Yıllar geçtikçe neşemi ve saçlarımı kaybediyorum ne yapmalıyım?

0 oy
457 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,628 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar🌸

Bu akşamın sorusu olsun.yılların sizden aldığı hem fiziksel hem ruhen bişey varmı?

Benimki galiba neşem.tabi akşama kadar somurtmuyorum.gün içinde iyiysem akşama doğru bi efkar çöküyor düşünmeden edemiyorum.

Evlendikten sonra bi arkadaşımla tekrar görüştüğümde demişti sana ne olmuş böyle eskiden güldüğünde gözlerinin içi Bile gülerdi.şimdi sönmüş ışığın.o zamanlar kendime kabul etmiyordum ama artık bişeyleri kabullendiğim evredeyim.

Birde fiziksel olarak saçlarımmm.aslan yelesi gibi dolgun parlak uzun saçlarım vardı.zqmanla tavşanın kuyruğuna döndü.hoş kazıdıktan sonra çim adam gibi fışkırmaya başladı.inşallah bu şekilde uzamaya devam eder.🌸

27 Cevaplar

+4 oy
önce (31,775 puan) tarafından

Fiziksel güzelliğimin yarısı sağlam psikolojimin hepsini tek artım karekterime kazandırdığı güç 

önce (3,487 puan) tarafından

Ben 4 çocuğa rağmen kilolu değilim önceden almıştım baya ama babamdan sonra verdim almadimda saçımda beyaz yok ama kaşlarimda var yüzümde belli belirsiz var kırışık aman ruh yok ruh 😂

Kız benim normalim 70+ idi zaten şimdi 90ı zorluyorum en son 85 idim 

Anaa varmış baya ben şuan 59 um 

165 boyum çok kilolu durmuyordum eskiden ama şimdi fenayım bunu dkgurdukten sonra profesyonel yardımla el atacağım inşallah kilo işine 

+1

At canım aynı boydayiz kendini iyi hissetmeyi geç kilo sağlık için iyi değil inş verirsin 

-Reklam-
+3 oy
önce (695 puan) tarafından

geri gelmeyecek hayat neşem.

önce (5,628 puan) tarafından

Gelir belki birgün

+2 oy
önce (55 puan) tarafından

Eskisi kadar neşeli,cesur değilim😥ve o çok genç olduğum deli yıllar😔

Umarım birgün gelir neşen🌸

+2 oy
önce (326 puan) tarafından

çok dogru kadınlar uzuldugu zaman hıncını saclarından alıyor kesersem en azından ustumden bı yuk kalkar dıyor bende o kısılerdenım sacım çı dogum sonrası kesmıstım sonra belıme kadar uzamıstı her ne kadar kesmıycem desem bıle kestım 😣

Gülmemi hevesımı hayallerımı güvenımı goturdu benden 

Bir sene içinde saçlarıma kaç kez makas vurdum sayamam.en son kazımıştım.

Bilmiyorum belki bir an olur gelir herkes eski neşesine kavuşur.bende insanlara güvenmeyi bıraklı yıllar oldu.

önce (326 puan) tarafından

İnşallah Bakalım o gunlerı gorcekmıyız acaba biz neysede bizim yasadıklarımızı ınsallah ne oglumuz yasasın ne kızımız inşallah bir gun bu devır degısır de herkes deger nedir anlar 

+2 oy
önce (836 puan) tarafından

Fiziğim çok güzeldi ne giysem yakışırdı .

Neşem keşke keşke eskiye donebilsem diyrm 

Kocamı çocuklar ımı seviyorum ama sorumluluk ağır ve ben çok yoruldum 🥲

Eskiden deli cesareti vardı Ahh ahh...

Bende eski fotoğraflarıma baktığımda fiziğimin ne kadar iyi olduğunu anladım.o zamanlarda bile kilolu olduğumu söyleyip zayıflamam için baskılayan insanlar vardı.o stres ve üzüntüyle daha çok kilo aldım.

+2 oy
önce (14,996 puan) tarafından

bir insanın ışığını söndüren her kimse, umarım cezasını çeker. 

fiziksel olarak bakarsak kilo aldım, çatlaklarım var. saçlarım bembeyaz. boyadım, boya da yıpratıyor. gözlerimin altı şiş. vücut ağrılarım var

ruhsal olarak, tahammülüm yok çoğu şeye. sabrım sadece evladıma yetiyor şu an. laf anlatacak gücüm ve istediğim yok. herkese he sensin deme alışkanlığı kazandım 

Amin.

Bunlar bence hayatın kattığı güzel değişiklikler🌸vücut ağrılarını saymazsak tabi.

