İkizler ve yaşları yakın çocuklara bakmak çok mu zor?

0 oy
494 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,864 puan) tarafından

İTİRAF POSTUDUR..

2ye bakan 3e de bakar mantığı ile çıktığım yolda zannettiğimden biraz fazla zorlandığım doğrudur. yaşı yakın iki ayrı çocuk büyüten anneler, sizi tebrik ediyorum. ben ikiz ile yaşı yakın iki çocuk bakımını aynı sanıyordum. öyle değilmiş.. ikiz çok daha kolaymış arkadaşlar. şuan ikizlerimi bir çocuk, oğlumu bir çocuk olarak değerlendiriyorum. evde bir kişi ikizlere bakıyorsa bir kişinin de oğlana bakması gerekiyor. oğlanla kızlar çok zormuş gerçekten... çocuklarımın da benim de mental sağlığımızı korumak için gerçekten çok çaba sarfediyorum. özellikle son zamanlarda artık rahatlamak istediğimi farkediyorum... biliyorum az kaldı şurda maksimum 1 sene sonra her şey daha güzel olacak ama sanırım yoruldum artık..

sabahları sakin uyanmak, akşamları öylesine boş boş biraz oturmak, belki balkonda biraz oturmak falan istiyorum... 

iki çocuk yapacaksanız ya aynı anda doğurun ya da yapmayın boşverin ya bence tek de yeter :))

11 Cevaplar

+1 oy
önce (4,534 puan) tarafından

İkiz annesi olarak zaten cesaretini bir türlü anlamdıramamıştım hatırlarsan ☺️ Allahım güç kuvvet versin. Benim eş de 4 numara istiyor. Belki kız olurmuş muş. Hem onun hemde bu konu da dua edenlerin ağzının ortasına çakasım geliyor. Postural kifoz oldum,boyun sertleşmesi oldum. Sırt kaportam komple değişebilirse hiç gözüme gelmez değiştirirdim 🙈

-Reklam-
0 oy
önce (2,269 puan) tarafından

kızım şimdi iki yaşında nasip olursa o 3 ya da 4 yaşındayken istiyorum bir tane daha nasip işte tabi insan korkuyorda 🥲

önce (2,864 puan) tarafından

ben yaşları yakın olsun istedim. o konuda pişman değilim ama yaşları yakınkende zor, yaş aralığı fazlayken de sil baştan hayatından veriyorsun... her türlü zor yani... istiyorsan başa gelen çekilecek :)) 

kendi düşen ağlamaz diyorlar ama ben ağlıyorum bu aralar içime içime :)) uyku seven iştahlı sağlıklı bir çocuğun olur inşallah :) ben ilk ikiyi tutturamadım. ne uyuyor ne yiyor ama sağlıklı çok şükür

önce (2,269 puan) tarafından

amin amin

hiç uyku bilmeyen ben iki yıldır adam akıllı uyku uyumuyor ama çok farklı bir duygu tabi Allah sağlık versin 🥺 hepsi İnşallah öncelikle Allah'ına hayırlı bir kul vatana millete hayırlı bir evlat ve annesine babasına itaatkar olurlar..

nacizane tavsiyem çocuğun 1. sınıfa başladığı yıla denk getirme de ne yaparsan yap... ben bu uykusuzluk dönemi ile okul denk gelse napardım bilmiyorum. aşırı zor

0 oy
önce (31,095 puan) tarafından

4.5 yaşında çocuktan sonra ikinciye hamileyim. İnşallah böyle şeyler yaşamam ama sen ikizlerden sonra üçüncü çocuğu doğurup büyütmüşsün bence bu çok büyük başarı ben oğlumdan sonra hamile kalmamak için kocamı yanıma yaklaştırmıyordum. Neyseki dediğin gibi az kalmış 

her türlü zor bence ya.. belki yaşı büyük olunca sen biraz daha rahat edersin ama yine de ilk iki yılın iptal olur her türlü... inşallah güzel geçer süreciniz..

ben bu aralar bunaldım biraz.. her şey güzel olsun, çocukların psikolojisi bozulmasın, güvenli bağımız korunsun falan filan derken iyice gerildim

önce (31,095 puan) tarafından

Benim oğlum uysal kreşe gitti bu yıl seneye de anaokuluna gidecek o açıdan rahatım öğlenci gruba yazdırabilirsem iyi olacak kendimde doğumdan sonra ücretsiz izin kullanacağım uykusuzluk tek derdimiz olur inşallah bebek uyuduğunda kendimde uyurum ben 

inşallah inşallah...

