Ailem neden sürekli beni suçlayıp üzerime geliyor?

0 oy
242 göst.
önce Diğer kategorisinde (86 puan) tarafından

Kızlar anlatmıstım eskı postlara  bakabilirsınız aılemle küsüm. Benı hiç merak bile etmıyorlar bir yıl oldu bir erkek kardesımle gorusuyordum oda baktım ıkılı oynuyor onunla konusmayı kestım.ikili kasıt burdan laf alıyor yada bana gelınce kılını kıpırdatmıyor kız kardesıme gelınce  ona herseyı yapıyorlar. Sorun şu kızım yoğun bakıma yattı aramadılar bir gün merak etmedıler bana yapmadıkları kalmadı altınımı alırken veya çocuklarımın esyasını yollamadılar bende bayramlarda gıtmedım yalan yok. Şimdi kız kardesımın eşi kardeşım adına sankı o yazıyormus gıbı bana hakaret ediyor babamlar da kardesim askere gıdecek aynı şunları yazmıs . Sen  benı ve çocuğumu kıskanıp aılenle küstün ses etmedım nıye anneyle babayı aramıyorsun sen nankörsün onlar sana herşey yaptı  sen umrumda degılsın kardeşim gıdecek sen ortada yoksun.  Kocan babamla kavga ettıler . Siz kendı suçunuzu bastırıyorsunuz. Sız bizi rezil ettınız yarın düşsen sana *** bakar. Bunları yazmıs kardesım hep abla der bunu yazan kocası. Annem nasıl yazdırıyor bunu benı sevse annem bunu yapmaya ızın verırmı? Der kardesım için yıllarca enıstem bırakmadı benle görüşsün derdı annem huzurları yerınde olsun bırak sen görüşme. Bana gelınce niye herkesı ıcıne katıyor

6 Cevaplar

+1 oy
önce (4,516 puan) tarafından

Eski bloglarınızı hatırlıyorum aileniz hiçte haksız değil benim çocugumda sizin gibi yapsa bir süre sonra bende görüşmez silerdim siz eş ugruna ailenizi üzdünüz kırdınız kusura bakın az bile yapıyorlar size

önce (86 puan) tarafından

Pekı sureklı üzmek için ugrasır mıydınız

önce (4,516 puan) tarafından

Enişteye hangi tür gıda maddesi düştüğünü bilen bilir aileniz sizi üzmüyor haklı olarak size öfke duyup konusup görüşmek istemiyorlar hiçte haksız değiller

Aileme kızdıgım nokta sureklı farklı kişileri üzerıme salıyorlar

-Reklam-
+1 oy
önce (20,210 puan) tarafından

Ailen tamamen haksız değil ki. Ben hatırlıyorum seni. Kendilerince ofkeliler. Enişteye ot yemek düşer ama senin ailene kendini affetirmen lazım onların sana değil. Arkanda ailen varken onları kaybetmişsin sen eşin yarın bir halt yese sığınacak kimse bırakmamissin bu bence yanlış. Rıza olmadan olmaz yani 

Bu konuda haklı olabilirsınız ama benım aılemınde hataları var

önce (20,210 puan) tarafından

Para ve eşya dışında senin takıldığın bir şey yok canım benim kendin diyorsun çok gittim.esimi bırakıp en son aldatıldım diyen de sendin. Şimdi hep sana tamam demişler. En son sen geri dönmüşsün kizmislar haliyle. Eşin seni üzüyor belli sağlam.durmuyor arkanda tekrar başına gelse susup oturacaksın mecbur 

0 oy
önce (6,424 puan) tarafından

Açıkça yaz,bu mesajı yazan benim kız kardeşim değil. Adam olan kendi telefonundan mesaj atar bi kadının arkasına sığınıp bana aklına geleni yazmaz de. Aynı durumda olsak eşim o enişteyi parçalar. Sen benim karımın adını ağzına nasıl alabiliyorsun diye.

