Çocukluk travmaları ve mutsuz evlilikle nasıl başa çıkarım?

0 oy
268 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (103 puan) tarafından

Bakarken abilerim tarafından baskilanarak kisitlanarak büyüdüm yasitlarimla bir değildim hiç bir zaman hep eksiktim çocukluğum hastalıkla mücadele etmekle geçti belki evlenirsem hayatım güzel olur sandım kurtulmak istedim ama eşimin maddi durumu yok üstelik eski püskü bir evde yirmi iki yaşında iki çocuk annesiyim az önce yasitimi gördüm çok üzüldüm abimler bende neyi eksilttikerse şuan karıları o şekilde pantolon giymemle kinarlardi beni şimdi eşleri giyiyor olan bana oldu çok kötüyüm hayatım hiç güzel değil şükürler olsun evladım sağlıklı ama ben eşim de ailen gibi çıktı kısıtlıyor geri kafalı hayatım gençliğim feda oldu 

9 Cevaplar

+4 oy
önce (4,104 puan) tarafından

Yazacaklarımı ilk okudugunuzda yanlış anlayabilirsiniz ama sakın kafayla okuyup düşündüğünüzde hak vereceğinizi umuyorum siz maalesef kolay yolu seçmişsiniz ailem kötü ailem bana birşey yapmadı evleneyim kocam bana baksın o bana bir şeyler yapsın diye düşündünüz ama hesaba katmadıgınız bir durum var hayat o kadar kolay değil ailenin sevmediğini el kabul etmez kolay ezer okuyarak kendinizi kurtarıp herkesten uzaklaşabilirdiniz sakın ailem izin vermezdi filan demeyin reşit olduktan sonra okumak için evden ayrılsaydınız kimse size karışamazdı kanun bile karışamazken aileniz ne yapabilirdi hem okuyup hem çalışabilirdiniz bu seçeneği değerlendirseydiniz şuan bambaşka bir hayatınız olurdu ailenizi ezip hesap sorma hakkınız bile doğardı okumak için geç kalmadınız henüz ama okumak istemiyorsanız lise mezunu olduğunuz için kpssye hazırlanıp kendinizi kurtarabilirsiniz çocuk eş bunlar bahane değil geçmişe takılı kalmak düşünüp kendinizi yıpratmak size ne kazandırır üzülüp dert sahibi yapmaktan başka şimdi kalkın aynaya bakın ve düşünün ya geçmişe takılı kalıp kendinizi hasta edeceksiniz yada 1 yıl adam gibi çalışıp kpssye atanıp kendinizi kurtarıp çocuklarınızla yepyeni hayat kurup hayattan intikamınızı alıp kimseye boyun eğmeden yepyeni bir hayat kuracaksınız siz hangisini tercih edersiniz oturun düşünün ona göre karar verin

önce (687 puan) tarafından

👏👏👏👏

-Reklam-
+1 oy
önce (13,979 puan) tarafından

çocuklarım da küçük büyük ihtimalle ama yapacağın çocuklar okula başlayana kadar sabretmek. sonrasında da iş bulup çalışmak, az demeden çok demeden.

eskiyi düşünmek de sana hiçbir şey kazandırmaz. evet haklısın ama geçmişi değiştiremezsin. Allaha havale et onları, olanları 

zamanla o da bu fikre alışır, hiç bunun için kavga etme, alttan alta işle. yarın çocuklar okula gidince masraflar artınca görürüm ben onu, hiçbir şeye yetemeyince hadi hanım der🤷🏼

önce (103 puan) tarafından

Yok gerçekten çok sığ bir insan yani ailemden kaçtım ama yine onlar gibi birini buldum yaşadığım hayata mi yasayamadigim gençlige mi üzüleyim bilemedim böyle sanki kalbimin ortasında kırık bı cam parçası var 

yaşın küçük, önünde upuzun bir hayat var. yaşadığın şey ağır geliyor. sabretmen lazım, bu sürede uğraş bulman gerekiyor kendine. imkansız diye bir şey yok. dediğim gibi ilmek ilmek bu fikri işle kocanın kafasına ama tartışarak değil 

Sağolasın inşallah hiç arkadaşım yok yedi yirmi dört evdeyim dertledecek kimsem yok annem var yakinimda ama hiç oturup dizine basimi koymadım söylesem kes sesini der hatta sırf ayrilmiyim diye çocuk  çocuk yap diye susturdu beni 

bazen dert anlatmamak daha iyidir, boşver 

0 oy
önce (2,528 puan) tarafından

Aslında kendi kaderimizi bir yerden sonra kendimiz belirliyoruz. Abilerine çözüm yoktu belki ama eşini sen seçmedin mi canım? Başkalarını suçlamakla bu hayat gecmiyor. Sıkma canını. Biz evlatlarımıza kendi yasayamadigimiz şeyleri yaşatalım🍬

Evlendiğinde 17 yaşındaydım tek gayem huzurlu yasabilmek evet kendim sectim ama böyle olduğunu bilmiyordum 

0 oy

Neden kimse bişey yazmıyor 

0 oy
önce (3,134 puan) tarafından

Bende 17 yasim doldu evlendim açık bir ailede büyüdüm baskıcı kapalı bir aile yanı eş diyim 19 yıl oldu hayattan hiç bir şey anladım ama elhamdülillah çocuklarım var ve onlar için cabaliyorum sende çocuklarınla kendine önem ver herşey boş bu hayatta 

