Gözümde dalgalı cisimler görüyorum, neden olabilir?

0 oy
224 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (162 puan) tarafından

Kizlar gozum dalgalı gibi görüyor sanki başına gelen varmı böyle duvara falan baktigimda cisim var gibi diyim yani 

9 Cevaplar

0 oy
önce (2,486 puan) tarafından

Canım belki gözlerin bulaniklasmistir . Göz doktoruna gitsen . Korkutma kendini 

önce (162 puan) tarafından

Korkuyorum valla gitmek istiyorum da 

-Reklam-
0 oy
önce (2,168 puan) tarafından

Çok uykusuz kaldığım da oluyordu uykusuz musun

Uykusuzluk varda yorgunlukda hat safada şöyle birde iğrenç huyum varmı yorulunca asla uyuyamam

önce (2,168 puan) tarafından

Bende aynıyım yorgunluk tam oluyor kafaya takılacak bı durum yok

0 oy
önce (9,348 puan) tarafından

Ilk aklıma bir cisim yaklaşıyor repliği geldi 😂 kusura bakma belkide tansiyon cikti kolesterol veya gozde sorun var kan değerlerine gözüne baktırmak lazim

0 oy
önce (13,926 puan) tarafından

bazen yorgunluktan olur bazen tansiyondan olur. tabii ki göz doktoruna görünmen de lazım

0 oy
önce (1,633 puan) tarafından

Esimde de olmustu mesrla tv izlerken tvnin kenarindan su damlasi gibi biseyler aktigini goruyodu gozlugu bozulmus numarasi buyumus degistirince gecti 

0 oy
önce (2,214 puan) tarafından

Tansiyon düsmesinden kaynaklaniyor banada cok olur tansiyonum surekli 8/6 larda 

0 oy
önce (47 puan) tarafından

Bende kaç gündür böyleyim ya sürekli gözümde halka gibi şeyler geçiyor iki uç defa kapatıp açınca geçiyor  uykusuzluk var yorgunluk var 32  haftalık hamileyim bide 

0 oy
önce (4,450 puan) tarafından

Aynı şey bende de var ama göz doktoruna bi türlü gidemedim

0 oy
önce (6,683 puan) tarafından

Bndede var astigmat dan oluyor 

O nedir ki

önce (6,683 puan) tarafından

Mesela karşıda dolabın ustunde birşey var zannediyorum fare vs hareket ediyor saniriyorum ışığı açıyorum hicbirsey yok veya dolap kapağı açık sanıyorum göz yanılması yani astigmat uzak ve yakıni bulanık görme sorunu gözlük şart 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gözümde dalgalı cisimler ve karaltılar görmemin sebebi ne olabilir?
Göz önünde uçuşan dalgalı cisimler veya karaltılar genellikle gözün içindeki vitreus sıvısının yaşla birlikte jel kıvamından sıvılaşması sonucu oluşan 'göz uçuşmaları' olarak adlandırılır. Bu durum genellikle zararsızdır ancak aniden artan ışık çakmaları veya görüş kaybı ile birlikte gelirse retina yırtılması gibi ciddi bir göz sorununun habercisi olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Duvara baktığımda dalgalı cisimler görmem neden kaynaklanır?
Açık renkli veya düz bir zemine baktığınızda belirginleşen dalgalı cisimler, gözün iç kısmındaki vitreus tabakasının yoğunlaşmış kolajen lifleridir. Bu lifler ışığı kırarak retinaya gölge düşürür ve bu da gözünüzü hareket ettirdikçe hareket eden lekeler veya çizgiler olarak algılanır. Özellikle yüksek miyopisi olan bireylerde bu durum daha sık gözlemlenmektedir.
Gözdeki dalgalı cisimler ne zaman doktora gidilmesini gerektirir?
Gözünüzdeki dalgalı cisimlerin sayısında çok kısa sürede ciddi bir artış olduysa, görüş alanınızda bir perde inmesi hissi yaşıyorsanız veya görme kaybı başladıysa vakit kaybetmeden bir göz hekimine başvurmalısınız. Ayrıca ışık çakmaları ile beraber seyreden uçuşmalar, retina dekolmanı gibi acil müdahale gerektiren tıbbi durumların işareti olabilir.
Gözdeki dalgalı cisimler ve uçuşmalar nasıl tedavi edilir?
Göz uçuşmaları çoğu durumda tedavi gerektirmez ve beyin zamanla bu görüntüleri görmezden gelmeye alışır. Ancak bu lekeler günlük yaşam kalitenizi ciddi oranda düşürüyorsa, hekimler tarafından vitreoliz adı verilen lazer tedavisi veya vitreus sıvısının temizlenmesini sağlayan vitrektomi cerrahisi değerlendirilebilir. Yine de cerrahi yöntemler genellikle sadece ciddi durumlarda tercih edilir.
Gözde dalgalı görüntü olması göz tansiyonu belirtisi midir?
Gözde dalgalı görüntüler veya uçuşmalar genellikle doğrudan göz tansiyonu ile ilişkili değildir. Göz tansiyonu daha çok çevre görüşünde daralma ve göz ağrısı ile kendini gösterir. Eğer dalgalı görüntülerin yanında şiddetli baş ağrısı ve göz çevresinde dolgunluk hissi varsa bu durumun göz tansiyonu ile ilişkisi olabileceği için detaylı bir göz muayenesi yaptırmanız önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 273 göst.
1 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pamukoglum (1,737 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 274 göst.
24 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 185 göst.
4 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Tomatimm (21 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,641 soru

24,634,034 cevap

365,302 kullanıcı

...