Ailemin tüm teknolojik işlerini yapmaktan nasıl kurtulurum?

0 oy
493 göst.
önce Diğer kategorisinde (14,259 puan) tarafından

ailenin bütün işlerini yapan kim

bizim ailede ben

annemin, babamın, ablamın ve hatta yeğenimin edevlet, enabız, mail, şifre, İnternet bankacılığı her şeyi bende

ailemdir yaparım gocunmam ama bunları yaparken, dediklerimi dikkate almadıklarında ve sonra benim dediğime geldiklerinde ben çok sinir oluyorum. 

evet ben haklı çıktım ama yine uğraşan ben oluyorum. hatalarından dolayı onlar uğraşmıyor ceremesini ben çekiyorum. 

bir şey al derler, sorgusuz sualsiz alırım, sadece uygun olanı bulmaya çalışırım. ben alırım sonra bana derler e biz aldık sen iptal et. iptal ederim, onların aldıkları bozuk çıkar hadi bir daha al. çocuk oyuncağına döner iş ve her seferinde derim bana diyorsanız niye siz alıyorsunuz karışmayın ya da bana hiç demeyin tamam haklısın vs derler başka bir seferde yine aynısı olur.

basit şeyler ama yoruyor. bugün de bir bilet mevzusu oldu. benim dediğime geldiler yine sonunda ama uğraşan sorunu çözen yine benim, üstelik şu an aynı şehirde de değiliz uzaktan sorun çözmek daha zor oluyor 🤦🏼‍♀️ 

off kısaca bugün sabah buna sinirlendim, çünkü yapmayın etmeyin dememe rağmen her seferinde yapıyorlar ve sonra sorunu çözmek zorunda olan ben oluyorum. öyle anlar oluyor ki alın başınızın çaresine bakın dememek için zor tutuyorum kendimi.

ailenin teknolojiden anlayan, bu tarz sorunları çözebilen tek çocuğu olmak çok zor😅

neyse günaydın, güzel bir gün olsun hepimiz için

22 Cevaplar

+1 oy
önce (596 puan) tarafından

Evet bu benim ama artık çok sıkıcı olmaya başladı 

önce (14,259 puan) tarafından

ya dediğimi yapsalar hiç gocunmam yaparım ama bir de inat ediyorlar uğraştırıyorlar çıldıracak gibi oluyorum 🤦🏼‍♀️ 

-Reklam-
+1 oy
önce (2,128 puan) tarafından

Bizim ailede ben değilim şükür. Eşimin ailesinde o görev eşimde. Dr randevusu alacak olsak illa şu gün olsun derler. O güne yok deriz ama anlatamayiz. Allah yardımcımız olsun😀

laf anlatamak daha sinir bozucu 😅

yaşlı inadı da feci bir şeymiş 

önce (2,128 puan) tarafından

Aynen canim bizimkilerde yaşlı illa dedikleri diye tutturuyorlar. Çoğunu duymazdan geliyoruz 

+1 oy
önce (5,085 puan) tarafından

Aynen bizde de benim benim aileme karşı 

Eşim de kendi ailesine karşı aynı şekil coğu zamanda ama onun kardeşi de bazı şeyleri halleder bizde sadece ben 

Sende kücük kardeş misin

evet en küçüğü benim😅 

+1 oy
önce (31,164 puan) tarafından

Kendi ailemde abim bizim evde eşim. Ama ben ailemin abimi ne kadar zorladığını gördüğüm için eşimi hiç zorlamam. Yan yana olmanın avantajı da olduğu için sorarak yapar başı ağrımaz. 

Seninki gerçekten güç. Anne baba neyse de diğerlerinin sorumluluğu çok fazla bence 

gerçekten çok zorlayıcı oluyor ya, bakıyorum yorumlara herkes benzer zorluktan bahsediyor demek ki bütün aileler aşağı yukarı aynı

+1 oy
önce (3,272 puan) tarafından

Babam vefat edene kadar herşeye uzaktan ben bakardım annemin faturali da dahil mesela devlette bir iş olsa ben aranirim bir ara eşim kızdı bende şuan ona hak veriyorum aslında ne yaparsan yap fazla önemsenmiyo malesef

evet önemsenmeme durumu da var, basit şeyler gibi geliyor ama birike birike deli ediyor insanı

