Kurban eti dağıtırken kişi başı ne kadar vermeliyim?

+1 oy
267 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (45 puan) tarafından

Kizlar bayramınız kutlu olsun.

Küçükbaş kesenler koyun Koç keçi v.s kaç kişiye kaç kilo veya gram dagittiniz .

Kaynanam da kesmiste bana verdiği az gibi geldi siz ne kadar verdiniz acep ?

En makbulu 7 ev gramı bilemem anlatın 😄

8 Cevaplar

+1 oy
önce (1,215 puan) tarafından

Küçük kestik ama dağıtacak pek kimse bulamadım iki kişiye bol bol verdim ölçü tartı yapmadım kendime kaç kilo aldığımı bile bilmiyorum az bişey ayırdım inşallah doğru olmuştur Allah kabul etsin 

önce (45 puan) tarafından

Allah kabul etsin Cami cikislarinda bekliyoruz bizde yakında bulamayınca 😄 dağıtmak icin

önce (4,041 puan) tarafından

Caminin inamı kesemediğinde...Hocam şu py da sizin olsun demez..kimiside caminin cıkışında bekler...insanların iyiside var kötüsüne..  kimi et keser..kimi kurban

-Reklam-
+1 oy
önce (4,091 puan) tarafından

2 gündür psikolojim allak bullak bir sürü kurban kesilirken başlarında durdum karışıklık olmasın diye ne uyuyabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum midem agzımda hala dağıtım aşaması çok zorlamadı dağıtılacak yerler belliydi önceden halletmiştim liste işini gece yarısına kadar hepsini dağıttım kendime pay bırakmadım mevlam kabul etsin herkesin ibadetini

önce (17,450 puan) tarafından

@Soslu tavuk eşin Müslüman oldu mu Merakımdan sordum ☺️

Ben etobur bir yaratıgım çiğ et bile yerim ama kurban bayramında agzıma bile sürmem hele o masum hayvanları görünce ağladıgım bile oluyor bu yüzden hiçbir zaman kurban kesim yerine bile gitmem fena olmamak için bu sene çok zorlandım zor ayakta durdum her kesimde çığlık çığlığa bağırıp ağladım bu düşünce yanlış biliyorum o hayvanın etinden kaç tane insan yararlanacak doyacak ama ne bileyim niye böyle oluyorum her sene duygusala bağlıyorum

Eşim biz evlenmeden önce müslüman oldu ailesi müslüman değil sadece

Anladım ne güzel vesile olmuşsun ☺️

Vesile olan ben değilim keşke ben olaydım 2019 yeni Zelanda camı saldırısı vesile oldu 

+1 oy
önce (2,011 puan) tarafından

Biz kesemedik valla bir Allahın kulu getirmedi de mahalle hep kokuyor kavurma kasaptan alıcaz bugün Allah kabul etsin iyi bayramlar ❤️

Bizde kesemedik...allahın kulu dönüpde camii imamına.. bir bişirirm et vermedi... herkes et kesdi.bu bayram.. kurban  kesmek... mümin işi...

önce (2,011 puan) tarafından

Valla öyle apartmandakiler hepsi kesti ama kendilerine kesiyolar komşularda öyle mesela annem karşıda oturuyor Allah razı olsun 20 poşet getirdiler dağıttılar bize dedi komşu akrabalar

Olsun... et dediğin ne... el eli yıkar ÿüz yüze bakılır... herkese  insanlığı kadar muamele edilir...

+1 oy

Gurbetteyiz diye küçükbaş kestik 

Ön sağ bacağını but halinde verdik parçalamadan yurda 

0 oy
önce (187,096 puan) tarafından

Biz yurtdisinda oldugumuz icin parasini gonderip turkiyede kestirip dagitiyoruz o yuzden kafamiz rahat ne eti goruyoz ne dagitma nr kilo problemi yapiyoz neyse hepsi dagitiliyo 

Bizimki esimle bana 2 tane ama zaten yurtdisindayiz turkiyede bizim icin ayirin dolaba koyun desek nolcak kim yiycek stokculuga gerek duymuyoruz biz rabbim herkesin kestigi kurbani kabul etsin bazi kesenleride anliyorum ben etin kg fiyati belli alim gucu yok napsim insanlar 1 sene kurban parasi biriktiren emekli tanidigim var mesela

1 sene mi vallahi pes 😄 benim aklıma Kurban deyince yemek hiç gelmezdi hep dağıtmak gelir öyle alışmışız aileden annemden.

+2

emekli bi insan kac ayda parasini biriktirebilir sizce bama hic komik gelmedi 15 bin tl emekli maasiyla 50 60 bin tl 12 ayda anca birikir hos bama gore birikmezde 

Pardonda kendi için kesmek ayrı kurban bayramında alıp dağıtmak ayrı.

Ben dalgamı geçtim 60 bin neden durumu cok kötü ise küçükbaş 15 e bile var keser yer.

Siz heralde başka anlam yukleyip yazdınız.

