Görümcemle sürekli sorun yaşıyorum, nasıl çözebilirim?

0 oy
641 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,471 puan) tarafından

Hay Allah’ım vallahi billahi sayfaya giriyorum görümce de görümce görümcem şöyle görümcem böyle görümceme bunu yaptılar görümceme şöyle oldu görümceme böyle oldu ha buraya yazacağına al karşına görümcene de ki ben senin bu huyundan bu huyundan rahatsız oluyorum de vallahi billahi ne görümceeymiş ve sizde görümce değil misiniz ya bu kadar Görümceyi taktığınız ya bizde de görümce var ya biz niye bacı kardeş gibiyiz ya hepimizin hataları oluyor ya ölümlü dünya bırakın artık bu işleri ya

19 Cevaplar

0 oy
önce (670 puan) tarafından

En İyi Cevap

Valah benim 4 görümcem var 3 tanesi memlekete biri İzmir'de olduğum şehirde evli eltilerimle yakın derecede akraba hepsi onlara gider bana gelmez aramaz sormaz etmez oglum ameliyat oldu gelmedi doğum yaptım gelmedi ama umrumdami değil kötü birimi görümcem değil 3 tanesi memlekete onlar telefonla arar sorar ama burdaki bir degisik ablalarida kızıyor niye gitmiyorsun falan diye aramızda kavga falanda olmadı diğer yengeleri teyze kızları ben 7 kat yabancı bana gelmektense hem teyze kızları hem yengeleri diye eltilerime gider pekte umrumda değil açıkçası herkesin kendi hayatı kendi kararı 

-Reklam-
+10 oy
önce (30,891 puan) tarafından

Sizin iyi olmanız veya iyisine denk gelmeniz başkalarının görümce sorunlarını yok etmez. Ona kaldı ise buradaki postlarin yüzde 90 sı açılmasın diyebiliriz. Herkes konuşarak sorunlarını çözemiyor. Veya herkes bu konuda evime gelmesin benden uzak dursun diyebilecek söz hakkına sahip olamıyor. Ha bazılarına görümcenin sadece varlığı dert oluyor onu bende anlamıyorum selam vermedi hayırlı olsun demedi resmimi beğenmedi diye küçücük şeyleri dert eden ya da gece gündüz görümce sorunları ile yatıp kalkanlar bana da çok tuhaf geliyor 

önce (30,891 puan) tarafından

Biraz da sanırım insanlar bayramda akraba zehirlenmesi yaşıyorlar Allah onlara da sabır versin 

önce (2,471 puan) tarafından

İşte ben de onu diyorum aslında hani ne gerek var ya ne yapalım yani

+7 oy
önce (13,961 puan) tarafından

insanlar dert de yanmasın mı

girme görümce postuna olsun bitsin, çoğu kadının dertleşeceği tek ortam bu, ona da karışmayın 

Tamam girmem ☺️

+5 oy
önce (4,096 puan) tarafından

Ben eşim ve ailesiyle çok iyiyim gelin kaynana değil anne kız gibiyiz eltimle abla kardeş gibiyiz çocuklarının vaftiz annesi seçti beni bende onu manevi anne seçtim (iki dinden fetva aldık dinî öğreti olmadığı sürece küfre düşmüyoruz) görümcem yok olsaydı kesinlikle abla kardeş olurduk ben bu sorunları yaşamadım diye başka ailelerdeki gelin kaynana elti kavgalarını sorunlarını yok sayamam ama bahsettiğiniz saçma sapan yok görümcem gelmek için eşimi aradı beni aramadı görümcem her gün kaynanamın evine geliyor görümcem kendi kaynanasıyla şunu bunu yapmıyor görümcem beni kıskanıp hamile kaldı gibi ipe sapa gelmez ithamlarsa tepkinizde hiçte haksız değilsiniz

