Emrivaki yapan ablama nasıl hayır diyebilirim?

0 oy
417 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,418 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar.geçen haftalarda post açmıştım ablam emrivaki yapıp gelecem diyordu eşiyle.

Yeni gelişme oldu ablamla ilgili.en son geçen hafta bu zamanlar annemler geldi yanımıza kızkardeşimin evinde kalıyordu o sıra.

Ablamda beni aradı öyle konuşurken birden konuyu açtı bende gelmek istiyordum ama kayınbabam bizdeydi diye gelmedim dedi.sözde eşi demiş annelerle sende git ama ablam kayınbabası var diye gelmemiş.

Neyse bana da direk diyorki annemler gitsin bende kocamla bi kaç gün size kalmaya geleceğiz nasılsa tatil dedi.ben sessizliğimi yine koruyup bişey demedim.o da ardından işim var diyip kapattı.aradan bi kaç saat geçtikten sonra mesaj attım işte eşime geleceğinizi söyledim ama onun işleri var bende müsait değilim işçilere yemek filan yapacam diye yazdım.eşim eve geceleri gelmiyor kızıyor eniştemle gelmene diye söyledim.o da yazmış heme ben şimdi dedim gün vermedim öyle birgün uğrarız diye dedim,dedi.

Birde keşke kocana söylemeseydin diyor.bende sormam gerekiyor işleri bitermi müsaitmiyiz diye. O günden beri asla aramadı beni.normalde 2 güne bi arardı ağzımı yoklamak için şimdi tam sesi kesildi

7 Cevaplar

0 oy
önce (187,301 puan) tarafından

esin neden  kızıyo eniste olayina 

önce (5,418 puan) tarafından

Kendisi gece geç saatlere kadar çalışıyor.eve gelmediği zamanlar oluyor.ablamda gelirsem kocamla gelirim yoksa beni tek göndermiyor diyor bende dedim benim de kocam kendisi evde yoksa kabul etmiyor.açıkçası burada eşimden dolayı değilde ben kendim rahatsızım çünkü kocası aşırı rahat yanımızda uzanır.ablamın dibinden ayrılmaz.eşimde laf söz olur annesi babası yanı başımızda olmaz dedi ben evde yokken

onceki postunu gormedim ama hani bacanak sonucta ne lafı sözu olcak hadi adam tek gelse kardesinizi getirmese tm laf soz olur derimde adam karısıyla gelcek sen direkt durustce kendi rahatsiz oldugunu soyleseydin daha dogru olurdu

İşte biraz karışık bizim mevzunun uzun olur diye sadece son olanları yazdım.hata zaten en başta bende.aileme karşı hep yumuşak yüzlüyüm.kendisi asla davet etmez evine çağırmaz gitmeye yeltensek tamam deyip o gün geldiğinde iptal eder.en son annem demiş yağmuru çağır evini daha görmemiş uğraşamam ben demiş.ben mesafe girsin diye direk eşimin adını verdim çünkü kendisine daha öncede müsait olmadığımızı demiştim fakat ısrarla geleceğiz diyordu

İşte konuda giris gelisme yok sadece sonucu yazinca tam anlamiyoruz malesef neyse olan olmus artik yapcak bisi yok

-Reklam-
0 oy
önce (2,380 puan) tarafından

yani tatil tamam da herkesin kendine gore isi gucu programi var.  musait degilim bizimde programimiz var falan deseydin keske .   bide yani esim olmadan enisteminde cani sıkılir geleceksen ya sen gel

yada hep beraber musait oldugumuzda program yapalim de bence bidaha konu acilinca. sonicta adam gece calisiosa gunduz evinde uyyacak. misafir gunduz de kabul edilmez . gece de esin yokkeb enisten sizle cay icip dedikodu yapacak hali yok ya kiz kiza takilacaginiz sekilde gelsin yada  esinin musait olacagi zamani beklemeli  haklisin yani bence sne

İşte sadece sorun kocası da değil.daha önceki postuna yazmıştım detaylı.ben ne zaman Adanaya memlekete gitsem annemlere filan ablam asla davet etmez.son gittiğimde annem demiş Yağmuru da davet et kız burda ne zaman sıkılıyor demiş, anneme uğraşamam demiş.aynı hafta arkadaşlarını davet etti.birde yanıma ne zaman gelse herşeye burun kıvırıyor gidince arkamdan konuşuyor.ya da sürekli gezip tozmak istiyor.açıkçası zaten benim derdim bana yetiyor kocamla zaten iyi değiliz.kafam artık hiçbirşeyi kaldırmıyor.

0 oy
önce (2,281 puan) tarafından

keşke eşini karıştırmadan baştan söyleseydin diğer postunu bilmiyorum ama belli ki küsmüş ablan sana

İşte amacım kesmesini uzun olur diye detaya girmedim.ama ablam yaza girmeden kaç kez arayıp size geleceğiz gezeriz filan dedi.bende eşimin çalıştığını defalarca kez dedim.bşrde kendisi beni asla evine davet etmez annem demiş çağır evine uğraşamam demiş.eşimde kendisi dedi benim istemediğimi müsait olmadığımı söyle diye.

0 oy
önce (5,957 puan) tarafından

Ablan dahi olsa, sadece çıkar ilişkisi olan durumlarda mesafe koymak en iyisi. 

Öyle gerçekten.kim olursa olsun insanın canına tak ediyor.

0 oy
önce (9,254 puan) tarafından

Sen niye ablanin gelmesini istemiyosun?

