Tuvalet eğitimi verirken çok yoruldum, ne yapmalıyım?

0 oy
733 göst.
önce Diğer kategorisinde (43,765 puan) tarafından

Sinir boşalması yaşıyorum resmen 😭😭

Günlerdir tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum ama bugün artık ciddi anlamda yoruldugumu hissediyorum..

Herşey çok güzel giderken birden bozuluyor eve misafir geliyor ihmal oluyor çocuk vs derken başa sarıyorum resmen..

Birde olumsuz yorumlar aldıkça iyice sinirlerim bozuluyor. 

Böyle eğitim mi olur tuvalete getirsene lazimlik niye oturma odasında vs vs ..

Tuvalette başladım eğitime ama benim oğlanla git gel zor oluyordu altına çok kaçırıyordu lazimlik daha pratik oluyor o konuda oturma odasına kenara koydum oturtuyorum sık sık yine altine kaçırıyor ama günde 1 2 defa öteki türlü yetişene kadar defalarca kaçırıyordu bende çok memnun değilim oturma odasında lazimliktan ...

Kızda bir tuvalet çiş demedi oda ayrı yoruyor beni ben zorlamasam hiç demiycek o kadar uğraşıyorum sakin kalmaya çalışıyorum ama çok çok yoruldum burda bir kaç kişi daha vardı benle başlayan sizler ne durumdasiniz kızlar bana moral verin nolur moodum yükselsin 🥴🥴

22 Cevaplar

+1 oy
önce (2,373 puan) tarafından

En İyi Cevap

benden sana moral çıkmaz bacım 😭 ben bugün pes ettim bez bağladım yapıyor söylemiyor her şeyi söylüyor onu söylemiyor artık dayanamadım Bir de benim bir hafta içinde taşınmam var 2 hafta oldu neredeyse senden bir gün önce başlamıştım yapamadım başıma ağrılar girdi İnan ki yani öyle bir durum ki inadından söylemiyor yapıyor yaptıktan sonra bir de söylemiyor bugün bezi taktım büyük tuvaletini yapmış bezine onu bile söylemiyor

önce (43,765 puan) tarafından

Benimki de sanki bilerek söylemiyor nazara mi geldi anlamadım çiş gelince anne diye feryat figan bağırıyordu hemen getiriyordum kaynana görümce gördü o aralar onlar çok dile getirdi çocuk ondan sonra asla demiyor yaptıktan sonra diyor 

önce (2,373 puan) tarafından

senin kızın kaç aylıktı canım benimki 25 aylıktı aslında gece altı kuru kalıyordu hep ama en sonunda iki gündür falan afedersin çişini yapıp birde üzerinde zıplıyordu artık oyun etmişti hep takipteydşm bu arada yani ömrüm gitti beze döndüm şimdi bile söylemiyor beze tuvaletini yaptığını . emeklerim çöp oldu. Allah sana kolaylık versin 🥺 beze döndüm gençleştim geri inşallah sen hayırla tamamlarsın. 

Benimki 29 aylık canım 

-Reklam-
+2 oy
önce (633 puan) tarafından

Kimseyi takma boş ver kimse yaralamazsın zaten benim de mesela tuvalet eğitimini çoktan almış bir kızım var ama hala lazımlık da yapmak istiyor kesinlikle tuvalete falan girmiyor klozete oturmuyor koridora kenara koydum yani orada kullanıyor bir misafirim falan geleceğinde kenara kaldırıyorum özellikle bu ilk öğrenme zamanlarında çok sık soruyoruz tuvalete gitmek ister misin hadi gidelim beraber tuvalete falan gibi bir de evde olduğu zamanlarda tabii kardeşi var sanırsam ama ya iç çamaşırıyla gezebilir ya ince uzun bir şeyle gezdirebilirsin daha rahat eder hemen tuvalete gidip gelmesi kolay olsun diye şahsen ben o şekilde öğrettim hatta ilk kızım 19 haftalıkken falan öğrendi 2 kızım 2,5 yaşlarda öğrendi 3 kızım da 2,5-3 yaş civarında öğrettim tuvalet eğitimini çok sık sormak gerekiyor bunu anladım ben bir de onların kolayına nasıl gelirse öyle yapmak gerekiyor ya Ben buna çok deneyim dedim yani

