Değer verdiğim insanın beni hayal kırıklığına uğratması normal mi?

0 oy
431 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,237 puan) tarafından

İnsanların hayal kırıklığı olmasından gerçekten ben yoruldugum bir dönemdeyim konuya başlayayim Kızlar şimdi rehabilitasyona gidiyorum orada bir tane abla ile tanıştık çok seviyordum çok sayıyordum değerli bir insandı benim için hala da öyle Aramızda bayağı bir yaş farkı var en az 17-18 yılı vardır bu şimdi ürün satıyor cilt bakımı Sağlık Ürünleri falan satış yapıyor diğer postum da bahsetmiştim x global'ın  fiyatları da yüksek bu bayramdan önce aradı beni işte çok methetti falan kullanmak istersen işini görür Ben de onu da çocuğu var O da benim gibi kirada Hem ona da katkım olur diye tamam dedim iki tane ürünü zaten 3500'e siparişini verdim ama henüz ödemesini vermemiştim bayramda gidip alamadım kurumdaki günlerimiz değişti o yüzden dün WhatsApp'tan konuştum sözleştik hani dedim Saat 9.30 ile 10 civarı gelip alırım Eğer müsaitsen o da tabii ki bekliyorum dedi Neyse bugün çocuklarımızı okula bıraktık hazırlandık oturduğu yerde biz de Bayağı uzak Arabayla yarım saatlik yoldur Yolda mesaj çektim Cevap vermedi Neyse dedim aradım yine Cevap vermedi gittik Orada bayağı arıyorum arıyorum Yani arama kaydına baktım WhatsApp araması ile beraber 18 kere aradım onun dışında normalden de bir sürü mesaj attım Hani Ablacığım niye açmıyorsun Bak geldim Evini bilmiyorum tam olarak,  Müsait değilsen mühim değil Ürünlerimi sadece alıp gideyim diye hiçbir şekilde cevap vermedi en son mesaj attım dedim hani Açmıyorsan telefonu artık eve geri dönmek zorundayım ve eşim de yanımdaydı ona da mahcup oldum cevap vermedi geri döndük Küçük oğlum yanımdaydı onu berbere götürdüm Ben berberdeyken arıyordu açmak istemedim 4-5 kere aradı işimiz bittikten sonra Ben döndüm işte canım kusura bakma uyumuştum telefon ilk başta diyor sessizde kalmıştı sonra diyor ki sessizde de kalmamış Sesini duymamışım falan ne olur gel al falan Ben dedim ben tekrar dönemem hani kusura bakma önemli değil Demek ki nasip değilmiş ürünleri başkasına satabilirsin dedim Yarın gel o zaman dedi Yarın eşim işte Çünkü bugün Bunun için izin bile almıştı öyle çok kırıldımki ama fark etti zaten Ne olur yapma etme falan dedim söz veremem nasip değilmiş diye kapattım daha da numarasını sildim Instagram'dan da çıkardım sonra bir düşündüm Dedim acaba abartıyor muyum kendimi biraz elekten geçirdim özeleştiri yaptım ama benim üzüldüğüm telefonu açmaması değil yani kendimden Yollar çıkarak Ben olsaydım geceden evimi temizlerdim hazırlık yapardım O beni aramadan ben onu arardım geldi mi gelmedin mi diye çünkü gerçekten birbirimize değer veriyorduk En azından ben öyle düşünüyorum ama oraya kadar gidip orada mahallede 4-5 tur atıp saatlerce arayıp açmaması beni çok üzdü yani Mesele açmaması da değil dediğim gibi o önemi vermemiş olması Hani dün konuştuk geleceğimi biliyordu Ve bunun üstüne uyuya mı kalmış saat Ben orada aradığımda 10'du yani onda ben oradaydım ki yarım saat boyunca orada bekleyip üst üste aradım Çok üzüldüm ama artık hayatımda benim gibi aynı düşünceye aynı inceliğe sahip olmayan insanları tutmamayı Kendime söz verdim. Hakkınızı helal edin Çok uzun oldu🙏🌸

8 Cevaplar

+1 oy
önce (9,907 puan) tarafından

En İyi Cevap

Bence gayet haklısın canım kim olsa bozulurdu sonuçta sözleşmişsiniz çocuk gibi sözünde duramamasi saçma olmuş ama ben zaten bu arkadaşlık işlerine hiç samimi bakmıyorum ben de kızımla arada gidiyorum rehabilitasyon merkezlerine orada bir tane kadın vardı dediğin gibi çok samimi öperdi beni her zaman halimi hatırımı sorardı hemen samimiyet kurmaya çalıştı ama ben her zaman olduğum gibi mesafemi korudum iyikj de öyle yapmışım bu devirde kimseye güvenmemek lazım

önce (2,237 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım  yorumun için Kesinlikle haklısın aynı senin söylediğin gibi o abla dışında başka bir tane daha var o da çok muhabbet kurmaya samimi olmaya çalışıyor hiçbirine güvenmedim bir tek bir ablayla aramızda güzel bir bağ oluşmuştu Belki de Hani onu bir abla yerine koyduğum içindir ama ekilmek de insanın zoruna gidiyor tabii bugün bu inceliği düşünmeyen bir insan yarın için hayatımda olmasını istemem zaten

