Akciğer filmim temiz çıktı ama hala kanlı balgam tükürüyorum?

0 oy
125 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (695 puan) tarafından

Boyle noktalı şekilde bir kaç defa kanlı balgam tukurdum daha bir ay önce akciğer filmi çekildim aslında doktor bişey yok biraz balgam birikmiş demişti varmı başına gelen 

image

1 cevap

0 oy
önce (1,139 puan) tarafından

İki mini damla kanlı balgam demeniz yeterliydi aslında resme gerek yok. Drye sorun bu ufacık. Ben bayağı yoğun et gibi kanlı şekilde çıkarıyorum. Boğazınız tahriş olduysa o mini kanlar ondandır.

önce (3,135 puan) tarafından

Ağızdan kan gelmesi iyi degil hanımlar beyin cerrahina gözükun muhakkak

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Akciğer filmim temiz çıkmasına rağmen neden kanlı balgam tükürüyorum?
Akciğer filmi, akciğer dokusundaki kitleleri tespit etmede etkili olsa da bronşit, şiddetli öksürük kaynaklı kılcal damar çatlamaları veya enfeksiyonlar filmde her zaman net görünmeyebilir. Kanlı balgamın en yaygın sebebi şiddetli öksürüğe bağlı tahriş olsa da, tekrarlayan durumlarda bronkoskopi veya tomografi gibi daha detaylı tetkikler gerekebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kanlı balgam tükürmek hangi durumlarda acil bir sağlık sorunu belirtisidir?
Kanlı balgamla birlikte yüksek ateş, nefes darlığı, göğüs ağrısı, aşırı halsizlik veya balgamdaki kan miktarının bir çay kaşığından fazla olması acil tıbbi müdahale gerektirir. Eğer bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız veya kanama devam ediyorsa zaman kaybetmeden bir göğüs hastalıkları uzmanına başvurmalısınız.
Balgamdaki nokta şeklindeki kan lekeleri neden olur?
Balgamdaki küçük nokta şeklindeki kan lekeleri, genellikle üst solunum yollarındaki veya bronşlardaki kılcal damarların tahriş olması sonucu oluşur. Özellikle kuru hava, şiddetli öksürük nöbetleri veya burun arkası akıntısı gibi durumlar, boğaz ve hava yollarındaki mukozayı zedeleyerek bu tür küçük kanamalara yol açabilir.
Akciğer enfeksiyonu sonrası kanlı balgam görülmesi normal mi?
Akciğer enfeksiyonları, bronş mukozasında geçici hasar ve inflamasyona neden olduğu için iyileşme sürecinde kanlı balgam görülmesi olası bir durumdur. Ancak enfeksiyon tedavisi bittiği halde balgamda kan görmeye devam ediyorsanız, bu durum iyileşmeyen bir doku hasarını veya farklı bir solunum yolu sorununu işaret edebilir.
Kanlı balgam şikayeti için hangi doktora gitmeliyim ve hangi testler yapılır?
Kanlı balgam şikayeti için doğrudan bir göğüs hastalıkları uzmanına başvurmanız gerekmektedir. Doktorunuz tanıyı kesinleştirmek için genellikle akciğer tomografisi, balgam kültürü, kan tahlili veya duruma göre bronkoskopi gibi ileri tetkik yöntemlerini isteyerek hava yollarını detaylı şekilde inceleyebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 94 göst.
10 Kasım 2023 Diğer kategorisinde kubraerennn (213 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 292 göst.
24 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (2,910 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 825 göst.
0 oy
2 cevap 445 göst.

Kategoriler