Bende çok soruyorum ofluyor çocuk artık sıkıldı benimki aşırı inat keyfi gelirse söyler gelmezse yok 2 hafta oluyor tam olarak öğrenmesi ne kadar sürer 

önce (633 puan) tarafından

2 hafta çok uzunmuş evet ya benim kızlar üç dört günde ogrenmislerdi her çocuk farklı iste

Kaç aylıkken başladın eğitime peki  yazmışsın pardon benim kız prematüre bebek 29 aylık şuan düzeltilmiş ayı 27.5 ama anlıyor çiş kaka inat ediyor gibi 

+1 oy
önce (2,187 puan) tarafından

Hiç kimseyi kafana takma birde bu süreçte zaten misafir kabul etme çağırma bence ben 2 hafta ne evden çıktım ne misafir çağırdım kaçırmalar olur geçecek hepsi merak etme pes etme 

Etmiycem kararlıyım. 

Etmiyorum zaten bende gitmiyorum ama kapıya gelene de ne diyim ki 

Başımın etini yediler alıştır geç kaldın diye şimdi de herşeye bir kulp bulmaları çok canımı sıkıyor ters yapıyorum bu seferde ben kötü oluyorum 

+1 oy
önce (9,173 puan) tarafından

Kaç yaş erken mi başladın 

29 aylık oldu . Aslında çiş tuvalet herşeyi söylüyor ama cisi gelince söylemiyor 

+1 oy
önce (6 puan) tarafından

Bende 2 hafta oldu başlayalı ilk zamanlr cinnet geciyordum altina falan yapıyordu şimdi ben kendim goturiyorum cisine bazende kendisi diyor ama kacirmalar oluyor tabikide onlarıda artık alıştım büyük tuvalati gelince karnım ağrıyor diyo vede akşam üzeri yapıyor hergun o saattlerde ben götürüyorum ama onu laziliga değil alaturkanin yanına yapıyor 

Canım sanada kolay gelsin zor gercekten 

Kızım 3gunde öğrenmişti ama nazara mi geldi noldu bozduk bütün düzeni 

+1 oy
önce (5,190 puan) tarafından

Bende lazımlıgı salona koydum dalon kapısının oraya koydum kımseyede bırsey demedı stres etme ınsallah alısırx

İnşallah canım söylemeye başlasa tuvalete getircem de söylemiyor mecbur lazimlik 

+1 oy
önce (6,916 puan) tarafından

Bende başladım bugun 5.gun kötü gidiyor çiş ve kaka demiyor toplam 3 kez çişini 2 kez de büyük tuvaletini lazimliga yapti günde 10 kez kıyafet degisiyorum ama çocuğun hazır olmadığını fark ettim bu arada benim lazimlik da odada duruyor tuvalet evin dışında oraya götürüp getirmek yerine bu sekilde hemde uzmanlar once içerde ogretin yavaş yavas tuvalete gecin diyorlardi bende biraz ona uyum sağlamak istedim kızmıyorum çünkü onun suçu değil hazır degil çocuğum tam 24 aylık 4 yikanabilir kulot 6 adette tek kullanımlık alıştırma kulodu aldim 4 atlet 10 iç çamaşırı 😀🙂hevesim kursağımda kaldı 

O kadar zor ki 8 aylık bebeğim olmasa daha fazla ilgilenirim ama olmuyor pes etmekte istemiyorum öğrenene kadar devam 

+1 oy
önce (14,506 puan) tarafından

her kafadan ses çıkınca daha zor oluyor. bir iki hafta kimseye gitme, kimse de gelmesin. başkaları da deyince çocuk da inada biniyor. benim kız da bunu farkettim ben. kazalar da hep birilerindeyken ya da biri gelince oldu.

çişin var mı diye de sormuyorum ben, hadi benim çişim geldi kim önce yapacak diyorum öyle gaza geliyor gidiyor. 

kaka biraz sorun inşallah onu da çözeriz. bir yapıyor bir yapmıyor 

Kakayi benimki tam olarak bugün yaptı yoksa yarım yamalakti korkuyor kakadan ağlıyor . Ben kimseye bile söylemek istemiyorum hemen nazara geliyor çocuk kem gözlüler ama gelen giden olunca da mecbur görüyor işte ya da davet ediyorlar gitmiyoruz falan derken

bu yaşlarda kakayı bedenin bir bütünü sanıyorlarmış o yüzden ayrılmak zor geliyormuş 😂 benim kız elini poposuna koyup kaçıyor 😂 3.Günde zar zor yaptı bugün 😂 