0 oy
önce (19,967 puan) tarafından

Travma yaşamayan insan çok azdır önemli olan onları sürekli deşmemek. Ve en büyük sorun bence evleneyim kurtulayım mantığı. Çünkü o bir çıkış kapısı değil ve o süreçte insan ilk gördüğüne ok diyor kurtuluş mantığı varsa. Erken evlilik de çoğu kez sorun. Burada on küçğk yaşta evlilik yapana sor üçü iyi dese yedisi pişman. 22 yaşında ben yeni mesleğe başlamıştım misal o halimle şu 38 halim çok farklı 

0 oy
önce (5,147 puan) tarafından

Kimse gönlünce bu hayatı yaşamıyor. Hep burukluk hevessiz oluyor ..maalesef hep kendimizden birşeyler eksiliyor .sonrası hayattan soguyosun

0 oy
önce (2,144 puan) tarafından

Ben çok kısıtlanmadım bekarken babam abime müsade etmezdi kızardı ben varken sana düşmez derdi evlendim eşimin ailesinde kısıtlanma çok vardı bi süre zorlandım sonra zamanla eşimde karışmamaya başladı ama kızlara çok karışırlar özellikle abiler kız kardeşleri üzerinde hakimiyet kurarlar örneğin eltimin 20 yaşındaki oğlu 25 yaşındaki bekar ablasını kısıtlardı benimde kızım var 14 yaşında abisi 16 ya girdi asla hakimiyet kurmasına müsade etmiyorum öncelik ben ve babası başka kimseye müsade yok yok suyumu getir hizmet et asla izin vermiyorum ki şaşırıyorum ama eşimde istemiyor işten geldimi yorgun oldumu tabiki abisine hizmet eder ilgilenir ama evde olduğu zaman yapmıyor yaptırmıyorum ve abisine asla ezdirmiyorum kızımda öyle abisine boyun eğecek biri değil bazen abisi bişeu söylese o bin şey söylüyor abisi hemen geri duruyo inşallah eşine karşı da kendini savunmayı billr 

Seninde Allah yardımcın olsun buda senin imtihanın ama biraz sesin çıksın maddi olarak bişey diyemem ama diğer türlü hakkını hukukunu bil

0 oy
önce (453 puan) tarafından

Canım benim üzülme geçecek. Seni mutlu eden şeyleri yapmaya çalış 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocukluk travmaları yetişkinlikte mutsuz bir evliliğe nasıl yol açar?
Çocukluk travmaları, bireyin ilişki kurma biçimlerini ve sınır koyma becerilerini doğrudan etkileyerek, genellikle çocukluktaki kısıtlayıcı dinamiklere benzer bir evlilik modelinin seçilmesine neden olabilir. Geçmişteki baskıcı ortam, kişinin kendi değerini düşük hissetmesine ve sağlıksız ilişki kalıplarını normal kabul etmesine yol açabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Baskıcı bir ailede büyümek kendi aile hayatımı nasıl etkiler?
Baskıcı bir ailede büyümek, kişinin özgüvenini zedelerken karar verme yetisini ve bağımsızlık hissini kısıtlar. Bu durum yetişkinlikte, eş seçiminde benzer kısıtlayıcı tutumlara sahip bireylere yönelmeye veya mevcut ilişkide kendi sınırlarını çizmekte zorlanmaya neden olabilir.
Genç yaşta anne olan biri psikolojik baskıyla nasıl başa çıkabilir?
Genç yaşta anne olan bireylerin yaşadığı psikolojik baskıyla başa çıkması için öncelikle yaşadığı durumun bir hak ihlali olduğunu kabul etmesi gerekir. Profesyonel psikolojik destek almak, duygusal sınırları belirlemek, kadın danışma merkezlerine başvurarak sosyal haklarını öğrenmek ve kendi bağımsızlığını kazanmak adına küçük adımlar atmak oldukça önemlidir.
Mutsuz bir evlilikte kişisel gelişim ve özgürlük nasıl korunur?
Mutsuz bir evlilik içerisinde kişisel gelişim, bireyin kendi iç dünyasına yönelmesi ve küçük de olsa kendisine ait alanlar yaratmasıyla korunabilir. Eğitim fırsatlarını değerlendirmek, sosyal destek gruplarıyla iletişimde kalmak ve kendi öz değerini hatırlatan aktivitelerle meşgul olmak, kısıtlayıcı ortamlarda dahi direnç geliştirmeye yardımcı olur.
Çocukluk travmalarının etkilerini azaltmak için neler yapılabilir?
Çocukluk travmalarının etkilerini azaltmak için bilişsel davranışçı terapi veya travma odaklı terapi yöntemleri en etkili yollardır. Geçmişle yüzleşmek, duyguları sağlıklı bir şekilde ifade etmeyi öğrenmek ve profesyonel bir uzmanın rehberliğinde özsaygıyı yeniden inşa etmek, travmanın hayat üzerindeki baskın etkisini kırmaya yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
16 cevap 1,176 göst.
0 oy
15 cevap 1,166 göst.
24 Mayıs 2019 Diğer kategorisinde Buse06 (296 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 144 göst.
0 oy
5 cevap 272 göst.
19 Mayıs 2026 Aile & Aşk kategorisinde Gamzeli_1 (251 puan) tarafından soruldu

Kategoriler