Süt dayı ile evlendiğimizi öğrendim, nikah düşer mi?

+2 oy
619 göst.
önce Diğer kategorisinde (39,679 puan) tarafından

Ablam Ocak ayında halamın oğlu ile nisanlanmisti. Nişandan bir gün sonra resmi nikah 2 ay sonra da dini nikah kıydılar. Bugün öğrendik ki ablamın kocası megersem süt dayı oluyormus ve dolaylı olarak dini nikah düşüyor. Nikah sayılmıyor yani. Nereden nereye. Hep Yeşilçam filmlerinde komedi dizilerde nayir nolamaz siz kardessiniz repliğini gerçek hayatta siz dayı yegensiniz olarak yaşadık. Ablam annem babam perişan. Halam ve halamın oğlu da öyle. Nasıl toparlayacaklar bilmiyoruz. Ben yanlarında değilim nasıl ne diyeceğimi bilmiyorum. Kafam allak bullak. Annem perişan, babam ağlıyor. Ben burda elim kolum bağlı arayıp ne diyeceğimi bilmiyorum 🥺

29 Cevaplar

+4 oy
önce (2,009 puan) tarafından

Eskiden herkes önüne geleni emziriyormuş aslında ciddi bir mesele bunun kayıt altına alınması lazımdı her iki tarafa da geçmiş olsun. 

önce (39,679 puan) tarafından

Duyunca bende sinir oldum anneme biraz sitem ettim neden yaptınız neden emzirdiniz diye ama giden gitti artık.

-Reklam-
+3 oy
önce (14,330 puan) tarafından

böyle bir şeyi nasıl atlamışlar ya🤦🏼‍♀️

yalnız akraba evliliğina karşı olan ben durumdan memnunum niyeyse 😅 

Bende karşıyım akraba evliliğine. Ablam bana ilk söylediği zaman yine karşı geldi. Yani sadece akraba olduğu için değil çocuktan ablam nefret ediyordu..sonra nasıl oldu ise aşık oldular falan. 

Bugüne kadar da anlamadılar çünkü ablamın süt annesi halamın da süt kızı imiş. Onu da halam fark etmiş yoksa hala bizimkiler anlamayacakti. Çok şükür ki düğün olmadan aynı eve çıkmadan anladık 

valla resmi nikah var nasıl olsa diye bir şeyler yapmamışlardır inşallah 🤷🏼 

Sanmam ama kesin de konuşamam.

resmi nikah varken dini nikah zorunluluğu olmadığı için günah da olmuyor 🤷🏼 ama inşallah olmamıştır, herhangi biriyle böyle bir şey yaşamaktan daha zor bir durum🤦🏼‍♀️

yine böyle farkedilmesi iyi bir şey daha beteri de olabilirdi 

+2 oy
önce (31,255 puan) tarafından

@Alaska merak ettim bize bu durumu izah eder misin 

önce (4,544 puan) tarafından

Aynen,bende bekleyeyim de uyarı gelsin 

Allah kolaylık versin bu arada,baya kötü olmuş

+2 oy
önce (7,910 puan) tarafından

Bana bu durum biraz saçma geldi. Süt kardeşini anladım da süt dayısı nedir? Ama bunu @Alaska daha iyi açıklar. Ben de merak ettim şimdi

önce (1,234 puan) tarafından

Kesinlikle süt kardeşsiniz diye neden denmemiş nasıl iş

önce (64 puan) tarafından

Mesela benim annem abimle yaşıt bir akrabayı da emzirmis çocuk çok açmış mecbur kaldım emzirdim dedi ama kendimizi bildik bileli hep söylerler biz ona abi deriz .