önce (10,124 puan) tarafından

Biz bayramdan önce başladık baktım olmuyor bıraktım biri gelip gidince hiç olmuyor gerçekten şimdi 2 haftadır ne ben çıkıyorum Bir yere ne de misafir geliyor bir iki defa geldi misafir söyledim vallahi tuvalet eğitimindeyiz diye her an her şey olabilir 😅

Hiç bez bağlamadım ne geceleri ne gündüzleri bizimki de büyüğünden korkuyordu ama çok şükür alıştı ben de o hataya düştüm komşularla otururken aşağıda çok şükür hallettik artık tuvaleti dedim , yaptı bugün sürekli tuvalete kaçamağımız yok dedim, çocuk bir anda tuvaletten soğudu iki günde ancak toparladık artık kimseye bir şey söylemeyeceğim bugün sabahtan beri de  çişi kaçırmadı çok şükur hiç tepki vermemek gerekiyor çocuklar anlıyor hissediyor çünkü ben kaç defa altına bıraktı büyüğünü hiçbir şey söylemedim notr bir yuz  ifadesiyle olsun Bir dahakine tuvalette yaparsın dedim ve tuvalette yapınca da aşırı büyük bir sevinç yaşadım 😅 seninki kaç aylık nur biz 2 buçuk yaşındayız tam 29 aylık 

evet altına yapınca tepki vermemek gerekiyor, korkuyorlar

benim kız yapınca anne özür dilerim diye geliyor ynaıma, tamam kızım olabilir ama bir daha söyle söyle diyorum tuvalete yapınca dans ediyoruz ödül stikerı yapıştırıyoruz, sonra babaya diyoruz bir kutlama da babayla yapıyoruz 😅 ne bugün kaka yaptık 😂😂

ama gerçekten başkaları olunca zorlaşıyor. kötü niyetli olmasalar bile tuvaletten konuşulması çocuğu etkiliyor. herkes hep bir ağızdan hadi bakalım sen büyüdün artık tuvalete vs diyor çocukta baskı kuruyor o laflar. 

+1 oy
önce (375 puan) tarafından

Kolay birsey değilki 

Benim kızım 3 günde öğrendi ama ara ara kaçırıyordu 

Sana tavsiyem sürekli şunu söyle 

Çisin geliyorsa söyle  günde. 20 defa tekrarlıyıordum 

Kız ne 20 200 kere diyorum belki aslında mutlu oluyor çişini yapınca ama söylemiyor bir türlü 

önce (375 puan) tarafından

Çok zor bir süreç yaa Allah yardımcın olsun 

+1 oy
önce (9,203 puan) tarafından

Aynı sorunu yaşiyoruz canım bir aydır uğraşıyorum ama söylemiyor banane beze yapıcam diyor üç yaşını iki ay geçti sanırım okula başlayınca bırakacak umudum kalmadı kızım 25 aylıkken bir günde öğrendi ama oğlan da tık yok erkek çocuklari genellikle böyle sanırım

Benim ki kız ama erkekten farksız erkek gibi inat bide ne kafasına ederse onu yapmak istiyor 

+1 oy
önce (5,139 puan) tarafından

Yorumlarda baktım 29 aylık demişsin canım benimki de aynı dönemde denediğimde asla ilerleyemedim bir günde  baktım yapmadık yer bırakmadı sonrasında da aynı şekilde ve anladım ki ne o ne ben hazır değiliz iki ay erteledim 3 gün bile fazla belki hemen öğrendi Çarşamba başladım cuma oyun alanına götürdüm hiç zorlanmadan orda bile söyledi

İşte demek ki sende tam hazır degilsin o da canım havalar daha sıcak bir iki hafta ertelesen, benimki daha yatağa çıkmış değildi ilk oraya yaptı sonra koltuğa sonra halıya derken evin çoğu yerine baktım ben buna gelemiyorum erteledim:)

Bir de yanlış anlama ama lazımlıgı lavaboya koy ki oraya gitmesi gerektiğini öğrensin canım sen evde bu şekilde ogretirsin sonra dışarı çıktığı zaman zorluk yaşatır bu defa ona alıştığı için yani öğretmek için yapıyorsun biliyorum ama bu defa da ona alışkanlık yapar seni diğer türlü dışarda yorar , bilinç altına lavaboda yapılması gerektiğini yerlestirmeli

