Eşim sürekli ailesiyle vakit geçirip beni ihmal ediyor

0 oy
307 göst.
önce Diğer kategorisinde (32 puan) tarafından

Kızlar eşimin köyüne geldik eve 2 saat köye yarım saat uzak şirket neyse bunların köyde bitmeyen işleri var hepsi de köye gitmek için bahane çok sıkıldım ilgisiz olmasından ilçede 15 dk buraya gidelim dedim baba sende hazırlan tıraş olursun demiş babası hazırlanmış ya bir insan bu kadar mı anacı babacı olur nolur 2 saat bizle geçirsen zaten hergün burda değil misin sinirlerim tepe çıktı seslenmedim allahım 3 mağazaya uğrayalım dedim birine uzak dedi biri küçücük dedi sadece markete girdik anasının siparişlerini aldık babası tıraş oldu geldik arabadan indik babası gidiyordu 3 yer saydım birine götürmedin saol dedim evlenmeden önce böyle olduğunu bilseydim asla evlenmezdim çok zaman ayırıyor köye sürekli köyde eve doğru düzgün hiç gelmiyor hep bahane bahane üzerine gidince bağırıyor küfür ediyor çıkıp gidiyor evden bıktım artık bu adamdan sinirlenmekte haksız mıyım 

3 Cevaplar

+1 oy
önce (187,417 puan) tarafından

koy bu kadar kotumu yaa bizim koyumuz yok esimin  var onuda hic gormedim neden herkes sikahetci mis gibi dogal hayat ani yasayin sinir stres olmayin bu kadar 🌷💆‍♀️

önce (187,417 puan) tarafından
+1

o zaman mevzu köy degil ordaki insanlar insanlardan ziyade eş ailesi yoksa mis gibi dogal ortam sehirde ne var apartman dairelerinin icinse  bunalmakdansa koy hayatini dogal ortami tercih ederim

önce (746 puan) tarafından

Mesele koy değil aslında. Mesele eşin ilgisizliği. Şayet eşimle çocuğuyla ilgili bir eş olsaydı sanmıyorum hiç bir kadının köyu dert edinecegini. Ben hayatımda koy görmedim, eşim köyde doğdu büyüdü ama köye gidip gelmekte hiçbir zaman sorun yaşamadım çünkü eşim nerde olursa olsun her daim bizimle ilgili, o yüzden nerde olduğumuzun bir onemi olmuyordu. Hanımefendinin de eşi ilgili bir eş baba olsaydı onunda bu raddeye geleceğini sanmıyorum.

önce (9,180 puan) tarafından

Aynn mevzu köy değil ozamn . 

önce (31,445 puan) tarafından

Çünkü erkekler köylerine gittiklerinde evli olduklarını unutuyorlar. Anası bunu istedi babası onu sever derken ( yanlış anlaşılmasın hiç birine itirazım yok ) evli olduklarını unutuyorlar. Benim eşimin köy evi aşırı konforsuz hiç sorun etmem ama gerçekten bazen orda bir karısı çocuğu olduğunu unutuyor. Mesela en son düğüne gittik bütün akrabalara servis çekti ben görümcemin eşinin  kardeşinin arabası ile döndüm eve. Bence esas sorun eşle zaman geçirmiyor olması 

önce (4,178 puan) tarafından

Aynen mevzusuna koy deil.. eşlerin orda boşanmış gibi..davranmaları eşlerine.bulaşıkdu yada eş ailesinin yanından  tıkma gibi.. sozum meclisten dışarı.. 3 günde hayattan bıktırıyorlar.. o yüzden gidmek istemez bende istemiyorum 

-Reklam-
0 oy
önce (9 puan) tarafından

Ben toptan köyde yaşiyorum 😅

0 oy
önce (4,904 puan) tarafından

Maalesef canım. Yada sen gitme köye şuan sırf köy yüzünden ayrılma aşamasındayız gerisini sen düşün. Ne kadar sineye çekersen sana zarar olarak dönecek ya şimdi kararını net şekilde belli edersin yada başka zaman hiç 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin ailesine olan aşırı düşkünlüğü evliliğimizde nasıl sorunlara yol açar?
Eşin kendi çekirdek ailesine olan aşırı bağlılığı, eşler arasında öncelik çatışmalarına, paylaşılan zamanın azalmasına ve duygusal ihmale neden olur. Bu durum, partnerin kendini ikinci plana atılmış hissetmesine ve uzun vadede evlilikteki güvenin sarsılmasına yol açar. Sağlıklı bir evlilikte eşlerin birbirine ayırdığı kaliteli zamanın korunması, bireysel sınırların belirlenmesi açısından kritiktir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte eşin ailesiyle çok vakit geçirmesi durumunda sınır nasıl çizilir?
Sınır çizmek için eşinizle suçlayıcı olmayan bir dille, sadece kendi duygularınızı ifade eden ben diliyle konuşmalısınız. Evliliğinize özel günlerin veya saatlerin olması gerektiğini netleştirin ve eşinize ailesiyle geçirdiği zaman ile sizinle geçirdiği zaman arasında bir denge kurması gerektiğini somut örneklerle belirtin. Karşılıklı olarak haftalık planlar oluşturmak, beklentilerin netleşmesine yardımcı olur.
Eşimin ailesine sürekli vakit ayırması ve beni ihmal etmesi normal mi?
Evlilikte eşin ailesiyle vakit geçirmesi normaldir ancak bu durumun eşinizle olan ilişkinizin önüne geçmesi veya sizi değersiz hissettirmesi normal kabul edilmez. Sağlıklı bir evlilikte eşler, kendi kurdukları yuvanın önceliklerini belirlemek zorundadır. Eğer bu durum sürekli bir ihmale ve çatışmaya dönüşüyorsa, eşinizle olan iletişiminizde ciddi bir denge sorunu var demektir.
Eşim sürekli ailesinin yanında ve beni dinlemiyor, iletişim nasıl kurulur?
Eşinizle iletişim kurarken onun savunmaya geçmeyeceği sakin bir anı seçin ve onun üzerindeki aile baskısını kabul ettiğinizi ancak kendi ihtiyaçlarınızın da karşılanması gerektiğini vurgulayın. Tartışma anlarında küfür veya hakaret gibi sağlıksız yöntemler kullanılıyorsa, öfke kontrolü üzerine konuşmak gerekebilir. İhtiyaçlarınızı net ve kırıcı olmadan dile getirmek, çözüm odaklı bir yol haritası belirlemenizi sağlar.
Evlilikte eşin ailesiyle çok fazla vakit geçirmesi boşanma sebebi midir?
Evlilikte eşin ailesiyle geçirdiği zamanın yarattığı ihmal, tarafların duygusal bağını zayıflatıyorsa ve çözüm üretilemiyorsa evlilik birliğini temelden sarsan bir sorun haline gelebilir. Sürekli ihmal edilme, sözlü şiddet veya hakaret gibi durumlar, profesyonel destek almayı gerektiren ciddiyettedir. İlişkideki sorunlar kronikleşmeden bir aile danışmanına başvurmak, ilişkinin geleceği açısından belirleyicidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 586 göst.
9 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Busraaaaaaaaa (9,473 puan) tarafından soruldu
0 oy
57 cevap 1,508 göst.
8 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Oldu o zaman (4,928 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,368 göst.
21 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 611 göst.
12 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Gülşirin (323 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,194 soru

24,666,133 cevap