Çocuğumun geniz eti ameliyatı sonrası tekrar etti, ne yapmalıyım?

0 oy
76 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,094 puan) tarafından

Geçen sene kızım geniz eti bademcik ameliyatı oldu. 3 yaşında idi. Son 1 aydr burnu tıkalı. Horluyor ağızdan nefes alma. Ağzı açık uyuma. Korkuyorum yine mi tekrar etti diye. Ya gerçekten neden böyle oluyor . Çok sıkıldım bu durumdan. Görümcemin kızı 11 yaşında neler yer içer asla ne bir horlama ne bir Ağzı açık uyuma. Süt içmez pek. Abur cubur yer. Onlar yapıyor ama neden benim kızımda ya neden.. gerçekten çok skıldm bu durumdan. Ben sürekli burnu tıkandı geniz eti tekrarladı onunla mı uğraşacağım. Nasl geçecek bu durum. Çocuğu geniz eti ameliyatı olup tekrar eden var mı aramızda.?

4 Cevaplar

0 oy
önce (407 puan) tarafından

Benimde kızım oldu geçen sene 4 yaşındaydı yine horlamaya başladı bende acaba tekrar mı etti diye düşünmeye başladım Bilmiyorum 

önce (3,094 puan) tarafından

Haftaya alerji testi için sıra aldm.  Onu yaptıracağım 

Benimde 17 haziranda var işte gün vermişler bakalım doktor ne diyecek 

Alerji testi mi. Bizde 15 haziran da yaptıracağız.

Evet cnnm alerji testi 

-Reklam-
0 oy
önce (20,045 puan) tarafından

Maalesef büyüyor geniz eti tekrar 

1 sene içerisinde de mi 🤦‍♀️

0 oy
önce (5,170 puan) tarafından

Küçük yaşta ameliyat olunca tekrarlayabiliyor evet. Benim kızımda ameliyat oldu sonraki yılda horlama ağzı açık uyuma tekrarlamaya başlamıştı en son bademcik ameliyatı da oldu meğer ondan kaynaklıymiş bizimki 

0 oy

...........................

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Geniz eti ameliyatından sonra tekrar büyüme riski nedir?
Geniz eti ameliyatı sonrası dokunun yeniden büyümesi nadir olsa da özellikle alerjik bünyeye sahip çocuklarda %5 ile %10 oranında tekrar edebilmektedir. Genetik yatkınlık ve kronik alerjik rinit, dokunun yeniden büyümesini tetikleyen en önemli faktörler arasındadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ameliyat sonrası horlama ve ağızdan nefes alma neden geri döner?
Ameliyat sonrası horlama ve ağızdan nefes alma şikayetleri geniz etinin tekrarlamasının yanı sıra burun içi alerjiler, sinüzit veya burun eti büyümesi gibi farklı faktörlerden kaynaklanabilir. Özellikle 3-6 yaş arası çocuklarda bağışıklık sisteminin gelişimiyle beraber lenfoid dokuların tekrar büyüme eğilimi göstermesi bu belirtileri tetikler.
Çocuğumda geniz eti tekrarını nasıl anlayabilirim?
Çocuğunuzda ameliyat sonrası dönemde gece ağzı açık uyuma, horlama, nefes durması veya horlamaya eşlik eden huzursuz uyku gibi belirtiler tekrar başlarsa geniz eti dokusunun yeniden büyümüş olabileceğinden şüphelenilmelidir. Bu durumda vakit kaybetmeden bir kulak burun boğaz uzmanına başvurarak endoskopik muayene yaptırılması en doğru yöntemdir.
Geniz eti ameliyatı sonrası tekrar etmemesi için neler yapılabilir?
Geniz eti tekrarını önlemek için öncelikle çocuğun varsa alerjik durumunun kontrol altına alınması hayati önem taşır. Evdeki toz akarı ve alerjenlerin azaltılması, doktorun önereceği burun içi spreylerin düzenli kullanımı ve bağışıklık sisteminin desteklenmesi dokunun tekrar büyüme riskini minimize etmeye yardımcı olur.
Geniz eti ameliyatından sonra kaç yaşında tekrar büyüme riski azalır?
Geniz eti dokusu çocuklarda genellikle 3-7 yaş aralığında en aktif dönemindedir ve bu yaşlarda büyüme eğilimi gösterir. Çocuk 8-10 yaşlarına ulaştığında lenfoid dokuların küçülmeye başlamasıyla birlikte geniz etinin tekrarlama riski oldukça azalır ve çoğu vaka ergenlik dönemiyle birlikte tamamen ortadan kalkar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 290 göst.
0 oy
5 cevap 669 göst.
9 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Musmutlu (456 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 111 göst.
+1 oy
1 cevap 115 göst.

Kategoriler

1,510,648 soru

24,645,441 cevap

366,009 kullanıcı

...