ya bir şey soracağım, dü bu postu gördüğümden beri aklımda. ben erken doğum yaptım kızımk küveze aldılar. sağım yapmamı istediler, onu deniyoruz bunu deniyoruz süt çıksın diye, çok zor damla damla. yanımda bir kız doğum yapmıştı aklıma girdiler hani o emse süt yolu açılır süt gelir. denedik ama o anda süt gelip gelmediğini bile bilmiyorum çok kısa durdu, çok tuhaf hissetmiştim kendimi,daha kendi bebeğimi emziremeden başka bebeği kucağıma almak tuhaftı. 

isim, resim vs her şeyini aldım çocuğun her ihtimale karşı ama gerçekten süt oğlum mu oluyor o benim. dediğim gibi sütün gelip gelmediğinden haberim yok

Ağız sütü denen şey zaten daha doğum yapmadan geliyor o genelde. Eğer ondan bile 1 damla emdi ise süt kardeş oluyordur. 

işte emip emmdiğini de bilmiyorum anlamadım çünkü ama ben süt kardeşi var diyerek büyüteyim ne olur ne olmaz

+2 oy
önce (1,275 puan) tarafından

Yanlız benim bildiğim halanizin emzirdigi kadın yabancı degilmi oyuzden o kadının ailesi ile kardeş oluyorlar. Yani senin annen damadın diğer kardeşini felan emzirme yapsaydı veya Hakan seni emzirseydi bıkan olmazdı o kadın sizden bağımsız. Aile içinde  değil. Yinede bir hocaya vs sorun bence ona göre bir yol izleyin yazık yoksa 

+1 oy
önce (187,385 puan) tarafından

Bemzer bi durum yasandı cok tuhaf ama suan bi gonul iliskileri oldu yani nasi desem ten temasi falan olmustut mutlaka nasi ayrilcak vrya nasi evlencekti

Yok Sevda çok şükür düğün olmadı diye aynı eve çıkmadılar neyseki. Allah'tan öyle olmadan fark ettik 

önce (187,385 puan) tarafından

iyide nikah olmuslar yani açık yazamadim kusura bakma ama hani sevdilerki nikah oldular ten temasi derken abarti bisi kastedmedim en basiti öpüşme gibi dusun

İlla ki olmuştur ya bilemicem orasını. Artık nasıl olacak nasıl yüzyüze bakacaklar bilmiyorum.

+1 oy
önce (4,299 puan) tarafından

Süt dayısı derken yani annenizin süt kardeşinin çocugu mu doğru mu anladım

Bazen oraya sora sora düşünme yeteneğimi kaybederim diye korksam da kullanıyorum. Çoğu insana göre akıl danışmak için daha faydalı bir de Kibirli kibirli akıl vermiyor gayet nazik daha ne 

çok işe yarıyor ama beyni yavaşlatıyor ara ara😅 

Ya ama güzel ben mesela giyim kuşamdan hiç anlamam elbise ile ayakkabı kombin yaptırdım ona göre aldım mesela veya okulda yapılacak bir etkinlik oluyor bunun için nasıl bir şey yapabilirim diye soruyorum çok sık kullanmamakla beraber sevdim uygulamayı 

önce (4,299 puan) tarafından

Bundan sonra bende kullanacagım suyu nasıl içerim diye bile kullanacagım ben beyin yorgunlugunun insanı erken yaşlandıracagını ruhsal olarak çökerteceğini savunurum hep varsın beyin yavaş çalışsın beynimiz yorulmasın ki bize sağlıklı bir hayat yaşatsın 🤭🤭

Yarın ne pişireyim diye soruyorum ben, eşimle kavga ediyoruz artık ne yemek yicez diye😅 evdeki malzemeleri sayıyorum, yerel farklı tarifler sun diyorum listeliyor😅 hoşuma gideni yapıyorum 😂 

+1 oy
önce (5,970 puan) tarafından

Bütün her şeyin tepetaklak olması kötü olmuş ama halaoğlu da çok yakın ya 🙈 Her şeyde vardır bir hayır. 

