Emzirirken migren için 2 tane parol içtim, bir şey olur mu?

0 oy
208 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,911 puan) tarafından

Galiba stresten migren girdi basima hep 2 tane icerim yine ictim ama emziriyorum sorun olur mu?! 

6 Cevaplar

0 oy
önce (7,969 puan) tarafından

Hiçbir şey olmaz. Kilona göre bir parol zaten fayda etmez ki☺️

önce (1,911 puan) tarafından

Bi tane daha icimmi abla😂oyy filiz ablam yaa keske yakinimda olsaydin bazsn konusacak hickimseyi bulamiyorum

önce (7,969 puan) tarafından

Yok yok bir tane daha içme 😂 gel Konya’ya😂

Ben hamileyken hep iki tane içerdim ağrı geçmiyordu. Neyi bu kadar kafaya taktın acaba🙃

-Reklam-
0 oy
önce (3,458 puan) tarafından

Cano yanlış anlama ama senin iyi bir psikologa gitmen lazım kendine yazık etme 

Balim benim psikologa degil baska yere gitmem lazim onada cesaret edemiyorum

😂sende gidiksin bacı 

Ne anladin 😂

Anlamadım bişey ondan gidiksin dedim😂

0 oy
önce (291 puan) tarafından

yok kız bırsey olmaz bazen bende 2 tane ıcıyorum😂😂 ama bı doktora gorun ıstersen ona gore ılac verır emzırıyorsanda doktora danısıp kullansan daha iyi olur canım

0 oy
önce (889 puan) tarafından

Ben hamileyken migrenim tutuyordu kendı muane pldugum hastane dışında bır migren ıgnesı bıle vurmuyorlardı bır gun doktor dedı cok da kotu olursan ıkı parol ıc

0 oy
önce (2,938 puan) tarafından

Bacım parolun kendine faydası yok kii benim doktorum 2 tane birden içebilirsin dediydi ama ben cesaret edip içememiştim şimdi de cok şiddetli ağrı olursa 2 tane birden içiyom ama bazen tınlamıyo bile 

0 oy
önce (5,561 puan) tarafından

Bende hep 2 içerim etki etsin diye de kahveyle beraberniçiyorum.

Anca öyle fayda ediyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Emzirirken parol içmek süt kalitesini etkiler mi?
Emzirirken parol etken maddesi olan parasetamol, genellikle düşük dozlarda güvenli kabul edilir ancak emziren annelerin her türlü ilaç kullanımından önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekir. İlacın süte geçiş oranı oldukça düşüktür ancak bebeğin genel sağlık durumu ve ilacın kullanım sıklığına göre hekim onayı almak en sağlıklı yoldur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Emzirme döneminde tek seferde 2 tane parol içmek güvenli mi?
Emzirme döneminde günlük doz sınırları içerisinde kalmak hayati önem taşır ve tek seferde iki doz almak yerine dozlar arasında en az 4-6 saat bırakılması önerilir. İlacın prospektüsünde belirtilen günlük maksimum doz aşılmamalıdır; özellikle ağrı kesici kullanımlarında doktorunuzun belirlediği dozajı takip etmek bebeğinizi olası yan etkilerden korur.
Emziren anne migren ağrısı için hangi ilaçları kullanabilir?
Emziren annelerde migren ağrısı için kullanılacak ilaçlar mutlaka bir nörolog veya kadın doğum uzmanı tarafından belirlenmelidir. Parasetamol grubu ilaçlar genellikle ilk seçenek olsa da, migrenin şiddetine göre doktorunuz emzirme ile uyumlu farklı tedavi yöntemleri veya güvenli dozaj planlamaları önerebilir.
Doğumdan sonra migren atakları neden artar?
Doğumdan sonraki dönemde migren ataklarının artmasının temel nedenleri; hormonal değişimler, uykusuzluk, yoğun stres ve düzensiz beslenmedir. Vücudun lohusalık sürecindeki adaptasyonu sırasında yaşanan bu tetikleyiciler, özellikle migreni olan kadınlarda atak sıklığını geçici olarak yükseltebilir.
Emzirirken ilaç aldıktan sonra bebeği ne zaman emzirmeliyim?
Emzirirken ilaç aldıktan sonra emzirme zamanı, ilacın vücuttaki atılım süresine ve etken maddesine göre değişiklik gösterir. Parasetamol içerikli ilaçlarda genellikle ilacın kanda en yüksek seviyeye ulaştığı saatlerden kaçınılması tavsiye edilir ancak bu konuda en doğru zamanlamayı bebeğinizin yaşını ve ilacın dozunu bilen doktorunuz belirleyecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 411 göst.
27 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 342 göst.
0 oy
5 cevap 254 göst.
29 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 1,141 göst.
9 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Elif21 (3,285 puan) tarafından soruldu