Hamileyken ve evde Kur'an'ı nasıl tekrar öğrenebilirim?

0 oy
160 göst.
önce Özel Günler & Hijyen kategorisinde (20 puan) tarafından

Merhaba kızlar ben Kur'an-ı biliyordum ama şuan tamamen unuttum tekrar öğrenmek istiyorum ama hem çocuk var hemde hamileyim camiye vs gidemem zor olur böyle. İnternetten öğrenme şansım varmı yada öğrenen oldumu. Bir de namaz kılıyordum uzun bir süreden sonra kılmayı bıraktım ama o kadar çok isityorum ki kılmayı ama ya vakit olmuyor ya üzerime ağırlık çöküyor sürekli bir bahane oluyor ne yapabilirim bunlar için

8 Cevaplar

0 oy
önce (6,385 puan) tarafından

Kur'anı tek başına ogrenmen zor. Çünkü dogru bir ağızdan telaffuzu dinlemen lazım. Sen okusan bile mahreç vs hatalarin olur. Bir sekilde camiye gitmeye çalış

önce (20 puan) tarafından

Camiye gidemem bu bahane değil hem dediğim gibi 5 yaşında çocugım var ayriyeten hamileyim hamilelik sürecim zor geçebiliyor 

önce (1,129 puan) tarafından

Benim de 4 yaşında çocuğum var onu da götüruyom yanımda bişey demiyorlar hem oda öğrenir 

-Reklam-
0 oy
önce (1,129 puan) tarafından

Valla ben ramazanda denedim Kur'an öğrenmeyi ama beceremedim sonra bıraktım eşim dersini veririm dedi bir kaç sayfa okudum. Bıraktım bende çok istiyom öğrenmeyi bugün kızımı Kur'an'a yazdırdım inşallah bende gidebilirsen gitcem onunla öğretecek hoca işin kısası biz evde öğrenemeyiz bence ev işidir çocuktur derken elimize almiyoruz en iyisi hocada öğrenmek mesela ben peltekli okumayı bilmiyodum düz okuyoduk bugün öyle gösterdi hoca 

Namaza gelirsek bismillah de başla ben hepsini kilamasam da farzlarıni kılmaya calsiiyom bildiğin dua varsa okuman yeterli bence yada hiç bilmiyosan bile kitabı önüne koy oku kıl yeterki niyetin olsun gerisi gelir cnm sen bismillah de başla Allah kolaylığını verecektir emin ol

0 oy
önce (400 puan) tarafından

Tamamen unuttuysan öğrenmen daha kolay olacaktır . Bende tamamen unutmuştum özel kurs aldım maddi imkânın varsa eve hoca çağır ben o şekilde yaptım hem mahreç hem tecvidli öğrendim bu sefer 

önce (400 puan) tarafından

Namaz konusunda da ben kesinlikle nasip işi olduğunu düşünüyorum çünkü bir türlü başlayamadım başlayıp bırakıyorum sürekli vicdan yapıyorum ama bir türlü başlayamadım 

0 oy
önce (9,402 puan) tarafından

Online ders veriyorlar Kur'an Kerim'de . Bilen vardır belki burda tavsiye ederler

Ama biriyle öğrenmen lazım tek başına zor bir gün izlesen video 3 gün izlemezsin. Sürekli eğitim lazım ona istikrarlı olmak lazım

0 oy
önce (2,428 puan) tarafından

tek başına zor olabilir ama online derslerde vardır muhakkak hem bilmemek daha iyi çünkü yarım bilene mahreci yerleştirmek dahada zor bazı hanımlar bildiğini söyleyip grlirlerdi onları füzeltmek iki kat zor

0 oy
önce (1,307 puan) tarafından

https://youtube.com/playlist?list=PLgXXvnBASZU71j-G0X955Fe03syhg3eW-&si=7S_vyZVMtZKfXrHJ bununla çok iyi bir şekilde öğrenirsin. En iyisi bu üzerine tanımam. 

0 oy
önce (6,472 puan) tarafından

Mealini oku bence hem ne okuduğunu anlamış olursun. Önemli olan kuranda yazılanı anlamak sonuçta. 

0 oy
önce (6,090 puan) tarafından

Ben çocukken kursa gitmiştim

Tekrar etmediğim için kimse inanmasa da harfleri dahi unutmuştum ..