Öyle valla. O kadar hazırlık o kadar heyecan o kadar alışveriş hepsi çöp oldu resmen 

E şimdi resmi nikahı da mı iptal edecekler?

Yalnız bu çok kötü olur. Hem ablan, hem halaoğlun bu travmayı kaldıramayabilir. Dini yoldan başka bir çözümü vardır umarım. 

Yok canım malesef. Diyanet dahil 3 farklı hocaya sormuşlar. Hepsi aynı şeyi söyledi. Dayı sayıldığı için haram evlilik

İki ucu zoklu deynek desene. Hayırlısı olsun, dilerim en az hasarla hallolur her şey. 

İnseAllah

+1 oy
önce (413 puan) tarafından

Ee bu zamana kadar nasıl bilmiyorlar mıydı nasıl böyle bir önemli detay atlandı ki 

Ablamın süt annesi halamın da süt kızı imiş. Bu kadın da halamın yanına gitmiş demiş süt kızım evleniyor ona hediye getirdim. Kadın eve gittikten sonra halamın kafasına dank etti. 

+1 oy
önce (1,875 puan) tarafından

Çok kötü bir durum ya. Allah yaşatmasın o yüzden akraba evliliğine no

+1 oy
önce (13,624 puan) tarafından

Ablan için üzüldüm ya çok zor bir durum yine düğün olmadan aklına gelmiş birinin 

Valla kadın ablama düğün hediyesi getirmiş. Demiş süt kızım evlenecek hediyesini getirdim demiş halama. Meğerse ablamın süt annesini halam da emzirmis. Sonra halamın kafasına dank etmiş. 

+1 oy
önce (5,099 puan) tarafından

Zaten oldum olası sevmem şunu ya etrafta insan mi yok ya neden hep hala kızı amca oğlu şahsen ben abimin cocuklarınj kendi cocuğum gibi görüyorum ve siz kardeşsiniz bilinciyle büyütüyoruz cocuklarımızı

Bende karşıyım akraba evliliğine ama işte gönül bu. Üstelik bu çocukla geçen seneye kadar nefret ediyorlardı birbirlerinden

+1 oy
önce (9,593 puan) tarafından

• Ee zaten halanın oğluymus valla üzülmeyin ilerde daha iyi kıymetler cikar yabancıya verin çocuklarda hem sağlıklı doğar ben hiç üzülmedim sizde uzulmeyin

+1 oy
önce (27,056 puan) tarafından

Ya bişey diyeceğim. Bu olayı çok iyi hocalara sorsanız. Muhtemelen sormuşsunuzdur da. Hakikaten böyle bi yani nikah olmuyor mu? Çünkü didinin didisi gibi bişey. 

Valla kötü olmuş.  Haklarında hayorlısı olsun. Şer görünende hayır hayır görünende şer vardır  bİz bilemiyoruz. Ama zor bir imtihan 

önce (846 puan) tarafından

Bu olayı bıraz ayrıntılı araştırmak lazım yazık olmus cok uzuldum

Bence de. 

Konuyu gercwkten merak ettim bır ıkı hoca var sorucam yarın 

Bana da haber et 😊

+1 oy

yapay zeka engel değil gibi bir şey dedi anlamadım ben 

Kuzen evliliğine de süt anneliğe de karşıyım. Aynı dönemde hamile idik şakasına emzir falan dediler yengem itiraz etti. Ki ben asla gönüllü değilim süt annelik sorumluluktur çocukla bağ kurarsın nikah olayı sıkıntı olur ne gerek var 

image

engel canım. Süt dayı sayıldığı için haram nikah düşmez 
+1 oy
önce (5,609 puan) tarafından

Ayy çok üzüldüm ablan için çok yakın akrabalık ilişkileri yoktu heralde ki böyle birşey gözden kaçmış. 

