ama 7 yıldır en güzel günlerim geçti burda. Demem o ki seni anlıyorum insan gerçekten duygusullasiyor canım. 

Soruna gelecek olursak aşkım arabanız varsa sıfır ve şehrin dışındaki evler bana daha iyi gelir gibi.  Gelenin gidenin az olur ne güzel 😄

Arabamız var ama 3 tane okullu çocuğum var en büyük lise diğer ikisi ortaokullu onları düşünüyorum en çok. 

önce (830 puan) tarafından

O zaman okula yakın bir yerler daha iyi olur canım. Yoksa çok masraflı olurj

0 oy
önce (10,233 puan) tarafından

Hakkınızda hayırlısı olsun canım 

Bana büyük ev bitmeyen temizlik gibi geliyor ruhum fakir 😅

Bana göre 0 daire olsun uzak olsun en güzeli rahat olanı şu an öyleyim zaten yine akrabalar çok çok uzak değil ama 

Temizlik düşünmedim hiç ya artık rahat rahat sığmak istiyorum 😅

0 oy
önce (10,555 puan) tarafından

Merkezi yer tercihim olurdu. Ama bu kadar odalı bir evi bu fiyata bulmak zor tabi yaşadığınız şehire göre de değişir. İstanbul Çekmeköy de 2+1 ev 80 mt 7.5 milyon 

Yok kuzu İstanbul a yetişemeyiz biz 😅 Konyalıyız şuan evim 3+1 130m2 ful yapılı panjuru bile var 10 yıllık bina 4.5 milyona satışa çıkardık . 

6.5 milyona 4+1 5+1 daire buluyorum çok varda eşim bahceli müstakil istiyor onu bulamıyoruz 8 10 milyonu gözden çıkarmak lazım oda şuan bizde yok

Çok eski 25 30 yıllık bahceli evler var 6 7 milyona ondada tadilat la 10 u yine bulur

0 oy

hayirlisi olsun canim inşallah gönlünüze gore bulursunuz eski bina da olsa ici yeni olmalı 

Evet canım o önemli bazı evlere özen gösterilmiş ilgilenilmiş belli oluyor 25 yıllık olsada oturulur. Ama bazıları dökülüyor gerçekten 

ilk evlendigimde oturduğum evde sekiz yil oturduk kirasi uygun diye cektim resmen lavabo alti tasti kac kez ustten boru patladi tavana akti hamam  böceklerini demiyorum bile iki yil olacak tasinali bu evde rahatım cok şükür inşallah bundands kendi evimizd cikariz

0 oy
önce (6,195 puan) tarafından

Hakkınızda hayırlısı olsun, dilerim gönlünüze göre ev bulursunuz 🌸

Şuan köyde yaşıyorum. Merkeze 15 dk sürüyor. Evim bahçeli, çocuklar ufak olmasaydı asla taşınmazdım buraya. Ben insan seviyorum. Her şey elimin altında olsun istiyorum. Senin çocuklar da büyük, ne bileyim dışarıyı gezmek isterler, arkadaşları ile görüşmek isterler, bir şey olunca alışveriş yapmak isterler vs. Kırsal alanlarda bunun zorluğu oluyor. Ekmek almaya 5 dk arabayla gitmek zorundayız mesela. Ekmek dediğin aynı sokaktan alınır 😇 

Sağolasın canım 

Evet o beni çok düşündürüyor. Çocuklar bahceli ev die heves ediyor ama birazdaha büyüseleer bahçeyede doyacaklar gezme isticekleer. Arkadaş ortamı isticekleer 

0 oy
önce (7,989 puan) tarafından

Bahçeli tripleks evi bekarken almıştım annemlerle yan yana. Eski evliliğimden kalma eşyalar bana kaldığı için döşedim. Kiraya da vermedim eşim de evi kabul etmiyor. Şimdi erenköyde ev buldum 20 milyona eşim Kore’den gelirse gidip göreceğiz ama benim kararsız eşim inşallah ikna olur bu sefer. Şimdiki evimiz de küçük ve Beyşehir caddesi üzerinde çok ses var. 3 yıldır yaz ayları işkence gibi. İnşallah istediğimiz gibi evler buluruz☺️

Eşin neden evi kabul etmiyor ki . O ev nerde peki.

Erenköy de bende buldum bi ev tamda Erenköy sayılmaz özalkent e yakın. Ama eski biraz bana göre sıkıntı yok eskide olsa bakımla güzelleşir zamanla

Ama eşim istemiyor eski . Tesisat felan sıkıntı verir dio .eşim bide hiç anlamaz o işlerden ya 

7.5 milyon fiyatıda 

Eşim eski kafalı, Karatay istiklalde canım ev çok güzel ama kabul etmiyor neymiş iç güveysi mi olacakmış? Ben çalışıp almışım ne alaka yani? Bir de bahçesine bakım yapıyorum o iş seyahatine çıkınca kızlarla hemen bu eve geliyoruz

Ayy ev bulmuşta kimin olduğuna mı bakıyor . 🤣 Sonuçta eşinin evi yani kayınpeder de almamış 

Tipik başak burcu. Biz sevgiliyken babam evliliğimize onay vermediği için biraz da gurur yapıyor😂

0 oy
önce (2,340 puan) tarafından

Hakkında hayirlisi olsun canim. Gönlüm sıfır evden yana olur. Araba varsa gidip gelmeniz kolay olur. Çocuklar zaten servisle gidiyor. 4+1 olur buyukte balkonu olursa ayriyeten kilerde olursa rahat sigarsiniz.

