25 günlük bebeğim ishal oldu, ne yapmalıyım?

0 oy
141 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,788 puan) tarafından

Bazı şeyler insanın kaderi sanırım. Kızım 3,5 yaşında, 20 günlükken ishal olmuştu, sonrasında kaynanamgil çörekotu yağı verdiler ve hastanelik oldu. 20 gün hastanede yattı, hatta ölüyordu. 3 senedir en büyük korkum ishal olmasıdır. 25 gün önce oğlum oldu, ve gece ishal olduğunu farkettim. Belki diyebilirsiniz hemen nasıl anladın diye ama ishal konusunda aşırı tecrübeliyim ne yazık ki. Hemen probiyotik verdik ama çok korkuyorum. Herkes rahat rahat çocuk büyütürken neden hep bize geliyor anlamıyorum. Lütfen dua edin hemen toparlasın oğlum. 

10 Cevaplar

+1 oy
önce (453 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım. Kim demiş rahat rahat çocuk büyütülür? Neler çektiğimi bir ben bilirim bir de Allah. Her çocuğun var bir zorluğu 

önce (2,245 puan) tarafından

bende bunu yazmaya geliodum🤣🤣 bizde tam tersi kabizlik cektik aglaya aglaya 3 yasa kadar kaka yapiodu cehennem azabi gibiydi hergun kaka saati yaklasio diye korkuoduk aglama sizlama sonrada makat catlagi vs

-Reklam-
0 oy
önce (6,709 puan) tarafından

Probiyotik ile toparlar sakin ol

önce (4,788 puan) tarafından

Öyle ama kızımda o kadar kötü şeyler yaşadık ki bütün o süreç gözümün önünden gitmiyor. Günde 20 bez değiştiryordum kızımda, doktorlar organlarının iflas ettiğini düşünüyordu. Tabiki onda da eşime hemen ishal demiştim ama annesi bir şey yok bebek bu diyince geç kaldık tedaviye. Şimdi hemen başladım ama insanın bütün korkuları geri geliyor 

önce (6,709 puan) tarafından

Haklısınız kötüyü çağırmayın siz yinede 

0 oy
önce (3,134 puan) tarafından

Emziriyorsanız yediklerine dikkat etmelisin bide ilk aylar isal gibi olması normal yani

Mama yediriyorum. Ama bu yaşadığı ishal, kızımdan dolayı çok iyi biliyorum 

önce (3,134 puan) tarafından

Allah şifa versin 

0 oy
önce (19,967 puan) tarafından

Nur canım benim geçmiş olsun. İshal olduğuna eminsen dehidrasyona karşı önlem adına hastaneye gidin hemen. İsyan etme arkadaşım benim, oluyor bebek bunlar zayıf bünyeleri. Korkma kendini de sağlam tut evet lohusasın zaten iyi olmuyor insan o süreçte ama sağlam durman lazım. Serumla toplar inşallah bol bol emzir ve sen de bolca sarımsak yemeye çalış antibiyotik niyetine gelsin kuzuya mama veriyorsan da probiyotik ver su kaybı olmaması adına da dr a danış belki bir ölçek su vermeni söyler duruma göre

Mama ve Su veriyorum. Probiyotik verdim 48 saat bekliyorum artık. 48 saat sonra etkisini görmezsem hastaneye gidicem 

önce (19,967 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun, geçer inşallah tez vakitte 

0 oy
önce (7,617 puan) tarafından

Probiyotiği en az 2 aylık olana kadar hergün ver. Geçmiş olsun

Veriyordum aslında ama başka bir probiyotik başladım ishal için şimdi

0 oy
önce (671 puan) tarafından

12 günlük bebeğim var göbeğinden kan geliyor sarılığı düşmüyor üstüne grip oldu oglum desen aynı şekilde bende bazen diyorum Milet pat pat doğurup büyütüyor biz hastane hastane Sürünüyoruz 12 günlük her gün gidiyoruz acile kontrole 