İnsan belli bi evreden sonra insandan uzaklaşıp kabuğuna çekiliyor.cahil ne konuştuğunu bilmeyen insanlar olunca birde anlatılacak bişeyin kalmadığını anlıyor

+2 oy
önce (4,980 puan) tarafından

Boşvere, boşvere ne hale geldik Her yüze güleni biz dost bildik Geçti yıllar bir su gibi Neredeydik nerelere geldik☺️ 

25ten sonra yıllar su gibi aktı benim için hem çok şey kattı hem çok şey götürdü kar zarar hesaplaması yaparsak memnunum ama özlediğim çok şeyde var 🥹  

Eski enerjimi, fiziğimi, kafam estiği gibi hazırlanıp çıkıp gezmeyi, yoğun iş hayatımın olmasını ve kendimi birşeye yarar hissetmeyi, çalışmaktan başka sorumluluğumun olmamasını çok özlüyorum.

Şuan memnun olduklarım ise hayatımın şansı eşimle tanışıp yuva kurmamız, 2 sağlıklı sıhhatli evladımın olması, olgunlaşmış olmam yani herşeyi kafama takıp kendimi harap etmemem işime geldiği gibi davranmayı öğrenemedim onun üzerine çalışıyorum tabi ☺️ ve sayamadığım bir sürü şey.  Hayatının hangi yarısı dersen de bu yarısını isterim ama beni bugünlere getiren kendi çapımda doğru insan olmaya çalışmamda geçmişimdeki aldığım dersler o yüzden hatasıyla doğrusuyla benim seçtiğim yol benim verdiğim kararlar inşallah daha iyi güzel sağlıklı imanlı günlere diyeyim 🤲☺️    biraz uzun ve ayrıntılı oldu kusura bakma bacım 😍😍❤️ 

2 defa okudum.Rabbim daim etsin🌸.evlat bi insana verilebilecek en büyük mucize.şimdi bakıyorumda onlar olmasa bu dünyada benim diyebileceğim hiç birşey yok.

Aa neden karışık mı yazmışın 2 kere okudun 🤭🤭 öyle canım aşırı zor ama aşırı güzel zaten diyorum kendime Allah bu sevgiyi vermeseydi bu kadar olumsuzluk içinde mutlu olur muyduk? Yani kendi hayatın kalmıyor sen çocukları için yaşayan bir canlıya dönüşüyorsun hayatın onlar oluyor ama o kadar zorluğa yinede ayakta durup onları ne kadar sevdiğini düşünüyorsun 🤲❤️ 

Yok kız ondan demedim.güzel şeyler okumayı seviyorum yazın hoşuma gitti.Allah bence bu kadar derdin içinde ayakta duralım diye bize bahsetmiş doğurganlığı.Rabbimsteyen herkese nasip etsin inşallah 🌸

Çook teşekkür ederim canım ☺️☺️❤️ evet zaten erkekler de üstesinden gelemezmiş🤭😅 çok şükür herzaman 🤲 

+2 oy
önce (13,865 puan) tarafından

Çabamı aldı eskiden uğraşırdım derdimi anlatmak için haklı olduğumu anlatmak için artık amaann diyip susuyorum 

Yaşam hevesimi aldı hayal kurmuyorum artık gelişine yaşıyorum az önce eşime dedim içimde bi boşluk var hiçbişeye hevesim kalmamış sanki 

Çünkü anlayacak insan yok.ama hayal kurmaktan hiç vazgeçme.ufakta olsa bişeylerin hayalini kuruyorum.olsun ya da olmasın insana tutunmak için bir neden lazım

+2 oy
önce (194 puan) tarafından

Yıllar benden fiziksel olarak fiziğimi aldı😅 ikinci hamilelikte de çok kilo almama rağmen sonrası kötü oldu boğazıma dur diyemiyorum ve genişleme oldu malesef vücudumda. 

Ruhen de nickimdeki polyanaciligi aldı 😁 adı üstünde polyanna emekli artık. 

Artık her şeye iyi tarafından bakamıyorum gerçekleri şükür görüp ona göre yol almaya çalışıyorum elimden geldiğince 

Umarım gulumsemenizi geri kazanırsınız kimse için hiçbir şey için değmez 🩷

Bende öyleyim eskiden biri acıktım diyene kadar acıktığımı bilmezdim.şimdi acıkmadan yiyorum.insanlar kötü sen iyi tarafından baktıkça eziyorlar.umarım herkes çiçek kadın kazanır neşesini geri🌸

önce (194 puan) tarafından

Kesinlikle öyle canım o ezilmeyi farkettigimden beri bende kendimi bu konuda torpulemeye çalışıyorum. Amin 🤲🏼🩷🌸

