2 yaşındaki çocuğuma yeni doğan kardeşini nasıl kabullendirebilirim?

0 oy
110 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (474 puan) tarafından

Cumartesi dogumum var oğlum 2 yasina yeni girdi böyle arası az olan anneler nasil yaptınız acaba büyük çocuğunuz ne tepki verdi nasil davranmaliyim düzeni nasil sağladınız oğlum kıskanç aşırı şekilde ama hem onu hem kardeşinin bizim için cok değerli olduğunu kardeşinin artik bizimle yaşaması gerektiğini nasil kırmadan dökmeden davranışlarla anlatabiliriz daha 2 yasina yeni girdiği için tabiki konuşma yaparak anlatamam ama davranışlarla anlatabilirim nasil davranmak gerek ikisini beraber mi sevmek gerek yoksa ikinci ile ilgilenip sevmeyi sonraya mi birakmaliyiz

2 Cevaplar

0 oy
önce (17,122 puan) tarafından

18 aylıktı benim kızım kardeşi doğduğunda doğum olduktan sonra hastaneye geldi kardeşini gösterdin konuştuğun anlamıyor demedim eve döndükten sonra bir hediye aldık ona kardeşin sana vermemizi istedi diye verdik

Oldukça rutinlerini bozmamaya çalıştım hani kardeşi olup da onun ihmal edildiği düşüncesine kapılmaması için

Her gün Duş alıyordu oğlum da kolik bebek doğdu önce yeni doğan‘ı leğen‘de yıkıyorduk beraber o da küçük kapla su döküyordu sen yıkıyorsun kardeşine diyordu mutlu oluyor seviniyordu ondan sonra onu yıkıyordum uyuturken de önce küçüğü uyuttuk sonra onun yanına yattım zaten kendi kendine uyuyordu

Beni yoran büyüğümden ziyade yeni doğan oldu kolik olduğu için ama büyüdükçe azaldı çok şükür

Kardeşin kaka yapmış çok kaka yapmış kokuyor bezini değiştirmemiz lazım bana bez getirir misin diyordu bezini getiriyordu o mutlu oluyordu sürekli öpüyordu sarılıyordu seni çok seviyorum sen benim en büyüğümsün kardeşinin bize ihtiyacı var senin ona bakman lazım seni çok seviyor seni istiyor özellikle bunları dile getiriyorum sütten ayrılmıştı bir yaşında kardeşini beslerken de yanımda beraber onunla konuşarak ilerledi süreç 

Sağlıkla sıhhatle kavuştursun inşallah hayırlı doğumlar nasip etsin

-Reklam-
0 oy
önce (51 puan) tarafından

Küçük bebekle ilgilenirken onun da yanınızda olmasını sağlayın elleriyle dokunsun sevsin. Asla dokundurmamazlik yapmayin ama bebekle yalnız da bırakmayın sakın. Ne yapacakları belli olmuyor. İkisini ayrı ayrı öpün sevin yani ikinizi de seviyorum diye değil. Seni seviyorum şeklinde şunun sevginizi. Küçük bebekten kalan her fırsatta büyükle yalnız vakit geçirin oyun oynayın sarılın öpün okşayın. Bebek geldi sevgi bitti algısı olmasın. İllaki kıskançlık olacak çünkü benmerkezci dönemde. Kıskançlık olmadan değil de ikisine de zarar gelmeden atlamaya bakın derim. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

2 yaşındaki çocuğuma yeni doğan kardeşini nasıl alıştırabilirim?
2 yaşındaki çocuğunuzu yeni doğan kardeşine alıştırmak için onu bakım süreçlerine dahil ederek sorumluluk hissetmesini sağlayın. Bebeğin altını değiştirirken bezini getirmesini istemek veya banyo saatlerinde küçük yardımlarını almak, büyük çocuğunuzun kendini dışlanmış hissetmesini engeller ve bebekle arasında olumlu bir bağ kurulmasına yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yeni doğan kardeşi kıskanan 2 yaşındaki çocuğa nasıl davranmalıyım?
Kıskançlık yaşayan 2 yaşındaki çocuğunuza karşı sabırlı ve kapsayıcı olun, onu asla kardeşiyle kıyaslamayın. Bebekle ilgilenirken büyük çocuğunuzun da yanında olduğunu hissettirin ve gün içerisinde sadece onunla baş başa kalacağınız özel oyun zamanları yaratın; bu durum kardeşini bir rakip olarak değil, ailenin bir parçası olarak görmesini sağlar.
İki çocuk varken ev düzenini nasıl koruyabilirim?
İki çocuklu düzende ev rutinlerini korumak için büyük çocuğunuzun uyku ve yemek saatlerini mümkün olduğunca sabit tutun. Bebek uyuduğunda büyük çocuğunuzla kaliteli vakit geçirerek ona olan ilginizin azalmadığını hissettirin, böylece bebek odaklı bir rutin yerine tüm aileyi kapsayan düzenli bir akış oluşturabilirsiniz.
2 yaşındaki çocukla bebek aynı anda nasıl sevilmeli?
2 yaşındaki çocuğunuzu ve bebeğinizi aynı anda severken büyük olana öncelik vererek güven tazelemesini sağlayın. Bebeği kucağınıza aldığınızda yanınıza büyük çocuğunuzu da oturtarak ikisini birlikte sevmek veya bebeğe dokunmasına rehberlik etmek, onun kardeşiyle kurduğu bağı güçlendirir ve kıskançlık duygularının yatışmasına yardımcı olur.
Yeni kardeşi olan 2 yaşındaki çocuğun kıskançlık tepkileri normal mi?
2 yaşındaki bir çocuğun yeni kardeşi karşısında kıskançlık göstermesi gelişimsel olarak oldukça normal ve beklenen bir durumdur. Bu yaş grubu duygularını ifade etmekte zorlandığı için regresyon denilen gerileme davranışları sergileyebilir; bu dönemde ona daha fazla şefkat göstermek ve duygularını anladığınızı hissettirmek süreci kolaylaştıracaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 549 göst.
4 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Hira &ikra (8,852 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 238 göst.
22 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Cngls (897 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 245 göst.
5 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Kizilaslan (2,497 puan) tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 375 göst.