Gurbette 2 yaşında çocuk büyütmek: Deneyimlerim ve zorluklar

+11 oy
610 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (6,090 puan) tarafından

Çok çok zor geçen 2 sene, bazen 2 dakika gibi bazen de 20 sene gibi geldi. En güzel yanı da annem diye sarılabilmek. Gurbette çocuk büyütmek çok zormuş. İyi ki varlar hiç birinin ayağına taş değmesin inşallah ❤️🥹🎂

24 Cevaplar

0 oy
önce (14,759 puan) tarafından

nice mutlu yaşları olsun🤗🤗 

önce (6,090 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım benim 🥹

-Reklam-
0 oy
önce (187,537 puan) tarafından

vaay anasini 2 yillik abd vatandasi 1 turk 😎😎😎 pirtlat gari 2.vatandas gelsin

Hahahaha yok anam kalsın şimdilik 2 gündür beş sömürdü ama olsun iyi ki varlar 🥹

0 oy
önce (230 puan) tarafından

Nice musmutlu yaşları olsun inşallah 🥰🥰

İnşallah canım benim ❤️🥹🫶🏻

0 oy
önce (2,415 puan) tarafından

oyyy ne güzelsiniz canım benim daha nice güzel yaşları olsun vatana millete hayırlı bir er sizlerede hayırlı bir evlat rabbinede itaatkâr bir kul olsun hep güzellikle büyüsün yavrularımız

Amin canım benim, hepsi sağlıkle ve huzurlu olsun inşallah ❤️🧿

0 oy
önce (3,434 puan) tarafından

Maşallah rabbim sağlıklı uzun ömürler nasip etsin 💙💕

Amin, teşekkür ederim canım benim ❤️🥹

0 oy
önce (1,926 puan) tarafından

Hayirli evlat olsun saglikli sihhatli omru olsun 🥰

Amin amin bacım, teşekkür ederim ❤️🧿🥹

0 oy
önce (5,543 puan) tarafından

Ya maşallah nice güzel yaşları olsun🌸

Amin inşallah canım ❤️

0 oy
önce (2,205 puan) tarafından

Maşallah subhanallah canim🌸 nice güzel hayırlı uzun bir ömrü olsun inşallah 🤲🏻

+1

Amin güzelim benim inşallah ❤️

0 oy
önce (6,103 puan) tarafından

Çok şekersiniz 🌸 Nice yaşları olsun, sağlıkla büyüsün inşallah.

Yalnız bu çocuk sarışın ve kıvırcık, siz esmer 😇🫠 

Herkesin söylediği o cümle 🤣 yüzü eşimin bebekliğinin kopyası teni alakası yok. Anneannesi, teyzesi, büyük babaannesi vs hep sarı gene çekmiş ❤️ teşekkür ederim canım benim 

0 oy
önce (31,598 puan) tarafından

Çok tatlı bir ailesiniz Güzel yaşları güzel bir ömrü olsun 

+1

İnşallah canım benim, bitanesin ❤️

0 oy
önce (3,423 puan) tarafından

Maşallah size canım Nice mutlu huzurlu sağlıklı yıllara inşallah  iyiki doğmuş minnoşum öp benim yerime 😘💜

Öperim güzel teyzesi, teşekkür ederim 🥹❤️

0 oy
önce (44,441 puan) tarafından

İyiki doğdun küçük prens 🧿🦸🏻🫅🏻🎂

+1

Teşekkür ederim güzel bacım 🥹❤️

0 oy
önce (239 puan) tarafından

yenı yası kutlu olsun paşanın umarım ataksız yasları olur 😂💜 bızde 2 ay sonra 1 yasımıza gırıyouz🥰 daha dun ne zaman buyuyecek dıye dusunuyordum şimdi kucagıma sığmaz oldu😂 

Maşallah Barekallah, hem de ne başladı ataklar sorma. Öğlen uykusunu bile 3 gündür kesti. İnşallah sağlıkla büyüsünler ❤️🥹

0 oy
önce (749 puan) tarafından

Nice sağlıklı musmutlu yılları olsun canım benim ♥️ 

İnşallah, bitanesin 🥹❤️

0 oy
önce (475 puan) tarafından

Rabbim sağlıklı hayırlı uzun ömürler nasip etsin inşallah paşaya🤲💙

İnşallah canım benim, teşekkür ederim 🫶🏻❤️🥰

0 oy
önce (9,766 puan) tarafından

Nice senelere olsun ogluşunun 💗

Amin bacım, teşekkür ederim ❤️🥹

0 oy
önce (65,045 puan) tarafından

ne kadar da mutlu duruyor 🙂 ben seni daha farkli hayal ediyordum ne guzelmissin masallah

