Torunlarını hiç aramayan kayınpederimle nasıl başa çıkarım?

0 oy
451 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,175 puan) tarafından

Benim ne acımasız kaynanam ve kayinpederim var en son 25 Mart'ta gorduler torunlarını evlerimiz 10 dakika msafe 3 aydır bir kez olsun merak etmediler torunlarını.   Gerçekten bu konuda çok kızıyorum onlara istediklerinde küsüp istediklerinde  barisiyorlar mesela bir defa kustuler 1 yıl konusmadikar 1 defa kustuler bebeğim 7 aylıktı ozaman ve bebegim 3 yaşına gelince barstilar çocuğum onları tanımıyordu bile neyse yıllar geçti tam 13 sene olucak bu ailede olalı bu seferde görümce yuznden konusmuyoruz gorumcemin bir tam bir yılan oraya gidince sürekli çocuklarima ellemeyin dokunmasın derdi bebekte 15 aylıktı benimki illa merak edip odaya giriyordu falan  bişeylee olunca eşimde tepki koydu oysa mesela o gorumcenin 2 çocuğu orda yaşıyor başka kaynimin çocuğu oda bebek her gün ordalar onlara bisye diyen yok hiç ama bir tek benim ccuklaarim gorumceme batıyordu sanki     biz gorumceyle kusunce anneler gününde eşim ve kziim gtti oraya kayinpederim kızıma demiş git halaninda elini op anneler gününu kutla diye ( ne alakaysa bir gün annelikmi yapmış kendi cocujlladi kutladı. Yeter yani) kızımda demiski babam içeri girme dedi  kayinpederde buna tavır almış   biz bayramdada gitmedik eşimde gtmedi her sene eşim onların kurbanını keserdi bu sene gitmedi  şimdi yıllar geçse barsmazlar ne aile biraktilar ne bişey üstelik hiç olmeyecekmis gibi yaşıyorlar bu arada bundan tam 8 yıl önce eşimin eli kirikli bir şekilde kesildi makinayla ve tendonlarinkoptu vs çok zor dönemden gecti ve bir.hfta önce o eli aniden şişti balon gibi oldu  agritiyordu doktor doktor gezdi yumuşak doku bozulması olmuş hala ilaç kullanıyor bir kez olsun babası arayipta sormadı  oğlunu oysa eşim onların her işine koşan biri bu arad eşim hala oraya gidiyor  annem için gidiyorum diyor  ama babasıyla konusmuyorlar  kayinpederimde her gün sabah akşam arabayla bizim burda kaynimin sevgilisini çocuğunu kendilerine goturuo orda yedirip içirip gece evlerine bırakıyorlar  biz balknda falan goruyruz bazen insan hiç mi torunum demez görmek istemez böyle bir aile nasıl olur aklm almıyor okuyanlar varsa yorumsuz geçmeyin kizlar

9 Cevaplar

+1 oy
önce (769 puan) tarafından

En İyi Cevap

Vala ne denir bilmiyorum,Allah yardımcın olsun ferahlık versin kalbine yorumsuz bi durum insanın nutku tutuluyor ,mesele sen veya evladın değilsin onlar kendi evladına değer vermiyorlar belliki 

önce (1,175 puan) tarafından

Toplam 6 çocuk 4 erkek 2 kız sozde kayıp ederim eşimi sver ama bence işine gelince seviyor benim eşim tam 6 yıl her maaşıni aldığı gibi babasına verdi 6 yıl sonra kavga ettim de öyle vermeyi bıraktı kayinpederde amirdi bir kurumda daha yeni emekli oldu   durumlarida çok iyi mesela bebim evim 1+1 kayinpederin adına bir sürü evleri arsaları var hiç dmwedi gek bu arsaya sen ev yap otur diye  anca paramızı yediler bir tek evin en büyük oğlu değer goruyor onlara görümcem bile ses etmiyor edemiyor 

önce (769 puan) tarafından

Deveyi diken insanı s... Demişler demekki en işe yarayan siz olunca tabi el altındasınız zaten sorun yok ,onlarda ağızlarına s... Olunca değerli oluyor hep boyldr zaten sasmaz