Canım keyfimden salonda değil 8 aylık bebeğim var tek başına tuvalette durmak istemiyor tuvalette aparatla başladık önce zaten sürekli sık getiriyorum başında 1o 15 dk bekliyorum öteki çocuk ağlıyor bu seferde emmesi uyuması var mecbur salona almak zorunda kaldım en azından yanındayım diye oturuyor yanında durmazsam oturmuyor hiç 

Anlıyorum şu an alışması için yapıyorsun ama sonra onun alışkanlığının zorluğunu çekeceksin karar senin tabi ki ben olsam bir ay erteler daha sonra tekrar normal şekilde başlarım 

1 ay ertelesem de evde yine bir bebek var her türlü o lazimlik elimin altında olmalı ilk 3 gün tuvalete gittik o aparata da adapte oldu oturuyor çişim geldi dese yine tuvalete getircem zaten şuan sorunumuz geldiğini söylememesi günde 20 30 kere tuvalete getirip başında 20 dk bekleyecek kadar boş değilim maalesef 

+1 oy
önce (31,427 puan) tarafından

Alışmıyor ise zamanı değil diye düşünüyorum milleti takmam ama lazımlıkla ilgili o tuvalet algısı oluşsun diye banyoda olmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Ümit vadediyorsa kimseyi dinlemeden devam etmek gerekiyor aynı yerde sanıyorsanız daha ileriye erteleyen bilirsiniz ben sanırım 33 aylıkken vermiştim ve oğlum iki üç günde çişi bir hafta on günde de kakayı halletmişti ama çok sabır isteyen bir süreç bu 

Benim 8 aylık bir bebeğim daha var sık sık getiremiyorum ben yanında durmazsam oturmak istemiyor ama oturma odasında hepimiz olduğumuz için oturuyor 

+1 oy
önce (898 puan) tarafından

32 aylik benim kiz gecenlerde bi actim altini ilk defa oldugu icin 1-2 saatte her yer batti gozum korktu ya bugun yarin baslayacam ama kaciyorum sanki.belki hazir degildir gece yapiyor mu

önce (2,019 puan) tarafından

Kızım da 32 aylık bazen günde değil 1 2 saat 10 15 dk açık bırakınca işiyo altına hiç haberi yok çiş kakadan. kakasını bile kokudan fark ediyoruz söylemiyor. 

Geceleri yapmıyor aslında akşam çişini yaparsa gündüz 2 saatlik uykusu var o zaman da yapmıyor zaten sinyallerini verdiği için başladım eğitime 

Pisu pisu benim kiz da ayni durumda anliyor ama soylemiyor biraz zor bir surec oglumda ben 10 gun boyunca cisli kiyafet yikamistim 10.gun pes edecektim cişini soyledi birden ondan sonrasi kolay oldu nurella gece kacirmiyorsa biraz daha sabret derim 

önce (2,019 puan) tarafından

Erva geceleri de yapıyor sabaha kadar bezi dolup taşıyor neredeyse 

Evet ya benimki de henuz yapiyo gece 

+1 oy
önce (95 puan) tarafından

Canım öncelikle Allah yardımcın olsun zor bir süreç 🤲🏼 ben bir yerde okumuştum çocukların tuvalet eğitimini belirleyen durum aslında tutup tutamama durumlariymis. 3.5 yaşına kadar bir kas varmış yani o cisi tutmak için olan kaslar şimdi tam bilimsel olarak hatırlayamıyorum. Doktor şey diyordu egerki çocuğunuz çok fazla kaciriyorsa tutamiyorsa henüz hazır değildir o kaslar kiminde iki yaşında tamamnlanir kiminde 3,5 yaşında yani son evre o yaşa kadarmis heralde. Hatta doktor şey diyordu çocuğun hazır olduğunu gece bezlerinden anlayabilirsiniz sabah kalktığında çoğu zaman kuruysa bezi bu cocuk artık o tuvaleti tutma kabiliyeti gelişmiş ama hala ıslaksa baya pek hazır değil gibi. Tabi ne kadar doğru bilmiyorum ama biraz mantıklı gelmişti bana 

Benimki tutuyor aslında ama çişim var demiyor tutuyor tutuyor sonra altına yapiyor bana bir sinyal verse hemen getiririm de vermiyor işte lazimlikta 10 15 dk oturuyor yapmıyor kalkınca da yapıyor 

