24 yaşındayım, rahim sarkması ameliyatı olmalı mıyım?

0 oy
182 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,503 puan) tarafından

Bugün doktora gittim. Afedersiniz ilişki sırasında ağrım oluyordu. Spiralim var sıkıntı oldu sandım. Spirallik sıkıntı yokmuş da Rahim ve idrar torbası sarkması var dedi. 

24 yaşındayım iki çocuğum var. Daha gençsin ve emziriyorsun şu an yapsak dayanamazsın dedi. Kegel egzersizi faln yap dedi. 30 - 35 yaşında yapılır yapılırsa dedi. Korktum açıkçası

Çok mu kötü oluyor ya 

6 Cevaplar

0 oy
önce (1,883 puan) tarafından

Gecmis olsun canim nasl bir agri kasiklarda mi

önce (1,503 puan) tarafından

Evet ağrıdan ziyade canım yanıyor 

-Reklam-
0 oy
önce (495 puan) tarafından

Ben oldum canm hem mesane sarkması hmde rahim sarkmasindan evet Yasin genç canım egzersiz yap derim 

önce (1,062 puan) tarafından

Kaç doğum yaptım ve doğum şeklin nasıldı? Doğum kaynaklı oluyormuş ama sezeryen de etkiliyor mu bilmiyorum ya da hamilelik de başlı başına etkiliyor olabilir mi bilmiyorum ben de kendimde şüpheleniyorum mesaneden

önce (495 puan) tarafından

Ben 3 normal doğum yaptım canım evet doğumla alakalı bir durummus 

Anladım.ngeçmiş olsun

0 oy
önce (43,844 puan) tarafından

Canım ananem de vardı tuvalete gidince çok uzun kalırdı ağrısı olurdu ameliyat oldu ama kesin çözüm değil tekrarlıyor yine ama sen çok gençsin neden olmuş Dr a sordun mu 

0 oy
önce (69 puan) tarafından

Valla canım rahims.arkmasi

0 oy
önce (69 puan) tarafından

Ben rahim sarkmasindan değil ama dün histereskopi oldum rahimden perde aldırdım laparoskopi oldum ilk iyandigindna korkunç bi ağrı oluyo rahminde de eğer egzersiLe duzlebiliyosa bence egzersi dene kolay bişey değil ben hala hastanedeyim

0 oy

Yaşın çok genç. Canım doğumların normal miydi sezeryen mi? Doğum kaynaklı oluyor aslında

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

24 yaşında rahim sarkması ameliyatı olmak için erken mi?
24 yaşında rahim sarkması ameliyatı olmak genel cerrahi prensiplerine göre mümkün olsa da, emzirme dönemi ve gelecekteki gebelik planları nedeniyle genellikle ileri bir yaşa ertelenmesi tercih edilir. Emzirme dönemindeki hormonal değişimler dokuların iyileşme kapasitesini etkileyebilir, bu yüzden doktorlar genellikle pelvik taban kaslarını güçlendiren egzersizlerle süreci yönetmeyi önerir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Rahim ve idrar torbası sarkmasında kegel egzersizi işe yarar mı?
Kegel egzersizleri, rahim ve idrar torbası sarkmasının başlangıç ve orta evrelerinde pelvik taban kaslarını destekleyerek belirtileri hafifletmekte oldukça etkilidir. Egzersizlerin etkili olması için günde en az 3 set halinde 10-15 tekrar yapılması ve düzenli olarak 3 ile 6 ay boyunca devam edilmesi gerekir; bu süreç sarkmanın ilerlemesini durdurmaya yardımcı olabilir.
Doğum sonrası rahim sarkması neden olur ve nasıl anlaşılır?
Doğum sonrası rahim sarkması, pelvik taban kaslarının ve bağ dokuların gebelik ve doğum sırasında aşırı zorlanması veya zayıflaması sonucu oluşur. Belirtileri arasında cinsel ilişki sırasında ağrı, vajinal bölgede dolgunluk hissi, idrar kaçırma veya sanki bir şeyler aşağı düşüyormuş gibi hissedilen bir baskı yer alır.
Emzirirken rahim sarkması ameliyatı yapılması neden önerilmez?
Emzirme döneminde rahim sarkması ameliyatı yapılmaması önerilir çünkü bu dönemde östrojen seviyeleri düşüktür ve bu durum dokuların kanlanmasını ile iyileşme hızını olumsuz etkileyebilir. Ayrıca ameliyat sonrası kullanılacak ilaçlar emzirme sürecini kısıtlayabileceği için cerrahi müdahale genellikle emzirme bittikten sonraki döneme planlanır.
İleri evre rahim sarkması belirtileri nelerdir?
İleri evre rahim sarkması belirtileri arasında vajinadan dışarıya doğru çıkan bir doku kitlesi, kronik bel ağrısı, sık idrara çıkma ihtiyacı ve idrar yaparken zorlanma bulunur. Eğer sarkma idrar torbasını da etkiliyorsa idrar yolu enfeksiyonları sıklaşabilir ve günlük yaşam kalitesi belirgin şekilde düşebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 219 göst.
3 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Hatice061987 (3,798 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 197 göst.
15 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Hatice061987 (3,798 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 552 göst.
1 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 541 göst.
23 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mervetrm (17 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,298 soru

24,667,316 cevap

367,059 kullanıcı

...