+1 oy
önce (1,474 puan) tarafından

Benim o kişi herkesin tc mhrs şifresi randevusu v.s bende hep. Benim kızdığım şey kimsenin sorumluluk almaması mesela annemi hastaneye götürdüm ettik git gel randevular kolonoskopi randevu fln al ki bunlar ayrı ayrı günler fln yanlış işlem olmuş sil baştan al herşeyi randevu zamanı dr gidilecek kızım hstanede durmaz eşim çalışıyordu yani babam ve erkek kardeşim götürecek ilgilenecek becerip yapamadılar. Kardeş kişisi mall  zaten uzatmiym annem de babama kızmış istemem ondan dedi hop boşa gitti. Elimi atmazsam kimse umursamıyo ben en çok buna kızıyorum. Bende bi yere kadar yetebiliyorum. Ay uzun oldu 😁

ya evet sorumluluk deli ediyor beni. artık benim de çocuğum var her dakika her yerde olamam. randevu alırım gitmezler ben nasıl gidecem🤷🏼 

kaç aydır anneme diyorum ki bir eczaneye git raporunu sor. gitmiyor, ben de inat ettim sormuyorum kendim. oysa dışarı çıkıyor, her yerse eczane var. illa yumurta kapıya gelince farkedecek 🤦🏼‍♀️

ablam da aynı, yeğenim özel bir çocuk bunun doktor muayenesi, heyeti, çözgeri vs bazı şeyleri kendinin yapması gerekiyor. buna ikna edene kadar canımız çıktı. enabıza girecek bakacak doktor onay verilmesi lazım bilmiyor şifresini, bana diyor ben senin edevletini bana demezsen nerden bileyim. bana veriyor şifreyi sonra değiştiriyor onu da unutuyor🤦🏼‍♀️ ben ne yapabilirim 

önce (1,474 puan) tarafından

Benim ablam da senin ki gibi. hiç bi şeyle ilgilenmez  ama onun eşi yapar. 

Herşeyi üstüne alınca onlarda iyice salıyo gerçekten. Sağlık konusu olunca sende boşveremiyorsun strese giriyo insan. Kolonoskopi olayına çok üzüldüm mesela boş yere çocukla gittim geldim. 

+1 oy
önce (13,596 puan) tarafından

Malesef benim sadece kendi annemin değil kayınpederiminde tüm işleri bende adamın tcsini biliyorum o derece interneti dondur geri açtır faturası hastane randevusu güya 8 evladı var kocamda dahil ama uğraşmak isteyen yok 

Annemde aynı bir dolap aldı dedimki bak yorum yok almayın ben bakar alırım aldılar bunu geldiki kırık eksik sorunlu e başladı bunu iade et iade oluşturdum kargoyu aradım bu defada adam demesinmi ilçeden alamam merkeze getirin 2 saat yol git gel dolabı aldım iade ettim ama söyledimde birfaha kim alıyorsa o uğraşsın bakın karışmam diye madem anlamıyorsun ne demeye yapıyorsun demi birde diyor işin çok uğraşma diye biz sipariş verdik 

yemin ederim aynı şeyi yaşıyoruz ya😅 yorumlara bak herkes şikayetçi 😂😂

sen de bir de kayınpeder varmış o da kötü neyseki o tarafa bakmıyorm ben😂 

önce (13,596 puan) tarafından

Bakmaya bakmam ama kayınpederimi severim adamda yapmayacaklarını bildiği için tek beni arıyor 3 ay oldu kaynanam aradı bacısı ve eniştesine randevu aldırmak için 

+1 oy
önce (187,305 puan) tarafından

belcikadan halam ve babamin online market alisverisi hastane randevulari exttra baska randevularini ayarliyorum yetiyomu yetmiyo ahaa az once babama dolabi kontrop et erzaklarin bozuluyo dedim yok yok hersey yolunda dedi buzdolab fotosu at dedim meyveler cürÿmete baslamis eee normal 1 kisi yiyemiyo ama al diyo al al all nereye ladar bozuluyo diyom olsun al sen all diyo dun tras makinasi al dedi internetten al tm dedim baktim turkiyedr 10 bin kusur belcikada baktim 100 euro burdam aliyom ay sonu gelcem getirrim dedim eee bana hemen lazim diyo 🤣 geriliyom zaten burda kagit kurel isimiz bitmiyo suan aramam gereken 6 tane yer var yetisemiyom ben yaa benden bitane dahaa yookkkk 🤣

