Diyete başlama konusunda erteleme hastalığını nasıl aşarım?

0 oy
247 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (28 puan) tarafından

Hanımlar çocukken kilolu değildim ama ergenlikte kilo aldım annemin vefatindan sonra çok kilo verdim ama bir süre sonra aile evinde yaşananlar aniden evlenmem falan derken zaten meyilliydim yine aşırı kilo aldım obezim biliyorum bunlar bahane değil isteyen herşeyi yapar dönem dönem.10 kilo verip geri aldım ama şimdi nedense bir türlü motive olamıyorum erteleme hastalığına yakalandım 3 aydır hergun yatin diyete baslicam diyorum ama hiç baslamiyorum.sunuda yiyim bugünde geçsin diye diye iyice şiştim lütfen önerisi olan varsa yazsın bunu nasıl asabilirim motivasyon kaynağı veya bir rtelemekten nasıl kurtulabilirim

4 Cevaplar

+1 oy
önce (1,151 puan) tarafından

Psikolojik gülüm kesinlikle biraz evden uzaklaşmalısın 1 hafta 2 hafta. Ben 3 ay olacak diyetteydim kilom 1 aydan fazla süredir 74 73de takılı kalmıştı 15gün baba evine gittim koca stresti olmadan 3 kilo verdim geldim yani ödemde değil çünkü kilom durmuştu spor ve diyete rağmen gitmiyordu.  Toplam 82den 71e indim. Bu ay artık kilo işini bitiricem. Spor yaptığım için daha zayıf duruyorum. İlk Selülitlerim gitti şimdide yan simitler gitti bakalım bu ay basenlerim gidecek mi 💌

1. Güzel renkli özel tabak hazırla kendine
  2. Suyunu bol bol iç cildin ışıldasın
  3. 30 dk yürüyüş ile başla bacakların açılsın
  4. Her gün mutlaka duş al
  5. Kahve iç
  6. Bitter çikolata küçük bi dilim ye
  7. Zayıflama sürecinde spor yaparken sevdiğin bir dizi izle ben kurandan cüz okuyorum veya zikir çekiyorum. 
  8. Her gün sana iyi gelen bir yere veya arkadaşına git. Yada arkadaşını kendine davet et. 
  9. Altın günü/doğum günü gibi gibi yemeli içmeli davetlerden uzak dur. 

önce (1,896 puan) tarafından

Ben yazıyım.. Zühre ananın bromelain surubu mu almıştım . Tatlı isteğimi tamamen kesti. 

+1

Adet öncesi 1 hafta tatlı isteğim geliyor adet zaten 1 hafta sürüyor ee adet bitiyor 1 hafta daha o tatlı isteğim oluyor.

1 hurma veya 3 tane kuru üzüm iyice çiğnenecek yani ağızda su gibi yapılacak ve yutulacak sonra üzerine bir bardak su içilecek. Böyle yapınca daha fazlasını vucut istemiyor.

önce (4,497 puan) tarafından

İnşAllah benim mide de istemez

Beyne sinyal gidiyormuş öyle midede istemiyormuş.

önce (4,497 puan) tarafından

Tşkler cnm ❤️

-Reklam-
+1 oy
önce (5,510 puan) tarafından

Kesinlikle önce psikolojik destek almalısın. Tek başına aşılacak bir sorun değil bu bence. Duygusal boşluk nedeniyle kendini yemeğe veriyorsun muhtemelen.

+1 oy
önce (318 puan) tarafından

Şuan okurken kendim yazmışım gibi hissettim asla başlayamıyorum motive olamıyorum devamlı yemek istiyorum nasıl başlıcam bilmiyorum üstelik şekerim de var

0 oy

Bende öyleydim yotubede Merve Demirkani gördüm . 110 kilodan 55 lere düştü . O yapıyorsa bende yaparım dedim ve o gün evde spor yaomaya başladım. İyikide başlamışım kendimi çok mutlu hissediyorum. Zaten sporu yaptıkça diyet daha kolay ve mantıklı geliyor. Hemen kalkıp basla

Kendine gel ve basla. Başlamak bitirmenin yarısıdır.

