Araçtan düşme sonrası ne yapmalıyım?

+1 oy
181 göst.
önce Diğer kategorisinde (311 puan) tarafından

Aksam aksam ne yaşadım böyle hele şokundayım buraya anlatmak istedim araba arıza yaptı eşim çalıştırmaya çalışıyordu bende kapı açık vaziyette iteldim araba hızlanmaya başladı binmeye çalıstim binemedim düstum araba hele gidiyor bacağım kolum surrtim uzerimdekiler yırtıldı kendimi nasıl kenara attım bilemiyorum çok şükür Rabbime çocuklarıma bişey olmadı ve üstümden geçmedi araba çok korktum aşırı Allah'ım korudu beterinden saklasin inşallah bide sürekli kazalar geçiyor başımdan niye acaba

6 Cevaplar

0 oy
önce (1,234 puan) tarafından

Sadaka verin çok geçmiş olsun 

önce (311 puan) tarafından

Mutlaka vericem

-Reklam-
0 oy
önce (23 puan) tarafından

Araba nasıl calisti 🙄çok geçmiş olsun 🌸

önce (311 puan) tarafından

Marş vurunca çalıstı ben itelerken yokuş aşagiydi hizliydi

0 oy
önce (38 puan) tarafından

Gecmiş olsun canım 

0 oy
önce (2,274 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun 

0 oy
önce (3,399 puan) tarafından

Geçmiş olsun sadaka ver muhakkak 

0 oy
önce (3 puan) tarafından

Alınmış duaların vardır ki Rabbim korumuş ama sadaka verin bol.bol

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hareket halindeki bir araçtan düşerken nelere dikkat etmeliyim?
Hareket halindeki bir araçtan düşme anında en önemli refleks, baş ve boyun bölgesini koruyarak aracın tekerlek yolundan ve altından olabildiğince hızlı uzaklaşmaktır. Mümkünse vücudu bir tarafa doğru yuvarlayarak ivmeyi azaltmak, ciddi ezilme ve kırık riskini düşürür. Olay sonrasında vücudunuzda dışarıdan görünmeyen iç kanama veya organ yaralanması riskine karşı mutlaka bir acil servise başvurarak uzman kontrolünden geçmeniz hayati önem taşır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sürekli kaza yaşamak psikolojik veya fiziksel bir soruna mı işaret eder?
Sürekli kaza yaşamak genellikle dikkat dağınıklığı, yorgunluk, anlık odaklanma sorunları veya stres kaynaklı bir durumdur. Eğer bu kazalar yaşam kalitenizi ciddi anlamda düşürüyorsa, altında yatan nedenleri anlamak için bir uzmana danışmak faydalı olabilir. Bazen nörolojik yorgunluk veya yoğun stres, reflekslerin yavaşlamasına ve günlük hayatta bu tür şanssızlıkların artmasına neden olabilir.
Araç arıza yaptığında güvenli bir şekilde itmek için ne yapmalıyım?
Aracı itmek zorunda kaldığınızda, öncelikle mutlaka el freninin indirilmiş olduğundan emin olunmalı ve aracı kapı açıkken asla itmemelisiniz. Aracın şoför koltuğunda direksiyon hakimiyetine sahip birinin bulunması ve kapıların kapalı olması temel güvenlik kuralıdır. Kapı açıkken itmek, aracın ani hareketinde kapıya takılmanıza veya aracın altında kalmanıza neden olabilecek en büyük güvenlik açığıdır.
Ani bir kaza sonrası oluşan şok durumuyla nasıl başa çıkılır?
Kaza sonrası oluşan şok hali, vücudun travmatik bir olaya verdiği doğal bir savunma mekanizmasıdır ve genellikle titreme, konuşma güçlüğü veya olayı hatırlayamama ile kendini gösterir. İlk olarak sakin bir yere oturun, derin nefes alın ve çevrenizdeki güvendiğiniz birinden yardım isteyin. Şokun fiziksel etkileri geçse bile, olaydan sonraki 24-48 saat içinde aşırı kaygı veya ağrı hissederseniz profesyonel bir tıbbi destek almayı ihmal etmeyin.
Araç kazası sonrası vücutta oluşan sıyrıklar için evde ne yapılabilir?
Kaza sonrası oluşan sıyrıklar ve yaralar öncelikle temiz su veya serum fizyolojik ile kirden arındırılmalıdır. Bölgeyi steril bir gazlı bezle nazikçe temizledikten sonra, enfeksiyon riskine karşı doktorunuzun önereceği bir antiseptik solüsyon kullanabilirsiniz. Eğer yarada derinlik, yoğun kanama veya bölgede uyuşma varsa, evde müdahale yerine mutlaka tetanos aşısı ve yara bakımı için bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 251 göst.
20 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 339 göst.
19 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Beden dili (4,687 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,672 göst.
8 Aralık 2019 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,756 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 434 göst.
11 Aralık 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Neslihan hepileri (220 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,558 soru

24,670,816 cevap

367,246 kullanıcı

...