20 aylık bebeğimin kulağını deldirmeli miyim?

0 oy
313 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,160 puan) tarafından

Bana bir fikir verin ilk cocugumun kulagini deldrmemistim bebekken büyüyünce jendsii istedi öyle deldrdik 5 yaşlarındayken şimdi ikinci bebeğim 20 aylık olucak  deldrsem çeker mi yada hiç bulaşmayın onunda büyümesini mı beklesem küçükken deldrmek daha mı kolay olur yoksa

12 Cevaplar

+2 oy
önce (3,417 puan) tarafından

Benim kızım da 5 yaşında geçen yıl çok istedi diye deldirdik bende kendi karar versin diye bekledim şimdi 2. Kızım oldu onu da kendisi  ne zaman isterse o zaman deldiririz 

önce (187,428 puan) tarafından

Gec kalmissiniz lohusa karı baaayanı şimoş 4 yasinda şuan 2. deldirmeyi istiyo 

önce (2,130 puan) tarafından

Senin ne işin var burda hani bebişim nerde kız napıyor özledim valla onu bana getir 

önce (3,417 puan) tarafından

@Annelikkkkk amin Allah razı olsun canım benim görmedim vallahi kusura bakma çok çok teşekkür ederim 🤗 

Sevdoş yok daha neler 2. Mi 😂

Büşra teyzesi gelecez inşallah bir gün hep beraber zaman geçiririz daha dün eşime dedim bir gün bizi bırak diye tamam dedi azcık toparlanayim gelecez inşallah getirecem sana minnoşu 😍😍

evet 2. begenemedinmi teyzesi benim kizim kokos

-Reklam-
0 oy
önce (3,103 puan) tarafından

Küçükken daha mı ıyı olur bilmiyorum ama sanmıyorum da. Benim kızım daha çok küçük düşğnmüyorum. Ne zaman isterse o zaman deldiririm sanırım.

0 oy
önce (2,921 puan) tarafından

1 yaşındayken deldirdim ikizlerimin kulaklarını. çocuk kendi kulağını görmediği için bir süre sonra unutuyor hissetmiyor da zaten. hiç çekme olmuyor. ama evde ya da yakın akrabada küçük çocuk varsa dikkat et birbirlerininkini çekiyorlar

0 oy
önce (11,037 puan) tarafından

Bence deldirmeyin kızımın kulağını 2 yaşında deldirdim ve büyüdükçe deldirdigimiz yer iyice aşağıda kaldı kupesini çıkardım bu yaz daha yukari ve hoş duran bir yerde deldiricem bu arada 3,5 yaşinda 

0 oy
önce (4,356 puan) tarafından

18,5 aylık şu an ve daha 2 hafta önce deldirdim. Unuttu elhamdülillah. Varla yok arası yaşıyor. 

0 oy
önce (14,581 puan) tarafından

3 yaşına girecek deldirmedim oynar diye ilerde kendi isteğiyle deldiririm. küpe sonuçta çok elzem bir şey değil

üstelik kulağı daha tam oturmadığı için ileride yeri düzgün olmayabilir 

0 oy
önce (4,376 puan) tarafından

Benim kızım yok olsaydı 5 6 yaşında deldirirdim çocuk kreşe anaokuluna giderken pek sağlıklı bulmuyorum kaza riskinden dolayı

0 oy
önce (9,702 puan) tarafından

11 yasinda yeğenim.var hala kulaklarını delirmedim kendi isterse delirir dedi annesi 

0 oy
önce (2,395 puan) tarafından

ya erken deldirilmesi gerekli 20 aylık herşeyin farkında olur tutup çekmek ister kızım 25 aylık cesaret edip deldiremedim ilerde isterse deldiririz küpesinide kendi seçer. şimdi benim kulağımda görüyo çok seviyo diyorum kızım senin küpen nerede bak yok diyo çok hoşuma gidiyor 😅

0 oy
önce (5,675 puan) tarafından

Benimki de 21 aylık çok istiyor küpe yani şöyle benimkileri görüp kendi kulağını işaret ediyor. Bende bir ara senin gibi post açtım sordum. Sonra büyümesini beklemeye karar verdim. Çünkü benim kulağımdan benimkileri çekip çıkarıyor kendilerininkini de çeker. Bazen bileğine birşey takıyorum hemen çıkarıp atıyor. Biraz çocuğun mizacı ile alakalı. Seninkinde var mı öyle çekip atma filan benimki gibi.

0 oy
önce (1,408 puan) tarafından

Benim kızım 4 yaşında kendi kstiyordu bizde bu 10 gün oldu deldireli

0 oy
önce (64,965 puan) tarafından

10 aylikti deldirdim hic yokmus gibiydi seninki büyümüş biraz anlar mi bilmiyorum ki

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

20 aylık bebeğin kulağını deldirmek için en uygun zaman nedir?
20 aylık bebeklerin kulak delimi için en uygun zaman, bebeğin hareketliliğinin azaldığı veya işlem sırasında sabit durabileceği bir dönemdir. Uzmanlar, bebeklerin hareketli olduğu dönemlerde kulak memesi dokusunun zarar görmemesi için işlem sırasında bebeğin tamamen sabit tutulmasını önermektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde kulak delme işlemi yapılırken nelere dikkat edilmelidir?
Bebeklerde kulak delme işlemi yapılırken hijyenik ortam ve sterilizasyon en kritik faktörlerdir. İşlem sırasında tek kullanımlık, steril tabanca veya iğneler kullanılmalı ve işlem yapılacak bölge öncesinde mutlaka uygun bir antiseptik solüsyonla dezenfekte edilmelidir.
20 aylık bebekte kulak delme sonrası enfeksiyon riski nasıl önlenir?
Kulak delme sonrası enfeksiyon riskini önlemek için ilk 48 saat bölgeye su değdirilmemeli ve küpeler günlük olarak nazikçe hareket ettirilmelidir. Ayrıca, işlem sonrası önerilen antibiyotikli veya antiseptik bakım kremleri, doktorunuzun belirttiği periyotlarda temiz ellerle uygulanmalıdır.
Küçük yaşta kulak deldirmenin avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Küçük yaşta kulak deldirmenin avantajı, bebeğin işlem anını hatırlamaması ve hızlı iyileşme göstermesidir. Dezavantajı ise bebeklerin kulaklarıyla oynama eğilimi nedeniyle küpeleri çekme veya yutma riski oluşturmalarıdır; bu yüzden küpe seçiminde mutlaka kilitli modeller tercih edilmelidir.
Bebek kulak delme işleminde hangi materyal küpeler tercih edilmelidir?
Bebeklerin kulak delme işleminde alerjik reaksiyonları minimize etmek için kesinlikle cerrahi çelik, altın veya titanyum gibi hipoalerjenik materyaller tercih edilmelidir. Nikel içeren ucuz bijuteri ürünleri bebeklerde ciddi cilt hassasiyetine ve iyileşme sürecinde enfeksiyonlara neden olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
37 cevap 993 göst.
21 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 823 göst.
14 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde kubraugur (2,528 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 430 göst.
28 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 966 göst.
5 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Tuğçe ALATAŞ (662 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,371 soru

24,668,342 cevap

367,120 kullanıcı

...