Yakın arkadaşlarımın sırlarımı anlatması normal mi?

0 oy
384 göst.
önce Diğer kategorisinde (69 puan) tarafından

Bi arkadasimiz var kari koca çok yakiniz birbirimizin hem iyi gununde hem kotu gununde hep beraberiz.. ama şöyle birsey var yanlarinda birsey konustugumuzda ikiside gidip anlatiyor cevreye  yanimizdayken ....yada birsey soyledigimizde birinin hakkinda o kişinin yaninda duyurmaya calisiyor ima ediyor karisi bana yapiyor kocasi eşime biz dost olarak gorup konusuyoruz bunu insanlarin icinde ima etmeleri eşiminde benimde sinirlerimi bozuyor sürekli beraberiz ama bu huylarini sevmedigim icin konusmak istemiyorum bu huylari haricinde seviyoruz onlari ama iyice sıkmaya basladi sizce bu insanlar dost degil mi

6 Cevaplar

+8 oy
önce (3,204 puan) tarafından

Siz dedikodu yapıyorsunuz onlar da yaptığınız dedikoduları taşıyor. Siz de sütten çıkma ak kaşık değilsiniz hani onlar için de sizin bu huyunuz kötüdür belki.

önce (69 puan) tarafından
+1

Allah askina biri size bisey yapsa sizde sinir oldugunuz bir durumu dostum dediginiz insana anlatmaz misiniz burda kimse sizi tanimiyor diye rahatca konisiyorsunuz belki sizde anlatiyorsunuz 

önce (3,204 puan) tarafından
+4

Amacım seni eleştirmek değil senin kendinizdeki hatayı görmen. Sen dedikodu da yapsan senin lafını taşıması kabul edilir bir şey değil ama bunu sürekli yapmaları sizin de çok sık dedikodu yaptığınız anlamına geliyor ayrıca başkasının dedikodusunu bana yapan benimkini de başkasına yapıyordur/yapar. Ayrıca onların lafını size taşıyan da aynı hatayı yapıyor. Kimse diline sahip çıkmıyor bu hikayede anladıgım kadarıyla. Dedikodusunu yaptığınız insanların yanında bambaşka bir kişiliğe bürünüyorsanız (farzedelim) bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu diyerek rahatsızlıklarını ima ediyor olabilirler sözlerinize atıf yaparak. Tekrar ediyorum amacım seni eleştirmek değil seni tanımadığım için ihtimalleri değerlendirip yanlışını görmeni sağlamaya çalışıyorum.

önce (20,247 puan) tarafından

Yazacağımı yazmışsın.

-Reklam-
+2 oy
önce (4,541 puan) tarafından

Bu tarz insanlardan arkadaş olmaz ve zannettiğiniz gibi iyi niyetli yada iyi insanlar değiller dedikodu yapan laf taşıyan sır ifşa eden kişi asla iyi bir insan olamaz hele dost hiç olmaz düşmanın ta kendisidir gerçek dost bir sırrı ifşa etmez laf taşımaz başkasının yanında sizi rezil edip zor duruma düşürmez

Zor duruma dusuyoruz malesef bu yuzden sinir olmaya basladim ama surekli beraber oldugumuz icin nasol mesafe koyacagimi bilmiyorum ne yapsamda mesafe koysam

önce (4,541 puan) tarafından

Beraber olmak zorunda değilsiniz böyle insanla ben görüşmem açıkçada söylerim bu arada sizde kusura bakın başkaları hakkında dedikodu yaparken dikkat edin bir gün biryerde patlarsınız emniyette yaşamak istiyorsanız dilinize hakim olun

+2 oy
önce (31,704 puan) tarafından

Öyle imalı bir şey yapsa öyle anlaşılmadı biraz daha açık anlat derim benim böyle kaypaklığa verecek primim yok 

Bundan başka kusurları yok iyi dediğin insanlar için bahsettiğin özellik tek başına kötülük için yeterli hem dedikoducu hem de art niyetli daha ne olsun. 

