Bebeğimin ense kalınlığı 7 mm çıktı, ne yapmalıyım?

0 oy
197 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,316 puan) tarafından

Kizlar aranizda kadin dogumcu  , ebe olan yada  tanidigi  olan varmi ense kalinligi 7 mm cikti diye doktor fetal Mr istedi  sonucumu assagiya koyuyorum  ankarada Natodan kaynakli bircok yol kapali bu hafta hastaneye gidemiyorum  hafta sonuda sehir disina cikacagimdan kaynakli sorabileceginiz birisi varsa yardimci olurmusunuz ? 

image

3 Cevaplar

0 oy
(72 puan) tarafından

Yapay zakaya yazsaydın daha hızlı cevap alırdın 

(2,316 puan) tarafından
+1

Ordan baktım sonucuna da içim rahat etmedi sorabilecegim biri cikarmi dıye bakmak istedim

-Reklam-
0 oy
(9,966 puan) tarafından

Valla bebek büyük belli yaptıysan dawn sendromu cikti diyelim.misla veriyorum aldircakmisiniz bebeginizi

(2,316 puan) tarafından

Kesinlikle hayır ama insan sonucu merak ediyor işte  ben bebeğimin her ne olursa olsun saçının teline kurban olurum öyle bir hataya düşmem .

Ama sadece insanın aklındaki acaba ya bş cevap arıyor 

(9,966 puan) tarafından

Sahsen ben yaptirmadim sonucta dedik bizim çocuğumuz aldirmayacagima göre allah neyi nasip ediyorsa onu yaşıyoruz hamilelligimide kafa takmadan geçirdim ki ben 46 yasinda doğurdum dawn sendromu görünme riski çok yüksekti 2 li tes yaptirdim tek detayliyida kaile almadim bazı şeyleri şükür sağlıklı doğdu aslinda buru  kemiği önemli varsa risk daha az

(2,316 puan) tarafından

Allah'a çok şükür herşeyi normal sadece 3lü de riski 252/1 çıktı birde ense kalınlığı 1 mm kalın sıvı flan dediler aldırmadım yurt dışına giden dediler bende yaptırmadım   hayırlısı olsun inşallah 🙏

(9,966 puan) tarafından

Oo bende nerdese 10 kadında 1 cikti😂 bunlar hep.olasalik tabi

(2,316 puan) tarafından

Baka aslinda hic birini yaptirmamak lazim ya 

0 oy
(992 puan) tarafından

Bende senin için yapay zekaya başka bir yere yazdım ama normal diyor canım 

(2,316 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim  Allah razı olsun 🙏

(992 puan) tarafından

İyi düşün iyi olsun bende bugün detaylı ultrasona giricem birazdan hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah 

(2,316 puan) tarafından
+1

Aminn inşallah 🙏 sende güzel sonuçlar alırsın umarım 🙏🙏

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklerde 7 mm ense kalınlığı ölçümü ne anlama gelir?
Ense kalınlığının 7 mm olarak ölçülmesi, standart değerlerin üzerinde kabul edilir ve mutlaka detaylı bir tarama gerektirir. Bu durum tek başına bir tanı koydurmaz ancak kromozomal veya yapısal risklerin değerlendirilmesi için uzman hekim kontrolü ve fetal MR gibi ileri tetkikler zorunludur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Fetal MR testi neden istenir ve ne zaman yapılmalıdır?
Fetal MR, ultrasonografide şüpheli bir bulgu saptandığında bebeğin organ gelişimini ve anatomik yapısını detaylıca incelemek amacıyla istenir. Genellikle gebeliğin 20. haftasından itibaren veya uzman hekimin belirlediği kritik dönemlerde, daha net görüntüler elde edilerek kesin değerlendirme yapılması için uygulanır.
Ense kalınlığı yüksek çıkan bebeklerde ileri testler nasıl uygulanır?
Ense kalınlığı yüksekliği sonrası izlenecek yol haritasında ilk adım genetik danışmanlık almaktır. Ardından uzman hekimler tarafından fetal eko, detaylı fetal ultrasonografi veya gerekli görülürse fetal MR gibi yöntemlerle bebeğin fiziksel gelişimi kontrol edilir ve risk durumu belirlenir.
Detaylı fetal ultrason incelemesi hangi durumlarda önerilir?
Detaylı fetal ultrason incelemesi, ense kalınlığı ölçümünde artış, ikili veya üçlü tarama testlerinde yüksek risk çıkması durumlarında önerilir. Bu inceleme, bebeğin kalp, beyin ve diğer hayati organlarının yapısal olarak en ince detayına kadar incelenmesini sağlayan güvenilir bir yöntemdir.
Gebelik sürecinde acil tıbbi bilgiye nasıl ulaşılır?
Gebelik sürecinde acil durumlarda veya randevu öncesi bilgi ihtiyacında en doğru kaynak takip eden kadın doğum uzmanınızdır. Doktorunuza ulaşamadığınız durumlarda ise bölgenizdeki tam donanımlı bir hastanenin kadın hastalıkları ve doğum acil servisine başvurarak uzman görüşü almanız en sağlıklı yöntemdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 168 göst.
20 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Ceylannn (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 2,084 göst.
14 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Mislimisli003 (6,378 puan) tarafından soruldu
0 oy
41 cevap 2,333 göst.
0 oy
1 cevap 457 göst.

Kategoriler