Günümüz ilişkilerini anlatan etkileyici kitap önerisi nedir?

0 oy
180 göst.
önce Kültür-Sanat kategorisinde (2,328 puan) tarafından

az önce bir kitaba başladım çok hoşuma gitti. günümüz ilişkilerine hitap eden cümleleri var. birkaç cümle ve kitabın ismini sizinle paylaşmak istedim umarım siz de beğenirsiniz 

Ey gönül! Şimdi sorarım sana, hangi aşk daha büyüktür?

Anlatılarak dile düşen mi. anlatılmayıp yürek deşen mi?

Şemş-i Tebrizi

bu söz kitabın başında yer alıyor devamında yine güzel cümleler ile aşkı anlatıyor günümüz aşklarının ne kadar yüzeysel olduğundan ne kadar sabırsız olduğundan bahsediyor. mesela şu cümle de çok hoşuma gitti "günümüzün aşkları görülmek istiyor......... aşık sevmek değil sevilmek derdinde. "

sonra şöyle bir paragraf geçiyor görünme Aşkın konuşmaya ihtiyacı yok halden bilene ihtiyacı var hali okuyabilene halden anlayabileceğini oysa günümüz aşkları nasıl da bağırgan beni sev beni sev gerçek aşk sevilme ihtiyacının üstündedir talep etmemeyi de bilmektir Aşkın hakikati aşığın susuşundandır...

özetle bu zamanda genel olarak hepimiz bir şeyleri gösterme daha çok göz önünde bulundurma çabasındayız oysa bunun aşka dahil olmadığını anlatıyor yazar. hani şu sosyal medya girdi ya hayatımıza aşkların hepsi ortaya döküldü ama genelde sahte olan aşkların biraz ona değiniyor tabi ilk kısmı bu. 

biliyorum uzun diye bunuda bir çoğunuz okumayacak :)) ama kitap okumakta gezmek kadar canlandırıyor insanı 

image

9 Cevaplar

0 oy
önce (2,328 puan) tarafından

En İyi Cevap

image

kkendini tevazu ve saygınlıkla sev...
önce (27,787 puan) tarafından

Yaa çok güzelmiş kitap iyi okumalar

-Reklam-
0 oy

Ben bu aralar Risale-i Nur okumaya başladım. Her hareketini değiştiriyor bence insanın ben daha iman ve küfürü bitirdim. İnternetdən indirime bilir. 

ayy evet ama ders olarak daha verimli oluyor sözler tarihçe i hayat lemalar... daha çok ders yapıp sohbet eşliğinde okunacak kitaplar

Keşke imkanım olsaydı öyle 

0 oy
önce (14,353 puan) tarafından

ben aşk konulu kitapları pek sevmiyorum okumuşluğum var ama ihsan oktay anar kitapları ilgimi çok çeker. değişik bir kurgu

romantik kitap değil asla bende okuyamam romantik kitapları bu psikolojik kişisel gelişim ile ilgili. zaten pek roman okuyamam bu tarz severim deneme gibi.... aşktan kasıt ise günümğz aşklarının ne kadar gösterişe dayalı olduğundan falan bahsediyor 

psikolojik kitap da okuyamam ben, sarmıyor psikoloji😂 

bana aksiyon lazım, polisije olur, kurgu olur 😅 konusu güzelmiş ama

önerin var mı artık niyet ettim bolbol okuyacam ya herşeye vakit bulabiliyorum çok şükür 

ahmet ümit ve ihsan oktay anar ile başlayabilirsin. 

ihsan oktay anar puslu kıtalar atlası, kitabül hiyel

ahmet ümit, patasana, sis ve gece, elvade güzel vatanım diğer kitapları da güzel ama üst üste okumamanı öneriri  ahmet ümiti, bir yersen sonra tarzını anlayınca kitabın sonunu tahmin edebiliyorsun 😅 

ahmet ümit aklımda okuyacam teşekkür ederim 🌺 

0 oy
önce (1,878 puan) tarafından

Bin muhteşem güneş ağlayarak okumuştum

aaa merak ettim roman mı yazarı kim

önce (432 puan) tarafından

Ayyy bende çok duygulanmıştım ah Meryem...

0 oy
önce (5,437 puan) tarafından

Şükrü Erbaşın yolculuk adlı şiir kitabına denk geldim.içinde Ömür Hanımla güz konuşmalarını okudum.muhteşemdi.bu şiir kitabınada şans vermelisin.