Sizde başkalarının arkasından konuşmayı normal gördüğünüz için büyük bir kusurmuş gibi gelmiyor ama bu karekter için yeterince kötü bir özellik 

0 oy
önce (4,230 puan) tarafından

Sır verenden sırdaş olmaz der... eskiler... ben böylelerine arkadaş olurum..ama dost değil.. merhaba..merhaba... bu kadar

Bi olay oluyor ona anlatiyorum o kişinin yada baska arkadasimizin yaninda ya anlatiyor ya ima ediyor kocasida eşime yapiyor oyle . .dost olarak goruyordum ama bu davranislari uzaklastirdi surekli beraber oldugumuz halde nasil mesafe koyayim sence aramizi bozmadan

önce (4,230 puan) tarafından

Eşimin imam arkadaşları da yapıyordu.. eşimin hayrına sabrettim bir süre sonra sizin dediğiniz gibi oldu.. ben asla evine gidmedim.o geldi.. cagırdın da müsait  değilim dedim  hep.. eşime de anlattım.. oda arkadaşına müsait değilim dedi e biz gidmeyince onlarda gelemedi.. Yani hep yoğun olduk..Bir sure sonra kopuyor..hiç görüşmüyorsun en sağlıklısı nbu..ruhen rahatsız eden herkesden uzak duruyorum

0 oy
önce (2,655 puan) tarafından

Ben olsam ciddi bir mesafe koyar ve görüşmeyi bırakırdım 

0 oy
önce (190 puan) tarafından

İstisnasız her gün bir yerlere gidin annene vs oralra gelecek hali yok gündüz geliyorsa dışarı cikcam başka zaman görüşürüz vs de.Herkes dedikodu babında demişte en yakınımıza canımız sıkılan şeyleri illaki anlatıyoruz yanj konuşmayıp ne yapacaksın tabi ki gıybet,dedikodu gibi cok abartmadan bunları dahi söylüyorsa zaten sıkıntı cok samimiyet her zamn tez ayrılık getirir.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yakın arkadaşlarımın sırlarımızı başkalarına anlatması normal mi?
Yakın arkadaşların paylaşılan sırları veya özel konuşmaları üçüncü kişilerle paylaşması, güven ilişkisini zedeleyen ciddi bir sınırdır. Sağlıklı bir dostlukta mahremiyet esastır ve özel bilgilerin dışarıya aktarılması, karşı tarafın size olan güveninin suistimal edildiğini gösterir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Dostlukta ima yoluyla laf sokma davranışı nasıl karşılanmalı?
İma yoluyla laf sokma veya başkalarının yanında huzursuz edici göndermeler yapma, pasif-agresif bir iletişim tarzıdır. Bu durum, arkadaşlık ilişkisinde çözülememiş sorunların veya rekabetçi bir tutumun varlığına işaret eder ve genellikle toksik bir dinamiği besler.
Arkadaşların kötü niyetli davranışları karşısında nasıl mesafe konulur?
Bu tür davranışlar karşısında mesafe koymak için öncelikle sınırlarınızı net bir dille ifade etmelisiniz. Eğer konuşmalarınıza rağmen davranışlar devam ediyorsa, arkadaşlığın niteliğini sorgulamalı ve görüşme sıklığını azaltarak kendinizi korumaya almalısınız.
Gerçek bir dostlukta olması gereken temel özellikler nelerdir?
Gerçek bir dostluk, karşılıklı güven, dürüstlük, sır saklama kabiliyeti ve destekleyici bir tutum üzerine inşa edilir. Sağlıklı bir arkadaşlıkta kişiler birbirinin arkasından konuşmak yerine sorunları yüz yüze açıkça tartışmayı ve birbirini insanların içinde küçük düşürmemeyi tercih eder.
Arkadaşlık ilişkisinin toksik hale geldiği nasıl anlaşılır?
Eğer bir arkadaşınızla vakit geçirdikten sonra kendinizi sürekli gergin, huzursuz veya tetikte hissediyorsanız, ilişkiniz toksikleşmiş olabilir. Sırlarınızın ifşa edilmesi veya sürekli ima yoluyla eleştirilmeniz, ilişkinin duygusal güvenlik alanını yitirdiğinin en belirgin göstergeleridir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 293 göst.
17 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Izmirlianne (496 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 234 göst.
7 Mart 2023 Diğer kategorisinde Neslihankce (1,953 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 516 göst.
1 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde Asel Linam (976 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 673 göst.
8 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,384 soru

24,682,113 cevap