0 oy
önce (369 puan) tarafından

Benimde kızım üç uçuk yaşında oğlum üç buçuk aylık çok zor günler geçiriyorum eşim yanımda değil tek desteği maddi yardm ama oda bir işe yaramıyor çünkü hiç bir şey alıp yiyemiyorm öyle bir vaktm Yok bazen hep aç uyuyorm çok su içiyorum sütüm yetsn diye oda bir işe yaramıyor geçen ay yıkanmamaktn saçlarımı bitler sardı gündüz ful uyuyan gece ful ağlayan kolik bebeğim yakınımda da kimse yok sağlıklı olsunlar da spral aldm sanki yeni doğum yapmış gibiym sırt bel karın Kasık ağrısından yürüyemiyorm büyüyecekler elbet bir gün her şey çok güzel olacak ama ne zaman bilmiyorum kendimi böyle teseli ediyorm 

Allah yardımcın olsun gerçekten çok zor. desteksiz çok daha zordur eminim

0 oy
önce (730 puan) tarafından

Oğlum 4 yaşında benmde doğuma 2 hafta falan kaldı bakalım  ben gözümde aşırı büyütüyorum 

Bazen diyorum keşke oğlum daha 1 yaşındayken Bi tane yapsaydım bazen de diyorum  5 6 yaş daha olsaydı ama daha emin değilim  bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım o zaman  bakalım beni neler bekliyor. Bu arasa sende max 11 yaş falan olunca anca rahat edersin  bence bilmiyorum atım öyle 😅 

Ama gerçekten  düşününce hem ikiz üstüne bide 3. Çocuk bacım kim seni neye inandırdı da böyle bir yola girdin  Allah yardımcın olsun inşallah 

ben bide 3. için eşimi ikna etmeye çalıştım 6 ay falan sürdü :)) benimki uzun hikaye

önce (730 puan) tarafından

😅😂 Vala maşallah sana büyük  başarı ben kocama diyorum Bi kızımızda olsun bana diyo ben yapmam asla 3.yü 

benimki de öyleydi aynı

0 oy
önce (9,475 puan) tarafından

1 tane anca bence yetiyor insan 2 Bile zor

ahahaah aslında evet öyleymiş

önce (9,475 puan) tarafından

3 cocuk anne için bence 5 sene yok demek kendine ne vakit ayırabilir nede 3 birden alıp biryerelere gitse arkasından hep koşacaksın zor valla ben yapamazdim 20 yasinda olsam bile 3tane doğurmadı sanirim gerek yok küçükken  sorun büyüyorlar daha büyük sorun yaslaniyorsun anneler hep düşünüyor cocuklarini bazen nerde çokluk orda bilmem ne oluyor😊 bizde 4 kardeşiz ordan diyorum

aynen bir yere tek başıma gitmem neredeyse imkansız. gidince de yok gibi oluyorum zaten

0 oy
önce (4,178 puan) tarafından

Zelandaya döner dönmez tüplerimi bağlatacagım mental sağlıgım 2.çocuga asla müsade etmez ölmek tımarhaneye yatmak için çok gencim

tüp bebek... ben önce tüpleri bağlattım sonra tüp bebek yaptırdım

önce (1,862 puan) tarafından

Bilmiyordum oyle bir yontem oldugunu 

tüp bebekte tüplere ihtiyaç yok rahim ve yumurta yeterli

önce (4,178 puan) tarafından

Tüp bebek harici bağlı olanlarda milyonda bir hamile kalma olabiliyor

benim doktorum çok çok düşük ihtimal olduğunu söyledi ama Allah ol derse olur tabi dedi. evet varmış öyle bi olasılık ama en etkili korunma yöntemi de bu

0 oy

Bende tam kizlwrimi buyuttum rahat ederim diyordum kizida krese verecektim evde özgurlugumunilan edecektim 😂esim son biryane olsun dedi suan bitmis haldeyim yetisemiyorum cogu zmn hicbisi yapamiyorum 

olsun bu da büyüyünce rahat edersin :)

Vala suan 8 sylik vok zor geciyor

benim de 10 aylık :)) zor gerçekten

0 oy
önce (442 puan) tarafından

Allah kolaylık versin inşallah 8 yaşında bir kızım 6 yaşlarında bir kızım 4 yaşına girecek Bir kızım var ve şu an 18 haftalık hamileyim bir kızım daha olacak Rabbim nasip ederse yani şöyle çevreme baktığımda gerçekten erkek çocuklarının çok daha zor olduğunu görüyorum belki bir oğlum olmuş olsaydı sanırım ben bir daha çocuk telaşına giremezdim ama elhamdülillah kız çocukları gerçekten biraz daha uysal ve daha rahat oluyorlar gibi görüyorum ben ya da ben öyle alıştığım için sizin Allah yardımcınız olsun