+1 oy
önce (6,836 puan) tarafından

Nasil baskasinin çocuğunu emzirebiliyorlar ne bilim insan tiksinir bi ıyy der eskiler ahh eskielr 

+1 oy
önce (1,478 puan) tarafından

Aynısı bizim köylümüzün başına gelmiş. Yıllar sonra fark etmişler 4 çocukları var ikisi engelli. Ayrılamadılarda öyle gitti çok zor bi durum.

+1 oy
önce (9,156 puan) tarafından

Ablanla eşi aynı kadını emmemiş sonuçta bunu ablan hamile kalıp çocuk doğurduktan sonra öğrenseydi boşanacakmıydı sanki olan olmuş akraba evliliği  hiçbir zaman onaylanan bir şey değil zaten her şeklinde kardeş sayılırlar illa süt dayısı olmaya gerek yok olan olmuş nikah kıyılmış yazık değilmi şimdi iki tarafada 

Bencede cok mantıksız gozukuyr

+1 oy
önce (2,232 puan) tarafından

Ayy gerçekten çok korkunç bir şey olmuş yaa umarım sanıldığı gibi değildir 

Çok önceden bir programda denk gelmiştim bir kadın telefondan aradı derdini anlatmak için ama nasıl ağlıyor iç çeke çeke bir oğlanla bir birbirini seçmişler ve evlenmişler düğünden sanırım bir kaç gün sonra öz kardeş oldukları ortaya çıkmış bunlar bebekken ayirmislar ayrı yurtlarda mi ne büyüyüp evlatlık verilmiş yılar sonra karşılaşıp severek evlenmişler ve sonradan kardeş olduklarını öğrenmişler nedense aklıma o geldi Rabbim kimsenin başına vermesin o gün dehşete düştüm resmen 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Süt kardeşlik veya süt dayılık evliliğe engel midir?
İslam hukukuna göre süt hısımlığı, kan hısımlığı gibidir ve evliliğe kalıcı olarak engel teşkil eder. Bir kişinin süt dayısı, süt annesinin erkek kardeşidir ve bu durumla kurulan süt hısımlığı bağı, nikahın ebediyen haram olmasına yol açar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Dini nikahın geçersiz olduğu sonradan öğrenilirse ne yapılmalı?
Dini nikahın geçersiz olduğu sonradan anlaşıldığında taraflar derhal fiili birlikteliğe son vermelidir. Bu durumun hukuki ve dini sorumlulukları göz önünde bulundurularak, aile büyükleri ile durumu netleştirmek ve resmi nikahın iptali için bir avukat aracılığıyla hukuki süreci başlatmak en sağlıklı yoldur.
Süt hısımlığı nedeniyle kıyılan nikah nasıl iptal edilir?
Süt hısımlığı nedeniyle yapılan evlilikler aile hukuku açısından batıldır, yani yok hükmündedir. Bu evliliklerin iptali için aile mahkemelerine başvurularak evliliğin butlanı davası açılması gerekir; mahkeme kararıyla evlilik resmi kayıtlardan da düşürülür.
Süt hısımlığı nasıl oluşur ve sınırları nelerdir?
Süt hısımlığı, bir çocuğun iki yaşını doldurmadan başka bir kadının sütünü emmesiyle oluşur ve bu durum süt veren kadını anne, onun eşini baba, onların çocuklarını ise kardeş yapar. Bu hısımlık bağı, süt emen çocuğun tüm üst ve alt soyunu kapsayacak şekilde genişler.
Evlendikten sonra süt dayı olduğumuzu öğrenirsek ne olur?
Evlilikten sonra öğrenilen süt hısımlığı, nikahın kendiliğinden düşmesine ve tarafların birbirine haram olmasına neden olur. Bu durumun fark edildiği andan itibaren nikah hükümsüz kalır ve taraflar arasında evlilik bağı devam ettirilemez.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 462 göst.
16 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Kirsehirli (597 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 767 göst.
26 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (375 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 2,406 göst.
9 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Annesininkizi (52 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 521 göst.