-Reklam-
+1 oy
önce (4,052 puan) tarafından

Acıkcası ...30 yasındayım insanlara hemen anlam yüklemeyi bırakdım.herkes..değerli.. ve herkesten bitene tane var.. ben en ufak beklenmedik bir hareket gördüğümde set cekme taraftarıyım.eşimde aksine.. illa Bi kac kez kazık yer akıllanmaz. Ama benim bakış açım sabit...kafam rahat..İnsan sevmiyorum  menfaatine riyakar..dedikoducu... bunlardan ışık hızında kacarım. İnşallah sende yapabilirsin🌷

önce (4,509 puan) tarafından

Senin eşin benim kafa. Biz iflah olmayız. Eskiye  nazaran bi tık akıllandım gerçi 🧐

Kazık yer ama akıllanmaz.benide sert bulur... ama ben daha hafif sıyrıklarla atlatırım insan ilişkilerimi... ne derler mundar insanı tanırım🤣😂

Vallahi En iyisini yapıyorsun canım maalesef kimse bizim gibi düşünmüyor bir yaştan sonra artık o pembe gözlükleri çıkarıyorum her zaman insanlar benim gibi düşündüğünü benim gibi yaklaşımda bulunduğunu zannederdim ama asla öyle değil

önce (4,509 puan) tarafından

Sen aslında iyisini yapıyorsun ama eşinde benim kafaysa hep insanlar değişir umuduyla yiyor kazığı☺️

Mizacım sert  uskubumu soğuk...hatta kibirli bulan bile olur.... herkes ne ise onu bulur.ne eksik ne fazla

+1 oy
önce (781 puan) tarafından

Bence dogru olani yapmissin affetsen yine bir sacmalikla karsina gelirdi bu kisi. 

Öyle Kesinlikle canım Bir de insanları bazı hatalarında affettiğin zaman Alttan aldığın zaman bunu normalmiş gibi görüür bir dahakine daha büyük bir hayal kırıklığına uğrardım

0 oy
önce (5,859 puan) tarafından

Buluşmaya geç geleni, karşıdakini ekeni, gel deyip saati kaçıranı hiç sevmiyorum. Gecikmeli durumlarda ona göre haber eder insan.

Bana göre haklısın. Önceden konuşulmuş, ayarlanmış bir şey.

Sadece tek seferlik böyle oldu ise numara silme, instagramdan çıkma falan biraz fazla. Mesafeli olurdun, daha da o samimiyeti kurmazdın, siparişi iptal ederdin yeterli. 

Öyle vallahi ben mesela dakik bir insanım yani Sözümde duran bir insanım Eğer şu dakika şurada olacağım dediysem ya da gel dediysem muhakkak bunu yaparım önceden de haber etseydi bir sıkıntı yoktu ama ben oraya kadar gitmişim O kadar yol kat ettik o kadar trafiğe girdik boşu boşuna mesela, Evet eğer tekrar görüşseydik Belki bunu yapmazdım ama zaten artık onunla görüşebileceğimi düşünüyorum ki günlerimiz de ayrıydı ben zaten sevdiğim ve değer verdiğim için aktif olarak konuşuyordum bayramını kutlardım falan ama artık ne siparişini alacağım ne de onunla buluşacağım için iletişim kurma gereği de duymadım

0 oy
önce (4,676 puan) tarafından

Kadının yaptığı gerçekten ayıp olmuş ama her yerden silmek de bana biraz abartı geldi. Kanlı bıçaklı olmaldıkça kimseyi silmem ben sanırım. Zaten yapı olarak mesafeli biriyim, gayet rahat soğuk davranırdım ve sebebini de açıklardım.

Ya kanli bıçaklı olmasından değil de hani zaten artık bundan sonra görüşmeyeceğim için veya herhangi bir şey almayacağım için ondan artık iletişimde kalmaya da gerek bulmuyorum artık bundan sonra sınır çizgimi çekiyorum insanları Çünkü çok canım yandı zamanında

0 oy
önce (1,157 puan) tarafından

Uyku hali gülüm ya belki eşi evdeydi müsait değildi telefon başka yerdeydi olur özel işi de olabilir. Silmekle yanlış yapmışsın çünkü sana dönmüş durumu izah etmiş kusura bakma demiş. Ürünleri sen getir abla deseydin.

Zaten onu davet ettim ama o gelemiyor Onun oğlu fiziksel engelli bir de dedi eşim sabah çıkmıştı işte beni uyandırmadı Ben de Uyuyakaldım diye Eğer saatini her şeyini sözleşmeseydik Evet diyecektim ama bir gün öncesinden konuştuk haber ettim Kendisi de dedi müsaitim bekliyorum diye açıkçası mağdur edildim Hani aynı Mahalle değil Bayağı uzak bir mesafe

Gülüm uyumuş uyku hali yarı ölüm mazur gör.

