Kirada oturup arabası olmayan biri olarak nasıl idare ederim?

0 oy
626 göst.
önce Diğer kategorisinde (496 puan) tarafından

Durumu nasıl idare ediyorsunuz ?  .2 küçük bebek var .eski bı arabamız vardı onu sattı masrafı bitmiyo diye .bişey isterken çok düşünüyorum alsammi almasammi diye .yani böyle bn evleneli sanki hiç gelişme yok tabi şükür her halimize de insan az çok kendine bakmakta istiyo.Boyle herşeyden kısa kısa da kendimi robot gibi hisseder oldum .Duygularımı da belli edemiyorum eşime karşı .Ot gibi yaşiyorum sanki.Evimiz heryere uzak .Benim gibi olanlar var mı acaba merak ediyorum neler yapıyorsunuz böyle durumlarda ?

17 Cevaplar

+2 oy
önce (6,373 puan) tarafından

Durumun,yaşantın,şartların ne bilemem ama ben senin yerinde olsam çocuk yapmadan önce bi işe girer en azından iyi bir araba alacak parayı biriktirir kendimi güvene alırdım. Sonrasında bir çocuk yapıp ona maddi manevi yetebiliyorsam ikinciyi yapardım. Çocuklarla çalışmak da birikim veya yatırım yapmak da çok zor. Hele ki iki tane olunca ayrı bi sıkıntı. 

önce (496 puan) tarafından

Eşim hoca bı köyde görev yapmıştık lojmanda o zmn yeni evliydim oralarda çocuk okuttum o kadar sıkıntı yoktu şimdi ilçeye geçince herşey bı zorlaştı . Şimdi çok küçükler büyüyene kadar birşeyler yoluna girsin istiyorum . Diyemiyorum da çünkü başka yardım edende yok babasıgil koydeler bı gelirleri yok .

önce (64,878 puan) tarafından

ne yazikki calismak icin destek lazım benim kizim buyudu ikiye gidiyor okula goturmelik aksam almalik idare etmedigi icin çalışamiyorum herkes büyümüş ise gir diyor sanki ben bilmiyorum

Destek olmayınca insanlar anlamıyolar napalim kime birakalim herkes için konuşması kolay tabi

-Reklam-
+2 oy
önce (16,074 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun bacım ama bunlar baştan düşünülecekti sanki. Bizde evlenirken evimiz falan yoktu ama düğün takılarım vardı ve eşimin işi iyi geliri baya yüksek o yüzden korkmadım yaparız dedim. Ev aldık arabamız var. 2.eve girdik şükür. 2de çocuk var biri özele gidiyor. Yani maaş falan önemli. Keşke en azından 2.çocuk olmadan bişeyler yapabilseydiniz 

İşte her ay altın almaya calisiyo yardım da eden olmayınca aile de başka

önce (16,074 puan) tarafından

Bizede aileden yardım yok aksine ilk evlendim 2 sene kayannamlara çalıştık yani. Eşimle ikimiz evlendik herşeyimizle. Bende 7 yıllık evliyim takılarım duruyor. Bozabilirsin yani fuzule falan girebilirsiniz bi gidin konuşun

önce (4,706 puan) tarafından

Biriktirerek hiçbir mal alınmıyor ülkemizde. Tek maaşlı bir memur hele asla biriktirerek ev araba alamaz. Kredi çekmek istemiyorsa Sinpaş, evimevim, fuzulev gibi yerlere başvurusun. İlahiyatçı arkadaşım bu hafta sinpaştan ev aldı ama aylık ödemeleri 80bin. Arabaya girerseniz ödemesi daha kolay olur.

