EYT emeklisi oldum, başvuru sürecini nasıl tamamlarım?

0 oy
235 göst.
önce Diğer kategorisinde (9,587 puan) tarafından

Bugun aşırı heyecanlıyım yıllar geçiyor deniyor ya gerçekten öyle bizler böyle küçük.yasta başladık çalışmaya hep derdik ya emeklilik ooo yapardık yıllar sonra derdik ve şimdi o yılların sonuna gelmiş bulunmaktayim 😊😊

Bugun gidip ssk artık günlerimi kapatıp emekliliğini ilan ediyor olacağım..

Ben bir eyt emeklisiyim artık çok şükür rabbim isteyen herekese nasip etsin..

Burda bazen kızıyorum gençlere çalışmaktan kaçıyorlar bakın gençken çalışınca böyle benim yaşımda emeklilik.parasi yenir aklınız varsa çalışın paranızı kazanın emeklilik yillariniz dolsun😊

16 Cevaplar

+1 oy
önce (4,286 puan) tarafından

Şuan dışardan prim ödeyen ödeyen ben bunu binlerce defa beğendim hayatın ne olacagı belli olmaz güvence her zaman şart hayırlı olsun 👏👏👏👏

önce (9,587 puan) tarafından

Teşekkürler canim burda suan şartlar bayagi değişti ssk emeklisi için ya çalışacaksın yada birinin yanında calisyir gozukeceksin yakalanamazsan  yada bakar odeyeceksin  oda çok uzun gun istiyor gençken çalışırken insan anlamıyor qma yas geçtikçe kıymetini geliyor en azindan simdi cocug birsey istese alirim babası versin diye beklemem 😊 belki okula baslayincads çalışırım okuluna destek olurum çok seviyorum çalışmayi

Şuan 4b gözüksemde Son 3 yıl kendimi 4a'ya fırlatacam birinin yanında sigortalı görünecem onun için şimdilik dışardan ödeyip son 3 yıl şartını uyguluyorum yoksa 4bden emekli olmayı hiç tercih etmem fıstık gibi 4a dururken

+1

Bir kadının en büyük güvencesi kocam versin diye beklemek değil ben alıyorum aldım olmalıdır 🙏🙏👏

Bende 4b yapmak zorunda kaldım 10 ayım vardi elden ödedim 3 sene bildin gibi ödeme yapabiliyoruz ssk günlerin çoksa ssk emeklisi oluyorsun hayirisi olsun inşallah sizde devam edin günler geliyor geçiyor 

önce (187,380 puan) tarafından

yaa bende bagkurlu olmak istiyom odemelerin ne kadar aylik yillik 4b esnaf diye biliyom

-Reklam-
0 oy
önce (2,295 puan) tarafından

gözün aydın rabbim bereket versin inşallah çok sevindim senin adına

artık hepimize bir çay ısmarlarsın 😆😅🤪

Vallahi gelin ısmarlayayım cay nedirki 😊 allah razı olsun çok mutluyum ya çok bekledim bugünü 

0 oy
önce (544 puan) tarafından

Gözün aydın olsun inşallah Rabbim hayırlı uzun ömürler versin o parayı yiyecek mutlu mutlu günlerin olsun inşallah benim bekarlığından 18 günüm var işte çocuklardan da ikişer yıllık bir borçluluğum oluyor bilmiyorum artık ben de ileride emekli olabilir miyim Ama çalışmıyorum çünkü sigortalı olarak 4'ün çocuk geliyor bilmiyorum bakalım nasibimizde artık olursa 🌺

Çalışmaktan zor asko cocuk başına 600 iş günü veriyor parayla oda 200 bin rahat vardır 4 çocuk satın alsan bile ki ondan önce ssk çalışmışsın olmalı çocuk dogurmadan önce 2800 iş günü yapar sanki şartlar 4500 günü en az yastan emeklilik istiyor o yüzden çok çocuk değil hayatida kendiniz icin yaşamak lazim

önce (544 puan) tarafından

Ya çok erken yaşta evlendim daha doğrusu 18'ime girer girmez evlendim ben eşimin öncesinden beri tanışıyorduk öyle olunca da sadece orada bir 18 yaşından itibaren bir 18 günüm var onun dışında da açıkçası günlük sigortalı yerlerde çalıştım ama pide gibi yerlerde Ama bu şekilde düzenli hiç sigortam yok yani başka bilmiyorum artık nasıl olur kayınvalidem şu an serada çalışıyor mesela aylık kendi sigortasını yatırmaya çalışıyor gününü doldurayım diyor vallahi gerçekten çok zor oluyor 

0 oy
önce (16,083 puan) tarafından

Bizde geçen yaşta başladık ee olamıyoruz 60 yaşı bekleyeceğiz mecbur o eskidendi erken yaşta başlayıp emekli olmak. Benim girişim 16 yaş ama. 16 yıldırda aralıksız ödenmişligim var inşallah görürüz emekliliği

Benim 1996 girisim canim o yüzden eyt emeklisi açılıyormuş ben gençtim bizim yasimiDakiler emekliydi simdi bir kanun cimar baakrsin 15 sene sonra sende emeklisin bu işler boyle

0 oy
önce (14,315 puan) tarafından

hayırlı olsun 🤗 Allah herkese kendi parasını afiyetle yemeyi nasip etsin. 