+1

evet koydugunuz emojiden bambaska anlam yukledim emekli insanlar benim gozumde cok degerli kiymetli yokla gecinen herkes kiymetli benim gozumde bu arada bizim memleketimizde 15 bine kucukbas bulmak cok zor 

0 oy
önce (3,111 puan) tarafından

Kurbanda şu bukadar dağıtmış bana az vermiş hiç hoş bulmuyorum ya hayırda hayır kalmıyor gibi

Bana az vermiş demedim yalniz millete az dağıttı galiba dedim. Olmaz  olurmu millet kemikmi yicek

0 oy
önce (1,643 puan) tarafından

En makbulu cikan hersey 3e bolunur 3te biri es dost 3te 1i akrabaya (bayrmada yenilende ikram edilen de bu gruba dahildir ) diger 3te biri de ev halkina kalir ben oyle biliyorum dogrusu nu tam bilmiyorum her sene kestigimizde et eve gelir gelmez butun et parcalarindan 2 3 parca 1 parcada kemik koyarim bizim kemiklerimizde etli oluyo ortaklar kaynatma seviyolarmis oyle yapiyolar et gelir gelmez boyle posetler esime veririm binayi gezer ha akrabalardan kesmeyen varsa da annem kaynanamda burlikte kesiyoruz evlere dagilmadan orda veririm etin basina oturmadan dagitma isini hallederim kalanini biraz pisirir buzluguma koyarim yukarda anlattigim gibi 3e bolup herkese bol bol dsgitamitorum cunku sene icinde et alacak durumum yok gonul hepsini dagit istiyo da iste malesef oyle bi maddi durumum olmuyo diye boyle yapiyorum bu sene buyuk basa girecek durumum yoktu hamileyim dogum var evde eksikler var borclarimiz var derken bagis yaptik bu senelik boyle olsun dedim Allah kabul etsin bana kaynanam sagolsun bi kova gondermis yari yerine kadar temizlenmemis et ustune 2 parca ciger birazda kemik koymus gondermis annemde ayirdim dedi bilmiyorum bi de esimin halasi pay ayirmis ne var ne yok bakmadim soktum buzluga valla Allah herkesin kurbanini kabul etsin 

0 oy
önce (2,907 puan) tarafından

Tanıdıklarım hepsi kesiyor çevrede de komşu vs kimseyi tanımıyorum ama 10 pay yapıyorum ben hep etlerini ayrı kemiklerini ayrı olarak poşetleyip görümcemin kaynanasına veriyorum o köylük bi yerde oturduğu için ihtiyaç sahibi olanı biliyor veriyor her sene öyle yaparım küçükbaş hiç kesmedik hepsi büyükbaş tosundu kaynanam 7 yap diyor hep ama ben 10 yapıyorum söylemesi ayıp hepsinin içini ağzına kadar dolduruyorum etin en güzel yerinden koymaya dikkat ediyorum hep kaynanam görünce az yağlı olanlardan koy en güzel parçaları veriyorsun demişti ama benim içim rahat etmiyor öyle 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kurban eti dağıtırken kişi başına kaç kilo düşmeli?
Kurban eti dağıtımında belirli bir zorunluluk bulunmamakla birlikte, geleneksel olarak kurbanın üçte birinin akraba ve komşulara dağıtılması tavsiye edilir. Kişi başı dağıtılan miktar tamamen sizin tercihiniz ve çevrenizdeki ihtiyaç sahiplerinin durumuna bağlıdır; genellikle porsiyonluk olarak 500 gram ile 1 kilogram arası paketler ideal kabul edilmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Küçükbaş kurban eti kaç haneye dağıtılmalıdır?
Küçükbaş kurban etinin dağıtımında herhangi bir kişi veya hane sayısı sınırı yoktur. Dini açıdan en makbul olanı, kurbanı üç parçaya ayırarak bir kısmını evde bırakmak, bir kısmını akraba ve komşulara dağıtmak, kalanını ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktır. Önemli olan niyet ve çevrenizdeki yakınlık derecesine göre adil bir paylaşımdır.
Kurban eti dağıtımı yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Kurban eti dağıtımı yaparken öncelikle hijyene dikkat edilmeli ve etlerin bozulmaması için hızlıca paketlenip soğuk zincir korunmalıdır. Dağıtım yapılacak kişiler arasında öncelik, ihtiyaç sahibi komşular ve yakın akrabalardır. Etleri paketlerken ailelerin büyüklüğüne göre porsiyonları ayarlamak hem israfı önler hem de hakkaniyetli bir dağıtım yapmanızı sağlar.
Kurban etini dağıtmak yerine bağışlamak daha mı faziletlidir?
Kurban etini dağıtmak veya bağışlamak kişinin kendi tercihine bağlıdır; ancak İslam geleneğinde kurbanın bir kısmının ikram edilmesi sünnet olarak görülür. Eğer çevrenizde ihtiyacı olan kimseler varsa onlara doğrudan dağıtmak daha faziletli kabul edilir. İhtiyacınız yoksa veya çevrenizde dağıtacak kimse bulamazsanız, güvenilir yardım kuruluşlarına bağışlamak da bir yöntemdir.
Kurban payı dağıtırken en makbul olan yöntem nedir?
Kurban payı dağıtımında en makbul yöntem, kurbanı üç eşit parçaya bölerek bir kısmını ev halkına ayırmak, bir kısmını akraba ve komşulara hediye etmek, son kısmını ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktır. Bu yaklaşım hem sosyal bağları güçlendirir hem de toplumsal dayanışmayı sağlar. Gramajdan ziyade gönülden yapılan ikramın değeri daha yüksektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
34 cevap 2,059 göst.
5 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Selin demirci (2,204 puan) tarafından soruldu
+7 oy
28 cevap 1,286 göst.
0 oy
29 cevap 630 göst.

Kategoriler

1,509,780 soru

24,635,667 cevap

365,452 kullanıcı

...