önce (1,355 puan) tarafından
+1

Bacım sen öyle anlatınca dedim asgari ücret kira felan zor geçiniyorlar sanırım eşin memurmuş bugün en düşük memur maaşı 60 bin felan sanırım takıların felanda var anladığım kadarıyla benimde bileziklerim vardı biraz abisinden altın borcu aldık bilezikleri bozdurduk faizsiz araç kredileri var onuda kullandık öyle bir araba aldık önce krediyi kapattık aylık 30 bin ödedik o zaman eşim 47 bin lira alıyodu 5 bin lira da kira vardı 12 bin lirayla geçinmeye çalıştık kredi bitince de altın borcunu ödedik biz altını aldığımızda 3500dü altın borcunu öderken 6 bini geçti ama yapacak bişey yok birilerinden bişey bekleyerek ömür zor geçer 

Altın dusuyo sürekli yani bn onu araba için bekletmiyorum .Biriktirip almaya calisiyo ama zor ya memur maaşı yetmiyo hele de evde bir kişi çalışıyorsa .kredi işine asla girmez bilmiyorum.artik hayirlsi olsun

+2 oy
önce (4,092 puan) tarafından

Benim eşimde hoca... evimiz her yere uzak..lüks değil bir arabamız var ikide kücuk bebeğim var.. en fazla 3 ay zora girireriz... genelde her istediğimizi yaparız yeriz..eşimin de desteği yok.ayın 15 i oldumu evde durmayız cok şükür zekat verebilecek güçdeyiz kredi kartına girmek istemeyebilirsin belki ondan daralırsınız.memur maaşları iyi bence... en cok bakıyorum ben savurduğum halde  yinede kalır.. dışarıda yemek.gezmek ve marka takıntısı olan biriyim.bize yetiyor.hoca hanımı olup bileziğini araba alan arkadaşlarda var.. anladığım  kadarıyla bileziklerinizde duruyor.. asgari ucretli kirada... arbası olmayan.. 3 bebegi olan.. altınlarını da olmayan dostlarımız var.. 

O sizin bakışınız acınız... eşiniz imam..65 bin maaş alıyor. Ev araba ✋️3 milyon en az bir ev.hemen olsun isteyip cekingenim demek ayrı ironi... islam ve toplum ilmihalinde kadınında hakları yazıyor... ben sadece imam hanımlarıyla degil..fabrikada işçi olanlar lada git gel yapıyoruz..onlar kıt kanaat  gezinirken sizin böyle.. şimdiden bişey istemeye cekiniyorum hallerimiz tuhaf gelmiş olabilir mi.? Bu post bana tuhaf geldi... sizin bakışınız acınızdır belkide sizi boğan. İmam hanımları bir kenara.. alcı ustası olup cocuguda hasta olan kışın hiçbir geliri olmayan artı bilezikleri yok ve arabalarını yaptıramıyorum   para yok deyip her hafta hastahane gidmek zorunda insanlar dostum... Var ve iki yetim olup  koyde kimse bakmayan..imam yardımıyla ve muhtarlık yardımıyla ayakta durmaya calısan bir teyze var koyumuzde.  Bence siz bir kalbe dokunmamışsınız..sadece bende yok diye yakınmayı bakış olarak almışsınız.Bir kalbe dokunmayı öğrenmelisin bence... Lojmanda kalmamak da sizin tercihiniz...herkes tercihiniz bedelini Hayatta öder  ve hayat yakınma imkanı tanımaz.hal bilmek konusunu tartışmıyorum  bile... Geçim kaynagı olmayınca ne deyim adama... demek ki diger asgari ücretlinin . Yerinde olsanız.   Vay halinize. Öncelik meslesi. Hayat. Önce ben sonrası sonra. Demezseniz isterseniz 100 bin alın böyle  olur ..size hayatta ve bakış açısınızla başarılar ✋️

Tanımadan etmeden yargiliyorsunuz gerçekten .Bütün hayatımı yaziyimmi yani bn burda kendimi ovmeyi de bilirdim .Bn baskalarinin ne yaşadığını da biliyorum sadcee kendimi anlatıp dertlesmek istedim .Bu kadar derine girilecekse bende girerim.Bana sukursuz demen haksizlik olur .17 yıl yatalak tanıdığım var ona baktım o zaman zaten insan malın mülkün de boş oldugunu anlıyor herşeyin başı sağlıkmiş meger .annem babam ayrı annem kendisi çalıştı etti öyle idare etti yoklukta gördük hemde en alâsını.Baba bakmadi abim onların yanında hasta oldu .Bunları niye anlattım çünkü sn herhalde beni böyle şımarık ,sukursuz ,doyumsuz filan zannettin bizde geçim darlığı yaşadık .Burda herkes yazıyo mesela eşinden para isteyemeyenler o kadar varlığın içinde bile isteyemiyoruz yazıyorlar.Yani yetmiyor işte kendimi nasıl kanitlayim tabiki elimizden geldikce de yardım da ediyoruz çevremizdekilere   ne dersen de ne diyim artık  . lojmanda kalırsak eşimin ailesine uzak kaliyoruz keyfi bı durum değil .Onlar başka koydeler zar zor geciniyolar eşimin desteğiyle filan idare ediyolar .

