Eşimin rızası olmadan kendi altınlarımla araba almalı mıyım?

0 oy
302 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,591 puan) tarafından

Altinlarimla araba almak istiyorum, kızım okula basliyacak ve ben götürüp getiricem ama eşimin gönlü yok dolmuşla otobüsle gidilir diyor, bende almak için ısrar edince ben karışmam ne yaparsan yap kendin al diyor. Diyen olur belki eşinin gönlü yoksa alma diye ama o kendi parasıyla herşeyi alıyor kendine, bana o kadar bonker değil. Bende bu yüzden altinlarimla almak istiyorum, yani buda benim param oda ona karışamaz. Siz olsanız ne yapardiniz

20 Cevaplar

+1 oy
önce (2,606 puan) tarafından

Bence alınır. Erkeklerin gönlünü almaya kalksak ohooooo…. 😂 

-Reklam-
+1 oy
önce (393 puan) tarafından

Altınlar senin, istediğini yap. Dolmuşla gidilirmiş, beyefendi götürsün o zaman her gün 

+1 oy
önce (14,731 puan) tarafından

alırım arabayı. evet dolmuşla da gidilir ama imkanım varsa arabayla niye gitmeyeyim ki

+1 oy
önce (31,585 puan) tarafından

Altın kendi altının alabilirsin ama bence biraz bekle şu an çok zarar edersin son altı ayda nerdeyse gramda bin lira düşüş oldu biraz daha yükselince bozdur 

+1 oy
önce (7,850 puan) tarafından

Ben alıcam yeni ehliyet aldım.  Paranın yarısını ben vericem yarısını da eşim. Yağmurda çamurda ne otobüsü

+1 oy
önce (9,231 puan) tarafından

Ben olsam alırım çok biliyorsa kendi götürsün getirsin

+1 oy
önce (748 puan) tarafından

Kız bu ben ya 😄 ama alacağım kendime 

önce (1,591 puan) tarafından

Seninkinindemi gönlü yok

önce (748 puan) tarafından

Ortalıkta  birşey yokken al der. İş ciddiye binince mırın kırın eder

0 oy
önce (13,732 puan) tarafından

Valla dolmuşla rezil olmaktansa imkan varken araba çok daha mantıklı 

0 oy
önce (783 puan) tarafından

Mini elektirikli araç alırdım

önce (783 puan) tarafından

Ama vaktin varsa okullar açılana kadar bekle altın çok düştü şuan çok zarar edersin

0 oy
önce (187,529 puan) tarafından

altin cok dustu ben olsam bozdurmam 

0 oy
önce (33 puan) tarafından

Kesinlikle alırdım 

0 oy
önce (4,629 puan) tarafından

ehliyetin varsa ,  altinlar araba almaya yetiyorsa esini ikna etmeye ugras .Elbette dolmusa otobuse binilebilir ama araba almaya imkan varsa o zorlugu cekmeye ne gerek var . 

0 oy
önce (364 puan) tarafından

Vallaha suan hamileyim 32 haftalık arabaya çok ihtiyaç var ama altın Okadar düşük ki yani satıp araba almak çok mantıksız diye bekliyoruz eşimle. Biraz yükselirse almayı düşünüyoruz bizde :) 

0 oy
önce (2,202 puan) tarafından

Dolmuşla otobüsle zor olur . Fikrinde sabit dur. Altınin biraz yükselmesini bekle. Araba araştır kararlı olduğunu görsün. Allah gönlüne göre güzelini nasip etsin inşallah 

0 oy
önce (79 puan) tarafından

Onun altınlarla başka planı vardır oyuzden istemiyordur araba almanı😊

otobüs dolmuş kışın sıkıntı bence, hastalık, soğuk vs.

varsa imkan araba al ama altın yükselince tabiki

0 oy
önce (2,938 puan) tarafından

Madem kolaymış kendi götürsün getirsin ozman yerinde olsam ayagımı yerden kesecek bi araba alırdım

0 oy
önce (9,755 puan) tarafından

Benimkide taraftar degikdi sonra altınları aldim tek tek gözünün önünde bütün bileziklerimi kırmıştım al sana dedim altin😂😂 şimdi iyimi almisiz diyor namussuz sıfır arabaya biniyor birde kem kum ediyordu

