Bademcik ameliyatı oldum 9. gün misafire ne ikram edebilirim?

0 oy
110 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (1,491 puan) tarafından

Kızlar bademcik ameliyatı oldum 9 gün oldu yavaştan misafirlerim gelmeye başlar sizce buzluga ne atabilirim? Tatlı kurabiye tuzlu kurabiye attım önceden 

6 Cevaplar

+2 oy
önce (9,047 puan) tarafından

Ameliyat olmuş insanda bişey yapmasın artık ya . Bukadar da takmayın  . Çay yanına kuruyemiş yeter bide öncedende yapmışın zaten...onlar eli dolu gelsin 

önce (31,119 puan) tarafından

Ben olsam gelen bana getirsin derim :) sonuçta ameliyat olan benim değil mi 😅😅

önce (9,047 puan) tarafından

Tabii ayy ameliyat olmuşum hala hizmet derdindeyim . Gelen kişide benim çayın yanına ne yaptığıma bakacaksa hiç gelmesin 

Bu kadar misafirperver olan insanlara saygı duymakla beraber beni çok aşan bir durum bu.

önce (5,940 puan) tarafından

Daha ilk cümleyi okurken aynı şeyi düşündüm. Ameliyat oldum ve bu kadar hazırlık mı yapacağım diye🙄. Tabi ki önlerine bir şeyler konulur ama bu kadar da uğraşmamalı. 

Çay ve hazır kurabiye yeter. Böyle böyle insanlar daha çok beklentiye giriyor millete menü çeşit beğendiremiyoruz sonra. 

-Reklam-
0 oy
önce (485 puan) tarafından

Börek yapıp buzluğa atabilirsin 

0 oy
önce (1,776 puan) tarafından

Yapma bacim ben dustum o tuzaga sen dusme hasta ziyaretine geliyolar bosversene 

0 oy
önce (14 puan) tarafından

Öncelikle geçmiş olsun canım ben 6 yasindayken bademcik ameliyatı olmuştum hatırlıyorum tabiki bu bir ameliyat operasyon ama bademcik ameliyatı için de hasta ziyareti akıni ve o akına karşılık kendini zora sokman öyle buzluğa biseyler doldurman pek değmez gibi. Hadi gelen olursa da sağolsun gelsin ama olanı yesin yani maksat hasta ziyaretiyse. Günümüzde artık hastalar hizmet etme derdinde cenaze evleri acısını unutup milleti doyurma derdinde. 

0 oy
önce (4,196 puan) tarafından

İnsanlar geçmiş olsuna geliyor 5 çayına değil eğer laf eden olursa kalksın kendi hazırlasın sevaba girerler

0 oy
önce (9,141 puan) tarafından

İnstagram da buzluk tariflerim diye bir site var çok güzel tarifler var ordan bakıyorum ben

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bademcik ameliyatı sonrası misafire ikram edilebilecek yumuşak gıdalar nelerdir?
Bademcik ameliyatı sonrası misafirleriniz için buzlukta hazırlayabileceğiniz en uygun gıdalar pürüzsüz kıvamlı ve soğuk seçeneklerdir. Meyve suları ile hazırlanan ev yapımı meyveli buzlar, süzme yoğurtlu dondurmalar, çorba bazlı dondurulmuş porsiyonlar veya yumuşak dokulu muhallebi tarzı tatlılar hem sizin boğazınızı tahriş etmez hem de misafirlerinize pratik bir ikram sunmanızı sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bademcik ameliyatının 9. gününde yutkunma zorluğu varken misafir için ne ikram edilir?
Ameliyatın 9. gününde yutkunma hassasiyetiniz devam ediyorsa, ikramlarınızı oda sıcaklığında veya soğuk servis edilebilir gıdalardan seçmelisiniz. Puding, pelte, soğuk çorbalar veya ezme kıvamındaki tuzlu aperitifler boğazınızı yormadan misafirlerinizi ağırlamanıza yardımcı olur. Sert, sıcak veya baharatlı gıdalardan bu aşamada kesinlikle uzak durulması önerilir.
Ameliyat sonrası iyileşme sürecinde misafir ağırlarken nelere dikkat etmeliyim?
İyileşme döneminde misafir ağırlarken en önemli kural, kendinizi yormayacak ve yutkunma sorunu yaşatmayacak hazır gıdalara odaklanmaktır. İkramlarınızı önceden hazırlayıp buzluğa atarak gün içinde sadece servis aşamasıyla ilgilenmek, enerjinizi korumanızı sağlar. Ayrıca misafirlerinize ikram ederken kendi boğaz sağlığınızı riske atacak sıcak çay ve kahve gibi içecekler yerine soğuk meyve suları veya soğuk bitki çayları sunabilirsiniz.
Bademcik ameliyatı sonrası evde dondurulabilecek pratik atıştırmalıklar hangileridir?
Bademcik ameliyatı sonrası için buzlukta saklanabilecek en pratik gıdalar arasında püre kıvamındaki meyveler, şekersiz ev yapımı dondurmalar ve porsiyonluk soğuk çorbalar bulunur. Özellikle pürüzsüz kıvamlı dondurulmuş yoğurtlar, iyileşme sürecinde hem sizin için güvenli bir öğün olur hem de misafirlerinize şık bir sunumla ikram edilebilir. Sert ve kırıntı bırakan kurabiye gibi gıdalardan kaçınmak boğaz yaralarınızın korunması açısından kritiktir.
Bademcik ameliyatından sonra misafire ikram için hangi gıdalardan kaçınmalıyım?
Bademcik ameliyatı sonrası iyileşme sürecinde misafirlere asla ikram edilmemesi gereken gıdalar; sert, çıtır, sıcak, asitli ve baharatlı olanlardır. Cips, kuruyemiş, kızarmış hamur işleri veya çok sıcak servis edilen yemekler boğaz dokusunun tahriş olmasına ve kanama riskinin artmasına neden olabilir. Bu nedenle misafirlerinize ikram sunarken daima yumuşak, pürüzsüz ve ılık veya soğuk olan gıdaları tercih etmelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 51 göst.
18 Mart 2026 Diğer kategorisinde Hazall (166 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 328 göst.
0 oy
0 cevap 102 göst.
27 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde YSK (325 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 538 göst.
26 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Acemianne35 (162 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,973 soru

24,650,103 cevap

366,256 kullanıcı

...