Yeminle öyle, kızımda zor büyüdü bu kolay büyür belki demiştim ama kaderimde yok demek ki

0 oy
önce (473 puan) tarafından

Canim bebeklerin ishal olması normal kakası sari mi yesil mi o önemli benim kiz yesil kaka yapardı kanli biraz besin alerji vardı doktora gitmeden ilaç vermedi bence

0 oy
önce (3,373 puan) tarafından

Probiyotik iyidir benm oğlumda 1.5 aylikkan rota virüsü geçirdi ishali bende iyi anlarım kaç ay çektim Allah biliyor sürekli emzir gerekirse mamada ver kendini toparlar inşallah 

Sabah baya kötüydü, iştahsızdı ama şükür biraz iştahı yerine geldi. İnşallah toparlar, ishal bebekleri çok yoruyor 

0 oy
önce (1 puan) tarafından

Prebiyotik iyi gelir merak etme benim oğlumda olmuştu hastta ishal bile değil sanki çocugun dışkısı tamamen mukustu doktor prebiyotik vermişti gecicek merak etme

0 oy
önce (624 puan) tarafından

Kim rahat çocuk büyütmüş sadeece yaşadıklarını dillendirmiyordur . Geçmiş olsun

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

25 günlük yeni doğan bebeğim ishal oldu ne yapmalıyım?
25 günlük bir bebekte ishal belirtisi görüldüğünde vakit kaybetmeden bir çocuk doktoruna başvurulmalıdır. Yenidoğan döneminde ishal, sıvı kaybı riskini çok hızlı artırdığı için evde müdahale edilmemeli, bebeğin genel durumu, ateş durumu ve beslenme düzeni mutlaka uzman bir hekim tarafından değerlendirilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yenidoğan bebeklerde ishal nasıl anlaşılır ve belirtileri nelerdir?
Yenidoğan bebeklerde ishal, dışkının normalden çok daha sulu, sık ve fazla miktarda olmasıyla anlaşılır. Eğer bebeğinizin dışkısı su gibi akışkan bir kıvamdaysa, normalden çok daha sık altını kirletiyorsa ve dışkıda kan veya mukus görünüyorsa bu durum ishal olarak kabul edilir ve tıbbi takip gerektirir.
Bebeklere ishal durumunda bilinçsizce probiyotik verilmeli mi?
Doktor tavsiyesi ve kontrolü dışında bebeklere herhangi bir ilaç veya probiyotik takviyesi kesinlikle verilmemelidir. Yenidoğanların sindirim sistemi oldukça hassastır; doktorunuz teşhisi koymadan yapacağınız her türlü dış müdahale bebeğin iyileşme sürecini zorlaştırabilir veya ciddi yan etkilere neden olabilir.
Yenidoğan bebeklerde ishal neden tehlikelidir?
Yenidoğan bebeklerde ishal vücut ağırlığına oranla çok hızlı sıvı ve elektrolit kaybına yol açar. Bebeklerin su depoları çok az olduğu için saatler içinde dehidrasyon gelişebilir, bu da hayati risk taşıyan ciddi bir sağlık tablosu oluşturur.
İshal olan yenidoğan bebeklerde sıvı kaybı nasıl takip edilir?
Sıvı kaybını anlamak için bebeğin bıngıldak çöküklüğüne, ağlarken gözyaşı olup olmadığına, ağız kuruluğuna ve bezini ne kadar sürede bir ıslattığına dikkat edilmelidir. Eğer bebek daha az idrar yapıyorsa, halsizse veya emme refleksi zayıfladıysa bu durum acil müdahale gerektiren ciddi bir sıvı kaybı göstergesidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 193 göst.
10 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Paticik (304 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 136 göst.
15 Kasım 2023 Diğer kategorisinde kubra38 (137 puan) tarafından soruldu
+3 oy
7 cevap 272 göst.
0 oy
13 cevap 379 göst.

Kategoriler