annemden sonra babam o esyalarla yasayamiyorum boguyo beni dedi evde ne var ne yok ihtiyaci olanlara verdi sonra yeni mobilya falan aldi suan dolap yaptiruyo giyim dolabi yukluk mont dolabi falan sevda dolap tasarla bana dedi 🤣 baba ben mimarmiyim dedim degilsin ama yap bisiler dedi🤣🤣🤣🤣 yapay zekayla pinterestle falan modeli hallettik simdi marangoz bekliyo bugun yarin getircek sonra temizleme icin birini ayarla dedi bitmiyo anasini satim bitmiyo 

okurken yoruldum, Allah kolaylık versin😅 uzaktayken uğraşmak daha da zor 

ve daha bu neki 🤣

+1 oy
önce (5,418 puan) tarafından

Çok kardeş olduğumuzdan birinden biri yapmazsa her seferinde kim müsaitse o yapar bizde.ben ve kız kardeşim gurbette olduğumuzdan ablam çarşıdan alır alınacakları ama o da başa kakar.annemde elinden geldiği kadar kendi işini kendi görmeye çalışır.

ailenin yanında olan çok yoruluyor. 

bi ablam boşandı annemlerle yaşıyor. o hiçbir şeye elini sürmez, diğeri uzakta direktif verir bana🤦🏼‍♀️ derim uzaktasın bilmiyorsun karışma diye😂

+1 oy
önce (9,538 puan) tarafından

Suan hepimiz bence ama akıl konusunda ben ve ablam daha çok danisirz birbirimize birsey olunca hep beraber otururuz biri randevu alırsa diğeri hastane işine kosturur digeri baska birsey birinde para vardir birinde bakma gicu biri disar isini boyle bolusturup yapiyoruz.

Benim.bir büyüğüm parasal akış onda siparişleri o verir o iptal eder o öder randevular alır.

iş bölümü güzel, bir kişide toplanınca kafa kalmıyor. 

+1 oy
önce (4,236 puan) tarafından

Ben bu sorunu kendi işinizi kendiniz halledin diye yapmayarak çözdüm annem babam canımdır ama bazen burunlarının dikine gidip sonra benim lafıma geldiklerinde deliriyorum 2 3 defa oldu sonra hadi tünele giriyorum alooooo dıyerek kaçıyorum

böyle patlayacak noktaya geliyorum bakalım ne zaman patlayacam

önce (4,236 puan) tarafından

Hemen gelin yoksa dert oluyor insanın içine

+1 oy
önce (20,096 puan) tarafından

Ailenin büyük kız çocuğu olarak her halt bende ve bu ara ben de bıktım bundan 

ben evin küçüğü 😅 

önce (20,096 puan) tarafından

Sende kalmış ihale isyan lazım bacı😅 

+1 oy
önce (9,075 puan) tarafından

Kız sadece akraba anne baba olsa iyi .komşulara da ben sipariş veriyorum. Benimle yaşıt 2 komşum var ikiside internet alışverişinden anlamıyor biz beceremeyiz yapamayız sen al die link atoyorlar ben alıyorum sonra bana elden veriyorlar parayı 😂 birkaç arkadaşım içinde yaptım. Şükür bi sıkıntı çıkmadı bugüne kadar.bir yere üye olmak gerekirse diyorum bak buraya üyelik istiyor ona bile korkuyorlar biz anlamayız sen üye ol 😂Hastane randevuauda çok aldım kardeşimde o işten anlamaz bana yazar . Tatil piknik günü birlik gezi gibi organizasyonlarda ben yaparım eşim anlamaz tatil yeri araştırma yorumları inceleme .sadece telefonla aramak eşime kalır 

9 kira değiştirdim onlarıda hep ben buldum 😂 ev alacağımız zamanda hep ben buldum eşime attım onlara gittik baktık. Aralarından seçtik. Ama bunları eşime bırakmayı bende istemiyorum yapamıyor çünkü. Herkesin becerikli olduğu bir konu var demekki🤷🏻‍♀️

başkalarına hayatta karışmam😂 hani en fazla bilirim arkadaşım bir şey alacak denk gelirim, arar sorarım öyle alırım onun dışında nooo😅 

önce (31,164 puan) tarafından

Bacım sen iyilik perisi misin hadi yaşlı başlı insanlar tamamda genç olanda öğrensin ev konusunda kendi aileme menfaat sağlayacağı için bende eşime bırakmam bir arabaya hiç karışmadım çünkü anlamam o işten ama evi de ben buldum ben olur verdim ben kredi çektim aldık tapuda bende zaten ama komşuya da ürün almazsın ya bu kadar iyi olmaya gerek var mı ben en fazla öğretirim böyle yapılıyor diye 

önce (9,075 puan) tarafından

Samimi komşularım 5 yıldır ya öğretemedim bir türlü ya hep bi korkuları var hadi yanlış yaparsak hadi başka bişey olursa biraz takıntılılar 😂 

Evet bi kendi arabama karıştım onu istemem bunu isterim die . Kendi arabalarına karışmam sadece son karar verdiğinde sorar buna karar verdim nasıl die. 

+1 oy
önce (3,616 puan) tarafından

İlk evliligimde kaynana kayınbaba annem kardeşim falan herşey bendeydi tcleri mi e devlet şifreleri  falan hep bendeydi  sonra ayrıldım kardeşim falan küstü artık herkesin herşeyin bıraktım sadece simdi annemin herşeyi bende sadece onunda okuma yazması yok o yuzden

gerçekten fazla kişiye bakmak sorum oluyor. 

+1 oy
önce (7,694 puan) tarafından

Bizde ablam. Ablam bir de hemşire olduğu için özellikle hastane işlerine hep o koşturur. Gene de yaranamaz. Ne yapıyorsun ki sen bize hiçbir şey yapmıyorsun der çıkar. Oysaki her şeylerini o halleder. 

bu işte insanı yaralayan bir şey. yapılanı görmemek 

önce (7,694 puan) tarafından

Öyle zaten ablam sinir oluyor hep bana anlatır ama ablam susan bir insan da değil o yüzden çok tartışıyorlar. Ama hep de yapar kim yapacak benden başka der. Gerçekten nankörlük çok kötü bir şey ve anneye babaya ebeveyn olmak çok zor 

+1 oy
önce (27,043 puan) tarafından

Bizde de benim . Sıkıntı gerçekten

psikolojik olarak çok yoruyor 🤦🏼‍♀️ 

+1 oy
önce (32 puan) tarafından

Bekarken bendim hatta komşu teyzeler amcalar bile sağolsun onların bile tcsini ezberlemiztom randevu işlemlerinden. Ama evlenip heleki çoluk çocuk olunca ablama devrettim şimdi o çıldırıyor 😂 cidden sıkıntılı insanı bunaltan bişey 

ablana da yazık😅 

0 oy
önce (4,721 puan) tarafından

Benim eşim kendi ailesinde öyle. Rahata da alışmışlar zaten, görevi gibi görüyorlar. Bizim düğün olurken biz masada oturuyorduk, eşim elinde telefon kardeşinin uçuşu için check in yapıyordu 🤦‍♀️

ay bu da olmaz ama😅 

0 oy
önce (838 puan) tarafından

GGecen Kayınpederım bankada ıslemı var telefonda höporler acık ilerleme ıcın ben ilerliyorum kadın yapıyormusunhz beyefendi dedı oda dedıkı muhasebecım burda 

Gercekten saydığın hersey bende ve ben cok yoruldum 

çok yorucu bir süreç bu maalesef 🤦🏼‍♀️ 

0 oy
önce (5,989 puan) tarafından

Annemle babam martta Almanya’da ki ablamı ziyarete gitmişlerdi normal bilet kesildi yani Türkiye’de ki ablam ayarlıyor check in vs işlerini. Neyse aşım olmuş bayağı bir ekstra ücret almışlar dönüşte valizler için. Almanya’da ki ablam diyor ki babamlara ne biçim bilet ayarlamışsın çok ödeme çıktı 😂😂 tabii diğeri de onu haşladı o zaman kendileri ayarlasaydı ben kes dediklerini kestim vs diye o hesap olmuş 🥲 ailede küçük ablam bizim evde de eşim ayarlar 😂

