Eşimin ailesiyle yaşamam için yaptığı baskıyla nasıl baş ederim?

0 oy
172 göst.
önce Diğer kategorisinde (163 puan) tarafından

Kızlar burda anlatmıştım aile apartmanında oturuyoduk sonra eşim birlik oturmak istedi eşyaları kiraya vermişler ailesiyle eşim tek erkek evlat sürekli eşimi ailesi benden kıskanıp beni dışlıyolardı neymiş benim evlenirken bi eşyam yokmuş onu yüzüme vurdular bende onlardan soğudum 

Zaten beni sürekli görmezden geliyolar 

Eşimde ablasıyla enistesinin yanına gitti beni çağırdı ben gitmek istemediğimi söyledim kendisi gitti ama sürekli bana baskı yapıyo sürekli olarak yanımda karım olsun istiyorum sende gel diye beynimi ütüledi resmen 

Şunlarla muhatap olmamak için işe girmek istiyorum lütfen dua eder misiniz kimin duası kabul olur bilinmez... 

1 cevap

0 oy
önce (63 puan) tarafından

Eşiniz galiba biraz aileci Bir gün çok aileye bağlı kaldığında evlilik sorumlulugunu alamıyor ama şu anda gözlemlediğim kadarıyla sürekli hani eğer ki senin yanında istiyorsa sana değer verdiğinin göstergesi ama kendi sınırlarını kendin belirleyeceksin aile apartmanda oturulmuyor bu kesin bir şey ne kadar dünyanın en iyi insanı da olsalar yine olmuyor hiçbir şekilde beni mesela ben de aynı apartmanda oturuyorum tamam bizlere hiçbir zaman eltiler vs gelmez karışmaz etmezler kimseyle çok şükür bir problemimiz yok ama ben oturmamayı tercih ediyorum yani ne kadar uzak o kadar iyi İnşallah senin için de dua edeceğim❤️ ayrıca eşya mühim değil Varsın hiç olmasın seni alırken sana laf ediyorlar mıydı etmiyorlarsa evlendikten sonra da bir laf etmeye hakları yok gerekirse bu durumu ailene söyle ailen karşı çıktığını deme benim kızım sahipsiz değil ve bunun gözdağını veriyorlarsa hiçbir şekilde sana karışamazlar bu da bir gerçek yani benden sana tavsiye❤️ sanki kendileri zamanında evlendiklerinde dörtdörtlük bir hayatları vardı

önce (163 puan) tarafından

Sağol Allah razı olsun senden ❤️

Eşya alirkende dediler biz gazete kağıdında yemek yedik yani sende alma demeye calistilar kendi yatak odası takımını kullandirdilar bana ailem bi süre arkamda durdu ama şimdi arkamda değiller 

Eşim çok aileci annesini babasını ablalarini hatta enistelerini çok seviyo tek erkek evlat olduğu için galiba 

Bana değer verse onlar beni dışlarken sesini çıkarırdı hep onları haklı görüyo bende soğudum artık 

Sürekli olarak onlarla oturuyo 

önce (63 puan) tarafından

Eğer ki madem bu kadar çok ailece ise eğer ki anneleri babaları çok seviyorsa o zaman çocuğuna da kendi kullandıkları ürünleri gelinlerini ve oğluna kullandıracak kadar da pinti olmasın kusura bakmasın Kesinlikle buna boyun egme bırak herkesin gerçek yüzü o zaman çıkar evlendiğin zaman Çıkar diye boşuna demiyorlar kesinlikle boyuneğe bu hayata sen bir kez geliyorsun bunlara karşı Boyuneğdiğinde o şeyi hep yapma zorunluluğun olacak ben iki senelik evliyim ben görmedim bizde hiçbir zaman iştepar lafı geçmez işte para yemezler hani bir şey versek asla almazlar ben öyle gördüm ama çok çevrenden olanları görüyorum hep yani Rabbena hep bana şeyleri Bu sefer de evladı ailesinden darbeyi gördüğünde o zaman işte yani senin ne demek istediğini senin kıymetini çok daha iyi anlıyor Bu işlerde böyle vallahi ben bütün tecrübelerimi söylüyorum sen saygılı olduğun zaman saygını kendi saygını göster o zaman sana karşı daha çok çekinecekler kesinlikle ama kesinlikle her şeye okay deme değil mi vallahi deme billahi deme Kendi saygın kendi çizgini çizdiği zaman kimse sana saygısızlık yapamayacak bak benim arkadaşım da öyleydi ve şu anda ailesi çok çekiniyor hani nasıl diyim sana böyle diyor ki mesela Tuğçe çok böyle soğukkanlı işte yani biz onun yanında saygıyı öğrendik diyor mesela bunun gibi demek istiyorum kuzum❤️