+2 oy

Yıllar benden fiziksel olarak dişlerimi aldı ağzımda toplasan 15 dış ya var yok görünüş olarak çok değiştim ama ruhen çok daha fazla neşemi özledim mesela samimi sevecen etrafını mutlu etmeyi seven ben gitti herşeyde bir hüzün artık güçsüz olduğunu düşündüğüm bir kadın geldi bende bedenen değil ama ruhen yok gibiyim hayatta🤷‍♀️bide oldum olası açık sozluyumdur kimseden sakinmam bunun çok doğru olduğunu anladığım zamandayim

Ah abla sende kendi ablamı görüyorum.ama güçsüz değilsin aksine çok güçlüsün yaşadıklarına rağmen hala ayaktasın Rabbim feraha erdiğin günleride gösterir inşallah

Hayata şöyle bakıyorum eşim kıskanç mesela diyolarki biraz yaş gectimi düzelir duzelse ne olacakki mesela bende heves kaldimi yoook er herşey zamanında güzel yaşamasini bilirsen

Ablana slm söyle benden ozaman 😊

Aleykümselam🌸

Ne diyim ki değişmeyen değişmiyor maalesef.Allah hidayet versin.

+2 oy
önce (3,225 puan) tarafından

Naifliğimi aldı benden. Bu daha çok karşılaştığım insanlar yuzünden böyle aslında. Hep empati ile yaklaşan, kötü söz kullanmayan, haklında olsam büyüklük bende kalsın deyip Susan biriydim. Çirkef ve kaba biriyle münakaşaya girmezdim. Şimdi ben susup bana dert olacağını layığını ağzına tık dıyorum. Artık herkese hakettiği muameleyi gösteriyorum.

Bu dünya hassas kalpliler içşn fazla acımasız.benimde eskiden bir kötü söze gözyaşım pıt düşerdi.sevdiğim biri beni üzsün saatlerce ağlardım.şimdi ise uzaklaşmayı başardım.

+2 oy
önce (5,750 puan) tarafından

Neşem özgürlüğüm sanki ben artık ben değilim de başka biriyim gibi hissediyordum bazen. İki çocukla eve tıkılıp kalmış biri nasıl neşeli ve mutlu hissedebilir ki. Biliyorum bebeğim büyüyünce bu günler geçecek ama eski neşem yerine gelir mi bilemiyorum.

Eğer herşey yolundaysa inan çocuklar olunca insan bambaşka birine dönüşüyor.eskisinden daha güçlü ayaklara yere sağlam basan biri oluyorsun.benimkilerde 2 tane ve küçükler.bizimde gidecek pek yerimiz yok ve çok yaramazlar ama eğlenecek bişeyler buluyoruz.büyüyünce daha rahat edersin. 

önce (5,750 puan) tarafından

Benim biri 7 yaşında biri 1.5 ufak olana yetişemiyorum. Birkaç gün kaynanamda kaldım iyiydik eve geçtik yine aynı. Markete bile gidemiyorum inan çünkü yok o yüzden çok zor benim için.

+1 oy
önce (5,518 puan) tarafından

Masumluğum iyimserliğim. Kedi köpek kelimesindeki köpek benim. Tatlı dilim gitti. Dişlerim hepsi çürüdü. 

Boşversene hayatımızdaki insanlara deccal lazım.

Diş konusunda aynı durumdayım.2 çürük var arkada öndekiler sızlıyor.tedavi şart

+1 oy
önce (397 puan) tarafından

Zayıflığım 🤣 

Bu durumdan muzdarip olmayan kadınları gıpta ediyorum🤣

önce (397 puan) tarafından

Boğazlayasım geliyor yiyip içip kilo alamayanlari🤣

+1 oy
önce (75 puan) tarafından

Hayat neşem ve hani içimdeki çocuk derler ya işte o gitti :(

İçimideki çocukta yaralıyı benim.sırf onu bastırmak için doya doya eğlenip gülerdim ama onuda yitirdim

+1 oy
önce (27,183 puan) tarafından

Tam olarak bu... 

image

18 de evlendim.ondan önce eğer evlenirsem bana aşkla bakan beni çok seven biriyle evlenmek istiyordum.bazen çok uçmamak gerekiyor 

+1 oy
önce (6,184 puan) tarafından

Gözlerindeki ışıltını ileride tekrar bulman dileğiyle 💜

Yılların benden aldığı şey vaktim. O kadar saçma s.alak boş şeylerle vakit kaybettim ki. 

Umarım🌸

Onu hangimiz yapmadık ki..

+1 oy
önce (43 puan) tarafından

Hayallerim umutlarım cıvıl cıvıl kalbim başka ne sayim ki

Umarım birgün eski halinize dönersiniz.🌸bu hayat başka türlü çekilmiyor 

+1 oy
önce (942 puan) tarafından

Fiziksel olarak guzelligimin gittigini hissediyorum bi de sabirli,sakin olamiyorum artik cocuklar tahammül birakmiyor hele de yalniz ve desteksizsen ve yas süreci gecirdiysen hayatinin anasi aglamis oluyor ve bir daha hicbir sey eskisi gbi olmuyor.

