İlk defa lazanya yapacağım, çiğ yapraklar nasıl pişer?

0 oy
90 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (9,087 puan) tarafından

İlk defa aldım deneyeyim die . Kızlar bu lazanya çiğ çiğ konulunca nasıl pişiyor fırında anlayamadım

Bide deneyip bu tarif mükemmel dediğiniz tarif varmı 

4 Cevaplar

0 oy
önce (14,271 puan) tarafından

bazı markaları önce suda 1-2 dakika haşlamak lazım, üstünü oku yazar, mn haşlama yapın diye yoksa beşamel sos pişiriyor onu

refika ın tarifini yapıyorum ben

önce (9,087 puan) tarafından

Atayım dur

image

yeni okudum üzerini 🤭 direk dizeyim ozamn harcın arasına

önce (5,184 puan) tarafından

Bendr bu marka kullandım dırek dızdım gayet guzel pişti

önce (14,271 puan) tarafından

eline sağlık şimdiden

image

ters yapmışım kıymalı harç alta dökecekmişim beşamel sos üstüne 🤦🏻‍♀️ diyorum benim görsel niye böyle oldu nys fırında tadı güzel olur inşallah 
-Reklam-
0 oy
önce (2,284 puan) tarafından

kocam aşçıııı ve evde olunca hep ona yaptırırım 😂😂 önce lazanyayı tepsiye koymadan hafif ılık suya batırır öyle dizer ama harika olur 

Bu ön pişirme gerektirmez yazanıdamı ıslıyor canım

önce (9,548 puan) tarafından

Bende birgun denecegim evde kendim daha güzel yaparım diye düşünüyorum bursada en iyi yerde yedim kiymasinin salacasi fazlaydı begenmedim eksitmisti tadını bence çok salcada atma besamel sosunu çok katı yapma sıvı güzel pluyor

önce (2,284 puan) tarafından

evet barilla varya onu ıslatıp yapar 

aynen beşameli cıvık güzel ayrıca bolonez sosunada az su ekler makarnası daha güzel oluyor

image

benim baktığım tarifte salça yoktu 4 domates rendesi vardı ama 1 tatlı kaşığı da salça koydum 

Üzerine harc az kaldı 🤭 inşallah güzel olur fırında şimdi 

Kıymalı harç alta dökecekmişim beşamel üste 

Ters yapmışım 🤦🏻‍♀️ diyorum bu niye böyle oldu

0 oy
önce (7,897 puan) tarafından

Ben lazanyayı  kırıp sosun içine gömüyorum. Sosla biraz pişiriyorum. Sonra beşamel ve kaşarlayıp fırına atıyorum. Böyle daha rahat oluyor gibi😂

Evet bunuda gördüm hangisi sence fırın mı tava mı daha güzel 

Ben en son fırına atıyorum. Fırında kızarması daha lezzetli oluyor bence

0 oy
önce (187,312 puan) tarafından

ön haslama gerektemeyen aldiysan direk borcamda yap ama kuru lazanya aldiysan haslaman lazim

He yukarıya attım canım ön pişirme gerektirmez yazoyormuş yeni okudum

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Lazanya yaprakları fırında nasıl pişer?
Kuru lazanya yaprakları, fırında pişerken beşamel sos ve domatesli kıymalı harcın içindeki nemi çekerek yumuşar. Lazanyanın tam pişmesi için sosların yeterince sulu olması ve makarna yapraklarının sosla tamamen örtülmesi gerekir. Sosunuz kuru kalırsa yapraklar sert kalabilir, bu yüzden tepsiye dizmeden önce harcınızın kıvamını biraz daha sulu tutmak pişme sürecini kolaylaştırır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Lazanya yaparken makarna yapraklarını haşlamak gerekir mi?
Paket üzerinde 'haşlamaya gerek yoktur' ibaresi bulunan lazanyaları doğrudan fırın tepsisine dizebilirsiniz. Ancak pişirme süresini uzatmak ve daha yumuşak bir doku elde etmek isterseniz, yaprakları 2-3 dakika sıcak suda bekleterek yumuşatıp ardından kullanabilirsiniz. Eğer haşlamadan kullanacaksanız, üzerine dökeceğiniz sosun miktarını standart bir tarife göre %20 oranında artırmanız pişme kalitesini artıracaktır.
Fırında lazanya kaç derecede ve ne kadar sürede pişer?
Lazanya, önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 35-45 dakika arasında pişirilmelidir. İlk 30 dakikasını alüminyum folyo ile kaplı şekilde pişirmeniz, üst kısmın kurumadan makarnaların tam olarak yumuşamasını sağlar. Son 10-15 dakikada ise folyoyu kaldırıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek üzerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Lazanyanın kuru kalmaması için nelere dikkat edilmelidir?
Lazanyanın kuru kalmaması için en önemli kural, beşamel sosun kıvamını koyu değil akışkan hazırlamaktır. Kat aralarına yaydığınız sosun lazanya yapraklarının her noktasını kapladığından emin olun. Ayrıca, fırın tepsisinin kenarlarına da sos gelmesine özen gösterin, çünkü kenarlar fırında en hızlı kuruyan ve sertleşen bölgelerdir.
Lezzetli bir lazanya için püf noktaları nelerdir?
Mükemmel bir lazanya için en önemli detay, pişirme bittikten sonra yemeği hemen servis etmemektir. Fırından çıkan lazanyayı oda sıcaklığında 10-15 dakika dinlendirmek, katmanların birbirine yapışmasını ve servis ederken dilimlerin dağılmadan bütün kalmasını sağlar. Ayrıca beşamel sosa ekleyeceğiniz bir miktar muskat rendesi, lazanyanın lezzetini klasik İtalyan usulü seviyesine taşıyacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 319 göst.
0 oy
12 cevap 835 göst.
6 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde BetusMoms (6,160 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 461 göst.
19 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Selda41 (445 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 209 göst.
13 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu