Tuvalet eğitiminde ilk gün çocuğum altına yapıyor, normal mi?

0 oy
160 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (540 puan) tarafından

Bugun ilk gunumuz hep altina yapti yapinca soyluyor. Çişini tuvalete yapacagiz dedigimde yapmam diyor lazimliga oturmayi sevmiyor. Bikac saniye oturup kalkiyor. 

Acaba yanlis mi ogretiyorum yani altina yapmayi normal mi saniyor boyle mi devam edecek her yaptiginda soyluyorum ama yine de altina yapiyor 

3 Cevaplar

+2 oy
önce (27,751 puan) tarafından

Tam tamina bir hafta bez takmadim hep altina yapti en son bir haftanin sonunda dün pes ettim o kadar sinirim boxuldu ki bir saat oturuyordu kalktigi gibi cis yapiyordu . 

Dun ben biraktim bez taktim. Sonra uyudu uyandi dunden beri beze cis yapmiyor hep soyluyor cisini. Soktayim ve ona ayak uyduruyorum artik .sormuyorum cis varmi falan sık sık goturmuyorun sadece kendi ne zaman derse o zaman.

önce (187,155 puan) tarafından

çok güldüm şekerlik yaa 🤣🤣🤣

Sevdo ben hala soklardayim ahahah . Benim birakmamla birlikte tuvalet egitimini de basarili sekilde bitirdik ahaha 

önce (187,155 puan) tarafından

Hadi gene iyisin yırttın bez parasından 🤭

Ahahha evett

-Reklam-
+1 oy
önce (2,278 puan) tarafından

ilk iki ic gun oyle. sen soracaksin visin varmi varmi azvik vardir azcik yapalim. alip oturtturucan. zaten 4. gun kendisi cisim var demeye basklicak. arada bi kacar o da yetisemeyince anca 4 gun anlama alisma zamani kacirmasinjormal

+1 oy
önce (14,031 puan) tarafından

ilk gün hiç altına yapmadı, ikinci gün kaka dahil hepsini altına yaptı. kaka biraz zorluyor aöa çişini öğrendi. bazen oyuna dalıyor, azıcık yapınca anne çişim geldi diyor. bakıyorum çamaşırı ıslak ama az yapmış gerçekten. 10 gün oldu 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Tuvalet eğitimine başlarken çocuğun altına yapması normal mi?
Tuvalet eğitimine ilk günlerde çocuğun altına yapması oldukça normaldir ve beklenen bir durumdur. Çocuk henüz yeni bir beceri kazandığı için mesane kontrolünü tam sağlayamaz ve sürece alışması zaman alır. Bu dönemde sabırlı olmak, çocuğa baskı yapmamak ve altına kaçırdığında tepki göstermeden durumu sakinlikle karşılamak eğitimin başarısı için en önemli kuraldır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğum neden lazımlığa oturmak istemiyor ve ne yapmalıyım?
Çocuğunuzun lazımlığa oturmak istememesi, sürece henüz hazır olmadığını veya bu yeni durumdan korktuğunu gösterebilir. Zorlamak yerine lazımlığı sevdiği oyun alanlarına koyarak tanımasını sağlayabilir, üzerine sevdiği oyuncaklarını oturtarak ilgisini çekebilirsiniz. Çocuğunuzu zorla oturtmaya çalışmak tuvalet korkusuna yol açabileceği için bu süreci oyuna dönüştürmek en etkili yöntemdir.
Tuvalet eğitimi sürecinde altına kaçırmalar ne zaman son bulur?
Tuvalet eğitiminde altına kaçırmaların tamamen son bulması her çocuk için farklılık gösterir ancak genellikle birkaç hafta içinde süreç düzene girmeye başlar. Tam kontrolün sağlanması gündüzleri 3 ile 6 ay arasında sürebilir, gece kuru kalma ise daha uzun zaman alabilir. Önemli olan çocuğunuzun kendi ritmine saygı duymak ve süreci olumlu bir deneyim haline getirmektir.
Altına kaçırdığında çocuğuma nasıl tepki vermeliyim?
Altına kaçırdığında çocuğunuza asla kızmamalı, cezalandırmamalı veya utandırmamalısınız. Bunun yerine sakin bir şekilde 'Altına kaçırdın, sorun değil, şimdi üstünü değiştirelim ve bir dahakine daha dikkatli olalım' diyerek durumu normalleştirebilirsiniz. Olumlu yaklaşım, çocuğun tuvalet eğitimine karşı direnç geliştirmesini engeller ve kendine güven kazanmasını sağlar.
Çocuğumun tuvalet eğitimine hazır olduğunu nasıl anlarım?
Çocuğunuzun tuvalet eğitimine hazır olduğunu; bezinin 2 saatten uzun süre kuru kalması, tuvalet ihtiyacı geldiğinde bunu sözel veya hareketle ifade etmesi ve kendi kıyafetlerini indirip çıkarma çabasından anlayabilirsiniz. Ayrıca tuvaletle ilgili konulardan bahsetmesi ve bezinden rahatsız olmaya başlaması hazır olduğunu gösteren en güçlü işaretlerdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 426 göst.
22 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Pasaninannesi44 (502 puan) tarafından soruldu
0 oy
49 cevap 1,404 göst.
7 Eylül 2021 Diğer kategorisinde BaBY BoY BaBY GRiL (5,263 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,488 göst.
29 Aralık 2018 Diğer kategorisinde Sanem (11 puan) tarafından soruldu
+3 oy
5 cevap 187 göst.
11 Nisan 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Melektrn (127 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,146 soru

24,639,568 cevap

365,709 kullanıcı

...