Amin inşallah Allah herkese nasip etsin😊

0 oy
önce (20,105 puan) tarafından

Hayırlı olsun sağlıkla huzurla geçsin emekliliğin

Amin inşallah canim darısı sizlerin başına olsun😊

0 oy
önce (78 puan) tarafından

Canım tebrik ederim seni 

Benim de ssk girişim 2001 eyt ye giriyorum fakat pirimim çok düşük elime toplu para geçerse emekli olurum isteğe bağlı ssk var benim şuan bekleme de 

Bildiğim kadar ile giremiyorsun canim 1999 yılı son eyt için hayırlısı olsun en azından 3600 üstünü ödemeniz lazim

0 oy

nerde ne zaman ıslatıyoruz hayirli olsun

Bursaya geldiğinde haber et İskender kebapla  islatiriz 😁

😋😋😋🤌🤌👍

0 oy
önce (3,195 puan) tarafından

Öncelikle seni tebrik ederim 💐

Çok güzel 

Hayırlı olsun 

Cok teşekkür ederim Allah herkese nasip etsin😊

önce (3,195 puan) tarafından

Amin:)  keşke tüm kadınlar emekli olsa 🌿

Çalışmak lazım oyle oyle ödeniyor senelerde geçip gidiyor gençlikte çalışıyor insan

0 oy
önce (17,464 puan) tarafından

Hayırlı uğurlu olsun ☺️

Allah razı olsun canim 😊

0 oy
önce (41 puan) tarafından

Hayırlı olsun canım 

Amin inşallah canim 😊

0 oy
önce (6,382 puan) tarafından

Hayırlı olsun canım, emeğinin karşılığını alcaksın ne güzel. Sorması ayıp ortalama bi eyt li emekli maaşı ne kadar oluyor,ya da neye göre belirleniyor. Mesela benim babamın maaşı 20 bin vile değil,eyt  daha mı farklı oluyor

Hayir canim.eytde aynı senin burun odemen çok yüksekse atıyorum ben 100 bin tl.mqqs alsam emekli olsaydım 25 30 bin alirdim.mqqsi yada daha ustu

0 oy
önce (4,938 puan) tarafından

Maşallah Allah bizlerede nasip etsin inşallah 🤲 benimde aralıksız 9 yılım var sonra çocuklar oldu derken çalışmıyorum ya biraz büyüdüklerinde çalışcam ya da dışarıdan yatıracağım emekli olmak istiyorum bende 

Cocuklari yitirirsin 1200 iş günü yetmezse çalışır tamamlansın allahin izni ile😊 bende 10 ay disardan ödeme yaptım çocukken unca zor çalışmak hemen

0 oy
önce (13 puan) tarafından

hayırlı olsun ablam çok sevindim senin adına
darısı nice bekleyenlerin başına

Amin canım benim allah isteyen herkese nasip etsin😊

0 oy
önce (31,237 puan) tarafından

Hayırlı olsun çalışmanın en güzel yanı günün birinde emekli olmak sanırım 😂

Evet ablam ikaci hep derdi calisalimki emekli oluruz birgun ve suan 2 ablam ve ben emekliyim artik 😊

Bunu annemin emekliliği yoktu orda anladık yaşlanınca para lazım oluyor az çok sonucta sana bir para geliyor

0 oy
önce (29 puan) tarafından

Kaç yaşındasınız

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

EYT emeklilik başvurusu için hangi adımlar izlenmelidir?
EYT kapsamında emeklilik işlemleri için öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden prim gün sayınızın ve hizmet sürenizin dolup dolmadığını e-Devlet kapısı üzerinden kontrol etmelisiniz. Şartları sağladığınızdan emin olduktan sonra yine e-Devlet üzerinden Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi doldurarak emeklilik başvurunuzu elektronik ortamda gerçekleştirebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
EYT ile emekli olmak için toplam kaç prim günü gereklidir?
EYT kapsamında emeklilik için gerekli prim gün sayısı, sigortalılık başlangıç tarihinize ve kademeli emeklilik şartlarına göre 5000 ile 5975 gün arasında değişiklik göstermektedir. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar, yaş şartı aranmaksızın ilgili mevzuatta belirtilen prim günlerini tamamladıklarında emeklilik hakkı kazanırlar.
EYT emeklilik başvurusu yaptıktan sonra maaş ne zaman bağlanır?
Emeklilik başvurusu yaptıktan sonra maaşınız, başvuruyu takip eden ayın başından itibaren bağlanmaktadır. Başvurunuzu ay içinde yaptığınızda, takip eden ayın 1'i itibarıyla emekli aylığınız birikmeye başlar ve ilk ödemeniz SGK tarafından belirlenen emekli maaşı ödeme takvimine göre hesaplarınıza yatırılır.
EYT emeklileri çalışmaya devam ederse maaşları kesilir mi?
EYT kapsamında emekli olanlar, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek aynı iş yerinde veya farklı bir iş yerinde çalışmaya devam edebilirler. Emekli olduktan sonra çalışmak emekli maaşının kesilmesine neden olmaz, ancak çalışılan iş yeri için işverenin SGDP ödemesi yapması gerekmektedir.
EYT emeklilik sürecinde prim gün sayısı nasıl tamamlanır?
Prim gün sayınız eksikse askerlik borçlanması, doğum borçlanması veya yurt dışı borçlanması gibi yasal haklarınızı kullanarak eksik günlerinizi satın alabilirsiniz. Bu borçlanma yöntemleri, emeklilik için gerekli olan prim gün sayısını artırarak emeklilik sürecini hızlandırmanıza yardımcı olur ancak sigorta başlangıç tarihinizi öne çekebilmek için detaylı inceleme yapmanız gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 168 göst.
14 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Kuzey19 (459 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 297 göst.
9 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Ozgegzem (1,039 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 107 göst.
6 Mart 2023 Diğer kategorisinde Biroglanbirkizannesi (946 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 153 göst.
5 Mart 2023 Diğer kategorisinde Biroglanbirkizannesi (946 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,457 soru

24,656,431 cevap

366,570 kullanıcı

...