Beni kullanıyor çünkü.kendisi asla davet etmez.annem çağırıp dediğinde uğraşamam demiş.birde yaz mevsiminde çok yoğun oluyoruz kendisi ise ısrarla yazın gelmek istiyor ama ne ben ne de eşim müsait değiliz.bi,den her gittiğinde arkamızdan konuşuyor.ya da zden sürekli laf çarpıyor

önce (9,254 puan) tarafından

Anladim canim senin ablanla sikntilarin var demekki aran iyi degil , birden post bana garip geldi bende ablami cok ozluyorumya senede birkere geliyo hep kalsin istiyorum. Sizde iletisim eksikligi var sanirim. Hayirlisi olsun.boyleyse gelmemesi daha iyi tbi.

Zaten normal biri olsaydı asla geri çevirmezdim ama artık canıma tak etti.annemde dedi senş sevdiğinden gelmiyor gezip yiyip içmek için geliyor dedi.daha fazla katlanamaz bende

0 oy
önce (341 puan) tarafından

Sende ablana söyleseydin ya uğraşamam diye. Yani hem seni kabul etmeyecek hemde gelip evinde tatil yapacak. Iyi sabırlısın. Ben olsam pat diye söylerim ben senle uğraşamam. En nefret ettiğim şey misafiri kabul etmez ama misafirliğe can atarlar. 

Kendisi yüzüme bu şekilde söyleyemiyor hep arkamdan konuşuyor daha önce bi konuda yüzleştik yeminler edip inkar etti.kendini mağdur etmeyin bi şekilde başarıyor.

0 oy
önce (31,159 puan) tarafından

Ya ben bu konuda tutumunu yanlış buluyorum istemiyorsam bahane bulmadan istemiyorum derim hiç beni yeni gelinken bile evine davet etmemiş ablamın ikide bir sana geleyim demesi adam kullanmak 

Asla normal biri değil çünkü.ha çok damarıma basarsa bende karşılığını veririm ama benimde ayarım yok.onun gibi cevap vermek istedim.kendisi asla yüzüme bişey demez ama arka planda her lafı söyler.

önce (31,159 puan) tarafından

Ben çok fevriyim gerçekten susup yutunca da hasta oluyorum o yüzden çat çat söylerim aklımdakini

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile bireylerinin habersiz misafirliğe gelmesi nasıl engellenir?
Habersiz misafirliğe karşı sınır çizmek için en etkili yol, beklentileri en baştan net bir şekilde ifade etmektir. Eşinizle ortak bir karar alarak, misafir kabul etmeden önce birbirinize danışacağınızı aile üyelerine açıkça belirtmeniz, sonradan oluşabilecek gerginliklerin önüne geçecektir. Müsaitlik durumunuzu dürüstçe açıklamak, karşı tarafın emrivaki davranışlarını kısıtlamaya yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gereksiz misafir teklifleri karşısında nasıl hayır denir?
Gereksiz misafir tekliflerini nazik ama kararlı bir dille reddetmek, kişisel alanınızı korumak için önemlidir. Kendi planlarınızın, iş yükünüzün veya eşinizin yoğunluğunun olduğunu vurgulayarak, uygun olmadığınızı belirtmek en doğal hakkınızdır. Hayır derken kendinizi suçlu hissetmek yerine, planlı bir programınız olduğunu net bir şekilde ifade etmek, sınırlarınızın anlaşılmasını sağlar.
Emrivaki yapan aile üyelerine karşı nasıl davranılmalı?
Emrivaki yapan aile üyelerine karşı sessiz kalmak yerine, sınırlarınızı belirleyen net bir duruş sergilemeniz ilişki sağlığınız için daha faydalıdır. İhtiyaç duymanız halinde eşinizle koordineli hareket ederek, gelen teklifleri planlarınıza uygun olup olmadığına göre değerlendirdiğinizi belirtin. Tartışmaya girmeden, kendi ev düzeninizin ve sorumluluklarınızın önceliğini vurgulamak, bu tür durumların tekrarlanmasını engelleyebilir.
Evliliğe müdahale eden aile üyeleri ile mesafe nasıl korunur?
Evliliğe müdahale eden aile bireyleriyle mesafe korumak için, eşinizle aranızdaki iletişimi güçlü tutmak ve ortak kararlar almak temel adımdır. Özel hayatınızın detaylarını paylaşırken seçici davranmak ve sınırlarınızı net çizmek, aile içindeki huzurunuzu korumanın en etkili yoludur. Gerektiğinde aile üyelerine nazikçe, bu kararları eşinizle beraber aldığınızı hatırlatmak, sınırların daha iyi anlaşılmasını sağlar.
Misafir kabul etmek istemediğimde nasıl açıklama yapabilirim?
Misafir kabul etmek istemediğinizde, yalan söylemek yerine işlerinizin yoğunluğunu veya o dönemdeki müsaitlik durumunuzu net bir şekilde paylaşmak en dürüst yaklaşımdır. Eşinizle yapacağınız programı veya evdeki sorumluluklarınızı mazeret olarak öne sürmeniz, durumu kişiselleştirmeden açıklamanıza olanak tanır. İstemediğiniz bir ziyareti nazikçe reddetmek, evinizdeki huzuru korumak adına sağlıklı bir iletişim biçimidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 881 göst.
5 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde baltopagiannesi (1,490 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,525 göst.
12 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde 1prenses_1prens (715 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,259 göst.
11 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Halime cengiz (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 331 göst.

Kategoriler

1,511,174 soru

24,652,496 cevap

366,376 kullanıcı

...