0 oy
önce (2,204 puan) tarafından

Yemin ederim boşa cenneti annelerin ayaklarının altına sermemis yüce Rabbim vallahi çocuk bakmak kadar zor iş yok olmaz da 

0 oy
önce (739 puan) tarafından

Benimkiler 8 yaş 5.5 yaş ve de 7 aylık 3 çocuk var ama felaket zor 

Büyüklerin okulu dersleri vs derken bebekle okula git gel işkence gibi 

Bakalım yaz tatili nden sonra 1 yaşına doğru gelir inş daha da kolay olacak 

Bence her yaşın ayrı bir zorluğu var okul a giden de daha da zor zaten

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İkiz bebek bakımı mı yoksa yaşları yakın iki çocuk büyütmek mi daha zor?
Yaşları birbirine çok yakın olan iki çocuğu büyütmek, ikiz bakmaktan genellikle daha zorlayıcıdır. İkizler aynı gelişim döneminde olduğu için rutinleri daha kolay senkronize edilebilirken, yaş farkı az olan çocukların farklı ihtiyaçları, uyku düzenleri ve gelişimsel beklentileri ebeveyni daha fazla bölmektedir. İkiz bakımı bir ekip çalışmasıyla daha yönetilebilir bir rutine oturabilirken, yaşları yakın çocuklar farklı ilgi ve dikkat seviyeleri gerektirir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Küçük yaş aralıklı iki çocuğa tek başına bakarken mental sağlık nasıl korunur?
Küçük yaş aralıklı iki çocuğa bakarken mental sağlığı korumak için en önemli adım, gün içinde kısa süreli de olsa kendi kişisel alanınızı yaratmaktır. Çocukların uyku saatlerini eşitleyerek veya destek alarak kendinize 15-30 dakikalık boşluklar bırakmak tükenmişliği azaltır. Ayrıca mükemmeliyetçiliği bir kenara bırakıp, sadece hayatta kalma moduna odaklanarak beklentileri düşürmek, annenin psikolojik dayanıklılığını önemli ölçüde desteklemektedir.
İki küçük çocukla evde tek başınayken nasıl vakit planlanmalı?
İki küçük çocukla evde tek başınayken vakit planlamasında en verimli yöntem, çocukların uyku ve beslenme rutinlerini mümkün olduğunca aynı zaman dilimine getirmektir. Eğer imkan varsa, her bir çocuğa gün içinde birebir oyun süresi ayırmak onların ilgi ihtiyacını karşılar. Ev işlerini çocukların uyuduğu veya kendi kendine oyun oynadığı zamanlara bölerek yapmak, tek bir anda her şeye yetişmeye çalışmaktan kaynaklanan stresi belirgin şekilde düşürür.
İki çocuk arasındaki yaş farkı az olduğunda zorluklar ne zaman azalır?
Çocuklar arasındaki yaş farkı az olduğunda yaşanan zorluklar, genellikle en küçük çocuğun yürümeye başlaması ve tuvalet eğitimi sürecini tamamlamasıyla birlikte 3 yaş civarında azalmaya başlar. Özellikle çocukların kendi başlarına oyun oynama becerileri geliştikçe ve uyku düzenleri gece kesintisiz hale geldikçe, ebeveynin üzerindeki fiziksel ve zihinsel yükte gözle görülür bir rahatlama yaşanır. Bu süreç genellikle çocukların ilk 3 yılını kapsamaktadır.
Evde ikizler ve bir büyük çocukla nasıl düzen kurulur?
İkizler ve onlara yakın yaşta bir kardeşle düzen kurmak için evde net bir görev dağılımı yapmak veya çocukların aktivitelerini senkronize etmek gerekir. İkizleri tek bir bakım ünitesi, büyük çocuğu ise farklı bir sorumluluk alanı olarak değerlendirmek iş yükünü yönetilebilir kılar. En önemli kural, evin tüm işlerini tek başına yüklenmek yerine, günün belirli saatlerinde çocukların enerjilerini boşaltmalarını sağlayacak güvenli alanlar oluşturarak ebeveynin dinlenmesine fırsat tanımaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 485 göst.
14 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
35 cevap 3,112 göst.
1 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Seherl (892 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,357 göst.
22 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Seherl (892 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 305 göst.
1 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Gamze güler (1,345 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,878 soru

24,648,906 cevap

366,200 kullanıcı

...