Sen de de hata var tamam sözleşmiş olsanız da insanlık hali engelli çocuğu var diyorsun gecesi belki iyi geçmedi sabah uyudu sen güzel düşün sabah uyandın mı abla geleyim mi diye yazman lazımdı aslında.

Zaten bir problem olsaydı yani Allah korusun sağlıkla ilgili herhangi bir şey olsaydı zaten anlayış gösterecektim Benim de özel gereksinim bu çocuğun var ama bana bayağı dedi uyuyakalmışım Telefonu duymadım ve sabahın körü değil saat onda oradaydım.

0 oy
önce (3,148 puan) tarafından

Kadını sen tanıyorsun yani yazmissin ozaman evet uykuda kalmış olabilir diyorsan tepkin fazla ama sizi orda bekletmesi büyük ayıp on dk önce konuşan insan sonra teli duymadım yalan .eğer oyleysede  mesafe iyidir

Açıkçası telefonu duymadığını düşünmüyorum Çünkü kızi üniversite okuyor ve sürekli Hani kendisi öncesinden diyordur Telefonun hep açıktır hep yanımdadır sen geldiğin zaman beni ara falan demişti bunun üstüne uykuda kaldım demesi de ap Ayrı bir olay uykuda kaldığını da düşünmüyorum çünkü oğlu fiziksel engelli sabahın neredeyse 6'sında kalkıyor o çocukla ilgileniyor başka bir şey vardı ama artık onu bilemiyorum Onun dışında zaten saatini konuşmuştuk hani müsait bile olmasa kapıda alır dönerdim Zaten ben onca yolu boşu boşuna gittim

0 oy
önce (134 puan) tarafından

İyi yapmışsın bencede bir daha muhatap dahi olma 

Aynen canım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İnsan ilişkilerinde güven kırılması nasıl telafi edilir?
Güven kırılması sonrası telafi süreci, öncelikle duyguların net bir şekilde ifade edilmesiyle başlar. Karşınızdaki kişinin davranışının sizi neden hayal kırıklığına uğrattığını açıkça belirtmek, kendi sınırlarınızı korumanız açısından değerlidir. Eğer karşı taraf hatasını telafi etmek için çaba göstermiyorsa veya bu durum tekrarlanıyorsa, ilişkinin geleceğini yeniden değerlendirmek ve gerekirse mesafeli bir tutum sergilemek en sağlıklı yaklaşım olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Arkadaşlık ilişkilerinde sınır koymak neden gereklidir?
Sınır koymak, kendi psikolojik sağlığınızı korumanın ve kişisel değerlerinize saygı duymanın temelidir. Özellikle beklentilerinizin karşılanmadığı veya emeğinizin hiçe sayıldığı durumlarda hayır diyebilmek, kendinize olan saygınızı artırır. Sağlıklı bir ilişkide karşılıklı özveri esastır; tek taraflı çaba gösterilen ve suistimal edilen durumlarda sınırların netleştirilmesi, gereksiz duygusal yorgunluğu engellemek için zorunludur.
Beklentiler karşılanmadığında hissedilen hayal kırıklığı nasıl yönetilir?
Hayal kırıklığıyla başa çıkmanın ilk adımı, olayı kişiselleştirmeyi bırakıp durumu nesnel bir şekilde analiz etmektir. Kendi gösterdiğiniz özenin aynısını karşı taraftan beklemenin yarattığı hayal kırıklığını kabul edin ve bu durumu bir özeleştiri fırsatına çevirin. İnsanların davranışlarının sizin değerinizi belirlemediğini fark etmek, duygusal dengenizi yeniden kurmanıza yardımcı olur.
Sosyal ilişkilerde değer görmediğimi anladığımda ne yapmalıyım?
Bir ilişkide değer görmediğinizi hissettiğinizde yapmanız gereken ilk şey, bu durumu karşı tarafa uygun bir dille yansıtmak ve tepkilerini gözlemlemektir. Eğer karşı taraf sizin çabanızı anlamıyorsa veya önceliklerine sizi dahil etmiyorsa, kendi enerjinizi sizi takdir eden ve emeğinize değer veren çevrelere yönlendirmelisiniz. Kendinizi ikinci plana iten kişilerden uzaklaşmak, uzun vadede daha kaliteli bir sosyal yaşam kurmanızı sağlar.
İnsanlara karşı aşırı güven duymak neden hayal kırıklığı yaratır?
İnsanlara karşı aşırı güven duymak, kendi gösterdiğiniz nezaket ve özenin karşıdan da geleceğini varsaymanıza neden olur. Ancak herkes sizinle aynı iletişim tarzına veya inceliğe sahip olmayabilir. Bu farklılığı kabul etmek, hayal kırıklığı yaşama riskinizi azaltır. Güveninizi, eylemleriyle bu değeri kanıtlayan sınırlı sayıda insana saklamak, duygusal kırgınlıkları minimize etmenin en etkili yoludur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 432 göst.
0 oy
3 cevap 223 göst.
0 oy
6 cevap 317 göst.
0 oy
6 cevap 351 göst.

Kategoriler

1,510,144 soru

24,639,522 cevap