18 haftalık gebelikte şeffaf akıntı ve sertleşme normal mi?

0 oy
122 göst.
önce Özel Günler & Hijyen kategorisinde (374 puan) tarafından

Kizlar hayirli cumalar.  18 haftamadyi. Karnim sertleştiğini icin doktor progesteron fitil verdi.15 gündür kullaniyorum. Affiniza sığınarak bugün cok kati kivamda seffaf akintim olmus hafif ıslaklık vardi. kusura bakmayın tekrar nolur acaba enfeksiyonmu yoksa rahim ağzında olan tıkacı mi normal bir durummu. Bi doktora gitsemmi? Ilk gebeligimde erken doğumla sonuçlandı.Korkuyorum mazur gorun Insallah bunu da saglikla kucagima alırım. Tum Gebeler insallah 

6 Cevaplar

0 oy
önce (27,796 puan) tarafından

Git canım her ihtimale karşı. Ben çok evhamliydim hamileyken her küçük şeyde giderdim 

önce (374 puan) tarafından

Tesekkur ederim canim cok sagol🌸

-Reklam-
0 oy
önce (5,452 puan) tarafından

Bende doğuma kadar kullandım her zamn riskli gebeliğim oldu.ama Protestan fitil olarak kullanıyorsan ondan da olabilir.ama her ihtimale karşı doktoruna söyle.birde bol bol dinlen ayakların hep yukarıda olsun.

Yok bu cok farkli bir şeydi asiri kati biseydi korktum. Saol canim

0 oy
önce (3,363 puan) tarafından

Beyaz akıntı sıvıda olsa serttr olsa fitil yapıyor genede git ama 

Beyaz değildi cok kati kivamda seffa akintiydi 15 gundur kullaniyorum biliyorum fitilin akıntısına az cok. Bu silikona benziyordu. Umarim bisey yoktur🤲

önce (3,363 puan) tarafından

Umarım korkma ama git acilde jinekoloji ebeleri bakar

0 oy
önce (6,028 puan) tarafından

Fitilden ötürü tuhaf akıntılar olması normal aslında. Ama öncesinde erken doğum yaşamışsın. Bir doktora gidip danışman daha iyi olur. En azından içinde şüphe kalmaz. 

Yok bu cok değişikti . Teşekkür ederim yorumun icin.

önce (6,028 puan) tarafından

Doktor görsün o zaman mutlaka. Sağlıkla gelsin yavrun 🌸 

0 oy
önce (137 puan) tarafından

ben 5.haftadan 12.haftaya kadar kullandım öyle bi akıntım olmadı ama belkı insandan insana değişir sen yınede görün doktora riskli gebeliksen eger bi görsün doktorun ona göre tedavi eder enfeksıyon varsa eger ilaç falan verır 

Teşekkür ederim oyle yapicam inşallah 

0 oy
önce (2,571 puan) tarafından

Mutlaka git canmm kımseyı dınleme git

Öyle yapicam canim sağol🌸

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

18 haftalık gebelikte şeffaf akıntı ve ıslaklık ne anlama gelir?
Gebeliğin 18. haftasında görülen şeffaf ve kıvamlı akıntılar genellikle artan hormonlara bağlı normal bir süreçtir ancak enfeksiyon riski veya rahim ağzı açıklığı belirtisi olma ihtimali nedeniyle mutlaka değerlendirilmelidir. Özellikle geçirilmiş erken doğum öyküsü varsa, bu tür değişimlerin takibi için doğrudan doktorunuza başvurmanız en güvenli yoldur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Progesteron fitil kullanırken vajinal akıntı artışı normal midir?
Progesteron fitil kullanan gebelerde ilacın formundan kaynaklı olarak akıntıda artış, beyaz veya şeffaf kalıntılar gözlemlenmesi beklenen bir durumdur. Ancak akıntının renginde, kokusunda veya kıvamında ani bir değişim fark ettiğinizde, fitil kalıntısı ile enfeksiyonu ayırt etmek adına doktorunuzdan muayene talep etmeniz gerekir.
Gebelikte rahim ağzı tıkacı düşmesi nasıl anlaşılır?
Rahim ağzı tıkacı genellikle jel kıvamında, bazen hafif kanlı veya sümüksü bir yapıdadır ve rahim ağzının açılmaya başladığının bir işareti olabilir. 18. haftada bu tür bir akıntı fark ederseniz, vakit kaybetmeden transvajinal ultrason ile rahim ağzı uzunluğu ölçümü yaptırarak risk durumunuzu netleştirmeniz hayati önem taşır.
Riskli gebelik sürecinde hangi durumlarda acilen doktora gidilmeli?
Daha önce erken doğum yaşamış gebeler için; yoğun akıntı, karın bölgesinde geçmeyen sertleşme, kasık ağrısı veya lekelenme gibi durumlar acil doktor kontrolü gerektiren uyarıcı belirtilerdir. Özellikle 18-24. haftalar arasında, riskli gebelik takibinde olan anne adaylarının bu tür şikayetleri ihmal etmemesi ve en kısa sürede bir hekim değerlendirmesi alması önerilir.
Gebelik sırasında karın sertleşmesi ve kasılmalar neden olur?
Gebeliğin 18. haftasında hissedilen karın sertleşmesi genellikle rahim kasılmalarıdır ve bu durum bazen yorgunluk, idrar yolu enfeksiyonu veya rahim ağzı yetmezliği gibi nedenlerle tetiklenebilir. Eğer sertleşmeler düzenli bir hal alıyor, ağrı eşlik ediyor veya akıntınızda farklılık gözlemliyorsanız, durumun takibi için mutlaka doktorunuzla iletişime geçmelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 263 göst.
0 oy
3 cevap 305 göst.
0 oy
3 cevap 283 göst.
2 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Tansugoc (1,346 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 272 göst.
2 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tansugoc (1,346 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,960 soru

24,663,027 cevap

366,842 kullanıcı

...