şiiri çok seviyorum zaten bundan önce Rüveyda şiir kitabını bitirmiştim ondan önce de hazırla 40 saati onlar da çok güzeldi

0 oy
önce (3,036 puan) tarafından

Zülfü Livaneli kardeşimin hikayesi Ayşe kulin kanadı kırık kuşlar Ayşe kulin kördüğüm Ayşe kulin 4 gün 3 gece kürk mantolu Madonna, tutsak guneş, uçurtma avcisi bunlar güzeldi daha çok var okuyup çok sevdiğim şu sıralar pek bakamadigimdan hatrima gelmedi

önce (31,295 puan) tarafından

Kardeşimin hikayesi benim için tam ters köşe idi ya 

kardeşimin hikayesini alacam o zaman kesinlikle 🌷

0 oy
önce (31,295 puan) tarafından

Ben uçurtma avcısı bin muhteşem guneş kitaplarını çok sevmiştim. Şimdi üçüncü kitabını okuyorum aynı yazarın ve dağlar yankılandı şimdilik fena değil ama diğerleri daha güzeldi. 

Serenadı çok severek okumustum hatta ikinci kez okudum bu yüzden ilk aklıma gelenler bunlar 

teşekkür ederim 🌺 

0 oy
önce (187,389 puan) tarafından

saliha erdim pdf okuyorum ama daha tam bitirmedim

güzel çıkarımları var 

0 oy
önce (910 puan) tarafından

Bana psikiyatrist tavsiye etmıstı Bu kitabı oku tekrar gelmezsin bile demıstı, sureklı beynim konuşuyordu uyuyamıyordum kalkıp basıma vurduğumu hatırlıyorum sus artık uyumak istiyorum dıye. Kitabın adı seyir yazarı Piraye 

aaaa etkileyici görünüyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Günümüz ilişkilerini anlatan etkileyici kitap önerileri nelerdir?
Günümüz ilişkilerinin yüzeyselliğini ve sosyal medyanın etkilerini ele alan eserler arasında Şems-i Tebrizi'nin öğretilerinden ilham alan kitaplar öne çıkar. Bu tarz kitaplar, modern insanın sevilme ihtiyacı ile gerçek aşkın sessizliği arasındaki farkı sorgulayan, derinlikli ve duygusal çözümlemeler sunan yapıtlardır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Modern aşk anlayışındaki yüzeyselliği işleyen kitaplar neden okunmalı?
Modern aşkın sosyal medya odaklı, görünürlük arayan ve sabırsız yapısını işleyen kitaplar, bireyin içsel yolculuğuna katkı sağlar. Bu eserler, aşkın sadece gösterişten ibaret olmadığını, asıl değerin halden anlamak ve talep etmemek olduğunu hatırlatarak okuyucunun kendi ilişkilerini sorgulamasına yardımcı olur.
Gerçek aşk ile sosyal medyadaki ilişkiler arasındaki farklar nelerdir?
Gerçek aşk, konuşmaya ve dışarıdan onaylanmaya ihtiyaç duymaz, çünkü özü halden bilene ve sessizliğe dayanır. Buna karşılık günümüzdeki çoğu ilişki, sürekli bir onaylanma ve sevilme ihtiyacıyla bağırgan bir yapı sergileyerek aşkın hakikatinden uzaklaşmaktadır.
Kitap okumanın insanın ruhsal dünyasına nasıl faydaları vardır?
Kitap okumak, bir insanın zihnini ve dünyasını tıpkı yeni yerler keşfetmek gibi canlandırır ve geliştirir. Farklı bakış açıları kazanmayı sağlayan edebi eserler, günlük hayatın stresinden uzaklaşmanıza yardımcı olurken aynı zamanda yaşamın anlamı üzerine daha derin düşünmenize olanak tanır.
Aşkın doğasını anlatan kitapları nasıl seçmeliyim?
Aşkın doğasını anlatan kitapları seçerken yazarın derinlikli analizler sunan, günümüz insanının psikolojisine dokunan ve sadece kurgu değil felsefi bir derinlik barındıran eserlere yönelmelisiniz. Özellikle alıntıları ile sizi düşündüren ve duygusal yoğunluğu yüksek olan metinler, uzun vadede daha akılda kalıcı bir okuma deneyimi sunar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 131 göst.
16 Aralık 2024 Diğer kategorisinde asllyd (665 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 2,608 göst.
0 oy
6 cevap 470 göst.
26 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Atlaskalbim (9,587 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 182 göst.
30 Mart 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Mys-2boys2girls (9,108 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,571 soru

24,657,985 cevap

366,618 kullanıcı

...