önce (95 puan) tarafından

Anladım canım inşallah bian önce alışır 🤲🏼🌸🩷 biraz inatlaşma da oluyor çocuklarda tabi 

+1 oy
önce (150 puan) tarafından

Sabırlı ol canım bende oyleydim buyuk kizi okula 1ay acilmasina kala ogretmistim heryer çiş yapiyordu yaptiktan sonra soyluyordu sevdigi yere koydum lazımligini sonra gitmeye basladi daha sonra da lazımlıkta biraktim buyuk klozote gitmeye basladi ..diger kucuk kizimi da kurban bayramindan beri ogretmeye calistim ogrendi tabi o da ablasi gibi yaptiktan sonra soyluyordu simdi alisti kendisi gidiyor..sabır isteyen bi sürec ..hic moralini bozma insallah tez vakitte ogrenirler...bana da diyorlardi yok bilmem ne neden ogretmedin tuvalettini hic takma ..😊

Aslında üzüldüğüm tam başardık derken başa sarıyoruz 

+1 oy
önce (6,044 puan) tarafından

Götürürsem tuvalete götürmezsem altına yapıyor. Sadece uyurken altını bağlıyorum onda da 10 kere açtırıp tuvaleti için lazımlığa oturuyor. Gün içinde söylemeyen oğlum uyuturken canımdan bezdiriyor. Uyuyacağı zaman oturak yanımda diğer türlü lavaboda yapacak bir şey yok ihtiyaç neredeyse orada olmak zorunda. Büyük tuvaletini hala denk gelirde oturtuyorum yoksa altına yapıyor, idrarını da tam altına yaparken gelip söylüyor 😂🥲 2 haftadır durum bu. Ama geceleri ve gündüz artık ara ara bezi ıslak oluyor yapmış olsa da genelde yeni yapmış oluyor. Şimdi uyutuyorum bağlamadım inşallah kuru kalkar 😂 veee evet götürmezsek altına yapmaya devamke o yüzden yarım saatte bir götürüyorum herhangi bir şeye daldıysam gitti 🥲

Bizimde öyle getirirsem ugrasirsam başında yapıyor getirmezssm altına 

+1 oy
önce (148 puan) tarafından

Bosver sen dınleme herkesı onlar hıcbıseyı begenmezlerkı zaten onların evı mıkı lazımlık salonda duruyorsa nolmus yanı herkesın bı duzenı var sonucta herseyede burunlarını sokmasalar olmaz 

Zaten moodum düştü benmi beceremiyorum acaba diye kendimi yiyip bitiriyorum 

+1 oy
önce (5,278 puan) tarafından

Benimde iki çocuğum lazimlikla başladı 

Kızım Yeni başladı lazimlık hep ya salonda ya koridorda 

Kısacası kızım nerde lazimlık orada

Yılmak yok devam bacım 

+1

İnat ettim cozucem bu işi eşimde yorma kendini diyip duruyor ama yok başladım takmam o bezi

+1 oy
önce (18 puan) tarafından

Daha hazır değil belki. 3 yaşa kadar yolu var ertele derim

Erteleme yok devam edicem öyle böyle öğrenecek 

Bu durum sadece çocuğun hazır bulunuşluğuna bağlı. Sinir sisteminin gelişmesine bağlı. Öyle böyle öğrenecek demekle olmuyor sadece çocuğa zarar verirsin. 

Tuvaletini yaptırmak nasıl bir zarar verebilir ki ? Yaz sıcak bez daha çok zarar veriyor kendi de taktırmak istemiyor 

Bir çocuk hazır değilse ve anne de tuvaleti öğrenmesi için zorluyorsa çocukta ileriki dönemlerde kişilik gelişim bozuklukları panikatak tarzı sorunlar meydana gelebilir. Çocuk zaten hazırsa belli ediyor ama sen de diyorsun tükendim sinir krizi geçiriyorum diye. Bu durumda çocuk öğrense bile hayata geçiremez. Üstüne başarısızlık hissine bürünür içe kapanır. Meme bıraktırma bez bıraktırma tarzı olaylar zorlamaya gelmez. Anne için de çocuk için de