Çok haklısın gerçektende oyle aslında esimdedw hata var tepkisini koydu ama hala gidip.geliyor nasıl olsa oğlumuz hala geliyor diye düşünüyorlar oys ahic gtmese belkide barsmak zorunda kalirlardi

-Reklam-
+4 oy
önce (1,402 puan) tarafından

E hadi bakalım darısı benimkilere şeytan görsün suratlarını "benimkilerini"

Amiiiiinnnnnn Diyim bari camm

+1 oy
önce (31,666 puan) tarafından

Benim hiç umrumda olmaz böyle insanların dedeliğinden babaanneliğinden hahalığından benim çocuklarımın göreceği bir hayır olmaz ki gerçekten barışmak gidip gelmelerini yaşamak istiyor musun ? 

Ben sadece çocuklarım onlarlada büyüsün iesterdim benm ailem başka şehirde bir tek burda kaynanamlaf var evleri Bahçeli çocuklar orda oynardı vakit geçirdi kuzenleriyle oynardı   iyi olurdu şükür her yere goturuyorum denize gezmelerw falan ama aile benim gözümde onların yaptığı değil  msela ben isterdim ki bir sorun olunca küsüp senelerce konuşmamak yerine oturup konusuo çözüp barissinlar öyle yapıyorlar ki.arkalarindan dua edenleri bile olmayacak

önce (31,666 puan) tarafından

Boşver iyi huylu insanlar değiller zaten varlıklarındansa yoklukları daha iyi 

+1 oy
önce (6,429 puan) tarafından

Bacım Allahtan belanı mı arıyon. Bu insanlarla barışık olsan ne olacak,huzur mu verecekler sanki. Boşver onları kendi ailene ver bütün enerjini.

Ben sadece çocuklarım onlarlada büyüsün iesterdim benm ailem başka şehirde bir tek burda kaynanamlaf var evleri Bahçeli çocuklar orda oynardı vakit geçirdi kuzenleriyle oynardı   iyi olurdu şükür her yere goturuyorum denize gezmelerw falan ama aile benim gözümde onların yaptığı değil  msela ben isterdim ki bir sorun olunca küsüp senelerce konuşmamak yerine oturup konusuo çözüp barissinlar öyle yapıyorlar ki.arkalarindan dua edenleri bile olmayacak

+1 oy
önce (763 puan) tarafından

Aşkım resmen benim koca tarafını anlatmışsın. Önceleri üzülürdüm bu duruma sonra bir dakika dedim ya, kendi doğurduğunu sevmeyenler benim doğurduğumu niye sevsin ki dedim ve tüm ilişkimi kestim. Şimdi hiçbiri ile görüşmüyorum küçük yılan ailesi ne halleri varsa görsünler 

0 oy
önce (1,266 puan) tarafından

Hiç canını sıkmaya gönlünü daraltmaya değmezler . Evinde çocuklarınla eşinle mutlu ol . Gerçek anlamda bir baba bir anne (kardeşleri saymıyorum) ne sebep olursa olsun evlatlarına küsmemeli,varlıklarıyla sınamamalı . Bir gün küser ,bir ay küser,bir yıl küsersin sonra bi bakarsın seni sayan seven hiç kimse kalmaz etrafında . Yokluklarıyla sınayanlar kimsesiz kalmaya mecbur olurlar . Sen ve eşin bu aile için birlik için çabalayıp birlik olunmuyorsa boşver . Gönlün yaptıklarınla rahat olsun . Bazı kişiler kaostan kavgadan tartışmadan küsmelerden beslenirler. Sen huzur isterken onlar huzursuzluk çıkarıp beslenmek isterler. Bunlar yoran şeyler . Ömür dediğimiz gidiyor .. Bir daha bu zamanlar geri gelmeyecek . 

Bende 8 yıllık evliyim 6 yaşında kızım var toplasan 3 sene barışık geçmemiştir ,tek oğlan çocuğu eşim . Tek torunları var . Görmüyorlar sormuyorlar nerede yaşadığımızı bile bilmiyorlar . Böyle bir ailede büyümeyen için çok kötü duygular bunlar ama alışıyorsun . Herkes evladını kalabalık akraba ortamında büyütmek ister ama varlıkları zarar verecekse yokluklarıyla mutlu olmak lazım .. Allaha havale et .. Kul bilmezse Rabbimiz bilir . 