16 yıl sonra Allah bana bir mucize verdi evlat verdi şu an hamileyim görümcemin de olmuyordu Rabbim ikinizi birden hamile bıraktı ama maalesef onunkisi beşinci haftada karnında kalbi durdu çok üzüldüm hani nasıl davranacağımı bilmiyordum burada da beni bir birkaç arkadaş tanır aşırı üzüldüm yani bir şey alırken bile korkuyordum üzülmesinden sonra kayınvalidemle bu konuyu konuştuğumda dedi ki saçmalama dedi o senin ablan dedi çok mutlu dedi şimdi ikimiz birden gelecek paşamız bir sürü hazırlık yaptık Allah ondan razı olsun kayınvalidem benle yaşıyordu ama Samsun’a gitmek zorunda kaldı orada evi var ama kayınpederim entübe edildi maalesef oraya gidildiğinde şimdi doğum umuma kendi annemden önce görümcemi istedim o gelsin istedim çünkü o gerçekten çok iyi bir insan annem of der ama o asla asla ne of der ne ah der sağ olsun kıskançlık huyumuz hiç olmadı çünkü o değil kapısında ben değil kapısındayım biz hep öyle bakarız 

önce (4,096 puan) tarafından

Keşke herkes siz ve görümceniz gibi olsa her işe burnunu sokan fitne fesatlık yapan görümce tabiki istenmez sevilmez böyle birini kım evinde hayatında ister ki gelini düşman gibi görmeyip onu kardeş olarak benimsediği halde gelin fitnelik yapıyorsa o görümce az bile yapıyor bazı şeyler için aslında herşey karşılıklı

Haklısın aslında eslerımızde bitiriyor olay 

önce (355 puan) tarafından

Kıskanıp hamile kalan var benim eltim benden 4 ay sonra hamile kaldı ve daha önce planlanmış bir şey diyordu ki çocuk düşünmüyordu ilk çocuğu sevilir ikinci plana atılacak diye korktu çünkü 😜

Tövbe yarrabimm neller duyucaz

+4 oy
önce (19,952 puan) tarafından

Görümcelerim ölse dönüp bakmam annemin karnından çıkan dışında kardeşim yok benim. Kaldı ki zerre zararım yokken ahımı aldılar anlatmam o ayrı mesele Allah size de pişmanlık vermesin ben oldum çünkü iyi insan oluşuma lanet ettirip defoldu her ikisi de hayatımızdan. 

Amım canım belkıde esden kaynaklı belkıde biz uzağız belkıde komşumun oğluyla evlendım beraber buyuduk ondan ama bende görümceyım anama kızarım karışma sanane dıye saolsun abımin eslerıde her yerde der görümcem başkadır diyw

+2 oy
önce (5,374 puan) tarafından

Bende görümceyim. Gelinimizin her işine burnumu soksam yüzüme bakmıycak tabiki. O anlatmak istediğini anlatır. Bendr hal hatır sorar. Anlatdıklarına olumlu yorum yaparım.

Giysimi almış. Güzel günlerde giyin.

Evine eşyamı almış. Güle güle kullan.

Eşiyle gezmeyemi çıkmış. Ne güzel havanız değişmiş.

Misafirmi gitmiş. Benden selam söyle. 

Misafirimi gelmiş. Hoşgelmiş. Yardıma, bişeye ihtiyacın olsa çekinme söyle. 

Bu kadar. Yoksa alış verişe benle çık. Oraya gitmeye ne gerek var. Misafirin gelmiş baş köşe benim yerim. Bununa istenen kişi olunmaz. 

Çok güzel anlatmıssın

+2 oy
önce (7,123 puan) tarafından

Kusura bakma da herkes görümce degil burda 

Herkes görumcesiyle iyi olmak zorunda degil 

Kimse gorumcesini sevmek zorunda da degil 

Bendeki gorumce düşman başına 

Ben arkadaş gibi olmak istedim, ama o daha evlenmeden herseye karıştı, benden kaç yaş küçük 

Onun sözünü dinleyerek hareket ettiler 

Bana alinani yapılani kiskandi 

Yanımda havasından gecilmedi 

Benim eşimin parasıyla, bizim riskimizla sefa sürüyor hanimefendi 

Bana zerre yararı dokunmadı ne diye abla kardeş olacaz 

Dibine kadar kötü iste

+1 oy

ben görümcemden razıyım Allah da görümcemden razı olsun ne diyim ya hakikaten ya benim eşim de ablasına sormadan onu bunu yapmıyor ama benim hiç zoruma gitmiyor vallahi istediğini yapsın ya ne olacak kardeş onlar ya aynı karından çıkmışlar ya

+1 oy
önce (455 puan) tarafından

İki gündür bende Ana sayfaya bakmıyorum köy , kaynana ve görümce kombosundan acayip sıkıldım ha Allah kolaylık versin işleri zor ne diyim

