Rahim ağzı yakma işlemi sırasında çok ağrı olur mu?

0 oy
243 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (683 puan) tarafından

hastanedeyim rahîm Ağzı yakma işlemi yapacam Ağrı oluyor mu lütfen yazın korkuyorum 

5 Cevaplar

0 oy
önce (14,749 puan) tarafından

Bilmiyorum yaptırmadım, çevremde de yaptıran olmadı duymadım yani. 

çok geçmiş olsun. umarım sonunda sorunun çözülür 

önce (683 puan) tarafından

😔😔😔😔😔😔

-Reklam-
0 oy
önce (27,128 puan) tarafından

Bilgim yok dostum. Çok geçmiş olsun. Sıkıntısız acısız ağrısız hallolur inşallah

😔😔😔😔😔😔😔😔

0 oy
önce (1,109 puan) tarafından

Geçmiş olsun cnm inşallah ağrısız atlatırsın uyustururlar belki 

sordum uyuşturma yapmıyorlar 

önce (1,109 puan) tarafından

Niye yapmiyolar mi yapmaları lazim

önce (503 puan) tarafından

Uyusturma yok canım çünkü uyusturacak kadar ağrılı bir işlem degil hissetmiyorsun bile 

0 oy
önce (411 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım uyutmuyucaklar mı 

0 oy
önce (9,765 puan) tarafından

Yaktıran gordumde işlem nasil.bipmiyorum.umarim orayı uyuşturucu işlemi yapilir

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Rahim ağzı yakma işlemi sırasında şiddetli ağrı hissedilir mi?
Rahim ağzı yakma işlemi sırasında genellikle şiddetli bir ağrı hissedilmez, ancak hafif bir sızı veya kramp hissi oluşabilir. İşlem öncesinde bölgeye lokal anestezi uygulandığı için hastaların çoğu işlemi oldukça rahat bir şekilde tamamlamaktadır. Hissedilen gerginlik genellikle işlemin yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Rahim ağzı yakma işlemi ne kadar sürer ve nasıl uygulanır?
Rahim ağzı yakma işlemi genellikle 5 ile 10 dakika arasında kısa bir sürede tamamlanır. İşlem sırasında doktor rahim ağzındaki sorunlu dokuyu dondurma veya yakma yöntemiyle temizler. Uygulama poliklinik şartlarında yapıldığı için işlem bittikten hemen sonra günlük hayatınıza dönebilirsiniz.
Rahim ağzı yakma işleminden sonra günlük yaşamda nelere dikkat edilmeli?
İşlemden sonraki ilk birkaç gün hafif lekelenme veya akıntı olması normal kabul edilir. Doktorunuzun önerdiği süre boyunca cinsel ilişkiden kaçınmak, havuz veya denize girmemek iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Genellikle 1-2 hafta içinde rahim ağzındaki dokular tamamen iyileşerek kendini yeniler.
Rahim ağzı yakma işlemi sonrası ağrı olursa ne yapılmalı?
İşlem sonrasında hafif karın ağrısı veya kramp hissedilirse, doktorunuzun önerdiği basit ağrı kesiciler bu durumu yönetmek için yeterlidir. Eğer ağrı şiddetliyse, ateş yükselmesi veya kötü kokulu akıntı gibi beklenmedik durumlar gelişirse mutlaka işlemi yapan doktorunuza danışmanız gerekir.
Rahim ağzı yakma işlemi sonrası iyileşme süreci nasıl gerçekleşir?
Rahim ağzı yakma sonrası iyileşme süreci genellikle 2 ile 4 hafta arasında tamamlanmaktadır. Bu süre zarfında vücut, işlem uygulanan bölgedeki dokuyu onararak yeni ve sağlıklı bir mukoza tabakası oluşturur. İyileşme döneminde doktor kontrollerini aksatmamak sürecin takibi açısından büyük önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 1,260 göst.
0 oy
11 cevap 732 göst.
11 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,066 göst.
25 Mart 2020 Diğer kategorisinde Dln (2,585 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 260 göst.
12 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Yasmengungor (2,504 puan) tarafından soruldu