O kadar güzel yazmissinki eline koluna sağlık çok haklısın gerçekten. Ben sadece çocuklarım onlarlada büyüsün iesterdim benm ailem başka şehirde bir tek burda kaynanamlaf var evleri Bahçeli çocuklar orda oynardı vakit geçirdi kuzenleriyle oynardı   iyi olurdu şükür her yere goturuyorum denize gezmelerw falan ama aile benim gözümde onların yaptığı değil  msela ben isterdim ki bir sorun olunca küsüp senelerce konuşmamak yerine oturup konusuo çözüp barissinlar öyle yapıyorlar ki.arkalarindan dua edenleri bile olmayacak  sizin icinde farklı bir durum üstelik tek çocukları varken el üstünde tutmalari lazm  oysaki 

önce (1,266 puan) tarafından

el üstüne tutulmaktan ziyade bence tamamen evladını sevip sevmemesiyle alakalı. 3 evi var ,bir tanesinde bile oturtamadılar çıkarttılar bizi . Sevselerdi böyle yapmazlardı . Oğlunu sevmeyen torununu hiç sevmez . Sen kendinde çocuklarında ve eşinde hata bulma. Onlar sevmeyi bilmiyorlar . Matematik bilmeyene matematik öğretirsin,yemek yapamayana yemek yapmayı öğretebilirsin ama sevmeyi bilmeyene sevmeyi öğretemezsin . Kendini düşünerek de yıpratma,şöyle olsaydı da böyle olsaydı da keşkelerle doldurma yüreğini . Giden senden gidiyor,duygularını bile haketmeyecek insanlar için beynini de kalbini de yorma. Unut demem ama anımsadığında yüreğin burkulmasın. Aşmaya çalış. Bunu yaparken kendini de onları da savunmadan yap . Olan oldu,biten bitti. Kabullen . Sonrası o kadar güzel ki … Tez zamanda yüreğine yük olanları salarsın inşaAllah..

Amiiiinnn yorumun beni çok rahatlattı çok sağol inşallah senin  içinde hayat hep güzel olur eşinle çocuğunla. Allah binlerce kez razı olsun

0 oy
önce (355 puan) tarafından

Bacı canın mı sıkılıyor git yat uyu 🤣 gelmeyen fırsat resmen ayağına gelmiş canın sıkılıyor 😁 onlar hayatında olsa ne olmasa ne. Çocuğuna değer verseler ne vermeseler ne . Sen kendi ailenin mutluluğuna bak 

Ben sadece çocuklarım onlarlada büyüsün iesterdim benm ailem başka şehirde bir tek burda kaynanamlaf var evleri Bahçeli çocuklar orda oynardı vakit geçirdi kuzenleriyle oynardı   iyi olurdu şükür her yere goturuyorum denize gezmelerw falan ama aile benim gözümde onların yaptığı değil  msela ben isterdim ki bir sorun olunca küsüp senelerce konuşmamak yerine oturup konusuo çözüp barissinlar öyle yapıyorlar ki.arkalarindan dua edenleri bile olmayacak. Bide başkasına nasıl davrandıklarını bana ve çocuklarıma nasıl davrandıklarını görünce çok kotu oluyorum

önce (355 puan) tarafından

Boşver kız en azından baştan kendilerini belli etmişler . Çocukların onların sevgisine ihtiyacı yok . Hazır uzaklar hep böyle olsun. Öldü farz et sen

Böyle olmuyor işte canm bir bakican bir kaç sene. Sonra hiç bişey olmamış gibi konuşmaya baslayacaklar

0 oy
önce (5,467 puan) tarafından

Eşine helal herseyin farkında. Ayni şeyleri yaşıyoruz eşimde tık yok. Ben sinir hasttası oldum

0 oy
önce (254 puan) tarafından

kız ne guzel bu sayede ilişkinizi kesersiniz boşver cocugun da böyle ınsanlara babaanne dede yada hala amca demez demesede bırsey kaybetmez yanı hem esınde senın yanında onlara karsı tavır koymusken dıbınden kopsun yanı tamam zor bı karar ama boyle aılesı olcaksa hıc olmasın darısı benım cadılara ınsallah 🙏🙏🙏 