Kocamda aradı zaten  de neden bana bu kadar kınliler anlamıyorum

0 oy
önce (44,602 puan) tarafından

Ay hiç ciddiye bile almam hehe tamam yazar yollarım inadına kudursun diş kapının dış mandalı enişteye hele ona ne aile bakanı mi olmuş tiye al İnan daha çok kudurur 

Benden önce esin gördü cildirdı 

önce (44,602 puan) tarafından

O gerekeni yapsın o zaman aşkım esin iyiyse aileni sal boşver üzüldüğüne değmez 

0 oy
önce (31,632 puan) tarafından

Engelle geç madem biliyorsun o olmadığı ipler kopmuşsa kopmuş yapacak bir şey yok olduğu yerden devam 

Zaten numaralarını sildim baktım uzun uzun yazmıs bir numara sonra anladım onun olduğunu whatsapp kaydettınce

0 oy
önce (14,787 puan) tarafından

içlerinden biri dolduruyor işte aileni sana karşı, büyük ihtimalle de enişten. Allah bilir neler anlatıyor. Allaha havale et  

Onla bir kız kuzenim aılem resmen onlara tapıyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ailemle küsken üzerimde baskı kurmalarını nasıl durdurabilirim?
Aile üyeleriyle aradaki sınırları korumak için öncelikle duygusal tepkilerinizi minimize ederek iletişimi resmiyete dökmek gerekir. Kendi yaşamınıza, çocuklarınıza ve evliliğinize odaklanarak aile içi çatışmaların sizi etkilemesine izin vermemek en sağlıklı yöntemdir. Başkaları üzerinden gelen mesajları veya hakaretleri kabul etmeyip kişisel sınırlarınızı net bir şekilde çizmeniz, aile içi toksik döngüyü kırmanıza yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kardeşler arasında ayrımcılık yapan bir aileyle nasıl başa çıkılır?
Kardeşler arası ayrımcılık, aile sistemindeki kökleşmiş bir sorundur ve bunu değiştirmek genellikle mümkün değildir. Bu durumda enerjinizi ailenin tutumunu düzeltmeye değil, kendi çekirdek ailenizin huzurunu korumaya yönlendirmelisiniz. Kendi ailenizle kurduğunuz bağlara odaklanmak ve dışarıdan gelen haksız eleştirilere karşı duygusal mesafenizi korumak, psikolojik sağlığınızı korumanız açısından kritiktir.
Yoğun bakımda yatan çocuğumu sormayan ailemle ilişkimi nasıl yönetmeliyim?
Çocuğunuzun sağlık durumu gibi hassas bir konuda destek görmemek derin bir kırgınlık yaratabilir, ancak bu durum beklentilerinizi yeniden düzenlemeniz gerektiğini gösterir. Ailenizin bu konudaki ilgisizliği, onların sizin üzerinizdeki etkisini ve beklentilerinizi sıfırlamanız için bir işaret olarak görülmelidir. Artık onlardan duygusal bir beklenti içine girmemek, sizi gelecekte daha büyük hayal kırıklıkları yaşamaktan koruyacaktır.
Aile üyeleri adına başkalarının mesaj atması durumunda ne yapılmalı?
Aile üyeleri adına başka kişilerin hakaret içerikli mesajlar göndermesi, sağlıklı bir iletişim ortamının kalmadığının en büyük göstergesidir. Bu tür durumlarda doğrudan muhatap alarak cevap vermek yerine, mesajı gönderen kişiyi engellemek veya mesajları yanıtsız bırakmak en doğru tutumdur. Kendi huzurunuzu korumak için bu tür dolaylı yollardan gelen toksik iletişimi hayatınızdan tamamen çıkarmanız gerekmektedir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 897 göst.
0 oy
17 cevap 1,746 göst.
0 oy
3 cevap 620 göst.
0 oy
4 cevap 1,016 göst.
28 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde SMelek (32 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,513,011 soru