Daha bi güzellik gelmiştir🌸

Bende aynı durumdayım.hiçbirşeye yetişemiyorum temizlediğim aynı kalmıyor.

Başınız sağolsun.Rabbim sabır versin.hayat bu gün geçtikçe değişiyoruz hiçbirşey aynı kalmıyor

önce (942 puan) tarafından

Tesekkur ederim 😍kalbinin güzelliği ♥️☺️

Maalesef ya sorumluluk cok zor 

Allah razi olsun. öyle Allahin takdiri...

+1 oy
önce (485 puan) tarafından

Eskiden daha enerjiktim herşeye yaparım ederim derdim yorulmak bilmezdim 2 senedir yorulduğumu hissediyorum bel ağrısı ile dizlerime ağrı giriyor geceleri çabuk yıprattım galiba kendimi 😏daha yolun yarısında böyle isem sonra ne olur bilmiyorum 

Dikkat etmek lazım.bel ve diz ağrısını bende çekiyorum.sonra safra kesemde taş,dizlerimde romatizma olduğunu öğrendim.taş sırt ağrısına yapıyormuş

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Zamanla neşemi kaybettiğimi hissediyorum, bu durum normal mi?
Yaş ilerledikçe sorumluluklar ve hayat koşulları nedeniyle mod düşüklüğü yaşanması sık görülen bir durumdur. Özellikle evlilik veya yoğun iş temposu gibi yaşam değişiklikleri, kişinin eski neşesini sorgulamasına neden olabilir. Bu durumu yönetmek için günlük rutinlerinize sizi mutlu eden küçük hobiler eklemek ve duygusal ihtiyaçlarınıza vakit ayırmak ruh halinizin iyileşmesine yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamilelik ve doğum sonrası saç dökülmesi neden olur?
Doğum sonrası saç dökülmesi, vücuttaki hormonal dengelerin hızla değişmesi ve östrojen seviyesinin düşmesi nedeniyle yaşanır. Genellikle doğumdan sonraki 3 ile 6 ay arasında zirve yapar ve ardından saçlar kendi döngüsüne dönerek yeniden çıkmaya başlar. Saç tellerinin incelmesi veya azalması durumunda protein ağırlıklı beslenmek ve saç derisini destekleyen takviyeler kullanmak iyileşme sürecini hızlandırabilir.
Yıllar geçtikçe fiziksel değişimleri nasıl kabullenebilirim?
Fiziksel değişimleri kabullenmek, bedensel yaşlanmanın doğal bir süreç olduğunu anlamakla başlar. İlk adım, bu değişimleri bir eksiklik olarak değil, hayatın getirdiği deneyimlerin birer parçası olarak görmektir. Kendinize şefkat göstermek ve odak noktanızı dış görünüşten ziyade genel sağlık ve yaşam kalitesine çevirmek, özgüveninizi yeniden kazanmanızı sağlayacaktır.
Sönmüş hissettiğimde ruh halimi nasıl düzeltebilirim?
Ruhsal olarak enerjinizin çekildiğini hissettiğinizde, öncelikle gün içerisindeki küçük anlara odaklanarak kendinize vakit ayırmalısınız. Gün sonundaki efkarı azaltmak için yatmadan önce 15 dakika kitap okumak, meditasyon yapmak veya günlük tutmak zihni boşaltmanıza yardımcı olur. Kendinizi ihmal etmediğinizi hissettiğiniz aktiviteler, zamanla kaybettiğiniz yaşam enerjinizi geri kazanmanıza katkı sağlar.
Saçların eski dolgunluğuna kavuşması için ne yapılmalı?
Saçların eski dolgunluğuna kavuşması için saç köklerini besleyici serumlar kullanmak ve saç derisine düzenli masaj yapmak kan dolaşımını artırır. Ayrıca, eksikliği saç dökülmesine yol açabilen demir, çinko, biotin ve B12 vitamini seviyelerinizi bir kan tahlili ile kontrol ettirmeniz oldukça önemlidir. Beslenme düzeninize ekleyeceğiniz protein ve omega-3 kaynakları, saç tellerinin yeniden güçlenerek uzamasına destek olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 903 göst.
29 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Melek8663 (2,324 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 521 göst.
24 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Canimkendim (106 puan) tarafından soruldu
+9 oy
19 cevap 15,365 göst.
14 Kasım 2023 Ürün İncelemeleri kategorisinde admin (193,379 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 305 göst.
9 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Selin demirci (2,204 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,585 soru

24,684,958 cevap

368,014 kullanıcı

...