işte yapılanı beğenmeyen de çıkınca deliriyor insan😅 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile bireylerinin teknolojik işlerini sürekli ben yapıyorum, nasıl sınır çizebilirim?
Aile üyelerinin dijital işlerini sürekli üstlenmek tükenmişlik hissi yaratabilir; bu durumu çözmek için net bir 'dijital sınır' belirlemelisiniz. İlk olarak, yapmak istemediğiniz veya sizi zorlayan işleri kibarca reddederek başlayın. Ardından, aile bireylerine bu işlemleri kendi başlarına yapabilmeleri için basit, yazılı bir rehber hazırlayarak onları teşvik edin. Sürekli müdahale etmek yerine, sorumluluğu onlara devretmek hem sizin üzerinizdeki yükü azaltır hem de onların bu konularda pratik kazanmasını sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Teknolojiden anlayan aile bireyi olmanın getirdiği yorgunluk nasıl yönetilir?
Teknolojik sorunları sürekli çözen kişi olmak, zamanla psikolojik bir yorgunluğa dönüşebilir. Bu durumla başa çıkmanın en etkili yolu, yardım taleplerini belirli bir disipline sokmaktır. Her isteği anında yapmak yerine, kendi planınıza uygun zamanları belirleyin. Ayrıca, hatalı işlem yaptıklarında sorunu çözmek yerine, süreci onların yönetmesine izin vererek kendi hatalarından öğrenmelerine olanak tanıyın. 'Hayır' demeyi öğrenmek, uzun vadede aile içi ilişkilerinizi daha sağlıklı tutmanıza yardımcı olur.
Aileye uzaktan teknolojik destek verirken yaşanan gerginlikler nasıl önlenir?
Farklı şehirlerdeyken uzaktan teknolojik destek vermek, iletişim kopuklukları nedeniyle daha stresli olabilir. Bu gerginliği azaltmak için sesli veya görüntülü yönlendirme yerine, ekran paylaşım uygulamalarını veya adım adım hazırlanmış ekran görüntülerini kullanmayı deneyin. Eğer aile üyeleri tavsiyelerinizi dinlemiyor ve hata yapıyorsa, bir kez denemelerine izin verin ve sonuç olumsuz olduğunda sorumluluğun onlarda olduğunu hatırlatın. Sorunu anında çözmek yerine, süreci onların yönetmesine izin vererek kendinizi geri çekmek, üzerinizdeki baskıyı önemli ölçüde azaltacaktır.
Aile bireyleri tavsiyemi dinlemiyor, kendi bildiklerini yapıp hatalı sonuç alınca ne yapmalıyım?
Sizin tavsiyeleriniz dikkate alınmadığında ve hatalı bir sonuçla karşılaştıklarında, sorunu doğrudan çözmek yerine 'sizi uyarmıştım' demeden sürece dahil olmayın. Bu tür durumlarda, 'Ben elimden geleni yaptım ancak kendi yönteminizle devam etmek istediniz, şimdi sonuçla kendiniz ilgilenmelisiniz' diyerek sorumluluğu onlara bırakmak en sağlıklı yaklaşımdır. Her seferinde kurtarıcı rolünü üstlenmek, onların öğrenme fırsatını elinden alır ve sizi sürekli bir stres döngüsüne sokar.
Ailemin teknolojik alışkanlıkları yüzünden sürekli mağdur olmamı nasıl engellerim?
Sürekli hatalı işlem yapıp sizin düzeltmenizi bekleyen aile bireyleriyle yaşarken, kendi sınırlarınızı çizmek zorunludur. Alınan ürünlerin iadesi veya iptali gibi süreçlerde sorumluluk almayı bırakarak, bu işlemleri onların yürütmesi için onları teşvik edin. 'Bana danışmadan işlem yaparsanız düzeltme sorumluluğunu da almalısınız' mesajını net bir şekilde verin. Kendi vaktinizin değerli olduğunu ve bu tür hatalı süreçleri yönetmenin sizi duygusal olarak tükettiğini sakin ama kararlı bir dille ifade etmeniz, davranışlarını değiştirmelerini sağlayabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
65 cevap 3,898 göst.
9 Haziran 2021 Diğer kategorisinde 2323 (2,173 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 210 göst.
20 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Melis Melisa (201 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 2,754 göst.
2 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 565 göst.