+1 oy
önce (8,151 puan) tarafından

erkek cocugu daha zor ben lazimlik kullanmadim bir haftada hal ettik tabi kimseye soylemedim esim dahil evime misafir almadim gitmedim gelmek isteye coook hastayiz dedim😂o lazimligi kaldir bence 15 20dk bir gotureceksin sık sık soracaksin kizlar erkege gore temizler hemn ogrenirler galiba kizdi senin😂

biliyorum cnm oyle olmasa kacirir surekli allah kolaylik versin 

Sürekli söylüyorum sürekli oturtuyorum lazimliga ama tuvalete getirirken çok kaçırdı 7 kerede 1 i tuvakete yaptı sadece yoksa lazimlik banada hiç hijyenik gelmiyor ama mecburen aldım klozet üstü aparat almıştım yoksa lazimlik almak zorunda kaldım 

allahin izni ile alisir sabir cok zorlu bi süreç kaç yaşında 

29 aylık canım inşallah aslında tuvalet istiyor ama çok inatçı bir çocuk keyfi olursa kendi gidip yapıyor 

bende o aylarda basladim 31 bitirdik darisi basina cnm 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Tuvalet eğitimi sürecinde çocuğumun altına kaçırması normal mi?
Tuvalet eğitimi sürecinde çocuğun altına kaçırması, mesane kontrolü tam gelişmediği için oldukça normal ve beklenen bir durumdur. Bu süreç genellikle 3 ile 6 ay arasında sürer ve kazalar eğitim ilerledikçe kademeli olarak azalır. Çocuğun tuvalet alışkanlığı kazanması fiziksel ve zihinsel olgunlukla doğrudan bağlantılıdır, bu yüzden sabırlı olmak süreci hızlandırır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Oturma odasında lazımlık kullanmak tuvalet eğitimini nasıl etkiler?
Oturma odasında lazımlık kullanmak, çocuğun tuvaleti tuvalet odasıyla ilişkilendirmesini zorlaştırabilir ancak alışma sürecinde pratik bir çözüm sağlar. Uzmanlar, eğitimin başlangıcından itibaren çocuğun tuvaleti gerçek mekanında tanımasının daha sağlıklı olduğunu belirtir. Yine de çocuğunuzun lazımlığa alışması için başlangıçta oturma odasında kullanıp, zamanla yavaşça banyoya taşıyarak onu geçişe hazırlayabilirsiniz.
Tuvalet eğitiminde çocuk çişini söylemiyorsa ne yapmalıyım?
Çocuğunuz tuvalet ihtiyacını söylemiyorsa, onu sürekli soru sorarak veya zorlayarak baskı altına almaktan kaçınmalısınız. Bunun yerine, belli aralıklarla (yaklaşık her 60-90 dakikada bir) tuvalete gitmeyi bir rutin haline getirmek, baskı yerine teşvik edici bir yaklaşım sunar. Başarıları küçük ödüller veya sözlü onaylamalarla kutlamak, çocuğun tuvalet eğitimine karşı olan motivasyonunu belirgin şekilde artıracaktır.
Tuvalet eğitimi verirken misafir gelmesi süreci bozar mı?
Eve misafir gelmesi veya rutinlerin dışına çıkılması, çocuğun tuvalet eğitimi sürecinde geçici bir gerilemeye neden olabilir. Çocuklar düzenli rutine alıştıkları için, dikkatlerinin dağılması veya sosyal ortamdaki değişiklikler süreci olumsuz etkileyebilir. Bu gibi durumlarda pes etmeden eski rutinlerinize geri dönmek, çocuğun kazanımlarını hızlıca hatırlamasını sağlar.
Tuvalet eğitimi döneminde annelerin yaşadığı stres nasıl yönetilir?
Tuvalet eğitimi dönemi, anneler için yoğun bir duygusal sabır ve fiziksel yorgunluk gerektiren zorlu bir süreçtir. Stresi yönetmek için eğitimi tek başına bir görev olarak görmeyip, gün içerisinde kendi molalarınızı yaratmak ve çocuğun kaza yapmasının bir öğrenme aşaması olduğunu kendinize hatırlatmak önemlidir. Çevreden gelen olumsuz yorumları filtrelemek ve süreci kendi çocuğunuzun hızına göre planlamak ruh sağlığınız için en sağlıklı yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 676 göst.
8 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde DUYGUSALL (52 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 638 göst.
0 oy
19 cevap 1,620 göst.
13 Eylül 2025 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (43,612 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 857 göst.

Kategoriler