Toz deterjandan sıvıya geçerken hangisini önerirsiniz?

0 oy
179 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (3,110 puan) tarafından

Kızlar toz deterjan dan sıvıya geçiş yapıyorum. Hangi sıvı deterjanı kullanıyorsunz.?

4 Cevaplar

0 oy
önce (14,680 puan) tarafından

bingo, rinso, perwoll, tursil ne denk gelirse😂 

önce (3,110 puan) tarafından

Bingo deneyeceğim 

-Reklam-
0 oy
önce (187,451 puan) tarafından

sivilarda kotu yaa hemen bitiyo ben kapsule gectim 🤣 en azindan kac tane oldu kac kez yikama yapca belli

Kapsül hangisi acaba 

önce (187,451 puan) tarafından

belcilada dasch veya dreft aliyom turkiuede airel pods aliyom en azindan kac kez camasir yikiycami biliyom sibiyla arasinda buyuk fark yok

0 oy
önce (1,902 puan) tarafından

Ben yillarca kullandim hic memnun kalmadim hem dayanmiyo gem masrafli hemde iyi yikamiyo ki hemen hemen her markayi da denedim ha illaki alcam diyosan bingoyu oneririm p da boykot olmasigi icin 

Beyazlara sıvı aldm da . Renklilere de omo aldm beğenmedim kötü kokuyor. Bingo alacağım 

önce (1,990 puan) tarafından

Evet ya bende omo denedim bu sefer Demekki sadece bende olmuyomus bi değişik kokuyo kapağı açınca 

önce (1,902 puan) tarafından

Tek kullanmadigim marka omo sanirim kizlar yorum yapamicam  bu konuda 

0 oy
önce (680 puan) tarafından

Yumoş 

Omo 

Rinso 

Bingo

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Toz deterjandan sıvı deterjana geçerken nelere dikkat etmeliyim?
Toz deterjandan sıvı deterjana geçerken en önemli nokta makinenin deterjan çekmecesini temizlemektir. Sıvı deterjanlar toz kalıntılarla birleştiğinde tıkanıklığa yol açabilir, bu yüzden geçiş yapmadan önce çekmeceyi ılık suyla iyice arındırmalısınız. Ayrıca sıvı deterjanlar düşük sıcaklıklarda daha iyi çözündüğü için enerji tasarrufu sağlar ancak çok kirli çamaşırlarda ön yıkama programı kullanmanız gerekebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sıvı deterjanın toz deterjana göre avantajları nelerdir?
Sıvı deterjanların en büyük avantajı çamaşırlar üzerinde beyaz kalıntı bırakmaması ve düşük ısılarda bile mükemmel çözünme sağlamasıdır. Özellikle siyah veya koyu renkli kıyafetlerde toz deterjanlar bazen iz bırakabilirken, sıvı deterjanlar kumaş liflerine daha hızlı nüfuz eder. Ayrıca sıvı formdaki ürünler, leke çıkarma konusunda doğrudan kumaş üzerine uygulanarak daha etkili bir sonuç verir.
Çamaşır makinesinde doğru sıvı deterjan miktarı nasıl ayarlanır?
Doğru sıvı deterjan miktarını belirlemek için mutlaka ambalaj üzerindeki dozaj önerilerini takip etmeli ve su sertliğinizi dikkate almalısınız. Genellikle orta sertlikteki sularda standart bir yıkama için 50-60 ml sıvı deterjan yeterlidir, ancak çamaşırlarınız çok kirliyse bu miktarı hafifçe artırabilirsiniz. Fazla deterjan kullanmak makinede aşırı köpürmeye ve durulama sorunlarına neden olabileceği için ölçü kabı kullanmak en sağlıklı yöntemdir.
Sıvı deterjanlar çamaşır makinesinin ömrünü nasıl etkiler?
Sıvı deterjanlar toz deterjanlara kıyasla makine içinde kireç oluşumunu daha yavaşlatır ve parçaların daha temiz kalmasına yardımcı olur. Toz deterjanlar zamanla makinenin ısıtıcı rezistansında katı tortular bırakabilirken, sıvı deterjanlar akışkan yapısı sayesinde borularda daha az birikinti yapar. Düzenli olarak sıvı deterjan kullanmak, makinenin iç aksamının daha uzun ömürlü olmasına katkı sağlar.
Renkli ve beyaz çamaşırlar için farklı sıvı deterjan mı almalıyım?
Evet, renkli ve beyaz çamaşırlar için özel olarak üretilmiş sıvı deterjanları tercih etmek kıyafetlerinizin ömrünü uzatır. Beyazlar için olan sıvı deterjanlar genellikle optik beyazlatıcılar içerir, renkli deterjanları ise kıyafetlerinizin solmasını önleyen özel koruyucu enzimlere sahiptir. Bu ayrımı yapmak beyazlarınızın daha parlak, renkli kıyafetlerinizin ise ilk günkü canlılığını daha uzun süre korumasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 326 göst.
23 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,796 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 654 göst.
0 oy
10 cevap 679 göst.

Kategoriler

1,512,638 soru

24,671,623 cevap

367,288 kullanıcı