Ama canm eşim gidip gelmese daha iyi olucakti e şimdi her gün yada 2 günde bir eşim orda zaten babasyla ablasıyla ve çocuklarıyla komusmuyor ama sonucta griyor onlarında istediği bu ben ve cocujlarim oraya gtmeyelm oğulları gtsin  esim orda olunca tavrın anlamı kalmıyor ki bence hiç gtmese onlar barsmaya konuşmaya oğulları için bize iyi davranmaya mecbur kalicakti

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Torunlarını aylarca aramayan kayınpeder ile nasıl iletişim kurulur?
Torunlarıyla iletişim kurmayan aile büyükleriyle yaşadığınız bu durumda, öncelikle kendi duygusal sınırlarınızı belirlemek en sağlıklı adımdır. Beklentilerinizi düşürmek, sizi sürekli hayal kırıklığına uğramaktan koruyacaktır. Eğer karşı taraf adım atmıyorsa, eşinizle bu konudaki tutumunuzu netleştirin ve çocuklarınızın psikolojisini korumak adına zorunlu olmayan görüşme sıklıklarını azaltarak kendi çekirdek ailenizin huzuruna odaklanın.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile içindeki ayrımcılık ve torun ayrımıyla nasıl başa çıkılır?
Aile büyüklerinin diğer torunlara gösterdiği ilginin aksine sizin çocuklarınıza mesafeli olması, çocukların gelişimini olumsuz etkileyebilir. Bu durumu kabullenmek yerine, çocuklarınızın yanında bu ayrımcılığı dile getirmeyin ve onlara olan sevginizi dış kaynaklara ihtiyaç duymadan katlayarak hissettirin. Kendi sınırlarınızı çizerek, çocuklarınızın maruz kaldığı bu tutarsız davranışlardan etkilenmemeleri için onları bu ortamdan uzak tutmak en doğru koruma yöntemidir.
Eşin ailesiyle olan sorunlarda denge nasıl kurulur?
Eşinizin kendi ailesiyle olan bağlarını koparmaması ancak sizin yaşadığınız sorunlara karşı duyarsız kalmaması için orta yolu bulmak gerekir. Eşinize kendi sınırlarınızdan bahsederken suçlayıcı bir dil yerine 'ben' diliyle duygularınızı ifade edin. Onun aileyi ziyaret etme tercihine saygı duyarken, sizin ve çocuklarınızın bu ziyaretlere katılmak zorunda olmadığınızı belirten net bir duruş sergileyerek kendinizi ve çocuklarınızı koruma altına alabilirsiniz.
Kayınpeder ve kaynana ile yaşanan iletişim kopukluğu nasıl yönetilir?
İletişim kopukluğu yaşanan durumlarda en verimli yöntem, değişmeyecek olan kişilikler için enerji harcamayı bırakmaktır. Aile büyüklerinin küsüp barışma gibi değişken tavırlarını kişisel almadan, kendi yaşam rutininize odaklanmak stresi azaltır. Eğer onlar sizin ailenizi arayıp sormuyorsa, siz de mevcut düzeninizi onların katılımı olmadan devam ettirin ve kendi çekirdek ailenizin mutluluğunu öncelik haline getirin.
Torunlarını merak etmeyen aile büyükleri karşısında çocukları koruma yöntemleri nedir?
Çocukların aile büyükleriyle olan kopuk ilişkilerinden zarar görmemesi için onlara durumu yaşlarına uygun şekilde basit ve suçlayıcı olmayan cümlelerle anlatmak gerekir. Çocuklarınıza ilgi göstermeyen kişileri sürekli görmelerini beklemek yerine, onların dünyasında gerçekten sevgi ve ilgi gösteren kişilere odaklanmalarını teşvik edin. Bu sayede çocuklar reddedilme duygusunu değil, kendi değerlerini anlamış olurlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 226 göst.
0 oy
1 cevap 182 göst.
0 oy
9 cevap 321 göst.
0 oy
12 cevap 913 göst.
9 Mayıs 2026 Aile & Aşk kategorisinde Melisguler (103 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,139 soru