0 oy
önce (10,384 puan) tarafından

Araba aldik altınlarla hiç pişman olmadım çok şükür kizlarimla her yere gidiyoruz kavga gürültü iyi kötü 😂 kesinlikle al kendine bu iyiliği yap çünkü hak ediyorsun. Yarın ölsen altının sana ne faydası olacak bozdur gönlünce al arabanı canım . Kocan senin özgür olmanı istemiyor olabilir 

0 oy
önce (65,045 puan) tarafından

sen altininla kendine aldin sanirsin esin senden çok kullanir ortsk der cikar isin icinden aile arasinda senlik benlik senin paran benim param olmaz ki 

0 oy
önce (9,302 puan) tarafından

Şuan için altın bozulmaz yalnız çok düştü.  Eşini ikna etmeye uğraş altın çıkana kadar 😅 malum erkekler olmadan araba kolay kolay alınmaz onlar el atması lazım. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilikte eşin rızası olmadan şahsi altınlarla araba almak doğru mu?
Evlilik birliğinde eşlerin mal varlıkları üzerinde tasarruf yetkisi, edinilen malın kaynağına ve mal rejimine göre değişmektedir. Kişisel mal sayılan altınlar ile alınan bir araç yasal olarak sizin şahsi malınız olsa da, aile huzuru ve ortak yaşam kararları açısından bu durumun eşinizle açık bir iletişimle çözülmesi en sağlıklı yoldur. Karar vermeden önce bir aile danışmanından destek alabilir veya mal rejimi sözleşmeleriniz hakkında hukuki bir görüş alabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kişisel altınlar ile alınan araba yasal olarak kimin malı sayılır?
Türk Medeni Kanunu'na göre düğünde takılan takılar, kural olarak kadının kişisel malı kabul edilir ve bu takıların bozdurularak alınacak olan bir araç da kadının kişisel malı sayılır. Eşin bu araç üzerinde doğrudan bir mülkiyet hakkı bulunmaz. Ancak bu tür büyük harcamaların evlilik birliği içindeki bütçe dengesini nasıl etkileyeceği konusu, hukuki boyuttan ziyade eşlerin birbirine karşı olan sorumlulukları çerçevesinde değerlendirilmelidir.
Eşim araba almama karşı çıkıyorsa nasıl bir yol izlemeliyim?
Eşinizle araba alma konusundaki anlaşmazlığı çözmek için ulaşım ihtiyacınızı net verilerle ortaya koyan bir plan sunmalısınız. Çocuğunuzu okula götürüp getirmenin güvenliği, zaman tasarrufu ve toplu taşıma zorlukları gibi somut gerekçeleri paylaşarak ortak bir noktada buluşmayı deneyin. İletişim kopukluğu yaşıyorsanız, tarafsız bir arabulucu veya aile terapisti ile bu konuyu konuşmak, eşinizin kaygılarını anlamanıza ve çözüm üretmenize yardımcı olabilir.
Evlilikte eşlerin finansal kararlarda birbirine karşı sorumluluğu nedir?
Evlilikte finansal kararların ortak alınması, ailenin ekonomik sürdürülebilirliği açısından temel bir unsurdur. Eşlerden birinin kendi parasını kullanma hakkı olsa bile, büyük çaplı yatırımların aile içi bütçe planlamasına ve eşin bu konudaki tutumuna uygun olması huzurlu bir yaşam için önemlidir. Şeffaf bir finansal yönetim, tarafların birbirine olan güvenini artırır ve gereksiz çatışmaların önüne geçer.
Çocuk okul çağına geldiğinde ulaşım ihtiyacı nasıl planlanmalıdır?
Çocuğun okul ulaşımı planlanırken güvenlik, ulaşım süresi ve maliyet kriterleri göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer toplu taşıma çocuğun okul düzeni için yorucu veya güvensiz görünüyorsa, özel araç kullanımı en mantıklı seçenek olabilir. Bu durumda araba almanın sadece bir lüks değil, çocuk için bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan bir liste hazırlayarak eşinizle tekrar masaya oturmanız mantıklı bir adım olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 1,480 göst.
17 Eylül 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
20 cevap 1,323 göst.
3 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,176 göst.
1 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Semanur (294 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 289 göst.