Evliliğimin İkinci yılında kendi kendime youtubeden öğrendim. Tabi mahrecim kötüydü tecvid bilgim yoktu. 

Youtubede diyanetten öğrendim daha sonra online telegram derslerine üye oldum ordan da mahreç ve tevhid eğitimi aldım elhamdülillah. İstemek önemli youtubede herhangi bir kanaldan harflerle başla yanında cüzün olsun her gün tekrar et bir aydan kısa sürede Kurana geçersin Allahın izniyle 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evde küçük çocukla ve hamileyken Kur'an-ı Kerim nasıl tekrar öğrenilir?
Evde küçük çocukla ve hamileyken Kur'an öğrenmek için günlük sadece 15-20 dakikalık kısa çalışma seansları oluşturmak en etkili yoldur. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Kur'an Öğreniyorum' mobil uygulaması veya YouTube üzerindeki düzenli takip edilebilen elifba dersleri, ev ortamında esnek bir öğrenme süreci sağlar. Çocuğunuz uyurken veya sizin için en sakin olan vakitlerde 15 dakikalık odaklanmış dersler, unutulan bilgilerin tazelenmesi için yeterli olacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İnternet üzerinden Kur'an-ı Kerim öğrenmek mümkün müdür?
İnternet üzerinden Kur'an-ı Kerim öğrenmek günümüzde oldukça kolay ve verimli bir yöntemdir. Özellikle Diyanet'in resmî uygulamaları, interaktif video dersleri ve güvenilir online platformlar, birebir hoca takibi olmadan da öğrenmenize olanak tanır. Kendi hızınızda ilerleyebileceğiniz bu sistemlerde, dersleri istediğiniz saatte durdurup kaldığınız yerden devam edebilir, böylece evdeki sorumluluklarınızla ders programınızı kolayca uyumlu hale getirebilirsiniz.
Namaz kılmaya başlama isteği olup sürekli erteleme neden olur?
Namaz kılmaya başlama isteğine rağmen sürekli erteleme veya ağırlık hissetme durumu, genellikle büyük bir hedeften ziyade küçük adımlarla aşılabilir. İlk etapta sadece bir vakit namazı alışkanlığı kazanmak, üzerinizdeki psikolojik baskıyı azaltarak süreci kolaylaştırır. Namaz kılacağınız alanı sade tutmak, seccadenizi hazır bulundurmak ve namazı bir 'görev' yerine manevi bir 'dinlenme alanı' olarak görmek, üzerinizdeki ağırlığı hafifletmeye yardımcı olur.
Namaz kılarken vakitsizlik sorunu nasıl aşılır?
Namaz kılarken vakitsizlik sorununu aşmak için namazı gün içindeki en verimli 5-10 dakikalık molalarınızla bütünleştirmelisiniz. Hamilelik ve çocuk bakımı gibi yorucu süreçlerde, mükemmel bir şekilde kılmaya çalışmak yerine, sadece farzları kılarak istikrarı korumak daha sürdürülebilirdir. Namaz vakitlerini telefonunuzdaki hatırlatıcılarla takip etmek, vakit geçtiğinde ise kaza namazı kılarak süreci bozmadan devam etmek motivasyonunuzu yüksek tutacaktır.
Kur'an öğrenmeye ve ibadetlere başlamak için ne yapmalıyım?
İbadetlere ve Kur'an öğrenimine başlamak için en önemli adım, küçük de olsa düzenli bir alışkanlık oluşturmaktır. Her gün aynı saatte sadece 1 sayfa okumak veya 1 vakit namaz ile başlamak, beyninizin bu yeni tempoya alışmasını kolaylaştırır. Kendinize karşı sabırlı olun ve mükemmeliyetçi yaklaşımlar yerine sürekliliğe odaklanın; küçük adımların zamanla nasıl büyük bir manevi huzura dönüştüğünü fark edeceksiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
52 cevap 2,232 göst.
22 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Havin06 (4,358 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 155 göst.
+1 oy
3 cevap 335 göst.
19 Haziran 2025 Özel Günler & Hijyen kategorisinde Busraaaaaaaaa (9,472 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 726 göst.

Kategoriler

1,513,608 soru

24,685,190 cevap

368,028 kullanıcı

...