Anladım. Siz bir ara yalnızım diye post acmışdınız hatırlıyorum size ozelden yazdm konuşabiliriz diye.siz üst perdeden bir uslubla gerek yok ve.b bir sey demiştiniz..  Bakış acınız degişse yada dettleşeceginiz samimi biri olsa belki bu kadar bunalmazsınız.özelden avukat  işçi imam hanımlarına var burdan dost olduk... isterseniz arkadaşlık  edebiliriz🌷

Erkek sanmisimdir genelde burda erkek hesaplarda oluyo kadın gibi davranıp .yoksa öyle bi üsluba sahip değilim kusura bakma .olur ederiz arkadaşlık 

Peki🌷 sizin msj bolumunu kapalı.konusmak isterseniz acabilirsiniz

+1 oy
önce (560 puan) tarafından

Biz de ilk evlendigimizde evimiz kira ve araç da yoktu tabi. Ama ikimiz de çalışıyoruz ve düğün takılarım bayağı vardı yaklaşık 3 milyon civarıydı. Çok şükür evimizi aldık önümüzdeki ay taşınacağız şimdi iyi kötü bir araba arıyoruz. Tek maaşla ve takı olmadan çok zor oluyor 

Aynen öyle Allah yardımcimiz olsun ama ev daha onemli gerçekten onu aldıysanız arabanızda olur zaten

önce (560 puan) tarafından

Aynen canım önceliği eve verdik onu geçen yıl aldık ama şimdi oturduğumuz ev iş yerime cok yakın ee süt izni de var diye geçen yıl yerlesmedik. Okul kapandığı gibi taşınacağız inşallah 

+1 oy
önce (668 puan) tarafından

Evimiz yok 10 senelik evliyim hayat bizi o kadar çok sinadiki . Zaten üç dört milyona mümkün değil artık ev alamayiz. Ama arabamız var 

Kiraniz ne kadar? Büyük şehirde misiniz ?

önce (668 puan) tarafından

Evet 11 veriyoruz şimdilik küçük bir ev 

+1 oy
önce (50 puan) tarafından

Ben 7 sene kaynmlarala oturdum 2. Çocuk doğurdum orda iki sene dir kendi evime geçtim ev aldılar bana ama para birdi herşeyi onlardan isterdik ekmek bile olsa kıyafet aklınıza gelecek herşey 1 aydır oda biti çok şükür paralar ayrıldı 3. Ye  hamileyim simdi eşim inşaata çalışıyor  geçiniyoruz çok şükür 

+1 oy
önce (31 puan) tarafından

Mutluysan arabada evde sorun değil onlar geçici şeyler başka şeylerle mutlu olabilirsin bende eşime diyorum durumu yok alamıyor tmm diyorum herşeyde bir hayır vardır de geç ilerde düzelirsinis inşallah ben eşim kız bebekle ordan oraya gidip duruyoruz kiralık evlerde Ama yinede mutluyum

Öyle tabi bnde mutluyum şükür hani yine de bunlarda birer ihtiyaç .Çocuklar büyümeden bu eksikleri de halletmek isterim

+1 oy
önce (2,201 puan) tarafından

Bende ilk evlendiğinde evim kiraydi eşim fabrika işçisiydi 12 saat çalışıyordu ben takılarını verdim ev almak için çok şükür aldikta eşim baktı olmuyor fabrikadan cikti inşaat işine girdi hergun yüreğim ağzımda kaç defa iş kazası geçirdi iki çocuk var zaman o kadar zor ki geçim çok çok zor arabada kayinpederlerimle ortak şükür ki birbirlerine destekciler eşim kaynım ve kayınpederim 