önce (28 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim desteğin için 

Rica ederim 🌸

+1

Eğer birde durumun varsa gidebilirsen Spor salonuna gitmeni tavsiye ederim. Hergun gidince motive oluyor insan. 

+1

Kesinlikle spor salonuna git havuzlu olsun günlük 1 saat yüz 1 saatte kardio yap mükemmel erirsin ve mutluluk hormonu salgılarsın.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Diyete başlama konusunda erteleme hastalığını nasıl yenebilirim?
Diyete başlama isteğini ertelemekten kurtulmak için en etkili yöntem büyük hedefler yerine sadece ilk 24 saati kapsayan küçük ve ulaşılabilir adımlar atmaktır. Hedefinizi günlük olarak belirleyerek motivasyonunuzu koruyabilir ve 'yarın başlarım' döngüsünü kırabilirsiniz. Psikolojik olarak kendinize baskı yapmak yerine, beslenme alışkanlıklarınızda kademeli değişiklikler yaparak sürece adapte olmayı deneyin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Zayıflama sürecinde motivasyon kaybı ve erteleme sorunu neden olur?
Zayıflama sürecinde motivasyon kaybı genellikle mükemmeliyetçi yaklaşım ve hedeflerin çok yüksek tutulmasından kaynaklanır. Başarısızlık korkusu veya geçmişte yaşanan kilo alıp verme süreçleri, beynin savunma mekanizması olarak ertelemeye yönelmesine yol açar. Bu süreçte yaşanan stres ve duygusal değişimler de iştah kontrolünü zorlaştırarak, kişinin kendini suçlu hissetmesine ve erteleme davranışını tetiklemesine neden olur.
Kilo verme motivasyonumu uzun süre nasıl koruyabilirim?
Kilo verme motivasyonunu uzun süre korumak için sadece tartıdaki rakamlara odaklanmak yerine, enerji seviyenizdeki artış veya kıyafetlerinizdeki değişim gibi süreç odaklı gelişmeleri takip edin. Küçük başarılarınızı ödüllendirmek, beyindeki dopamin sistemini aktive ederek motivasyonu diri tutar. Ayrıca, süreci tek başına yürütmek yerine bir uzman desteği alarak veya süreci takip eden bir grup ile ilerleyerek sorumluluk duygunuzu artırabilirsiniz.
Diyet yaparken yaşanan erteleme hastalığı psikolojik bir durum mudur?
Diyete başlama konusunda yaşanan erteleme hastalığı, genellikle duygusal açlık, geçmişteki başarısızlık travmaları veya yüksek beklentilerden kaynaklanan bir stres yönetimi sorunudur. Bu durum klinik bir tanı olmasa da yaşam kalitesini ciddi oranda etkileyen davranışsal bir döngüdür. Eğer bu erteleme hali günlük yaşamınızı kısıtlıyorsa, bir uzman yardımıyla yeme bozukluğu veya duygusal yeme davranışları açısından değerlendirilmek süreci kolaylaştırabilir.
Kilo vermeye karar verdiğimde ilk adımı nasıl atmalıyım?
Kilo vermeye karar verdiğinizde atılacak ilk adım, karmaşık diyet listeleri oluşturmak değil, mevcut beslenme düzeninizdeki en büyük hataları tespit edip onları çıkarmaktır. Örneğin, sadece şekerli içecekleri bırakmak veya günlük su tüketimini artırmak gibi tek bir basit hedef belirleyin. İlk haftayı başarıyla tamamladığınızda kazandığınız özgüven, sonraki adımlar için gerekli motivasyonu kendiliğinden oluşturacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 608 göst.
3 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Bn038 (16 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 538 göst.
+1 oy
4 cevap 969 göst.

Kategoriler

1,509,994 soru

24,638,069 cevap

365,621 kullanıcı