Prematüre bebeğimi yazın evde nasıl giydirmeliyim?

0 oy
176 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (59 puan) tarafından

Merhaba, bebeğim prematüre doğdu birkaç hafta önce. Hemşire bebeğini kalın giydir daha anne karnındaki sıcaklığı arar uyum saglayamaz vücut ısısı dedi. O yüzden uzun kollu pamuklu şeyler giydiriyorum. Havalar daha da sıcak olmaya başladı. Ne giydirmeliyim uzun kolludan devam mı etmeliyim bebeğim kendisini toparlayana kadar yoksa kısa kollu yada sadece zıbın gibi şeyler mi giymeli. Evin derecesi şuan 26-27 derece.

4 Cevaplar

0 oy
önce (2,553 puan) tarafından

nekadarlik premature. birkac haftaliksa birkac hafta geriden gecmen lazim normal

benege hore

önce (59 puan) tarafından

36 da doğdu ama 33 haftayla uyumlu doğdu canım gelişim geriliği vardı anne karnında plasentadan beslenemedigi için. 

-Reklam-
0 oy
önce (14,917 puan) tarafından

26-27 derece onun için sıcak, bu yüzden biraz ince giydirebilrisn. zıbın, üstüne belki bir tişört falan ayaklarına çorap. ense ve sırtından bebeğin sıcaklığını ölç, soğuk gelirse ince bir şey giydir terleyip isilik olursa da üstünü incelt 

benim bebeğim de prematüreydi aynı senin gibi 35 te doğu ekspresi yaptım ama bebek33 haftalıktı. temmuzda adanada doğum yaptım düşün.

klima açıktı hep, 20 derecenin altına düşürüyordum o yüzden ince penye uzun takım giydiriyordum ama dışarı çıkartırken tek zıbın, belki vir şort öyle giydiriyordum. 

0 oy
önce (5,208 puan) tarafından

Bence devam etmelisin benim bebişim de premature doğdu aynı senin gibi . Yarım kollu zıbın ve uzun kollu takımlarından veya tulumlarından giydir . Ayağında muhakkak çorabı olsun . Battaniyesi de peluş değilde normal penye battaniye olabilir sırtını bakarsın terliyor mu 

0 oy
önce (2,577 puan) tarafından

Canım gözün aydın Benımm oğlumda 38 haftada doğdu ben zıbın ıle uyututuyprum ama Antalya’da yaşıyorum ve odada klıma var oda ısısı 26 derece 

Senın yaşadığın sehıre baglı

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

26-27 derece evde prematüre bebek nasıl giydirilmeli?
26-27 derece sıcaklıktaki bir evde prematüre bebeğinizin aşırı ısınmaması için tek kat pamuklu zıbın veya ince bir tişört yeterlidir. Prematüre bebeklerin vücut ısısını dengeleme becerisi gelişmekte olsa da, ortam sıcaklığı 24 derecenin üzerine çıktığında kalın giysiler terlemeye ve huzursuzluğa yol açabilir. Bebeğinizin ense veya göğüs kısmını kontrol ederek sıcaklığını takip edebilir, aşırı ısınma belirtisi olan ensede terleme veya kızarıklık fark ederseniz üzerindekileri hafifletebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yazın prematüre bebeklerde uzun kollu giydirme zorunlu mu?
Yaz aylarında prematüre bebekler için sürekli uzun kollu giydirme zorunlu değildir, önemli olan bebeğin bulunduğu ortamın ısısıdır. Ev sıcaklığı 26-27 derece civarındaysa, bebeğinizi terletmeyecek, cildini tahriş etmeyen ince, pamuklu ve kısa kollu kıyafetler tercih edebilirsiniz. Bebeğinizin vücut ısısı sabitlendiğinde ve dış ortama uyum sağladığında, sadece uzun kollu kıyafetlere bağlı kalmadan mevsime uygun ince katmanlar kullanmanız bebeğinizin konforunu artıracaktır.
Prematüre bebeğin üşüdüğü nasıl anlaşılır?
Prematüre bir bebeğin üşüdüğünü anlamanın en güvenilir yolu el ve ayaklarına değil, göğüs kafesi veya sırt kısmına dokunmaktır. Eğer bebeğinizin göğsü veya ensesi soğuk hissediliyorsa üşüyor olabilir, ancak el ve ayaklarının soğuk olması bebeklerde normal kabul edilen bir durumdur. Bebeğinizin vücudu sıcaksa ve herhangi bir morarma veya titreme belirtisi yoksa, üzerini fazladan katmanlarla örtmek yerine oda sıcaklığını ideal seviyelerde tutmak yeterlidir.
Yazın yenidoğan prematüre bebek uyutulurken ne giydirilmeli?
Yazın 26-27 derece sıcaklıktaki bir odada prematüre bebeğinizi uyuturken sadece pamuklu, nefes alan bir zıbın veya hafif bir uyku tulumu kullanmanız yeterlidir. Bebeğin üzerine ağır battaniyeler örtmek veya kalın giysilerle giydirmek vücut ısısının hızla yükselmesine ve bebeğin huzursuz olmasına neden olabilir. Bebeğin uyku ortamında doğrudan hava akımına (klima veya vantilatör) maruz kalmamasına dikkat ederek, ince bir müslin örtü ile üzerini hafifçe örtebilirsiniz.
Prematüre bebeklerde vücut ısısı kontrolü ne zaman düzelir?
Prematüre bebeklerde vücut ısısını düzenleme yeteneği genellikle bebek 2500 grama ulaştığında veya düzeltilmiş yaşı 40 haftayı bulduğunda önemli ölçüde olgunlaşır. Bu sürece kadar dış etkenlere karşı daha duyarlı oldukları için ortam ısısını 24-26 derece arasında tutmak ve ani ısı değişimlerinden korumak büyük önem taşır. Bebeğiniz kilo aldıkça ve vücut yağ dokusu arttıkça, sıcaklık kontrolünde çok daha rahat bir döneme geçecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 143 göst.
12 Haziran 2025 Diğer kategorisinde 1prenses_1prens (715 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 250 göst.
29 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Derya8sercan (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 331 göst.
24 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tomurcuksss... (986 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 368 göst.
9 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Lasyamm 21- (238 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,411 soru

24,682,386 cevap

367,886 kullanıcı

...