N güzel bizde öyle destekçi yok kayınpederimin geliri yok köyde 

önce (2,201 puan) tarafından

Rabbim herkesin yardımcısı olsun inşallah 

+1 oy
önce (2,859 puan) tarafından

aslında memur maaşı az değil bence para yönetiminde bir sıkıntı olabilir ya da gider olan başka yerleriniz vardır bilemiyorum. tek memur maaşıyla ev de araba da alan insanlar var.. faiz ödemek istemiyorsa ...evim gibi yerlere girebilirsiniz.. yani mal edinmek biraz da gayrete bakıyor

Onlara da girmiyor bilmiyorum aklında ne var .

+1 oy
önce (9,001 puan) tarafından

10 yıl kiralarda oturdum 8 kira değiştirdim 10.yıl evimiz oldu şükür. 8 yıllık evliykende arabamız olmuştu. Sabretmek lazım biraz olur bakalım . 

Bnde sabrediyorum hayırlısiyla nasip olur inşallah 

+1 oy
önce (95 puan) tarafından

Bu post daha kötü durumda olanları görüp tatmin olmak için açılmış sanki.esin memur altınların duruyor ve ilcedesin ve ve ve eşin her ay altın alıp birikim yapıyor ee daha ne anlamadım. 

0 oy
önce (9,460 puan) tarafından

Minibüs otobüs dolmuş mutlaka vardır onlarla idare ederdim.

Arabaniz oluncaya sen kullanmayacaksan neye yarar

İşte öyle olmuyo az çok biyere giderken lazım .şimdi bebekler çok küçük bn araba da kullanmyi bilmiyorum 

0 oy
önce (3 puan) tarafından

Allah kolaylık versin

Amin sağol 

0 oy
önce (1,527 puan) tarafından

Bizimde şahsen hiçbir birikimimiz yok. 1 oğlum var bir yaşında. Eşim tek çalışıyor bazen iş var bazen yok mesela 1 2 aydır çalışmıyor. Yani hep sıfırız bir yere varamıyoruz sanki 3 seneden fazladır evliyiz. Ben 3 aydır çalışıyorum o parada ya kiraya gidiyor ya borca. Bende kreşte çalışıyorum1 yaşındaki oğlumu kendimle götürüyorum orda çocuklarla oynuyor bazen zorluk çıkarıyor tabi ama yapacak bir şeyim yok. 6 ay süresi var işimin sonra bitecek. Bende bu 6 ayda topladım topladım toplamadıysam yine sıfırız ama toplaıyor gerçekten 

önce (1,958 puan) tarafından

Kreşte nasıl iş buldun canım herkesi aliyolarmi öyle benimde bebeğim var çalışmak istiyorum gidip kendinmi konuştun 

Kreste ne yapıyorsun ne iş yani

0 oy
önce (199 puan) tarafından

Hem kira hem araba yok canım bizde öyleyiz

Ne yapıyorsunuz peki çoluk.cocuk varmi

0 oy
önce (1,958 puan) tarafından

3 sene önce dünya kadar altınım vardı sattık araba aldık defalarca kaza yaptı nasılsa maddi durumumuz iyi diye ikinci çocuğu yaptım bi anda borcun harcın içine girdik tam duzelicez derken geçen ay yine kaza yaptı bu sorunlar yüzünden boşanma raddesine geldik resmen uzaklaştık dua etmekten baska bisey gelmiyo elimden eşinden biseyler iste bence bende istemiyordum baktım iyice uzaklaştı bende gezmek istiyorum senin borçlarının bedelini ödemek istemiyorum musade et çalışayım o zmn desin değişmeye başladı daha fazla calismaya başladı ek iş falan haftasonlarini bize ayırmaya başladı ne kadar susarsan o kadar tepene cikiyolar 

Bilmiyorum ya şimdi aile.olunca degisiyo hani farkında olmak birşeylerin ,çok ince düşünmek yipratiyo insanı 