Teşekkür ederim canım benim, o senin güzel bakan gözlerin 🥹❤️

0 oy
önce (4,580 puan) tarafından

MaşAllah minnoşa. Sağlıklı,huzurlu bir hayatı olsun 🤲🏻❤️ Sende tam tahmin ettiğim gibi,oğlun gibi çok tatlışmışsın ☺️

+1

Yaa bitanem, teşekkür ederim canım benim ❤️🥹

0 oy
önce (1,804 puan) tarafından

Allah bağışlasın canm doğum günü kutlu olsun yakışıklının. Mutluluğunuz daim olsun 

Amin canım benim, teşekkür ederim ❤️🫶🏻

0 oy
önce (7,859 puan) tarafından

İyiki doğmuş minnoş

Teşekkür ederim canım ❤️

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gurbette 2 yaşında çocuk büyütmenin zorlukları nelerdir?
Gurbette çocuk büyütmek, özellikle geniş aile desteğinden yoksun olmak ve sosyal izolasyon nedeniyle ciddi psikolojik zorluklar yaratabilir. En önemli zorluklar arasında dil bariyeri, geleneksel destek sistemlerinin eksikliği ve ebeveynlik süreçlerinde duyulan yalnızlık hissi yer almaktadır. Bu süreci kolaylaştırmak için yerel ebeveyn gruplarına katılmak ve dijital platformlar üzerinden düzenli sosyal etkileşim kurmak oldukça faydalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yurt dışında 2 yaşındaki çocuğumla nasıl daha kaliteli vakit geçirebilirim?
Yurt dışında 2 yaşındaki çocuğunuzla kaliteli vakit geçirmek için kültürel farklılıkları bir avantaja çevirebilir, bulunduğunuz bölgedeki parkları ve çocuk kütüphanelerini rutin haline getirebilirsiniz. Günde en az 30 dakikalık kesintisiz oyun süresi, çocuğun hem dil gelişimini destekler hem de gurbetteki yalnızlık hissini azaltan güçlü bir duygusal bağ kurulmasını sağlar. Rutinler, çocuğunuzun kendini güvende hissetmesi için en etkili yöntemdir.
Gurbette çocuk büyütürken annelerin yaşadığı duygusal zorluklar nasıl aşılır?
Gurbette çocuk büyüten anneler, yoğun bir yorgunluk ve yalnızlık döngüsü yaşayabilirler. Bu durumu aşmanın ilk adımı, kendinize gün içinde küçük molalar ayırmak ve kusursuz ebeveyn olma baskısını azaltmaktır. Profesyonel destek almak, yerel topluluklarda benzer süreçlerden geçen diğer annelerle deneyim paylaşmak ve öz bakımınıza zaman ayırmak, zihinsel sağlığınızı korumak adına atılması gereken en önemli adımlardır.
2 yaşında çocukla yurt dışında yaşamanın avantajları nelerdir?
Yurt dışında 2 yaşında bir çocukla yaşamak, çocuğunuzun küçük yaştan itibaren iki farklı kültürü ve dili aynı anda tanımasına olanak sağlar. Erken yaşta farklı sosyal çevrelerde bulunmak, çocuğun uyum sağlama becerisini ve bilişsel esnekliğini önemli ölçüde artırır. Ayrıca, ebeveyn olarak çocuğunuzla baş başa kurduğunuz bu yoğun etkileşim süreci, aile bağlarınızın çok daha derin ve özgün bir şekilde gelişmesine katkı sağlar.
Yurt dışında çocuk gelişimi sürecinde hangi destekler alınabilir?
Yurt dışında çocuk gelişimi sürecinde yerel sağlık merkezlerinin sunduğu gelişim takibi hizmetlerinden faydalanmak en kritik adımdır. Birçok ülkede ücretsiz sunulan ebeveynlik kursları ve oyun grupları, hem sizin sosyal çevrenizi genişletir hem de çocuğunuzun akranlarıyla iletişim kurmasını sağlar. İhtiyaç duyduğunuz durumlarda online danışmanlık hizmetlerine başvurarak, kendi ana dilinizde uzman desteği alabilir ve ebeveynlik kaygılarınızı yönetebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,512,891 soru

24,675,448 cevap

367,509 kullanıcı

...