Oğlumda hipospadias olduğunu nasıl anlarım?

0 oy
214 göst.
önce Diğer kategorisinde (370 puan) tarafından

Selamün aleyküm Hanımlar size yaşadığım bir durumu anlatmak istyrm insaAllah sizede bir faydam dokunmuş olur özellikle erkek bebeği çocuğu olan anneler çocuğunuz sünnet olmamışsa eğer lütfen anlıyorsanız kendiniz anlamiyorsaniz bir hekime pipisini mutlaka muayene ettirin benim oğlum 6 yaşında bugüne kadar ne ben nede babası sünnet derisini indirim bakmadık sünnet yaptırmaya karar verene kadar cerrahiye randevu aldım ve gittiğimizde cerrahi sünnet yapılamayacağını hipospadias olduğunu söyledi ilk başta bende anlamadım doktor anllatti yani idrar deliği olması gerektiği yerde değilmiş normalde pipisinin üçünde olması gerekirmis ama oglumunki biraz aşağıdaymis biz ameliyat olduk çok şükür ama keşke küçüken bezliyken fark etseymisim diyorum sizinde eğer erkek bebeğiniz varsa mutlaka bunu kontrol ettirin çünkü büyüyünce herşeyin farkına varınca daha zor oluyor insaAllah kimsede yoktur böyle bir durum ama eğer varsada erkenden tedavi etirmeniz için lütfen kontrol ettirin benim oğlum içinde dua eder misiniz hemen iyileşmesi için Allah'a emanet olun 

-

5 Cevaplar

0 oy
önce (92 puan) tarafından

Bu durum varsa sünneti ettirmemek mi lazımmış ? 

önce (370 puan) tarafından
+1

Bu ameliyatta sünnet derisi kulaniliyor yani bu fark edilmeden çocuk sünnet ettirilse bu değerli deri kaybedilmiş oluyor Allah korusun ağız içinden filan alınması gerekiyormuş mutlaka bakılması ve olmadığına emin olunması gerek

önce (92 puan) tarafından

Anladım teşekkürler bilgi için

rica ederim

-Reklam-
0 oy
önce (521 puan) tarafından

İlk doğdunda nasıl fark edilmemiş doktorlar bana oğlum doğdu gibi getirip gösterdiler bizim ki hem peygamber sünneti de vardı hemde dediğin idrar deliği olması gereken yerden çok alttaydı 

bilmiyorum cnm yeni fark ettik oda sünnet vesilesiyle 

önce (521 puan) tarafından

Doktor ihmalide olmuş biraz inşallah çabucak iyileşir biz ilk ameliyat başarısız oldu ikincisi oldu ama bu seferde darlık oluştu 2 kez de öyle olduk şimdi iyi hamd olsun yıpratıcı bir surecti bizim için çok geçmiş olsun tekrardan 

0 oy
önce (62 puan) tarafından

Geçmiş olsun Rabbim kalıcı şifa versin benim oglumda 4 yaşında ve çarşamba günü oldu hem eğrilik vardı hem delik hafif aşağıda hemde sünnet i olmuş oldu 3 gün hastanede yattık ve sonda takılı kaldı çıkarken çıkardı sondayi  doktor ve taburcu etti cuma günü kontrol var işemesi hafif çatallı gibi ama eşimde çocuğun pipisi şiş içi kanlı şuan iyileşince geçer diyor doktor da bunu zaman lâ anlarız fistül varmi yokmu  dedi umarım düzelir gerek kalmaz Rabbim kalıcı şifa versin inşallah

Allah razı olsun cnm özelden konuşuyoruz o benim ☺️

önce (62 puan) tarafından

Ya evet kaç  gündür yazmayınca sizide merak ettim canm inşallah Rabbim kalıcı şifa versin evlatlarımı za

Allah razı olsun amin cnm uygulamaya giremedim cnm 

0 oy
önce (1,011 puan) tarafından

Doğduğu anda anladık sanki sünnet edilmiş gibiydi. İdrar deliği üstte kapalı ortada açıktı 4 yaşında ameliyat ettik  

0 oy
önce (1,204 puan) tarafından

sünnet olurken doktor muayene ediyor zaten sorun olursada söylüyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Oğlumda hipospadias olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
Hipospadiasın en temel belirtisi idrar deliğinin pipinin ucunda değil, daha alt kısmında veya gövdesinde konumlanmış olmasıdır. Çocuğunuzun sünnet derisini hafifçe geriye çekerek idrar çıkış noktasını kontrol edebilir, eğer delik olması gereken uç noktada değilse bir çocuk cerrahına başvurarak kesin muayene yaptırabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hipospadias teşhisi konulması için sünnet öncesi muayene şart mı?
Evet, sünnet öncesi yapılan uzman muayenesi hipospadias teşhisi için hayati önem taşır. Sünnet derisi, hipospadias cerrahisinde onarım için kullanılacağı için erken dönemde cerrahi muayene yapılması, yanlış sünnet uygulamasını önler ve tedavi sürecini çok daha kolaylaştırır.
Çocuklarda hipospadias kaç yaşında fark edilmeli?
Hipospadias genellikle doğumdan itibaren yapılan ilk yenidoğan kontrollerinde fark edilebilir ancak bazen gözden kaçabilir. En geç sünnet planlaması öncesinde, yani bezli dönemden itibaren ebeveynlerin veya hekimlerin pipi anatomisini kontrol etmesi, erken tedaviye başlanması açısından büyük önem taşır.
Hipospadias belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır?
Hipospadiasın ana belirtisi idrar deliğinin pipinin uç kısmında değil, alt tarafında bir noktada yer almasıdır. Ayrıca pipide aşağı doğru bir eğrilik veya sünnet derisinin üst kısımda birikip alt kısımda eksik görünmesi gibi yapısal bozukluklar da hipospadiasın tipik işaretleri arasında sayılabilir.
Oğlumda hipospadias varsa tedavi süreci nasıl ilerler?
Hipospadias tedavisi uzman bir çocuk cerrahı tarafından yapılan cerrahi operasyonla gerçekleştirilir. Ameliyat genellikle idrar deliğinin doğru yere taşınması ve pipideki olası eğriliklerin düzeltilmesini kapsar; operasyon ne kadar erken yaşta yapılırsa iyileşme süreci ve çocuğun psikolojik uyumu o kadar kolay olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 115 göst.
30 Haziran 2026 Diğer kategorisinde 2bebek1anneee (368 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 174 göst.
0 oy
4 cevap 247 göst.
3 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kimsiz457 (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 214 göst.
3 Mart 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,746 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,851 soru

24,688,472 cevap

368,192 kullanıcı

...