0 oy
önce (2,098 puan) tarafından

Evimizde arabamizda yoktu. Ele ele verdik çalıştık hem ise gidip hem evde elişi yapardım. Kimsenin birseyini kiskanmadik hep Allah'tan istedik. Az çok demeden biriktireceksin fedakarlık edeceksin. Şimdiki gençler herşey hemen olsun istiyor birazda. Her yokuşun bir inişi vardır. Damlaya damlaya göl oluyor ama hemen değil bolca sabir lazim

Çoluk çocuk varmiydi ise giderken 

önce (2,098 puan) tarafından

Evet 2 tane 

Bakan varmiydi yardım eden

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kirada oturup arabası olmayan aileler bütçeyi nasıl yönetmeli?
Kirada oturup arabası olmayan aileler, öncelikle sabit giderlerini minimize ederek birikim odaklı bir bütçe planı oluşturmalıdır. Gelir ve gider dengesini kurmak için harcamaları kalemlere ayırmak ve bebek masrafları gibi zorunlu ihtiyaçları önceliklendirmek, psikolojik olarak daha güvende hissetmenizi sağlar. İhtiyaç ile istek arasındaki farkı belirlemek için 24 saat kuralını uygulayarak ani alışverişlerden kaçınmak, uzun vadede tasarruf etmenize yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Küçük çocuklu aileler sosyal hayatı kısıtlıyken nasıl motive kalabilir?
Küçük çocuklu ailelerde sosyal hayatın kısıtlanması geçici bir durumdur ve bu süreci verimli geçirmek için evde küçük rutinler oluşturmak büyük fayda sağlar. Kendinize gün içinde 15-20 dakikalık kişisel alanlar ayırmak, robot gibi hissetmenizi engelleyen en etkili yoldur. Çocukların uyku saatlerini fırsata çevirerek hobilerinize vakit ayırmak veya eşinizle kaliteli iletişim kurmaya odaklanmak, duygusal tükenmişliği azaltmaya yardımcı olur.
Ev geçindirirken maddi kısıtlamalar psikolojik olarak nasıl yönetilir?
Maddi kısıtlamaların olduğu dönemlerde durumu bir 'yoksunluk' olarak değil, hedefe yönelik bir 'strateji' olarak görmek bakış açınızı değiştirecektir. Kendinizi kısıtlanmış hissettiğinizde, elinizdeki imkanların değerini hatırlatan küçük hedefler koymak motivasyonu artırır. Psikolojik baskıyı azaltmak için günlük tutmak veya eşinizle finansal planlar üzerine dürüstçe konuşmak, 'ot gibi yaşama' hissini ortadan kaldırarak hayat üzerinde kontrol sahibi olduğunuzu hissettirir.
Uzak mesafede oturan aileler ulaşım maliyetlerini nasıl düşürebilir?
Uzak mesafede oturan aileler için ulaşım maliyetlerini düşürmenin en etkili yolu, toplu taşıma kartı aboneliklerini kullanmak ve haftalık planlı alışveriş yapmaktır. Sık sık dışarı çıkmak yerine tüm ihtiyaçları tek bir gün planlayarak ulaşım masrafını minimize edebilirsiniz. Ayrıca, semt pazarlarını takip etmek ve dijital market kampanyalarından yararlanmak, lojistik maliyetlerin hane bütçesi üzerindeki yükünü belirgin şekilde hafifletir.
İki küçük bebekle ev geçindirirken tasarruf yöntemleri nelerdir?
İki küçük bebekle ev geçindirirken en büyük tasarruf kalemleri bebek bezi, mama ve kıyafet gibi hızlı tüketilen ürünlerin toplu alımıyla sağlanır. İkinci el platformlarını kullanarak çocukların ihtiyaçlarını uygun fiyata karşılamak, hane bütçesinde yıllık %20 ile %30 arasında tasarruf imkanı sunar. Ayrıca, gereksiz abonelikleri iptal etmek ve enerji tasarrufu sağlayan beyaz eşya kullanımı gibi küçük adımlar, toplam giderlerinizi kontrol altına almanızı sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
34 cevap 1,563 göst.
0 oy
19 cevap 1,517 göst.
30 Mart 2022 Diğer kategorisinde Leyli (223 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 258 göst.
9 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Fatma3400 (107 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 439 göst.
10 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sekerbaby (811 puan) tarafından soruldu