Aslında şöyle bir kısacık düşünseler ölümlü dünya geçici boş ya gerçekten hayat çok boş ne bileyim ya belki de ben yaş geçtikçe bunları düşünmeye başladı bilmiyorum hani ne diyeceğimi bilmem ama çok üzülüyorum

+1 oy
önce (16,057 puan) tarafından

image

Kaynanam ve sadece çocuklarımla şöyle bir ortamdayım Allahtan görümcem yok 😁

😂😂😂

+1 oy
önce (2,011 puan) tarafından

Ne alaka ya senin ki iyidir bizimki degildir ben dediklerini üstüme alınmadım çünkü yüzüne herseyi demisimdir

Demeyen için dıyorum canm üstüne alınmadıysan sorun yok 

önce (177 puan) tarafından

Benimde başımda kötü görümce var evli ama eşime mesaj atar karın anneye yardıma gitmedi annenin bulaşığını yıkamadı diye ayrıyız bu arada kaynanamla benden hizmetçilik bekliyorlar, kaç kez konuştum olmadı kavga ettim olmadı yani kötüyse kötü 

0 oy
önce (1,776 puan) tarafından

Bende gorumceyim gelinimize hiç karismam gerekte yok. Hayat felsefem bana yapılmasını istemedigimi hiç kimseye yapmıyorum. Geçenlerde babama diyordu ki benim görümcem çiçek çiçek diye.. duyunca nasıl mutlu oldum. Allah bizleri iyilerden etsin insallah

+1

❤️❤️❤️❤️ Ben de abimin eşlerinden böyle şeyler duydum aşırı çok mutlu oluyorum hani yüzüme karşı değil ama konuşuluyor insanlar da bana söylüyor ben de görümcem için çok güzel anlatırım Allah ondan razı olsun bak dua edeceğim yanıma gelecek bana bakacak mecbur bu değil

0 oy
önce (2,142 puan) tarafından

Canım bizde görümceyiz ama her görümce bir değil bizim gelin gecenin üçünde beşinde bile canı sıkkın oldumu arar konuşuruz haa bende ona gittim mi el üstünde tutar beni kız kardeşi yok biz ablamla ona kız kardeş olduk oda kıymet Biliyo benimde 8 görümcem var aralarında iki tanesi çok çok iyi bi iki tanesi çok fena diğerleri idare eder yani demem o ki her görümce iyi diye bişey yok o yüzden yazıyor insanlar 

Ya tabii ki sorun yaşayanlar da olur ama bazen Görümceyi kıskananlara da denk geliyorum burada o yüzden yani bilmiyorum ya bana tuhaf geliyor

önce (2,142 puan) tarafından

Görümce kıskanmak ta ayrı bi cehalet bence 

Kesınlıkle ❤️❤️❤️

0 oy
önce (177 puan) tarafından

Siz iyisine denk geldiniz yoksa kötü bir görümce olsa karşına alıp bin defa konuşsanda nafile, benimde 4 görümcem var biri iyi diğer 3 ü beterin beteri, evliler ama eşime mesaj atar karın anneye bulaşık yıkmaya yardıma gitmemiş şöyle böyle ayrıyız bide, kaç kez tartıştım kaynanamla tartıştım ama nafile kötüyse kötü yani 

İşte burada eşi iş düşüyor eşine böyle bir mesaj geldiğinde pardon da hayırdır ya sen kimsin demesini bilecek veyahut da ben o mesajı görsem ben de ağzının payını veririm yani benim her zaman bir hayat felsefem vardır kapıdan içeri öz anam da girse evime karışamaz

0 oy
önce (766 puan) tarafından

Başlikla beraber 12 tane görümce kelimesi var 😂

😂😂😂😂😂😂😂😂

0 oy
önce (17,094 puan) tarafından

Allah muhabbetinizi arttırsın ☺️

Böyle olumlu yorumlar görünce mutlu oluyorum 

Tek görümcem var iyiydik hep , evlendi bebeği oldu daha da bağlandık 

+1

Hep mutlu olun cnmmmm❤️❤️❤️❤️

0 oy
önce (5,501 puan) tarafından

Herkes bir olmuyor maalesef. Kimi gerçekten sorunlu geline alınan altın kadar kendine altın isteyen görümce duydu bu kulaklar. Ama Allah razı olsun benim iki görümcem var ikisi de iyidir. Büyük görümcemle ile zamanlar birbirimizi tanıyana kadar biraz iğneleyici konuşmalar oldu ama sonra tanıyınca anladık birbirirmizi. Şimdi der kardeşimden daha cana yakın hissediyorum seni diye. Küçükte hiç bir zaman saygısızlık yapmamıştır sever sayar. Allah bozmasın 🤲 Allah bozuk olanlara da dirlik duzenlik geçim versin 🤲 