Teşekkürler canım 🤗 inşallah gönlümüzden geçeni buluruz

0 oy
önce (2,032 puan) tarafından

Rabbim hayirlisink versin bizde evimizi boya yapıyoruz eşimle hergun bir oda bugün yatak odamdan başladım temizle temizle.bitmiyor ben bittim o bitmedi gerçi sular yoktu durmak.zorunda kaldım birde üstüne Allah kabul etsin aşure yapıp dagittim 

Ben merkezi yere gececem şuan çocukların ikisi lisede biraz daha yakın yere gececem bu oturduğum yer köy tipi aslında tam da köy sayılmaz Bim vs hepsi var eczane kasap o bu ama yine de satmaya karar verdik

Kolay gelsin canım 

Evet çocuklarumız küçük olsa bugün düşünmem bahceli ev derim. Ama 1 i lise 2si ortaokulu seneye diğeride anasınıfı na başlarsa hepsine okul lazım

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ev alırken merkezi konumdaki eski evler mi yoksa uzak sıfır daireler mi tercih edilmeli?
Ev seçiminde merkezi konumdaki eski evler sosyal olanaklara, okullara ve toplu taşımaya erişim kolaylığı sağlarken, şehrin dışındaki sıfır daireler genellikle daha geniş yaşam alanı, modern yalıtım ve güncel yapı teknolojileri sunar. Eğer çocuklarınızın okulu ve günlük sosyal ihtiyaçlarınız ön plandaysa merkezi lokasyon zaman tasarrufu sağlar; ancak geniş bir aileyseniz ve ev içi konfor sizin için öncelikliyse, daha modern ve geniş planlı yeni konut projelerini değerlendirmek daha mantıklı olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
6 kişilik kalabalık bir aile için 5+1 ev seçerken nelere dikkat etmeliyim?
6 kişilik ailelerde oda sayısı kadar odaların yerleşimi ve kullanım amacı da büyük önem taşır. Öncelikle her çocuğun kendine ait bir yaşam alanı olması psikolojik gelişimleri için kritiktir; bu nedenle salonun bağımsız olduğu ve oturma odasının da işlevsel kullanılabildiği planları seçmelisiniz. Ayrıca, evdeki banyo sayısı, mutfak genişliği ve depolama alanlarının yeterliliği 5+1 gibi büyük evlerde aile içi huzuru artıran en temel faktörlerdir.
Ev satıp yeni ev alırken nelere dikkat edilmeli?
Ev değiştirmede en kritik adım finansal planlamayı netleştirmek ve öncelikleri belirlemektir. Mevcut evinizi satarken piyasa değerini doğru analiz etmeli, yeni alacağınız evin tapu, emlak vergisi ve taşınma masraflarını bütçenize dahil etmelisiniz. Ayrıca, yeni ev arayışında kira veya geçici ikamet sürecini yönetmek için evin boşaltılma ve teslimat tarihlerini iyi koordine etmek, taşınma sürecinde yaşanacak mağduriyetleri önleyecektir.
Çocukların kendi odalarına geçiş süreci ne zaman başlamalı?
Uzmanlar, çocukların kendi odalarına geçişi için genellikle 3 yaş civarını işaret eder; bu yaş dönemi çocuğun bireyselleşmeye başladığı ve kendi sınırlarını öğrenmek istediği bir süreçtir. Geçiş aşamasında ani bir ayrılıktan ziyade, çocuğun odasını sevmesini sağlayacak dekoratif düzenlemeler yapmak ve uyku öncesi rutinleri yeni odasında gerçekleştirmek süreci çok daha kolay ve güvenli bir hale getirecektir.
5+1 ev bütçesi planlanırken ek maliyetler nasıl hesaplanmalı?
5+1 gibi büyük metrekareli evlerde sadece satış bedeli değil, taşınma sonrası ortaya çıkacak ek giderler de mutlaka bütçeye eklenmelidir. Aidat tutarlarının yüksekliği, daha geniş alanlar için gereken mobilya yenileme masrafları ve genişleyen evin temizlik/bakım maliyetleri uzun vadeli bütçe planlamasında ihmal edilmemelidir. Satın alma aşamasında bu işletme giderlerini sorgulamak, ileride oluşabilecek finansal zorlukların önüne geçmenize yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 319 göst.
28 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,796 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 555 göst.
19 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (3,821 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 638 göst.
7 Kasım 2022 Diğer kategorisinde I3lknurum.02 (948 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 451 göst.
22 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (3,821 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,701 soru

24,686,471 cevap

368,086 kullanıcı

...