Çatlatma iğnesi oldum, yan etkileri ve hamilelik belirtileri?

0 oy
122 göst.
önce Diğer kategorisinde (35 puan) tarafından

Kızlar ben gebelik için letu kullanmıştım doktor kontrolüm vardı bugünde çatlatma iğnesini vuruldum bi belirtisi yan etkisi falan varmı kullanıp hamile kalan oldumu ben geçen ayda Klomen kullanmıştım deneyimi olan paylaşabilirim rica etsem:)

3 Cevaplar

0 oy
önce (532 puan) tarafından

Ben çatlatma iğnesi kullandım birkaç ay önce çok ümitliydim ama olmadı. Sonra zaten eşime test yapıldı sperm değerleri çok çok düşük geldi sanırım ondan kaynaklı olmuyor. Eğer eşin muayene olmadıysa mutlaka kontrole gitmeli. 

önce (35 puan) tarafından

Hayırlısı olsun hakkında inşallah herşey gönlünce olsun :)🌾✨

önce (532 puan) tarafından

Teşekkür ederim 💗

-Reklam-
0 oy
önce (324 puan) tarafından

Ben dört yıl önce klomen +çatlatma iğnesi oldum sadece iğneden snra kasıklarda ağrı oluyor biraz sonrasında gebelik tuttu ama kalp atışı olmadı 9 haftaya kadar bekledim sonrasında kürtaj oldum kürtajdan sonraki ay hemen hamile kaldım kendiliğinden ve sağlıklı oldu bu sefer

Oyy maşallah sağlıklı büyüdün bir ömür İnşallah bende geçen ay Klomen kullandım sadece bu ay letu ve çatlatma iğnesi hayırlısı bakalım :)

0 oy

Kızlar yokmu başkaa✨ de

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çatlatma iğnesinin en yaygın yan etkileri nelerdir?
Çatlatma iğnesi uygulamasından sonra en sık görülen yan etkiler uygulama bölgesinde hafif ağrı, hassasiyet ve şişliktir. Bazı kadınlarda iğneye bağlı olarak karın bölgesinde hafif şişkinlik, kasıklarda batma hissi veya kısa süreli hafif bir ağrı görülebilir. Bu belirtiler genellikle vücudun yumurtlama sürecine verdiği normal tepkilerdir ve birkaç gün içinde kendiliğinden azalır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çatlatma iğnesi yapıldıktan sonra cinsel ilişki ne zaman olmalı?
Uzmanlar çatlatma iğnesinden genellikle 24 ile 36 saat sonra yumurtlamanın gerçekleştiğini belirtir. Bu nedenle iğne vurulduktan sonraki ilk 36 saat içinde ilişkiye girmek, yumurtanın spermle karşılaşma şansını en üst seviyeye çıkarır. Doktorunuzun önerdiği özel bir gün çizelgesi varsa bu zamanlamaya sadık kalmak başarı şansını artıracaktır.
Çatlatma iğnesi sonrası gebelik belirtileri ne zaman başlar?
Çatlatma iğnesi sonrası gerçek gebelik belirtilerinin hissedilmesi için döllenmenin gerçekleşip embriyonun rahme tutunması gerekir. Bu süreç iğneden sonra yaklaşık 10-14 günü bulabilir. İğnenin içinde yer alan HCG hormonu vücutta bir süre kaldığı için, bu süreden önce yapılan erken gebelik testleri hatalı pozitif sonuç verebilir, bu yüzden sabırlı olmak önemlidir.
Çatlatma iğnesi ile hamile kalma oranı nedir?
Çatlatma iğnesi, yumurta gelişimini destekleyen ilaçlarla birlikte kullanıldığında gebelik şansını önemli ölçüde artırır. Başarı oranı kişinin yaşına, yumurta rezervine ve eşinin sperm değerlerine göre değişkenlik gösterir. Genellikle sağlıklı çiftlerde tedavi edilen her bir siklus için başarı oranları %20 ile %25 civarında seyretmektedir.
Çatlatma iğnesi vurulduktan kaç gün sonra test yapılmalıdır?
Çatlatma iğnesi vücutta HCG hormonu içerdiği için gebelik testini erken yapmak yanlış sonuçlara neden olur. En doğru ve güvenilir sonuç için iğne yapıldıktan sonra en az 14 gün beklemek gerekir. Bu süre zarfında iğnenin etkisi vücuttan tamamen atılmış olur ve evde yapılan idrar testleri veya kanda yapılan beta-HCG ölçümleri çok daha sağlıklı sonuçlar verir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 576 göst.
17 Eylül 2022 Diğer kategorisinde zeynepknk (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 188 göst.
30 Haziran 2021 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (1,884 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 706 göst.
0 oy
3 cevap 157 göst.
15 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Kadinca_4800042 (34 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,452 soru

24,669,317 cevap

367,168 kullanıcı

...