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin ailesiyle yaşama baskısına karşı ne yapabilirim?
Eşinizin ailesiyle yaşamaya yönelik baskılarına karşı öncelikle kendi sınırlarınızı net bir şekilde belirlemeli ve duygularınızı eşinize sakince ifade etmelisiniz. Evlilikte çiftlerin ortak yaşam alanına dair kararları karşılıklı rıza ile alması esastır; dolayısıyla sizi rahatsız eden durumları, kendi huzurunuzun önceliğiniz olduğunu vurgulayarak açıkça konuşun ve gerekirse profesyonel bir aile danışmanından destek almayı teklif edin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile apartmanında veya eş ailesiyle yaşamaktan nasıl kurtulurum?
Eş ailesiyle birlikte yaşamaktan kurtulmak için en etkili yol, finansal bağımsızlığınızı kazanarak kendi düzeninizi kurma yönünde somut adımlar atmaktır. İşe girerek ekonomik özgürlüğünüzü elde etmek, hem özgüveninizi artırır hem de bağımsız bir yaşam sürme sürecinizde size gerekli olan maddi gücü sağlar. Bu süreçte eşinizle orta yolu bulmaya çalışırken, kendi psikolojik sağlığınızı korumak adına bireysel kararlarınızı net bir şekilde dile getirmelisiniz.
Evlilikte eşin ailesiyle sorunlar nasıl çözülür?
Evlilikte eşin ailesiyle yaşanan sorunları çözmek için eşinizle birlikte ortak bir cephe oluşturmanız kritik önem taşır. Sorunların büyümemesi adına, aile içi sınırlarınızı (mahremiyet ve özel yaşam) eşinizle belirleyip, bu sınırlara sadık kalması konusunda ondan destek beklediğinizi netleştirin. Çatışmalardan kaçınmak için araya mesafe koymak ve gerekirse belirli bir süre muhatap olmamayı tercih etmek, uzun vadede huzurunuzu korumak için kabul edilebilir bir yöntemdir.
Kendi eşyalarım olmadığı için aşağılanıyorum ne yapmalıyım?
Evlilik sürecinde maddi imkanlar veya eşya konusu üzerinden aşağılanmak, karşı tarafın tavrının yanlış olduğunu gösterir ve bu durum kabul edilemez bir tutumdur. Kendi değerinizi maddi varlıklarınız üzerinden tanımlatmamalı, bu tür eleştirilere karşı sessiz kalmak yerine kişisel sınırlarınızı koruyarak mesafenizi artırmalısınız. Unutmayın ki huzurlu bir evliliğin temelinde eşyalar değil, birbirinize duyduğunuz karşılıklı saygı ve anlayış yatmaktadır.
Eşim baskı yapıyorsa nasıl davranmalıyım?
Eşiniz sürekli olarak ailesinin yanına gitmeniz konusunda baskı yapıyorsa, bu durumu kişisel sınırlarınızın ihlali olarak değerlendirip net bir duruş sergilemelisiniz. Neden gitmek istemediğinizi, yaşadığınız huzursuzlukları ve sınırlarınızı detaylıca anlatarak eşinizin sizi anlamasını sağlamaya çalışın. Eğer baskı devam ederse, kendi kararlarınızın arkasında durmaya devam edin ve bu sürecin evliliğiniz üzerindeki olumsuz etkilerini konuşarak ortak bir çözüm yolu arayın.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 939 göst.
11 Şubat 2026 Diğer kategorisinde nicksiz (162 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 287 göst.
18 Ocak 2026 Aile & Aşk kategorisinde 1Ahsen (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 1,053 göst.
0 oy
12 cevap 750 göst.
15 Kasım 2025 Diğer kategorisinde FreePalestine (67 puan) tarafından soruldu