Aminnnn cnmmmm

0 oy
önce (1,808 puan) tarafından

Bende gorumceyim 1 tane abim var zaten erkek olarak tek çocuk 1 yengem var doğal olarak 

İlk yengem evlendiğinde daha 1.siniftaydim zaten çocuktum 

Sonra 18 yaşımda ben evlendim zararım olmadı 

Ben evlenince annem yüzünden ailem ile bağlarım koptu 18 yıldır kimseyi gormem abimle yengem annem yüzünden ayrilmislar ve abim başkasıyla evlenmiş o yengemi hiç tanimam 

Şimdi burda benim ne suçum var adımız gorumceye çıkmış,🤣

0 oy
önce (2,863 puan) tarafından

1 görümce görümce görmeyeyim ömrümce aman uzak dursun burda bile paylaşmadım görsemde yazmıyorum genelde görümce postlarına 1 inden hayır yok yani 2 tane var 😁😁😁 

Hahaha 🤣 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Görümce ile yaşanan sorunlar nasıl tatlıya bağlanır?
Görümce ile yaşanan sorunları çözmek için en etkili yöntem, beklentileri netleştiren açık ve dürüst bir iletişim kurmaktır. Sorun yaratan durumu suçlayıcı bir dille değil, kendi duygularınızı merkeze alarak paylaşmak gerginliği azaltır. Empati kurarak karşı tarafın neden böyle davrandığını anlamaya çalışmak, çatışmaların büyümeden sonlanmasına yardımcı olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile içi ilişkilerde görümce ile arayı nasıl iyi tutarım?
Görümce ile arayı iyi tutmak için kişisel sınırları belirleyip saygı çerçevesini korumak en önemli adımdır. Özel hayatınıza dair mahremiyeti korumak ve aile içi tartışmalarda tarafsız kalmaya çalışmak ilişkileri dengeler. Ortak ilgi alanları üzerinden bağ kurmak veya özel günlerde yapıcı adımlar atmak, aradaki mesafeyi daha samimi bir boyuta taşıyabilir.
Görümce ile anlaşmazlık yaşanması neden bu kadar yaygındır?
Görümce ile anlaşmazlık yaşanmasının temelinde genellikle aile içi rollerin yeniden tanımlanması süreci ve paylaşılamayan ilgi yer alır. Yeni bir gelin veya aile üyesinin katılımı, eski dengelerin değişmesine neden olduğu için kıskançlık veya uyum sorunları tetiklenebilir. İletişim kopukluğu ve beklentilerin dile getirilmemesi, bu doğal süreçteki anlaşmazlıkları büyütmektedir.
Görümcemle tartıştıktan sonra nasıl bir yol izlemeliyim?
Tartışma sonrası hemen savunmaya geçmek yerine sakinleşmek için kendinize zaman tanımalısınız. Duygularınız yatıştıktan sonra, tartışmanın nedenini sakin bir ortamda konuşarak sorunu kökten çözmeyi deneyin. Eğer doğrudan konuşmak durumu daha çok geriyorsa, araya bir süre mesafe koymak ve durumu tarafsız bir gözle değerlendirmek daha sağlıklı kararlar almanızı sağlar.
Görümce ile sınır çizmek neden gereklidir?
Görümce ile sınır çizmek, evlilik birliğinizi korumak ve karşılıklı saygıyı tesis etmek için hayati bir gerekliliktir. Sınırlar belirlenmediğinde özel hayatınız ve kararlarınız sürekli müdahaleye açık kalabilir, bu da zamanla büyük kırgınlıklara yol açar. Nezaketi elden bırakmadan hangi konulara karışılmaması gerektiğini net bir şekilde ifade etmek, uzun vadede ilişkide huzuru sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 257 göst.
0 oy
8 cevap 425 göst.
0 oy
8 cevap 414 göst.

Kategoriler

1,509,788 soru

24,635,801 cevap

365,458 kullanıcı

...